Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Laatste commentaren
  • Sadiq Seo (sadiq seo)
        op
  • Schijn en Werkelijkheid en de Vlaamse moraal (Jort)
        op
  • Spoor lanaken-Maastricht voor personenvercoer (L Hermans)
        op
  • Lijst (Roel Veltmeijer)
        op Lijst van kandidaten bij Onbegrensd Lanaken
  • ivm Go Pass (Kevin Cannoot)
        op
  • Mixed Media Projects
    Communicatief
    28-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Lanaken – De gemeenteraad heeft de politie de opdracht gegeven om een volledige koffer voor alcoholtests aan te kopen. Dat betekent dat de lokale politie binnenkort beschikt over vier nieuwe toestellen met toebehoren om alcoholtesten uit te voeren. In het kader van een raamcontract worden de oude toestellen dus vervangen. Naast de aankoop voorziet men ook in een contractopdracht voor onderhoud en herstellingen. Daar hoort tevens de jaarlijkse calibratie en ijking bij. In totaal is om en bij de 17000 euro voorzien voor dit project.

    28-04-2006 om 22:21 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Lanaken – Het gemeentebestuur verzet zich tegen elke verplaatsing van Maastrichtse coffeeshops in de richting van de Belgische grens en meer bepaald in de richting van Smeermaas en Veldwezelt. Daarom wil de gemeenteraad elk overleg met het Maastrichts bestuur en de andere gemeenten blijven nastreven, opvolgen en voor een goede oplossing mee onderhandelen. Toch is de gemeente Lanaken niet helemaal gerust in het zgn. spreidingsplan van buurgemeente Maastricht. Daarom is tijdens de jongste gemeenteraad unaniem besloten om pro forma reeds een bedrag van 500 euro ter beschikking te stellen als provisie voor de aanstelling van een advokaat. Die moet wanneer het nodig blijkt, de belangen van Lanaken behartigen. Gedacht wordt aan een gespecialiseerd raadsman die kan pleiten bij het gerechtshof van Den Haag, indien dit nodig blijkt te zijn. Eerder voerde Lanaken al eens zo’ n procedure toen men in Nederland een uitbreiding van de startbaan bij vliegveld Beek wilde opdringen. Dat zou toen aan Belgische zijde voor heel wat geluidsoverlast hebben gezorgd. En nu ook weer wil Lanaken niet dat de stad Maastricht haar overlast verplaatst richting de Belgische grens.
    Controles
    In 2005 vonden 43 specifieke selectieve grenscontroles plaats in Lanaken.
    In totaal werden 560 voertuigen en 1057 inzittenden gecontroleerd, waarvan 262 personen in het bezit van drugs werden aangetroffen. Drie personen bleken toen zelfs onder invloed van drugs te sturen. Ook vonden 16 grenscontroles van lijnbussen plaats, m.n. op de lijn 20A (Maastricht-Hasselt), lijn 45 (Maastricht-Genk) en lijn63 (Maastricht-Maasmechelen).
    In totaal werden er 98 lijnbussen en 1628 passagiers gecontroleerd. Daarvan bleken er 249 in het bezit van drugs.
    De politie bond tevens de strijd aan tegen canabisplantages. Vorig jaar wist men 14 plantages waaronder 4 op vrachtschepen en 1 druglabo te ontmantelen.Verder blijft de aandacht van de lokale politie gaan naar de lege panden, appartementen) en loodsen waar zich dergelijke activiteiten kunnen ontplooien.
    Lokale drughandel
    Met betrekking tot de bestrijding van de lokale drughandel tracht men in Lanaken kort op de bal te spelen. Veelal gaat het om het verhandelen van speed, XTC, cocaïne, GHB en cannabis.
    Sedert 2000 werden al een 40-tal lokale dealers gevat, waarvan een 5-tal in 2005.
    Veelal schaften zij zich de verdovende middelen, vlak over de grens in Maastricht aan.
    Dealers actief in een criminele organisatie trachten thans hun werkterrein van Maastricht naar Lanaken uit te breiden. Zij opereren vanuit illegale drugpanden. Dit vergt een bijzondere aandacht binnen het politiekorps, waarbij ook een nauwe grensoverschrijdende samenwerking en federale ondersteuning noodzakelijk is.  De overlast inzake druggebruik situeert zich in panden, op jongerenhangplaatsen en op verzamelplaatsen in de omgeving van scholen. Gerichte acties en patrouilles moeten het druggebruik ontraden. Verder hanteert de politie in Lanaken nog tal van andere preventieve maatregelen. – WJL

     

     

     

