Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Laatste commentaren
  • Sadiq Seo (sadiq seo)
        op
  • Schijn en Werkelijkheid en de Vlaamse moraal (Jort)
        op
  • Spoor lanaken-Maastricht voor personenvercoer (L Hermans)
        op
  • Lijst (Roel Veltmeijer)
        op Lijst van kandidaten bij Onbegrensd Lanaken
  • ivm Go Pass (Kevin Cannoot)
        op
  • Mixed Media Projects
    Communicatief
    28-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    LANAKEN - De eerste drie weekends van juli staan weer in het teken van beachvolley.
    Het Kerkplein van Lanaken wordt voor het 5° jaar op rij omgetoverd tot twee beachterreinen waar naar hartelust in gespeeld zal worden. Het eerste weekend is traditioneel voor de kleintjes gereserveerd, in weekend 2 en 3 treden de recreanten aan.

    Belangrijkste doel van dit gebeuren, plezier hebben en een beetje aan sport doen.

    Vijf jaar geleden stelde de Fitness voor om samen met Sparvoc dit evenement te organiseren. Het eerste jaar duurde het beachen slechts 2 weekends, mede door het succes en de samenwerking van de sportdienst van de gemeente is dit tornooi gegroeid tot 3 weekends van zandplezier.

    Wie zin heeft, kan zich nog altijd inschrijven. Informatie is te verkrijgen in de Fitness Traffic of op de website van Sparvoc onder de rubriek “evenementen”.
    Wie liever niet op het zand actief is, kunnen we verzekeren dat een pintje drinken en de leute bezig zien, op zich ook al een hele belevenis waard is.

    Als het weer van de partij is, zal het weer gezellig worden in het hart van Lanaken. - WJL

     

    28-06-2006 om 19:21 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw mobiel muziekpodium voor Lanakenaren

    LANAKEN - Recent werd het nieuwe mobiele podium van de gemeente Lanaken in gebruik genomen. Nog de hele zomer lang zal dit podium tijdens diverse evenementen in Lanaken worden ingezet.

    Begin dit jaar besliste het gemeentebestuur om een mobiel podium aan te kopen. Na een geslaagde test tijdens de nieuwjaarsreceptie op het Kerkplein werd al snel besloten over te gaan tot de bestelling. Vorige week werd het podium opgeleverd.

    Het podium meet 60 vierkante meter oppervlakte en is 6 meter hoog. In iets meer dan uur kan dit podium opgebouwd worden. In iets meer dan een half uur is het daarna ook weer afgebroken.

    Het podium zal alleen deze zomer al meer dan 15 keer geplaatst worden in Lanaken. Bedoeling is om het podium na deze zomer in te zetten voor diverse gemeentelijke evenementen en vanaf januari 2007 ook beschikbaar te stellen voor de verenigingen van Lanaken.

    Onder de noemer 'Lanaken Live' organiseert het gemeentebestuur deze zomer ook een aantal optredens op dit podium op verschillende lokaties. Het eerstvolgende evenement waarbij het podium gaat ingezet worden is volgend weekend tijdens de dorpsdagen in Gellik.

    Andere data om te onthouden:
    Zondag 9 juli, Neerharen, plein nabij kerk.
    Vanaf 17.30u optredens van het seniorenorkest, de Kon. Harmonie St Lambertus Neerharen en de Schlagerband. Een organisatie van het dorpsdagencomité Neerharen i.s.m. het gemeentebestuur.

    Woensdag 12 juli, Groenplaats Oud Rekem
    Radio 2 (be)zoekt het gezelligste plein van Limburg.

    Vrijdag 21 juli, Kruispunt Spoorwegstraat/Stationsstraat
    Optreden 'Grensgeval' in een organisatie van het gemeentebestuur Lanaken.

    Momenteel wordt nog de laatste hand gelegd aan diverse optredens in augustus.

    Als apotheose deze zomer organiseert het gemeentebestuur een slothappening op zondag 3 september op het Kerkplein met Limburgs meeste gekende cover- en rockband Perron Geluk. (WJL)

     

