Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    07-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kippenhapjes met kerrie en selder

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g kippenfilet
    1.5 uien
    1 stengel bleekselderij
    2 cl arachideolie
    1 teentje knoflook
    0.5 appel (Boskoop)
    5 g bloem (tarwebloem)
    2 theelepels kerriepoeder
    15 g tomatenpuree
    1.2 dl room
    peper
    zout

     

    Het kippenvlees in kleine blokjes snijden.

    De ui en de selderij schoonmaken en in fijne stukjes snijden.

    De appel schillen, ontpitten en in kleine blokjes verdelen.

    De olie verhitten en het kippenvlees goudbruin bakken.

    Kruiden met zout en peper.

    De fijngesneden groenten toevoegen alsook de geperste knoflook.

    De appel toevoegen en even laten gaarstoven.

    Bestuiven met bloem en kerrie.

    Het vuur lager draaien en er de tomatenpuree en de room doorroeren.

    Kruiden met peper en zout en nog enkele minuten laten doorwarmen en indikken.

    Serveren in warme bladerdeegpasteitjes, in kleine flensjes of als lepelhapjes.

     

     

    Zeeduivel met oesterzwammen en pastinaak

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g zeeduivelfilet
    250 g oesterzwammen
    1 bakje tuinkers
    1.5 dl room
    1 dl wijn (wit/droog)
    100 g boter (bakboter)
    1 pastinaak
    2 eetlepels dragon (fijngehakt)
    nootmuskaat
    peper
    zout

     

    Een magnetronschaal instrijken met boter, de bodem licht bestrooien met peper en zout.

    De zeeduivelfilets erin leggen met de dunne zijde naar het midden van de schaal, op smaak brengen met peper en zout, afdekken en vijf minuten laten garen bij 850W.

    Het stoofvocht afgieten en opvangen.

    De oesterzwammen schoonborstelen, in reepjes snijden en rondom de zeeduivelfilets leggen. Enkele boterklontjes errond schikken en opnieuw kruiden met peper en zout.

    Het geheel bevochtigen met de wijn en tweederde van de room.

    Afdekken en nogmaals vijf minuten laten garen bij 850 W.

    Uit de magnetron halen en nog twee minuten laten nagaren.

    De zeeduivelfilets uithalen en warm houden.

    Het stoofvocht bij de oesterzwammensaus gieten, even inkoken, eventueel binden en de saus afwerken met gehakte dragon.

    De pastinaak schillen en in dunne schijfjes snijden.

    Op smaak brengen met wat nootmuskaat, peper en zout.

    In een lage magnetronschaal schikken en bevochtigen met de resterende room en wat gesmolten boter.

    Afdekken en vijf minuten in de magnetron verhitten bij 850 W.

    Een bedje van pastinaakschijfjes op warme borden schikken, de zeeduivelfilet erop leggen, napperen met saus en garneren met tuinkers.

     

     

    Clafoutis met rode vruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g krieken
    200 g braambessen
    4 eieren
    6 dl melk (vol)
    175 g poedersuiker
    125 g bloem (tarwebloem)
    75 g boter (roomboter)
    zout

     

    De oven voorverwarmen op 180 graden.

    De krieken en de braambessen spoelen onder stromend water.

    Goed laten uitlekken, de steeltjes verwijderen en de krieken ontpitten.

    Tweederde van de boter smelten in een pannetje.

    De bloem in een kom strooien, een kuiltje maken en hierin de gesmolten boter gieten samen met de helft van de suiker, het zout en de losgeklopte eieren.

    Goed mengen.

    Een glazen schaal invetten met de rest van de boter en er een bodem deeg in aanbrengen. Hierop de krieken en de bramen schikken.

    Bedekken met de rest van het deeg.

    In de oven zetten en 40 minuten laten bakken.

    Uit de oven halen, bestrooien met de rest van de suiker en opnieuw 20 minuten in de oven zetten.

