Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (558)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    07-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit de nieuwe aarde?
    En nu eens iets totaal anders, het moet niet altijd over hemel, hel en vagevuur gaan. Die andere "fictie" is wellicht veel meer realiteit!

    Het zou héél verkeerd van ons zijn om te denken dat wij de enige levende wezens zijn in het heelal. Maar welke vorm van leven er ook mag bestaan, ik denk dat de grootste zorg momenteel is: Wat als onze aarde te klein wordt of zichzelf vernietigt?

    Misschien is dat ook één van de redenen waarom de wetenschappers zich steeds maar intenser inzetten om de ruimte te ontdekken en uit te pluizen en zo botst men wel eens op een ' nieuw ei van Colombus"!
    …

    Zaterdag in de krant gelezen: Nieuwe superaarde ontdekt!

    "Een internationaal onderzoeksteam heeft in Chili met enkele telescopen een potentieel bewoonbare 'Super Aarde' gevonden. Het is al de vierde ontdekte potentieel levensvatbare exoplaneet.
    Exoplaneten zijn planeten die draaien rond andere sterren dan de zon. Het gaat hier om exoplaneet GJ 667Cc. Die draait in 28 dagen rond dwergster GJ 667, die wezenlijk kleiner is dan onze zon.

    De nieuw ontdekte planeet heeft 4,5 keer de massa van onze Aarde en is dus ongeveer de helft groter dan die van ons. Het hemellichaam bevindt zich op de juiste afstand voor temperaturen om vloeibaar water mogelijk te maken. Het is er niet te heet en niet te koud.
    Vloeibaar water geldt als basisvereiste voor het leven zoals wij het kennen. Het is echter heel onduidelijk of er wel degelijk water en leven is.
    Als we ooit zouden moeten verhuizen dan is dit de beste kandidaat volgens professor Waelkens , sterrenkundige."

    Tot zover in het kort het krantenbericht.

    Onze aardbol kreunt onder de nefaste invloed van de mens en zonder serieuze ingrepen al of niet van natuurlijk oorsprong, gaan er op een bepaald moment sowieso onlusten ontstaan door plaatsgebrek, doordat er een tekort ontstaat wat eten betreft, water wordt nog belangrijker en dus zal de toekomst er op een bepaald moment niet echt rooskleurig uitzien om nog maar van politieke en godsdienstige onlusten te zwijgen!!
    Daarom zou niets zo handig zijn dan een planeet te vinden die liefst nog eens een pak groter is dan de onze en dan kan “ een uitverkoren elite” daar de eerste stap zetten om het “mensdom “ verder te zetten.

    Maar dit was niet het eerste bericht dat mijn aandacht trok.
    Ergens in sept van vorig jaar las ik ook het volgende en heb het bewaard tot nu:
    "Astronomen hebben een exoplaneet gevonden aan de rand van de leefbare zone rondom een ster. Positief nieuws, want de kans bestaat dat er vloeibaar water op het oppervlak van deze exoplaneet voorkomt. En waar water is, daar is... mogelijk leven.


       

    Astronomen hebben vijftig nieuwe planeten buiten ons zonnestelsel ontdekt. Eén ervan zou mogelijk leven zoals wij het kennen kunnen huisvesten. De temperatuur schommelt er tussen 30 en 50 graden, en de atmosfeer is erg vochtig.

    Zestien van deze 50 exoplaneten zijn zogenoemde 'superaardes'. Eén superaarde - HD 85512b - bevindt zich in Goldilocks zone. Dat is de leefbare zone om een ster.
    Wetenschappers zijn vooral op zoek naar (super)aardes in de Goldilocks zone rondom sterren, omdat daar de kans op vloeibaar water en dus (microscopisch) leven het grootst is. Kijk maar naar onze aarde.
    Onze planeet bevindt zich in de leefbare zone rondom de zon. Venus en Mars vallen er net buiten. Daardoor is het op Venus te warm en op Mars te koud.

    Toch zijn de instrumenten van ESO nog niet krachtig genoeg om een kijkje te nemen op het oppervlak van HD 85512b. De beste manier om te zoeken naar tekenen van leven is door de atmosfeer van de exoplaneet te analyseren.
    "Bijvoorbeeld door de chemische handtekening van zuurstof te vinden", volgens Francesco Pepe van de sterrenwacht van Geneve aan.

    Compacter leven.
     HD 85512b is  relatief klein en bevindt zich ook relatief dichtbij, op 'slechts' 35 lichtjaar (331.118.494.175.000 kilometer) van de Aarde. De zwaartekracht is er 1,4 keer die van op onze planeet. Dat zou impliceren dat als er op HD 85512b leven is, dat het waarschijnlijk compacter is dan bij ons. Een jaar duurt overigens maar zestig dagen op HD 85512b.

    Astronomen hopen aan de hand van meer uitgebreide onderzoeken te weten te komen of er water aanwezig is op de planeet en ook niet onbelangrijk, of er een solide, rotsachtige ondergrond is. Vanaf volgend jaar zou dat een stuk makkelijker kunnen worden, want dan wordt er een nieuwe, supergevoelige ruimtetelescoop gelanceerd.

    Opdat HD 85512b leefbaar zou zijn voor de mens moet aan nog een voorwaarde worden voldaan: er moeten wolken zijn. 60 procent van de planeet moet onder een wolkendek liggen hebben de wetenschappers uitgerekend. Die hoeveelheid wolken reflecteert de zonnestralen genoeg om de temperatuur genoeg te doen zakken. Op aarde bedraagt die bedekkingsgraad 50 procent.

