Welkom laat gerust een kribbel achter in mijn gastenboek, dank u wel.
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Koninklijk Belgisch Instituut
  • MEGA SPEELSTAD
  • geurige kaneelstokjes
  • Hongaarse stoofschotel
  • Kotelet 'Kopenhagen'
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Wie kookt er meest in huis?
    man
    vrouw
    beiden evenveel
    Bekijk resultaat

    Foto
    Zoeken in blog

    Welkom op lekker kookhoekje
    voor iedereen die graag eet en weet
    02-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aardappelsalade
    Omschrijving:
    Lekker koud, lauw en warm.

    Bereidingstijd:

    Ingredienten:
    1 kilo Nicola of andere vastkokende aardappel, stukje gerookte spek, bouillonblokje, peper, peterselie, olijfolie, sjalotje, ciroensap.

    Bereiding:

    1. Snijd de aardappelen in blokjes of schijfjes.
    2. Maak kleine blokjes van de gerookte spek.
    3. Spekjes langzaam krokant bakken in een beetje olijfolie.
    4. Aardappels rauw in een langwerpige schaal doen
    5. Gelijken delen bouillon in een kommetje doen.
    6. Sjalotje, peterselie erbij en op smaak brengen met citroensap en peper. Geen zout.
    7. De aardappels overgieten, zodat ze 1/3 onderstaan.
    8. Laten garen in de magnetron of oven.
    9. Af en toe omscheppen anders drogen de aardappelen die niet onderstaan uit.

    02-08-2007 om 20:28 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met gerookte zalm

    Tagliatelle met gerookte zalm
     Tagliatelle met gerookte zalm
            voor 4 personen
             500 g verse tagliatelle

    • 200 g gerookte zalmplakjes
    • 20 cl room
    • 40 g boter
    • 20 g zalmeieren
    • 1 bosje verse dille
    • zout
    • zwarte peper van de molen
    Bereiding: Tagliatelle met gerookte zalm

    Maak de takjes dille los. Hak de helft ervan fijn en doe dit in een steelpan met de boter. Laat smelten op een zacht vuur. Zet het deksel op de pan. Laat 5 min. trekken. Snij de sneetjes gerookte zalm in fijne reepjes. Breng de room aan de kook met peper, zout en muskaat. Kook de deegwaren in gezouten kokend water volgens de aanwijzingen van de fabrikant.

    Giet de hete tagliatelle in een verwarmde slakom. Overgiet met de dilleboter en roer het geheel om. Voeg er de room, de gerookte zalm en de zalmeieren aan toe en meng het geheel zorgvuldig. Versier met de apart gehouden takjes
    dille en dien op.

    02-08-2007 om 20:23 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pittige meloensoep

    Pittige meloensoep

     

    Pittige meloensoep

    Ingrediënten voor 4 personen

    • 4 anijssterren
    • 4 kardemompeulen of ½ KL gemalen kardemom
    • 1 grote charentaismeloen
    • 50 cl zoete witte wijn
    • 25 cl water
    • 50 g suiker
    • 1 kaneelstokje
    • 6 g zwarte peper
    Bereiding:

    Plet de anijs lichtjes met een mes dat je plat houdt. Verwijder de kardemomzaden uit de peulen. Steek met een meloensepel “knikkers” uit het vrucht vlees van de meloen (in totaal +/- 600 g). Breng de wijn en het water met de suiker en de specerijen langzaam aan de kook. Laat 2 min. zacht sudderen en verwijder dan de specerijen. Voeg de meloenknikkers toe, dek af en laat 2 u. afkoelen in de koelkast, tot net voor het opdienen. Serveer heel koud in gekoelde diepe borden.

    Heerlijk:
    Met zandkoekjes.

    De voedingswaarde:
    Ook al bevat deze soep wijn, toch respecteert ze het principe van ‘5 maal groenten en fruit per dag’, en dit zonder de aanwezigheid van enkele vetten. De kruiden zorgen ervoor dat dit gerecht vooral licht verteerbaar is.

    02-08-2007 om 20:06 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aubergines met gehakt

    Aubergines+gehakt

    Ingrediënten:
    2 aubergines
    25 gram boter of margarine
    0,5 deciliter water
    2 gram zout
    peper
    1 ui
    150 gram gehakt
    3 gram zout
    peper, nootmuskaat
    1 lepel tomatenpuree
    25 gram geraspte kaas


    Werkwijze:
    De aubergines wassen, van de steeltjes en de kroontjes ontdoen en overlangs doormidden snijden. De halve aubergines in de boter met het water smoren tot het vruchtvlees enigszins zacht geworden is (circa 10 minuten) De aubergines gedeeltelijk uithollen, met het zout en peper bestrooien en in een dik beboterde vuurvaste schotel plaatsen. Het uitgenomen vruchtvlees klein snijden en met de kleingesneden ui smoren in het smoorvocht van de aubergines. Het gehakt hierin ook even aanbakken. Meng dit mengsel met het zout, de peper, de nootmuskaat en de tomatenpuree. De auberginehelften vullen met het gehaktmengsel en de kaas erover strooien. De schotel in het midden plaatsen van een hete oven (200 graden) en hierin het gehakt goed gaar laten worden en de kaas laten kleuren (circa 30 minuten).
    Verdeel het gerecht in vieren en serveer warm!



    02-08-2007 om 20:00 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartise kaaskrans
    Hartige Kaaskrans
           

     

       

    Baktijd en oventemperatuur:
    Elektrische oven:  150 °C
    Heteluchtoven:  130°C
    Baktijd: 35 à 40 minuten

    Ingrediënten:
    Voor het deeg:
    350 g bloem
    1 zakje Dr. Oetker Gist
    1 afgestreken theelepel zout
    3 eetlepels room
    30 g zachte boter of margarine
    70 g geraspte kaas (emmenthal)
    1 eidooier
    20 cl lauwe melk

    Voor de glans:
    1 eidooier

    Om te bestrooien:
    maanzaad

    Bereidingswijze:
    Vermeng de gezeefde bloem met de gist. Maak een kuiltje in het midden voor de room, het zout, de boter of margarine, geraspte kaas en de eierdooier. Begin met een gedeelte van de bloem vanuit het midden te kneden en voeg dan pas geleidelijk melk bij tot u een elastisch deeg krijgt. Laat het deeg rijzen in een ruimte op kampertemperatuur, tot het in volume is verdubbeld en kneed het opnieuw. Vorm van het deeg een rol en verdeel hem in stukken van ongeveer 50 g waarvan u balletjes van gelijke grootte maakt. Leg de deegballetjes in de vorm van een krans naast elkaar op een ingevette bakplaat. Laat het deeg nogmaals rijzen en bestrijk met eierdooier. Bestrooi met maanzaad en bak 35 – 40 minuten in het midden van een zachte oven.

    02-08-2007 om 19:46 geschreven door bloemeke

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Veel plezier op mijn blog en smakelijk.
    Archief per week
  • 19/11-25/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007

    Gastenboek
  • blog.seniorennet.be
  • groetjes
  • Hallo!
  • groetjes
  • prettig weekend van Joke

    laat jou kribbel achter


    Foto

    Foto

    Rondvraag / Poll
    wat eet je het liefst?
    frietjes
    pizza
    pita
    pasta
    salades
    eenvoudige aardappels, groenten, vlees
    chinees
    Bekijk resultaat


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Een interessant adres?

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!