     

    07-01-2006 om 13:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Abrikozen met roquefort en ontbijtspek


    Ingrediënten

    ± 20 gedroogde gewelde abrikozen
    50 gram roquefort of andere blauwe kaas
    50 gram verse roomkaas (Mon Chou)
    10 lange plakjes ontbijtspek
    cocktailprikkers

    Oven voorverwarmen op 200°C.

    Blauwe kaas fijnprakken en vermengen met de roomkaas.

    Abrikozen hiermee vullen.

    Plakjes spek halveren.

    Elke gevulde abrikoos omwikkelen met het ontbijtspek.

    Vastzetten met een cocktailprikker.

    ± 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven bakken.
    Warm en koud erg lekker.

     

    06-01-2006 om 19:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    06-01-2006 om 12:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    De manager houdt tijdens de nieuwjaarsreceptie van het bedrijf een toespraak die de werknemers moed in zou moeten spreken:
    "Afgelopen jaar stonden we nog aan de rand van de afgrond... En sindsdien hebben we een grote stap voorwaarts gemaakt!"

    06-01-2006 om 12:46 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Surprise pannenkoekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g zeewolffilet
    150 g zalmfilet
    150 g tongscharfilet
    150 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    3 dl visfumet
    1 mango
    1 appel (Jonagold)
    1 peer (Conférence)
    1 courgette
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 eetlepel kervel (fijngehakt)
    3 dl melk (halfvol)
    3 eieren
    150 g bloem (tarwebloem)
    90 g boter (bakboter)
    1 cl arachideolie
    1 theelepel maïszetmeel
    peper
    zout

     

    De pannenkoekjes bereiden.

    Hiervoor de bloem verdelen in een kom en de eieren en een snuifje zout toevoegen.

    Het beslag opwerken met melk tot een homogene massa en er een scheutje olie aan toevoegen.

    Een derde van de boter tot een hazelnootkleurtje laten smelten in een pan.

    De gesmolten boter door het beslag roeren en eventueel zeven door een puntzeef.

    De kruiden fijnhakken en een derde bij het beslag voegen.

    De pannenkoekjes bakken in een koekenpan en ze warm houden.

    De verschillende visfilets in kleine dobbelsteentjes van één centimeter snijden.

    Het fruit en de courgette schillen en in blokjes van twee centimeter snijden.

    De visblokjes op smaak brengen met peper en zout en ze kort aanbakken in een weinig boter. In een tweede pan de blokjes fruit en courgette aanstoven.

    De visblokjes bij de fruitcocktail voegen, bevochtigen met visfumet en enkele minuten laten sudderen op een zacht vuurtje.

    Het geheel binden met een weinig maïsmeel en op het laatst de resterende groene kruiden toevoegen, samen met de gepelde garnalen.

    De pannenkoekjes opvullen met de vis-en-fruit-cocktail, op warme borden schikken, afwerken met wat saus en wat bieslook.

    Warm serveren.

     

     

    Blinde rundvinken

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g biefstuk (Meritus)
    1 eetlepel mosterd
    5 sneetjes spek (gezouten)
    4 augurkjes (zoetzuur)
    40 g boter (geklaard)
    1 wortel
    5 uien
    1 stengel bleekselderij
    1 tomaat
    1.2 dl wijn (rood)
    10 g bloem (tarwebloem)
    3.3 dl bruine fond
    1 takje tijm
    0.5 eetlepel marjolein (fijngehakt)
    5 blaadjes basilicum
    1 teentje knoflook
    peper
    zout

     

    De wortel, de ui en de bleekselderij heel fijn snijden.

    Het vlees, verdeeld in dunne lapjes van 150 gram elk, kruiden met zout en peper en bestrijken met mosterd.

    Op elk runderlapje 1 plak spek leggen.

    Een paar eetlepels gesnipperde ui apart houden, de rest smoren in de helft van de geklaarde boter en verdelen over het vlees.

    De augurken op de blinde vinken leggen.

    Dichtrollen en vastbinden met keukengaren.

    De blinde vinken aan alle kanten laten bruinen in de rest van de boter.

    Uit de pan halen.