    28-04-2006 om 22:20 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Lanaken neemt proef met hondenpoepautomaten
    LANAKEN – De gemeente Lanaken gaat vier hondenpoepautomaten installeren met bijhorende gratis biologisch afbreekbare zakjes. Dat is op de gemeenteraad beslist. Het betreft een drempelverlagend proefproject. Indien het project positief wordt onthaald wil de gemeente op termijn nog zes van dergelijke automaten aankopen. Het idee kwam er na een brief aan de gemeente van de tienjarige Stefanie Meulemans, die vond dat er veel hondenpoep lag in het centrum van de gemeente. Zelf had het meisje dergelijke automaten gezien tijdens haar vakantie in Frankrijk. Ze vond dit een goede oplossing voor het probleem. Schepen van milieu Stouten vond het voorstel interessant en wil bij wijze van proef dus vier automaten installeren; die komen voorlopig aan het Europaplein en het Molenweideplein, het Kerkplein en het Ceulemansplein. De kosten worden geraamd op 4.415,75 euro.
    De oppositie vindt het principe van de automaten o.k., maar zegt dat het systeem onvoldoende werd doordacht. Zowel VLD als Vlaams Belang onthielden zich bij de stemming.

     

     

    27-04-2006 om 21:42 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Provinciale subsidie voor De Queeste

    LANAKEN – GENK - De bestendige deputatie van B. Limburgverleende, op initiatief voor gedeputeerde van Cultuur Jos Claessens (VLD), een erkenning aan Theatermakersgroep de Queeste als professioneel Limburgs theatergezelschap. Voor 2006 ontvangt de Queeste een provinciale ondersteuning ten bedrage van 24 800 EUR.
    Limburg beschikt vanaf dit jaar dus voor het eerst over een structureel erkend theatergezelschap. Spilfiguur van De Queeste is Christophe Aussems, afkomstig uit Veldwezelt.
    De Queeste vertrekt in haar werking vanuit helder afgelijnde inhoudelijke peilers. Het zijn fundamenten die de duidelijke positionering van De Queeste in het theaterlandschap versterken. Inhoudelijk kiest De Queeste voor drie peilers: politiek-maatschappelijk relevante projecten, theaterprojecten in en vanuit de regio Limburg en nieuwgeschreven theaterteksten.
    De Queeste kiest er resoluut voor om theater te maken vanuit de Limburgse regionale context. Het gezelschap gaat ook voortdurend op zoek naar de lokale polsslag, naar wat er leeft in haar regio. Daarbij maakt de groep regelmatig ‘locatietheater’ op onverwachte plaatsen, met een grote aandacht voor de actualiteit en het lokale culturele erfgoed.
    Daarnaast wil De Queeste tevens een theatermakergroep zijn die een brede werking nastreeft. Als enig professioneel erkend theatergezelschap in Limburg neemt De Queeste haar verantwoordelijkheid en vervult het een voortrekkersrol. Zo wordt er, naast voorstellingen, ook intensief geïnvesteerd in randprojecten en onderzoek, die steeds resulteren in een toonmoment of publicatie. De Queeste realiseert 15 projecten gedurende de voorbije twee jaar. De planning voor de komende periode ziet er als volgt uit: jaarlijks minimum 1 locatieproject dat exclusief in Limburg te zien is en minimum 2 zaalvoorstellingen die op tournee gaan langs verschillende Vlaamse en Nederlandse podia.
    Die theaterprojecten zijn meestal gekoppeld aan een schrijfopdracht of de introductie van een nieuwe toneeltekst in het Nederlandstalig gebied. Bij al de voorstellingen van nieuw geschreven drama voorziet De Queeste een smaakvolle tekstuitgave aan een economische prijs, omdat De Queeste het belangrijk vindt dat de nieuw geschreven teksten ook meteen in een ‘papieren versie’ verspreid kunnen worden in verschillende privé en openbare bibliotheken. De Queeste zorgt er ook voor dat haar tekstuitgaven in diverse gespecialiseerde toneelbibliotheken belanden.
    De Queeste probeert sinds haar structurele erkenning ook voorstellingen op het repertoire te houden. Zo krijgt ‘Animal Farm’ een nieuwe tournee in de Euregio en wordt ‘A volonté’ hernomen tijdens de residentiemaand van De Queeste in NTGent
    De theatermakers investeren zelfs in relevant onderzoek. Met het project ‘Histories’ deed het gezelschap een onderzoek naar de geschiedenis van professioneel theaterinitiatief in Limburg. Dit resulteert dit jaar in een unieke publicatie.Info: 089.701801

