Maandag 5 augustus 2013
AFRIKAANSE MARATHON

- Ongeveer 1 miljoen gnoes trekken ieder jaar 3.200 kilometer door de Serengeti in Tanzania en Kenia op zoek naar voedsel. Voor de dieren is het 's werelds meest gevaarlijke marathon.

De gnoe is een kuddedier dat tot de familie van de holhoornigen behoort. Het dier leeft in Afrika en het is bekend geworden door het feit dat ze ieder jaar een massale trektocht ondernemen in het oosten van Afrika.
De gnoes leggen dan meer dan 1000 kilometer af tijdens hun zoektocht naar water en weiden.
Tot de grootste vijanden van de gnoes behoren het jachtluipaard, de leeuw en de hyena. Misschien zijn ze daarom dikwijls samen met de waakzame zebra`s onderweg.
Geschreven door Linara om 00:00
Reageer op dit bericht