    De fijngesneden wortel, bleekselderij en de rest van de ui fruiten in de stoofpan.

    De tomaat in stukjes snijden en bij de groenten voegen.

    Overgieten met wijn en laten inkoken.

    Nog een beetje wijn bijvoegen en opnieuw laten indampen.

    Bestuiven met bloem en even laten indikken.

    De bruine fond erbij gieten en de blinde vinken opnieuw in de stoofpan leggen samen met de tuinkruiden en de knoflook.

    Het vlees moet net onderstaan.

    Het deksel op de pan leggen en ongeveer 1 uur zachtjes laten sudderen.

    De blinde vinken uit de pan halen, het keukengaren verwijderen en in een diepe schaal leggen. Proeven of de saus voldoende gekruid is, zeven en over het vlees gieten.

    Dadelijk opdienen met broccoli.

     

     

    Kaasje met pompelmoes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g brie
    4 pompelmoezen (roze)
    200 g kaas (zachte met witte korst)
    2 eierdooiers
    2 dl room
    peper
    zout
    1 cl citroenjenever

     

    Schil de pompelmoezen en snijd met een scherp mesje zoveel mogelijk de witte vliesjes weg tot aan het vruchtvlees.

    Verdeel de vruchten in partjes en schik ze in stervorm in individuele vuurvaste schaaltjes.

    Snijd voorzichtig de witte korst van de kaas weg en verdeel de kaas in stukken van 5 cm hoog.

    Leg ze in het midden op de pompelmoessterren.

    Klop de eierdooiers op met de room, peper en zout en de drank.

    Giet dit beslag rondom de kaas over de partjes pompelmoes.

    Zet de schaaltjes in een voorverwarmde oven van 220°C en laat 10 minuten gratineren. Bestrooi de kaas net voor het opdienen met peper.

     

    06-01-2006 om 12:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Bonenschotel

     

    Ingrediënten

    1 blik bruine bonen
    2 uien
    2 dunne preien
    250 g sperziebonen
    1 blik gepelde tomaten
    2 eetlepels olie
    100 g feta
    2 theelepels oregano

     

    Bereidingswijze:
    Doe de bruine bonen in een vergiet, spoel ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Maak de prei schoon en snijdt deze in hele dunne ringetjes.

    Maak de sperziebonen schoon, breek ze een keer door midden en kook ze in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 10 minuten beetgaar.

    Doe de inhoud van het blik met tomaten in een kom en prak de tomaten fijn.

    Maak de uien schoon en snipper deze.

    Verhit de olie in een pan en fruit hierin eventjes de uien.

    Giet de sperziebonen af en schep ze met de bruine bonen, gefruite uien en preiringen door de geprakte tomaten.

    Vet een ovenschaal in en schep hierin het groentemengsel.

    Verkruimel de feta boven het groentemengsel en zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

    Lekker met macaroni.

     

    05-01-2006 om 18:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Visragout

     

    Ingrediënten

    300 gr. kabeljauwfilet

    Zout

    1 laurierblad

    Stukje ui

    Stuk wortel

    Takjes peterselie

    4 peperkorrels

    35 gr. margarine

    5 el bloem

    2 dl melk

    100 gr. champignons

     

    Laat 300 gr. kabeljauwfilet in 10 minuten gaar worden in 2 1/2 dl water met zout, 1 laurierblad, een stukje ui, een stuk wortel, wat peterselie en 4 peperkorrels.

    Neem de vis eruit en verdeel hem in stukjes.

    Zeef de bouillon.

    Maak een saus van 35 gr. margarine, 5 el bloem, 2 dl melk en 2 dl visbouillon.

    Roer de stukjes vis erdoor en maak de ragout op smaak met peper, zout, 100 gr. kleingesneden champignons en peterselie.

     

    05-01-2006 om 16:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tagliatelle met ham en 3 kazen

     

    Kaas: Fleur de Fagne

     

    Ingrediënten:

    300 g tagliatelle

    150 g Pas de Bleu

    150 g Keiemnaer

    150 g Fleur de Fagne

    300 g ham

    2 dl room

    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

    Peper

    Zout

    Nootmuskaat

     

    Bereiding:

    De tagliatelle beetgaar koken.