    27-04-2006 om 16:45 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Meisjes krijgen boete op trein: Wij zijn geen fraudeurs
    LANAKEN – ANTWERPEN - Afgelopen weekend keren Elise, Sophie en Amanda huiswaarts na een lange week studeren aan de Lessiushogeschool in Antwerpen. De vriendinnen volgen er logopedie. Zoals gewoonlijk nemen ze de trein richting Limburg. Ter hoogte van Lier krijgen de jonge dames controle van de treinbegeleider. Groot schetst hun verbazing wanneer deze man hen prompt beticht van fraude. De Go – Passen waarmee Elise, Sophie en Amanda reizen zouden zijn ingevuld met uitwisbare inkt, zo stelt de treinbegeleider. De meisjes zeggen zich daar helemaal niet bewust van te zijn, meer nog ze spreken dit pertinent tegen. De pen hadden ze gekregen van een medeleerling en die kunnen ze uiteraard niet tonen. Daarop veegt de treinbegeleider vrij ruw over de pas, waardoor een gedeelte van de plaatsnaam van bestemming verdwijnt. Anderzijds blijven datum en plaats van vertrek gewoon intact. Een fotocopie, van de pas, achteraf genomen in het station van Bilzen, toont nog duidelijk de leesbaarheid aan. Hoe dan ook, de drie meisjes krijgen elk een boete en moeten een nieuw ticket betalen, samen goed voor 23, 70 per persoon. “ Er hielp geen uitleggen aan, zelfs niet toen één van de meisjes vertelde dat ze een reductiekaart had van de Bond voor Grote Gezinnen, moest ze toch de volle pot betalen, “ vertelt Evi Simons, een reizigster die toevallig in dezelfde coupé zat, “ De treinbegeleider nam de meisjes hun paspoorten af en vulde de formulieren in. Het drietal zat er helemaal verdwaasd bij. En er ontstond pas echt paniek toen de treinbegeleider één van de jonge vrouwen van de trein wilde zetten in Aarschot, omdat ze zogezegd haar boete niet wilde betalen. Het meisje had nochtans duidelijk geld in haar handen, ze eiste alleen eerst haar identiteitskaart terug. Maar de man bleef dreigen om in Aarschot de politie erbij te halen.”
    Volgens Evi Simons stond de treinbegeleider erbij met een gezicht als ‘Mijn wil is wet.’ Hij gaf de meisjes geen enkele kans om één en ander uit te leggen. Ze werden alleszins niet gehoord. “ De man, een veertiger, leek me moe. Het was waarschijnlijk zijn laatste rit. Ik vond het maar een heel raar verhaal. Wou hij vlug een slag slaan of gewoon deze meisjes wat intimideren? Ik heb hen meteen aangeraden van op de trein hun ouders of vrienden te verwittigen. Ik heb me ook dadelijk bereid verklaard te willen getuigen in deze zaak”, aldus nog Evi Simons, die stelt dat het toch vrij onlogisch is dat drie meisjes samen in één coupé gaan zitten keuvelen, met elk een eigen treinbewijs op zak waarop zou zijn gefraudeerd. Dat gaat haar gezond verstand te boven. De treinbegeleider schatte de zaak echter anders in!
    In Limburg aangekomen waren de meisjes compleet het noorden kwijt. Meteen legden ze klacht neer tegen de werkwijze van de treinbegeleider. Ze beschuldigen hem van machtsmisbruik en ongehoorde grofheid. Klantvriendelijke omgang, waarvan de NMBS een missie heeft gemaakt, incluis extra punten voor lege Go- Passen, lijkt hen ver weg.
    Jochem Goovaerts, woordvoerder van de NMBS: “ We hebben de klacht nagetrokken en volgens de treinbestuurder zijn de passen ingevuld met een balpen waarbij een gommetje hoort, daarmee worden de passen perfect uitwisbaar. Er is inderdaad een discussie ontstaan met de meisjes. Maar volgens de begeleider waren ze niet in orde en heeft hij correct gehandeld. Wie zal zeggen of de passen zonder slechte bedoelingen zijn ingevuld, het zal alleszins een ‘Ja-Neen’ – verhaal blijven. “
    Toch blijven Elise, Sophie en Amanda met een bijzonder wrang gevoel achter. Ze wensen niet meer geconfronteerd te worden met de treinbegeleider, gezien zijn ‘onbeschofte aanpak’. Anderzijds willen ze ook niet aanzien worden als fraudeurs. “ Onze namen staan onterecht genoteerd. Wij zouden onregelmatigheden hebben gepleegd. We voelen ons in onze eer gekrenkt. Temeer omdat we haast wekelijks gebruik maken van het openbaar vervoer. We eisen van de NMBS onze Go Passen terug, want men heeft de vijf openstaande ritten ongeldig verklaard. Daarnaast willen we dat de boete terug wordt betaald. En via de krant willen we een oproep doen naar de persoon die ons de balpen leende. Neem contact op, zodat we kunnen laten zien dat het een gewone balpen was.”

    25-04-2006 om 16:53 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (2)

    Archief per week
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!