Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
      Image and video hosting by TinyPic

 
        Image and video hosting by TinyPic
Gastenboek
  • hallo ik ben er eindelijk weer
  • Fijne midweek gewenst lieve vriendin
  • Dinsdag groetjes van de Geldwolven
  • Maandag groetjes van de Geldwolven
  • Zondag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

          Image and video hosting by TinyPic    
            Image and video hosting by TinyPic
        

     
            Image and video hosting by TinyPic
         Ik maak geluiden als
           je met me speelt

     

     

    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Welkom op mijn blog!
    Image and video hosting by TinyPic
        
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Image and video hosting by TinyPic
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Mijn blogje
  • Nikki's blog
  • **** Mijn plezier ****

    >
    Image and video hosting by TinyPic
    19-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    19-11-2009 om 21:03 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    19-11-2009 om 21:01 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    18-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18-11-2009 om 10:19 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18-11-2009 om 10:17 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    17-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17-11-2009 om 21:22 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17-11-2009 om 21:22 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17-11-2009 om 21:21 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sambel goréng. 17 november 2009, 9:56
    Zelf sambal goréng maken.


    benodigheden :

    200 gram noorse garnalen, 3 sjalottes, 1 teentje
    knoflook,
    2 ontpitte lomboks of 1 thelepeltje
    sambal oelek, 1/2  theelepeltje trassi, 1 thelepeltje
    asem, 2 salamblaadjes, 1 schijfje laos, 1 stengel sereh,
    zout naar smaak, 1 groen of rode paprika,
     3 djeroekpoeroetblaadjes, een plak santen van 1 1/2 cm.
    dikte,
    2 eetlepels boter 1 thelepeltje suiker of goela djawa.


    Was de garnalen in water of citroensap.snijd de
    sjalottes, knoflook en de lomboks fijn.
    Met de trassi, asem, salam, laos, sereh, en zout
    in de boter op klein vuur fruiten.
    Voeg de in dunne reepjes gesneden paprika en de
    djerokoeroetblaadjes  er onder voordurend roeren
    aan toe.
    Vervolgens de garnalen met 1 kopje heet water erbij.
    laat alles 7 minuten door sudderen. tenslotten lost u
    er al roerende de santen in op.

    doe suiker erbij en wacht nog 5 minuten totdat er
    een olieachtig vocht boven komt drijven.
    Niet vergeten zo nu en dan te roeren.
    Dampt het te veel in, dan een scheutje heet water
    toevoegen.
    Dit gerecht mag niet droog zijn.
    Naar verkiezing serveren met frikandel pan en
    gestoomde of gekookte seizoengroenten.

    Eet smakelijk,

    Liefs van Karin

    17-11-2009 om 09:57 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 98 van 100

    17-11-2009 om 09:24 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 96 van 100

    17-11-2009 om 09:23 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17-11-2009 om 09:18 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17-11-2009 om 09:16 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    16-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sajoer Lodéh vervolg van de rijsttafel.
    Sajoer Lodéh

    Het is een soort soep.

    Wat heeft u nodig;

    1/2 timpikoek, een klein blikje reboeng = bamboe shoots,
    200 gram sperzieboontjes, 1/2 spitskool 3 sjalottes,
    2 teentjes knoflook, 1 a 2 ontpitte rode lomboks,
    1 theelepeltje suiker, 2 thelepeltjes trassie, 1 theelepeltje
    ketoembar, 30 gram boter, 2 salamblaadjes, 1 schijfje laos,
    5 djeroekpoeroetblaadjes, 1 theelepeltje asem, 2 bouillon-
    blokjes 1/3 blok santen 2 eetlepels boter.

    De timpi in dobbelsteentjes snijden. Kunt u niet over
    reboeng beschikken, dan kan het ook zonder.
    De boontjes afhalen en grof snijden, evenzo met de kool.
    Nu de sjalottes, de knoflook en de lombok fijnsnijden.
    (Beter is het om te kneuzen met de suiker en de trassie
    en de ketoembar.)
    De boter smelten en de gekneusde kruiden er in fruiten
    tesamen met de salam, laos, djerokpoeroetblaadjes en
    de asem.

    Wanneer de sjalottes lichtbruin zijn de timpi eraan
    toevoegen;
    Gedurende 1 minuut omroeren; dan 2 glazen heet water
    erbij gieten.
    Voeg de gesneden boontjes erbij en de bouillonblokjes.
    doe de deksel op de pan en laat alles 10 minuten op een
    zacht vuurtje stoven.
    Voeg het blok santen er aan toe en blijf roeren totdat
    het geheel gesmaolten is.
    Nu de gesneden kool er bij voegen en nog 3 a 4 minuten
    laten door sudderen. Het deksel mag niet op de pan.

    Mocht u toch de lodeh met reboeng willen klaarmaken,
    dan dient de reboeng van tevoren gesneden te worden,
    niet al te fijn; en 10 minuten apart opgekookt te worden.
    Deze sajoer moet met ruim vocht opgediend worden.

    Serveer met een paar satés, een droge sambal goréng of
    een kipgerecht zonder sanren bereid en wat kroepoek.

    Eet smakelijk,

    Liefs van Karin



    16-11-2009 om 11:37 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrika
    Klik op de afbeelding om de link te volgen uit het Frans naar het Nederlands

    16-11-2009 om 10:57 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    12-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nasi Goréng
    Nasi Goréng

    benodigheden: 

    Gekookte rijst voor 4 personen, 4 sjalotten,  ketjap
    3 teentjes knoflook,
    3 rode pepers, 2 theelepeltjes trassi- of een plakje van 2 cm.
    1 theelepeltje zout, 50 gram boter, 200 gram vlees_restjes,
    100 gram gekookte garnalen, 1 flinke prei, 4 takjes selderij,
    3 eieren, atjar ketimoen, kroepoek.

    De beste manier van het bereiden is, de gesneden sjalotten,
    knoflook en gesneden pepers met de trassie en zout in een
    stevig schaaltje_ of in de tojbeh met de oelekan te kneuzen;

    Het geheel in de boter een wadjan half gaar te fruiten.
    Vervolgens al roerende het  aan blokjes gesneden vlees en
    de garnalen toevoegen.
    Niet al te groot vuur. Schep de geheel afgekoelde rijst door
    de kruiden en het vlees in de wadjan.

    Is het geheel goed dooreen gemengd en goed heet, dan de
    fijngesneden prei en selderij er doorheen mengen.

    Haal de wadjan van het vuur.

    Doe de nasi goréng in een schaal.

    Bak van de eieren een omelet, en snijd het in dunne repen,
    leg ze kruislings op de nasi goréng, als ganering.

    Serveer het met atjar ketimoen en kroepoek.

    Er zijn er velen, die een scheutje ketjap door de
    nasi goréng doen, maar nodig is dit niet.
    Voor hen, die van scherpe spijzen houden, kan er natuurlijk
    nog atjar lombok rawit bij. 


    Voor hen die de ingrediënten kunnen kneuzen, is het ook
     mogelijk om de sjalotten, de knoflook  en de pepers fijn
    te snijden en met de trassi (fijn te wrijven) en dan in de
    boter te fruiten.
    En dan alles gelijk als hier boven staataangegeven

    Eet smakelijk,

    Liefs van Karin

    12-11-2009 om 12:43 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    12-11-2009 om 11:57 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen indianwolf 1

    12-11-2009 om 11:57 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen wolf

    12-11-2009 om 11:38 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Indianwolf

    12-11-2009 om 11:37 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    11-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen cowboy

    11-11-2009 om 22:20 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!