    Ondertussen de dikke plak ham in dobbelsteentjes snijden, de kazen ontkorsten en fijnmalen. De room op een zacht vuur in een pan opwarmen en er met een houten lepel de kaas in roeren. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

    De gekookte tagliatelle spoelen onder de koude kraan, laten uitlekken en opnieuw in de pot gieten samen met de kaassaus en de ham.

    Even op een heel zacht vuur opwarmen en goed blijven roeren.

    In porties over de borden verdelen, bestrooien met fijngehakte peterselie en goed warm opdienen.

     

    05-01-2006 om 12:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    05-01-2006 om 12:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Aan het werk

     

    Twee Limburgers zijn na jaren werkloosheid en met wat politieke steun dan toch aan een job geraakt bij de Belgische Spoorwegen. 

    Daar beseft hun dienstoverste al na een paar dagen welk vlees hij in de kuip heeft en zoekt wanhopig naar een plek waar onze twee zo weinig mogelijk in de weg lopen.

    Uiteindelijk neemt een ploegbaas hen mee naar de spoorlijn Brussel - Parijs. 

    Samen met de twee gaat hij midden tussen de rails staan.

    "Kijk," zegt hij tegen de Limburgers, "kijk maar in de verte."

    Samen turen ze naar de verre horizon waar de rails in één punt samen lijken te komen.

    "Ge begrijpt hoe gevaarlijk zoiets is," zegt de ploegbaas.

    "Dus ga daar onmiddellijk naartoe en zorg ervoor dat de rails overal netjes even breed zijn!" "Inderdaad, levensgevaarlijk," zeggen de twee en gewapend met een meetlat trekken ze richting horizon.

    De twee stappen en stappen, af en toe zorgvuldig metend. 

    Ettelijke kilometers verder en uren later blijft het gevaarlijke punt nog altijd onbereikbaar. Vermoeid en niet-begrijpend drentelen ze verder tot de ene Limburger zich eventjes omdraait, in de verte tuurt, schrikt en roept : "Ho nee, 't is niet waar ! We zijn er al voorbij."

    05-01-2006 om 12:03 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Sint-Jakobsschelpen met Belgisch witloof

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    12 Sint-Jakobsnoten
    8 stronkjes witloof
    0.5 eetlepel honing (vloeibaar)
    1 theelepel sherryazijn
    0.5 dl room
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    20 g bloem (tarwebloem)
    20 g boter (bakboter)
    15 g kervel
    1 mespuntje korianderpoeder
    peper
    zout
    1 dl kalfsfond
    30 g boter (roomboter)

     

    Het uiteinde van de witloofstronken afsnijden en de rest in grove snippers snijden.

    Kruiden met peper en zout.

    De Sint-Jakobsnoten middendoor snijden.

    In een braadpan de boter licht laten kleuren.

    Daarin de witloofsnippers sauteren.

    De Sint-Jakobsnoten kruiden met peper en zout en een snuifje koriander.

    In bloem wentelen.

    Honing, room, de helft van de sherryazijn en een paar druppels kalfsfond door het witloof mengen.

    De Sint-Jakobsnoten snel goudgeel bakken in hete olijfolie.

    De fond voor de saus met de rest van de azijn tot op de helft laten inkoken en opwerken met de boter.

    Het witloof in het midden van een voorverwarmd bord schikken, daarrond de schijven Sint-Jakobsnoot leggen en een paar lepels saus.

    Versieren met kervelpluksels.

     

     

    Gevulde forel met champignons

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g champignons
    4 sjalotten
    1 ui
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    4 forellen
    250 g boter (bakboter)
    50 g paneermeel
    1 ei
    peper
    zout
    30 g bloem (tarwebloem)
    2 eetlepels cognac
    2.5 dl room

     

    De gesnipperde ui en sjalotten goudbruin in een nootje boter fruiten en er vervolgens de fijngehakte champignons en peterselie bijvoegen.

