Naar aanleiding van het stukje over de kweepeer kwamen er nogal wat reacties binnen.
Onder andere van Jan, een oud cursist van mij die ondertussen zo wat een stukje van de wereld afgereisd heeft met Ayse zijn lieve Turkse vrouw.
Hier is zijn site te vinden...
Hij wist mij te vermelden dat er in de Iranese keuken kweeperen gebruikt worden in sommige gerechten. Logisch, de kweepeer is inheems in die gebieden.
Nu heb ik hier een Iraans kookboekje maar kon het nergens niet meer terug vinden!
Orde, jongen, orde leidt tot God zegt mijn vrouw altijd...!
Maar wat wil je nu, tussen die paar honderd boeken is dat niet zo vlot terug te vinden.
Ik dacht dat het om een donkerbruin boekje ging, nu blijkt het een wit te zijn.
Getiteld : THE ART OF PERSIAN COOKING.
Enfin , ik heb het gevonden en het recept er uit gelicht.
Ik laat het in de oorspronkelijke versie.....Vertalen doe je zelf maar...
Quince = kweepeer...
Hier is nog een bijna identiek recept te vinden :
http://fooddownunder.com/cgi-bin/recipe.cgi?r=193499
|