    28-06-2006 om 19:20 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    MAASTRICHT – LANAKEN – De uit Lanaken afkomstige chefkok Mario Holtzem (Koetshuis Bokrijk) dong mee in de Internationale kokswedstrijd ‘Beste Maatje’. Hij werd geselecteerd met twee Vlaamse collega’s uit 180 inzendingen in ons land, Duitsland en Nederland. Daarnaast was hij de enige Limburger uit beide provincies. De culinaire competitie werd voor het eerst uitgeschreven door het Nederlands visbureau en wordt een (twee)jaarlijks terugkerend evenement. Locatie was de Hoge Hotelschool Zuyd in Maastricht. Het haringseizoen startte dit jaar medio juni. Later dan normaal; het was dan ook de eerste keer in de geschiedenis dat de start van het seizoen werd uitgesteld. De haring was te mager, maar intussen heeft de vis voldoende tijd gekregen om in optimale conditie te komen. In ons land is de verkoop van maatjesharing goed voor 15 miljoen haringen per jaar. Vooral bakharing en rolmops is geliefd. In Belgische restaurants staan haringen niet zo vaak op de kaart. Vandaar dat Mario Holtzem de uitdaging aanging om er een mooi gerecht mee te maken. Mario ging voor een trilogie van ‘een maatje Moscovie’, een tartaar van maatjesharing met rode ui, kappertjes en dragon. En een sushi van Hollandse Nieuwe met zoete en zoute tomaat, koriander en relisch van komkommer. Volgens de jury ‘een overvloed aan smaken’. Ondanks de schitterende inzet werd Marcin Beaufort uit Zeebrugge de Belgische laureaat. Internationaal winnaar werd Martien van Dijck uit Breda. Maar Mario Holtzem heeft zeker een stukje haringcultuur naar Limburg gebracht.- WJL

    28-06-2006 om 19:20 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    LANAKEN – De 30 – jarige V.V.V. dat gehuisvest is in de voormalige Fratersschool opende afgelopen weekend een bezoekerscentrum.  Daarbij legt het regionaal toeristisch infokantoor de link met de buren van de bibliotheek en de cel cultureel erfgoed die er gevestigd zijn. Volgens Luc Gobin van Toerisme Vlaanderen is het bezoekerscentrum een kwalitatief belevingsvol initiatief, waarbij toeristisch goed worden onthaald. De bezoeker moet zo worden geprikkeld dat hij ook effectief in de regio op pad gaat. Daar is men bij V.V.V. Lanaken perfect in geslaagd. Inhoudelijk komt het concept van voorzitter Johny Maesen en het geheel kreeg vorm via Henny Prick en Lilian Ubachs. Zij zorgden o.m. voor de mooie macquettes en de interactieve spelen voor de jonge bezoekers. Voor de basisscholen werd er een heus lessenpakket uitgewerkt, die volledig beantwoordt aan de doelstellingen van wereldoriëntatie. Hiervoor werd beroep gedaan op Basisschool Het Wezeltje, die de lespakketten onder de loepe nam. In het bezoekerscentrum maakt men kennis met vier streken: Maasland, Haspengouw, Kempen en Mergelland. Naast een uitgebreide filmprojectie, is er mogelijkheid via touch-screens specifieke informatie op te vragen. VVV-Lanaken fungeert tevens als fietsverhuurcentrum en doet ook aan product ontwikkeling. Naast de winkel voor streekproducten, kan men er fietskaarten kopen en arrangementen boeken voor heel de provincie. Uiteraard doet Lanaken als inrijpoort voor het Nationaal Park een duit in het zakje. Lanaken is verder bekend voor de oudste bewoning van het land. De Neanderthaler bracht 150.000 jaar voor Christus hier in Veldwezelt zijn kroost onder. Lanaken telt 7 kastelen en 6 campings met bungalowaccomodatie. Er komt een uitkijktoren op het hoogste punt van de streek die een uitzicht biedt over heel het Maasland. Naar de horecasector toe staat La Butte Aux Bois met 80 werknemers op de eerste plaats. Voor de restauratie van de burchtruïne is 4,5 miljoen euro aanbesteed en ook het bezoekerscentrum kostte 122.806 euro. Lanaken zit dus duidelijk in de lift. Als ‘Poort van Europa’ wacht hen een grensoverschrijdend cliënteel. (WJL)

    28-06-2006 om 19:19 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Ziekenhuis Oost Limburg opent nieuwe afdeling revalidatie
    Jempi Welkenhuyzen (WJL)
    LANAKEN – De wachtlijsten in Belgisch Limburg zijn meestal vrij kort, zo niet onbestaande. Daarom trekken tal van landgenoten over de grens richting Genk, Tongeren of Lanaken. Ziekenhuis Oost Limburg (ZOL) opende recent een nieuwe afdeling ‘Locomotorische Revalidatie’ in het St. Barbaraziekenhuis. Het centrum legt de link tussen de opname-afdeling en de thuissituatie. Het telt 22 bedden voor ambulante hulp en is voorzien van alle comfort om mindervaliden te laten revalideren: ergo-, logo-, cardiografie, naast kiné of orthopedie. In het concept vormt de dienst de ontbrekende schakel voor patiënten die behandeld werden op acute afdelingen en die nog intensieve revalidatie nodig hebben. Momenteel werken er een 30-tal verplegers en verpleegsters.
    Lanaken is zeer bekend voor zijn revalidatie-afdeling. Aanvankelijk was deze afgestemd op slachtoffers van arbeidsongevallen en beroepsziekten uit de koolmijnen, maar intussen werd de revalidatie ontwikkeld tot een specialiteit waarmee St. Barabara zich profileerde in de regio.
    De realisatie van de afdeling werd gerealiseerd in twee jaren en is volledig toegankelijk voor rolstoelpatiënten. Verder gelden er alle normen van de hedendaagse klinische locomotorische revalidatiewerking.
    In het zorgstrategisch plan is dit het voorlaatste project op St.Barbara in een lange reeks. Eerder werd aangevat met de uitbreiding en renovatie van de raadplegingen, de inwendige geneeskunde, chirurgie en geriatrie, naast een nieuwe dagkliniek. Ook kwam er een nieuwbouw voor de spoedgevallen  en werd, samen met de parking, een groene omgeving gecreëerd, waarvan de revaliderende patiënten kunnen gebruik maken.
    Volgend jaar worden de operatiekamers en de zgn. ‘recovery’ gerenoveerd. Als dan ook nog de verbouwingen van de nieuwe geriatrieafdeling en de dienst inwendige heelkunde voltooid zijn, is het volledige zorgplan voor St. Barbara binnen de ZOL uitgevoerd. Hiervoor heeft de raad van beheer onlangs nog een bijkomende reservering van 450.000 euro vrijgemaakt. – WJL