    Gedurende 5 minuten laten doorstoven en er dan paneermeel, ei en 1/5 van de room doormengen om de vulling steviger te maken.

    Kruiden met peper en zout.

    De forellen met de farce vullen en ze dichtnaaien of -steken.

    Bestrooien met wat bloem en in 10 minuten gaarbakken in de rest van de boter.

    Ze uit de pan nemen en ze warm houden.

    De braadbodem van de vis met cognac blussen en de room erbij gieten.

    Laten indikken op hoog vuur en op smaak brengen indien nodig.

    Serveren met de vis en aardappelkroketten.

     

    Tips:

    De forellen een uur voor de bereiding in ijswater leggen opdat het vlees steviger zou zijn.

    In plaats van champignons kunnen ook shii-take of oesterzwammen gebruikt worden voor de vulling.

     

     

    Chocoladetruffels

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g boter (roomboter)
    250 g chocolade (puur)
    0.6 dl melk (halfvol)
    3 eierdooiers
    100 g suiker
    2 eetlepels cacaopoeder

     

    De melk in een pannetje gieten.

    De chocolade raspen, bij de melk voegen en smelten op een laag vuurtje.

    De boter smelten in een pannetje maar zeker niet laten koken.

    Onder voortdurend roeren de gesmolten boter met een houten lepel en op een zacht vuurtje bij de gesmolten chocolade gieten.

    Suiker en eierdooiers schuimig kloppen en door het boter-chocolademengsel spatelen.

    Laten afkoelen in een diepe schaal.

    Truffels rollen van het mengsel en door cacaopoeder rollen.

    Gedurende 24 uur laten opstijven in de koelkast.

     

     

    05-01-2006 om 11:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Mandjeskaas met radijs

     

    Kaas: Mandjeskaas

     

    Ingrediënten:

    200 g mandjeskaas

    8 radijsjes

    2 eetlepels bieslook (fijngehakt)

    1 sjalot

    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

    Peper

    4 sneetjes boerenbrood

     

    Bereiding:

    De verse kaas op smaak brengen met peper, fijngehakte sjalot en gesnipperde bieslook.

    Een sneetje brood besmeren met de kaas en afwerken met schijfjes radijs.

    04-01-2006 om 18:43 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Karbonaadjes

     

    Ingrediënten

    4 karbonades

    4 uien

    40 gr. bloem

    40 gr. boter

    1 dl bier

    1 dl bouillon van blokje

    1 el maïzena

    Zout en peper 

     

    Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.

    Strooi wat peper en zout over de karbonades en haal ze door de bloem.

    Verhit de boter in een pan en bak hierin de karbonades mooi bruin.

    Doe de uien erbij en bak dit 5 minuten mee.

    Giet dan het bier en de bouillon erbij, laat het aan de kook komen en laat het zachtjes 15 minuten stoven.

    Haal dan de karbonades uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm.

    Roer de maïzena met een beetje water tot een papje en giet dit bij de uien.

    Laat het nog even aan de kook komen en schenk dan de saus over de karbonades.

    04-01-2006 om 12:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    IJs met advocaatsaus

     

    Ingrediënten

    4 el vanillevla

    5 el advocaat

    Chocoladevlokken

     

    Roer 4 el vanillevla door 5 el advocaat.

    Verdeel de saus over 4 porties vanille- of roomijs en garneer met chocoladevlokken.

    04-01-2006 om 12:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    04-01-2006 om 12:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Komt vandaag een man ladderzat een kroeg binnen.
    Zegt hij: "Gelukkig nieuwjaar iedereen!"
    Zegt de kastelein: "Hé zatlap, het is al 17 januari!"
    Zeg de zatlap: "Dan zal mijn vrouw wel kwaad zijn, dat ik zolang ben weggebleven!"

