Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
      Image and video hosting by TinyPic

 
        Image and video hosting by TinyPic
Gastenboek
  • hallo ik ben er eindelijk weer
  • Fijne midweek gewenst lieve vriendin
  • Dinsdag groetjes van de Geldwolven
  • Maandag groetjes van de Geldwolven
  • Zondag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

          Image and video hosting by TinyPic    
            Image and video hosting by TinyPic
        

     
            Image and video hosting by TinyPic
         Ik maak geluiden als
           je met me speelt

     

     

    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Welkom op mijn blog!
    Image and video hosting by TinyPic
        
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Image and video hosting by TinyPic
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic
    Image and video hosting by TinyPic

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Mijn blogje
  • Nikki's blog
  • **** Mijn plezier ****

    >
    Image and video hosting by TinyPic
    19-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    19-11-2009 om 21:17 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    19-11-2009 om 21:16 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    19-11-2009 om 21:14 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    19-11-2009 om 21:12 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    19-11-2009 om 21:11 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    19-11-2009 om 21:06 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    19-11-2009 om 21:03 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    19-11-2009 om 21:01 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    18-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18-11-2009 om 10:19 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18-11-2009 om 10:17 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    17-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17-11-2009 om 21:22 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17-11-2009 om 21:22 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17-11-2009 om 21:21 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sambel goréng. 17 november 2009, 9:56
    Zelf sambal goréng maken.


    benodigheden :

    200 gram noorse garnalen, 3 sjalottes, 1 teentje
    knoflook,
    2 ontpitte lomboks of 1 thelepeltje
    sambal oelek, 1/2  theelepeltje trassi, 1 thelepeltje
    asem, 2 salamblaadjes, 1 schijfje laos, 1 stengel sereh,
    zout naar smaak, 1 groen of rode paprika,
     3 djeroekpoeroetblaadjes, een plak santen van 1 1/2 cm.
    dikte,
    2 eetlepels boter 1 thelepeltje suiker of goela djawa.


    Was de garnalen in water of citroensap.snijd de
    sjalottes, knoflook en de lomboks fijn.
    Met de trassi, asem, salam, laos, sereh, en zout
    in de boter op klein vuur fruiten.
    Voeg de in dunne reepjes gesneden paprika en de
    djerokoeroetblaadjes  er onder voordurend roeren
    aan toe.
    Vervolgens de garnalen met 1 kopje heet water erbij.
    laat alles 7 minuten door sudderen. tenslotten lost u
    er al roerende de santen in op.

    doe suiker erbij en wacht nog 5 minuten totdat er
    een olieachtig vocht boven komt drijven.
    Niet vergeten zo nu en dan te roeren.
    Dampt het te veel in, dan een scheutje heet water
    toevoegen.
    Dit gerecht mag niet droog zijn.
    Naar verkiezing serveren met frikandel pan en
    gestoomde of gekookte seizoengroenten.

    Eet smakelijk,

    Liefs van Karin

    17-11-2009 om 09:57 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 98 van 100

    17-11-2009 om 09:24 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 96 van 100

    17-11-2009 om 09:23 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17-11-2009 om 09:18 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17-11-2009 om 09:16 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    16-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sajoer Lodéh vervolg van de rijsttafel.
    Sajoer Lodéh

    Het is een soort soep.

    Wat heeft u nodig;

    1/2 timpikoek, een klein blikje reboeng = bamboe shoots,
    200 gram sperzieboontjes, 1/2 spitskool 3 sjalottes,
    2 teentjes knoflook, 1 a 2 ontpitte rode lomboks,
    1 theelepeltje suiker, 2 thelepeltjes trassie, 1 theelepeltje
    ketoembar, 30 gram boter, 2 salamblaadjes, 1 schijfje laos,
    5 djeroekpoeroetblaadjes, 1 theelepeltje asem, 2 bouillon-
    blokjes 1/3 blok santen 2 eetlepels boter.

    De timpi in dobbelsteentjes snijden. Kunt u niet over
    reboeng beschikken, dan kan het ook zonder.
    De boontjes afhalen en grof snijden, evenzo met de kool.
    Nu de sjalottes, de knoflook en de lombok fijnsnijden.
    (Beter is het om te kneuzen met de suiker en de trassie
    en de ketoembar.)
    De boter smelten en de gekneusde kruiden er in fruiten
    tesamen met de salam, laos, djerokpoeroetblaadjes en
    de asem.

    Wanneer de sjalottes lichtbruin zijn de timpi eraan
    toevoegen;
    Gedurende 1 minuut omroeren; dan 2 glazen heet water
    erbij gieten.
    Voeg de gesneden boontjes erbij en de bouillonblokjes.
    doe de deksel op de pan en laat alles 10 minuten op een
    zacht vuurtje stoven.
    Voeg het blok santen er aan toe en blijf roeren totdat
    het geheel gesmaolten is.
    Nu de gesneden kool er bij voegen en nog 3 a 4 minuten
    laten door sudderen. Het deksel mag niet op de pan.

    Mocht u toch de lodeh met reboeng willen klaarmaken,
    dan dient de reboeng van tevoren gesneden te worden,
    niet al te fijn; en 10 minuten apart opgekookt te worden.
    Deze sajoer moet met ruim vocht opgediend worden.

    Serveer met een paar satés, een droge sambal goréng of
    een kipgerecht zonder sanren bereid en wat kroepoek.

    Eet smakelijk,

    Liefs van Karin



    16-11-2009 om 11:37 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrika
    Klik op de afbeelding om de link te volgen uit het Frans naar het Nederlands

    16-11-2009 om 10:57 geschreven door karin  


    Categorie:psp
    » Reageer (0)


    >

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!