    28-06-2006 om 19:18 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    LANAKEN – Ze hadden hun hele volkswagen beetle van oranje folie voorzien. Freddy en Joke Holtackers waren als grenskoppel er helemaal klaar voor. Hij als Belg, maar sympathiserend met vrouwtje lief, zij, helemaal overtuigd. Maar de ontgoocheling was groot.
    “Ik had nooit verwacht dat we zouden verliezen. Integendeel, ik was er rotsvast van overtuigd dat Portugal een makkie was, “ zucht Joke. “ Kijk, Nederland had toch gewoon het meeste balbezit. Alleen Kuijt werkte het niet mooi af! Maar die Portugezen hebben wat weg gekermd! Ik stuur Marco Van Basten dan ook een mailtje dat hij zijn spelers naar de toneelacademie van Maastricht moet sturen. Dan kunnen ze ook leren toneel spelen.”
    Joke is er het hart van in. Ze hadden hun wagen helemaal omgetoverd tot een oranje beetle. In huis was alles oranje wat de klok sloeg: tot de hapjes en drankjes toe. En nu dit! Je vraagt je nog af of dit normaal is ?!
    “ Deze match gaat de geschiedenis in, zeker weten, “ fulmineert Joke. “ Het heeft hier meer gele en rode kaarten geregend dan op een heel kampioenschap. De match lag constant stil.”
    Toch is Joke sportief. “ Ja, ik heb altijd gezegd dat ik mijn wagen overplak met een slogan als we verliezen. En dat is gebeurd: Helaas, Pindakaas! En daar rij ik absoluut een aantal weken nog mee rond. Afspraak is afspraak.”
    Intussen kijkt Joke uit naar de Italianen. Op haar kantoor zijn ze daar ontzettend fan van. Hopelijk moet ze binnenkort weer niet naar een andere club uitkijken ?! (WJL)

    28-06-2006 om 19:18 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    ANAKEN - Het gemeentebestuur gaat in Briegden, Veldwezelt en Kesselt i.s.m. de plaatselijke verenigingen de trage wegen (voetpaden, kerkwegels, veldwegen, …) een opknapbeurt geven. Deze trage wegen beantwoorden aan heel wat maatschappelijke behoeften zoals wandelen en fietsen. Maar ze bieden ook een veilig alternatief aan zwakke weggebruikers. Zowel voor de schoolgaande jeugd als voor mensen die een korte verplaatsing doen. Overtuigd van de meerwaarde van deze trage wegen contacteerde de gemeente Lanaken onlangs de de vzw Trage Wegen om samen met de gemeentediensten, de lokale gebruikers en de betrokkenen een lokaal herstel- en ontwikkelingsplan voor de trage wegen op te stellen.

     “Alle bestaande en verdwenen kerkpaden en voet- en veldwegen in de gemeente werden opnieuw in kaart gebracht. Dit leidde tot een overzichtelijke kaart waarin elke trage weg in Briegden, Veldwezelt en Kesselt genummerd en beschreven werd. In juni vond de eerste inspraakronde plaats. De lokale verenigingen kregen van ons een kaartje en een evaluatiebundel mee waarop ze al hun opmerkingen kunnen noteren over de huidige toestand en de toekomst van de trage wegen”, vertelt Freddy Stouten, de schepen van Leefmilieu en Ruimtelijke ordening in Lanaken.

    “De diensten Mobiliteit en Duurzaamheid verwerken alle opmerkingen en suggesties die we dan vervolgens op een tweede overlegavond in september aan de lokale actoren zullen voorleggen en bespreken. Het eindresultaat wordt nadien voorgesteld aan het gemeentebestuur die er op zijn beurt concreet mee aan de slag kan voor een opknapbeurt van de trage wegen in Briegden, Veldwezelt en Kesselt”, besluit Freddy Stouten. (WJL)

    28-06-2006 om 19:16 geschreven door Jempi Welkenhuyzen

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!