    04-01-2006 om 12:03 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Wortelslaatje met kip

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g kippenfilet
    0.5 krop eikenbladsla
    0.5 krop lollo bionda-sla
    3 wortelen
    1 stengel groene selderij
    1 sjalot
    250 g champignons
    12 olijven (zwart)
    2 eieren (hardgekookt)
    0.5 citroen
    1 kippenbouillonblokje
    5 dl water

     

    De kippenfilets in 7 minuten gaarkoken in bouillon of water.

    Laten afkoelen en in reepjes snijden.

    De champignons in plakjes snijden, de wortelen raspen.

    Beide groenten besprenkelen met citroensap.

    De selderij in stukjes verdelen en de hardgekookte eieren in partjes snijden.

    Het sjalotje snipperen.

    Alle ingrediënten mengen en goed gekoeld serveren op een bedje van sla.

     

     

    Gevulde aubergine met mignonnettes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 aubergine
    50 g rijst (bruine rijst)
    1 ui
    1 tomaat
    1 teentje knoflook
    1 kippenbouillonblokje
    2 dl water
    35 g tomatenpuree
    1 takje tijm
    0.5 eetlepel marjolein (fijngehakt)
    2 mignonnettes
    20 g boter (bakboter)
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    De rijst gaarkoken.

    De aubergines in de lengte doorsnijden.

    Het vruchtvlees uithalen, in kleine blokjes verdelen en gaarkoken in wat water.

    De uitgeholde aubergines een drietal minuten laten garen in kokend water.

    De ui fijnsnijden.

    De tomaat ontvellen, de pitjes verwijderen en in stukjes snijden.

    De rijst mengen met de ui, de tomaat en het vruchtvlees van de aubergine.

    Op smaak brengen met peper, tijm, marjolein en geperste look.

    De uitgeholde aubergines vullen met dit mengsel en in een vuurvaste schotel plaatsen.

    Een glas water, het bouillonblokje en de tomatenpuree toevoegen.

    Gedurende 15 tot 20 minuten laten sudderen in een voorverwarmde oven.

    Intussen het vlees bakken in hete boter.

    De aubergines en het vlees op warme borden schikken en overgieten met de saus, die eventueel gebonden werd met wat in water opgelost maïszetmeel.

     

     

    Chocoladetaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g boter (roomboter)
    30 g bloem (tarwebloem)
    4 eieren
    0.2 dl melk (halfvol)
    2 cl rum
    150 g suiker
    150 g chocolade (puur)
    10 g boter (bakboter)

     

    De chocolade en de boter smelten au bain-marie.

    Melk en rum bijvoegen.

    De eieren schuimig kloppen met de suiker.

    De chocoladepasta voorzichtig door het eierschuim scheppen.

    De bloem door een zeef door het mengsel strooien.

    Goed mengen.

    De resterende boter in vlokjes in een vuurvaste vorm leggen en de oven 10 minuten laten voorverwarmen.

    Het chocoladedeeg in de vorm doen en in een matige oven van 180 graden bakken gedurende 45 minuten.

     

    04-01-2006 om 11:58 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gehakt 'anders'

     

    Ingrediënten

    300 gr. gehakt

    3 el havermout

    1 ei

    2 augurken

    1 tl mosterd

    Peper

    Zout

    45 gr. margarine

     

    Maak 300 gr. gehakt aan met 3 el havermout, 1 ei, 2 kleingesneden augurken, 1 tl mosterd, peper en zout.

    Vorm er 4 gehaktballen van.

    Bak de gehaktballen in 45 gr. margarine in 20 minuten gaar en bruin.

    03-01-2006 om 18:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Chinese kool

     

    Ingrediënten

    1 3/4 kg Chinese kool

    50 gr. mager rookspek

    1 ui

    Ketjap

    Peper en zout

     

    Snijd de Chinese kool in brede repen.

    Bak 50 gr. in blokjes gesneden mager rookspek bruin.

    Fruit 1 kleingesneden ui mee.

    Voeg de kool toe en stoof de groente in 10 minuten gaar.

    Maak de groente op smaak met wat ketjap, peper en zout.

    03-01-2006 om 16:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    03-01-2006 om 13:48 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!