Inhoud blog
  • Gevulde eieren
  • Roerei met garnalen en dille
  • kreeft op zijn amerikaans
  • Waterkerssalade met avocado
  • Kippebouten uit de oven
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    lekker eten

    26-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn met appeltjes en mosterd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Konijn met appeltjes en mosterd.

    (voor 4 personen)

    1 jong konijn
    100 g margarine of boter
    1 liter water
    2 jonagold-appelen
    2 eetlepels sherryazijn
    2 eetlepels graanmosterd

    werkwijze

    1.Ontbeen het konijn of vraag dat aan uw polier.Vraag de poelier ook de beenderen te hakken.
    2.Snijd het vlees in stukjes van 2.5 bij 2.5 cm.
    3.Bak de gehakte beenderen mooi aan alle kanten bruin in de margarine of boter en blus met een liter water.
    4.Laat het geheel inkoken tot je nog 2,5 dl overhoudt voor de konijenfond.
    5.Snijd de appelen in lokjes.
    6.Bak de konijnenblokjes aan in de margarine of boter en voeg er de appelblokjes aan toe.
    7.Blus met de cherryazijn en de konijnenfond.Doe er de mosterd bij en laat het geheel inkoken.
    7.Bind de saus met de rest van de margarine of boter.Serveer met een gekookte aardappel.

    Smakelijk.

    26-03-2007 om 19:26 geschreven door lekker eten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratin van kikkerbilletjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gratin van kikkerbilletjes
    (voor 4 personen)

    24 dubbele dikke kikkerbiletjes
    4 teentjes gehakte knoflook
    2 dl groentebouillon
    2 dl sojaroom
    2 eierdooiers
    citroensap
    400 g spinazie

    (Werkwijze)
    1.Kruid de kikkerbillen en bak ze mooi bruin.
    2.Voeg 3 teentjeknoflook toe.
    3.Blus na 5 minuten met de groentebouillon.Voeg de sojaroom toe en laat even goed doorkoken.
    4.Haal de billetjes uit de pan en laat de saus afkoelen.
    5.Voeg,als de saus is afgekoeld,de eierdooiers toe en breng op smaak met wat citroensap.
    6.Pluk het vlees van de billetjes.
    7.Stoof de spinazie met de rest van de knoflook.
    8.Schik de spinazie in een diep bord en leg er het vlees van de kikkerbilletjes op.Overgiet met de saus en gratineer de borden 5 minuten onder de grill.

    Smakelijk.

    26-03-2007 om 10:05 geschreven door lekker eten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.decoratie voor een feestelijke tafel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigheden:

    mand
    oasis
    rozen
    hortensia
    klimop

    Zie voorbeeld

    24-03-2007 om 12:26 geschreven door lekker eten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Decoratie voor een feestelijke tafel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24-03-2007 om 12:23 geschreven door lekker eten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mangocake
    Klik op de afbeelding om de link te volgen (voor 4 personen)

    1 rijpe mango
    250 g margarine of boter
    250 g zelfrijzende bloem
    4 eierdooiers
    250 g suiker
    1 vanillestokje
    1 eetlepel grofgehakte hazelnoten
    4 eiwitten
    1 eetlepel amandelschilfers
    1 eetlepel pijnboompitten

    (WERKWIJZE)

    1. Snijd de mango in blokjes van 1.5 bij 1,5 cm
    2.Smelt de margarine of boter en meng die met de zelfrijzende bloem,de eierdooiers,200 g suiker,de mango,de vanille en de hazelnootjes.
    3.Klop de eiwitten stevig opmet de resterende suiker en meng de opgeklopte eiwitten voorzichtig met het eerste mengsel.Doe er dan de amandelschilfers en pijnboompitten bij.
    4.Vet de cakevorm in en bedek hem met een laagje bloem.
    5.Giet het mengsel in de vorm en bak het geheel gedurende 30 a 40 minuten in een oven van 170° C.

    21-03-2007 om 17:47 geschreven door lekker eten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coctail
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Cosmopolitan

    Het favoriete drankje van de dames in Sex in The City.

    2 delen Wodka
    1 deel Cointreau
    2-3 delen cranberry sap
    citroen-of lime sap

    Vermeng de ingrediënten en shake met ijs.Giet het coctail in een martiniglas en garneer met een schijfje citroen.

    Gezondheid.

    21-03-2007 om 14:19 geschreven door lekker eten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coctail
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Perzik Champagne coctail

    1 deel perziksap
    2 delen champagne of witte mousserende wijn.

    Schenk het sap in een champagneglas.
    Vlak voor het drinken schenk je de champagne erbij.

    gezondheid.

    21-03-2007 om 14:13 geschreven door lekker eten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tajine van kalfsvlees met abrikozen en pruimen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor 4 personen:
    kosten:**

    Bereidingstijd:4. min
    Moelijkheid:**

    Ingrediënten:
    -------------
    1kg abrikozen
    boter
    1 eetlepel kaneel
    olijfolie
    Gb honing
    2 uien
    peper en zout
    fijne suiker
    800 g kalfsvlees 250 g gb gedroogde pruimen
    gekonfijnde gember

    1.Snijd het vlees in grote stukken.pel de uien en hak ze in kleine stukke.Snijd de gekonfijte gember in partjes,zodat u een grote eetlepel gemberblokjes hebt.