    Inmiddels zijn er sinds de eerste in 1995 al 650 planeten buiten ons zonnestelsel ontdekt. Daarvan zijn er slechts een handvol die gelijkenissen vertonen met onze Aarde. Zo eentje is  55 Cancri f, één van de vijf bekende planeten die op 40 lichtjaar rond een oranje dwergster draait en zich in het sterrenbeeld Kreeft bevindt.

    55 Cancri f lijkt in verschillende opzichten op de Aarde. Een jaar duurt er ongeveer even lang als op Aarde. Bovendien kan de planeet het gehele jaar vloeibaar water vasthouden. In tegenstelling tot de Aarde bevat de exotische exoplaneet ongeveer evenveel massa als Neptunus. Bovendien staan er twee zonnen aan de hemel van de planeet. Het binaire systeem bestaat uit een oranje en een rode dwergster. Gedurende de helft van het jaar verlichten de rode en oranje zonnen de hemel. ’s Nachts is de rode dwerg de helft van het jaar zichtbaar om de rest van het jaar plaats te maken voor de sterrenhemel."

    Waarom ik dat hier plaats ?
    Omdat ik steevast geloof dat er leven is buiten onze planeet en ooit zullen we dat leven ontdekken! Wat zou ik dat graag meemaken maar ... ik weet het, we zijn te vroeg geboren of toch niet?




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (9)

    07-02-2012
    Hoi Natoken
    Een jaar duurt overigens maar zestig dagen op HD 85512b.

    Wanneer we daar zouden wonen, waren we allemaal zo oud als Matusalem. En hoe krom zouden we dan lopen???

    07-02-2012 om 20:23 geschreven door thea


    Groeten van Fjak@ 35 lichtjaren Natoken gaan we daar samen met de fiets naartoe of heb je zeker een beter idee want ik ben ook benieuwd naar de andere levende wezens in de ruimte


    07-02-2012 om 19:12 geschreven door Fjak@


    verhuizen?
    Euuuh...'k weet nog niet goed kiezen naar dewelke ik zou trekken. Alvast niet die met 4.5 keer meer massa dan de aarde, want dan gaat mijn gewicht navenant de hoogte in en daar heb ik nu es echt geen behoefte aan zie...xxx

    07-02-2012 om 14:56 geschreven door paz


    in de wolken
    Nou Natoken, 'k loop ook wel eens graag met mijn hoofd in de wolken.. Liefst hou ik daarbij wel de voeten op de grond. Juist ja : ik kan daar dus enkel van genieten bij laaghangende bewolking, wat niet zo vaak voorvalt...
    Zou voor 'leven' op een andere planeet de temperatuur zo belangrijk zijn ? Er gebeurt ook onderzoek naar leven onder de poolkap en in vulkaankraters...
    Natuurlijk als er een nieuwe planeet kon gevonden worden waarop de klimatologische omstandigheden haast identiek zijn aan deze van moeder aarde dan zou deze planeet geschikt zijn voor menselijk leven...
    Maar wie gaat die nieuwe planeet bevolken ? De nieuwe man bestaat al...(en hier maakte hij wijselijk zijn zin niet af..)
    Groetjes,
    Folion

    http://www.blog.seniorennet.be/folion/

    07-02-2012 om 12:04 geschreven door folion


    Goedemiddag Natoken voor wie supportert Je eigenlijk.
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag dinsdag 7 februari.Het wordt terug een zeer koude dag vandaag doch deze poes trekt zich daar alles niet van aan.Ik wens Jullie ALLEN een zonnige en gezellige dinsdagnamiddag toe met vele lieve en hartverwarmende groetjes vanwege Jos.

    07-02-2012 om 12:02 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Of het daar allemaal zo bewoonbaar zal zijn valt nog af te wachten Natoken.... het zal voor ons niet meer zijn
     

    Een aangename dag toegewenst vanwege Amor Fati !

     Iedereen klaagt over zijn geheugen, niemand over zijn oordeel !


     
    veneti.jpg
     

    07-02-2012 om 10:52 geschreven door Amor Fati


    We zullen maar met de voetjes op deze planeet blijven ...al hoe wel de koude op mijn systeem begint te werken

    07-02-2012 om 06:48 geschreven door Jeske


    *
    Als er leven is buiten onze planeet onder de vorm van mensen, dan is het te hopen dat die blijven waar ze zijn en niet allemaal de wegwijzers naar het OCMW volgen.
    (Zei ze cynisch omdat ze vandaag in een rothumeur verkeerd.) Hopelijk wordt het haar vergeven.
    Dikke kus x2

    07-02-2012 om 03:45 geschreven door Huismusje/Petra


    Lieve groetjes
    Ik denk ook dat we hiervoor veel te vroeg geboren zijn.


    .

    07-02-2012 om 02:09 geschreven door Erwin









    Laatste commentaren
  • ja,je kunt zo blijven zoeken achter het drankje Natoken (mariska)
        op
  • Zalige Hoogdag! (Martin)
        op
  • . . . (Chris)
        op
  • PINKSTEREN !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Mooi weer maakt een mens blij!
  • Fijn pinksterweekend gewenst Natoken ,, (Ingrid )
        op Mooi weer maakt een mens blij!
  • wens jou een kleurrijke dag ! (meeuw)
        op Mooi weer maakt een mens blij!
  • Lieve groetjes (annie)
        op Mooi weer maakt een mens blij!
  • Dag Nacy kom je alvast een fijn weekend toewensen hopelijk met de zon erbij (Roosje)
        op Mooi weer maakt een mens blij!
  • lachen doet deugd !!!! blij dat jij ook een mooie moederdag had ! (ani)
        op Mooi weer maakt een mens blij!
  • Regengroetjes op zondag !!! Maak er toch een gezellige rustdag van !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Mooi weer maakt een mens blij!
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!