    2.Leg de pruimen in water en warm ze 3 minutjes op,zodat ze opzwellen.Verwijder vervolgens de pitten en snijd de vruchten in twee;

    3.Giet een scheut olijfolie in een grote kookpan en voeg het vlees,de uien,de gember en dekaneel toe.Laat zachtjes goudbruin worden en zet het deksel op de pan.

    4.Voeg  ensnuifje zout peper en zout toe en laat anderhalf  uur sudderen.Was de abrikozen,snijd ze in grote stukken en verwijder de pitten.

    5.Laat een klontje boter smelten in een panen fruit de abrikozen.Laat ze een tiental minuten sudderen op een middelmatig vuur en voeg de uitgelekte pruimen toe.

    6.Voeg tne slotte de vruchten toe aan het vlees en laat nog een tiental minuten sudderen.

    7.Serveer goed warm met rijst of aardappelen.

    TIP:buiten het abrikozenseizoen kunt u de verse vruchten vervangen door gedroogde abrikozen,die u vooraf laat weken met de pruimen.

    Smakelijk.

    21-03-2007 om 13:25 geschreven door lekker eten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelsoepje met gember
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor 4 personen.

    ingrediënten:
    ------------
    1 blokje gb gevogeltebouillon
    1 bosje wortelen
    2 takjes bieslook
    250 g gb zure room
    1 stuk gember
    1laurierblaadje
    peper en zout
    2 koffielepels fijne suiker

    BEREIDINGSTIJD 40 MIN
    ------------------------------
    Moeilijkheid:*

    1.Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes.Leg ze in een grote pan en overgiet met water.Voeg een verbrokkeld blokje gevogeltebouillon toe,een laurierblaadje en suiker .Zet op een hoog vuur.

    2.Pel en hak de gember intussen zeer fijn.Voeg de helft van de gember toe aan de soep.

    3.Laat koken tot de wortelen gaar zijn.Neem vervolgens het laurierblaadje weg en mix tot u een gladede soep bekomt.Breng op smaak met zout en peper.

    4.Schep de zure room in een kom en voeg er de rest van de fijngehakte gember aan toe.Kruid metz out en peper.

    5.Maak net voor het opdienen een bolletje room met behulp van twee lepels en schik het inn het midden van het bord.

    6.Giet de soep (warm of koud in de zomer)rondom en versier met enkele takjes bieslook.

    Smakelijk.

    21-03-2007 om 12:28 geschreven door lekker eten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilde eend met groene pepersaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wilde eend met groene pepersaus

    (voor 4 personen)

    4 wilde-eendenborsten
    margarine of boter
    Whisky
    1 dl bruine fond
    1 dl room
    1/2 doosje groene peper
    tuinkers

    (werkwijze)

    1.Bak de borsten aan in de margarine of boter,8 minuten aan de velkant en 2 minuten aan de andere kant.
    2.Ontvet de pan.Blus met de whisky en de bruine fond en voeg de room toe.
    3.Voeg de groene peper naar smaak toe met eventueel wat citroensap.Laat de saus inkoken tot binding.
    4.Snijd de eend.
    5.Serveer met de saus en een gebakken aardappel.Werk af met wat tuinkers.

    Smakelijk.

    19-03-2007 om 17:41 geschreven door lekker eten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op mijn blog:Lekker eten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor 4 personen
    Bereidingstijd:15 minuten

    Ingrediënten:

    150 gr gemengde groene sla
    1 citroen
    1 teen knoflook
    4 eetlepels Bertolli Extra Vergine olijfolie
    zout
    peper
    600 g scampi of reuzengarnalen

    SCAMPI MET CITROENSCHIL

    Waarom zou een salande koud of saai moeten zijn?Dit recept gaat voor gebakken garnalen en maakt de sla meteen tot een feestelijk gerecht.

    Was de slablaadjes en citroen.Rasp wat reepjes van de citroenschil en pers het sap uit een halve citroen.Hak de knoflook fijn.

    Meng de olijfolie met de knoflook,het citroensap,een snuifje zoput en een gulle draai peper.Smeer de garnalen in met de helft van deze marinade.Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak ze op een middelmatig vuur enkele minuten aan beide zijden.Schik ze meteen op een bord samen met de sla.

    Giet de overblijvende marinade over de garnalen,strooi er de gehakte citroenschil over en dien meteen op.

    Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of Focacciabrood.

    Tip:

    Een limoen zal een iets zoeteren en geurige smaak aan deze sla geven.Een ietsje exotischer ook.Voor net dat beetje extra kun je enkele blaadjes tijm en 1 versneden lente-uitje toevoegen,net voor het opdienen.
    Als je over citroentijm beschikt,gebruik die dan in plaats van de gewone tijm.

    Smakelijk.

    19-03-2007 om 14:53 geschreven door lekker eten

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.





    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!