R.A.A.'s Krantje
een selectieve kijk op de politiek en de actualiteit (en tussendoor ook eens iets anders)
31-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.267 MILJARD DOLLAR
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geldtransfers van migranten naar hun thuisland.

 

Volgens cijfers van de Wereldbank en en IMF, stuurden bijna 200 miljoen migranten uit alle hoeken van de wereld vorig jaar 267 miljard dollar naar hun thuisland.  204 miljard daarvan kwam terecht in ontwikkelingslanden.

Deze cijfers zijn enkel de officiële transfers via banken en transferagentschappen zoals Western Union en Moneygram.  Het geld dat ‘als bagage’ of via koeriers de grens overgaat, zou nog eens 50% bovenop de formele transfers bedragen.

 Volgens de Nationale Bank van België stuurden de Belgische migranten in 2003 276 miljoen euro naar het buitenland. Dit zijn enkel de bankgerichte transfers.  Gelden die via de transferagentschappen gaan zijn hier niet meegeteld.

 

Aldus wordt migratie een belangrijke spil voor armoedebestrijding in die landen.

In sommige landen bedragen de geldtransfers van migranten een kwart of meer van het bruto binnenlands produkt. 

Mexico, een topland wat inkomende ‘migrantendollars’ betreft, is een schoolvoorbeeld van hoe migratie aan ontwikkeling kan worden gelinkt.  Voor elke dollar die door migranten wordt gestuurd, leggen de staat en de lokale gemeenschap een extra dollar bovenop om lokale gemeenschapsontwikkeling te ondersteunen.

 

Ook Turkijë, Marokko en Congo zien de euro’s graag komen en zien ze als een ontwikkelingswaarde.

In Marokko heeft men zelfs een Minister van de MRE: Marocains Résidant à l’Etranger.

Tien procent van de Marokkaanse bevolking woont in het buitenland. Hun centen vormen voor Marokko de tweede belangrijkste bron van buitenlandse deviezen en houden de nationale betalingsbalans in evenwicht.  Via de transfers krijgt Marokko jaarlijks meer dan drie miljard euro.

Marokko is een op en top migratieland en dat heeft een enorme impact gehad op de samenleving.  Zo heeft men b.v. feesten en festivals, die vroeger in de oogstperiode in de herfst vielen, nu verschoven naar de zomervakanties, zodat de terugkerende migranten kunnen meevieren.

De transfers en het geld dat in de bagage meegebracht wordt, zou  meer dan een miljoen Marokkanen behoed hebben voor de ergste armoede.  Vandaag leeft nog één op de vijf Marokkanen onder de armoedegrens en voor velen is migreren nog altijd een droom.  Nieuwe bestemmingslanden zijn vooral Spanje en Italië.


(Bron:MO)


31-07-2007 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op reis naar thuisland

Op vakantie naar thuisland.

 

In de zomermaanden trekken duizenden migranten op vakantie naar hun moederland.

Van de Marokkanen in ons land gaan de vader en de oudere zonen meestal met de wagen, terwijl de vrouwen en jongere kinderen de reis doen met de bus.  Zo kan er in de auto meer meegenomen worden.

 

Nabij het Brusselse Zuidstation vindt men talrijke reiskantoren en autocarbedrijven die busritten organiseren voor een ‘veilige, snelle en betrouwbare’ tocht naar Marokko.

Een ticket voor de bus naar Tanger kost 150 euro en voor die prijs mag er ook 50 kg bagage meegenomen worden. Cash te betalen.

 

De ene organisatie is echter al dubieuzer dan de andere. 

Vele van deze busmaatschappijen rijden zonder de nodige vergunningen, zonder verzekering, met valse registratienummers en met bussen die alles behalve technisch in orde zijn.  Het is dan ook niet verwonderlijk dat er jaarlijks met deze autobussen zware ongevallen gebeuren waarbij verschillende dodelijke slachtoffers te betreuren vallen.
   
Maar de reizigers zelf liggen daar niet wakker van.  Zij willen maar twee zaken: zo snel en zo goedkoop mogelijk in Marokko geraken en voor de rest met rust gelaten worden. 

 

Toen de federale politie onlangs aan de grens een autocar tegenhield wegens onveilig, keerden de Marokkaanse inzittenden zich niet tegen de maatschappij die met hun leven speelde, maar wel tegen de agenten.


(Bron: GVA)

30-07-2007 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese richtlijn
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Europese richtlijn

 

We lezen in de krant: “België is de Europese richtlijnen versneld aan het omzetten en haalt voor het eerst de toegelaten achterstand van 1,.5 %”.

Ons land heeft op dat vlak een slechte reputatie.  In september 2004 was er zelfs een achterstand van 4,3%.

 

Wat is nu een ‘Europese richtlijn’?

 

Een Europese richtlijn is een soort van Europese wet.  Een richtlijn heeft niet meteen kracht van wet.  Alle landen krijgen vanaf de publikatiedatum drie jaar tijd om die Europese wetgeving in hun eigen nationale wetgeving om te zetten.  De richtlijn verplicht alle landen om hun eigen nationale wetgeving aan te passen zodat die, aangepast aan de werkwijze van elk land, overal dezelfde doelstelling bereikt.  De Europese Commissie controleert dan achteraf of elke lidstaat dat ook heeft gedaan.  Doet een lidstaat dat niet, dan kan de regering van dat land veroordeeld worden door het Europees Hof van Justitie.  Die Europese rechtbank kan zware geldboetes opleggen voor elke dag vertraging.

 

Door het nu versneld bijwerken, stijgt België op de Europese ranglijst, maar komt toch nog maar op de 16de plaats van de 27 lidstaten.

 

26-07-2007 om 13:02 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
25-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweelingen

Twee tweelingen -- zie mijn artikel van 12/7: 2x2 -

Ik had het gisteren al moeten vermelden: de twee identieken tweelingen bij Angelique Meirsman uit Laarne hebben het niet gehaald.
De vrouw was vorige week al opgenomen in het UZ in Gent, maar mocht voor het week-end terug naar huis om bij haar kinderen te kunnen zijn.  Zondag kwamen er terug weeën en moest ze in allerijl terug naar het UZ. waar ze na een zwangerschap van 23 weken rond de middag beviel van twee jongetjes en twee meisjes.
Alle vier de baby's hebben slechts hooguit 5 minuten geleefd.
------------------------------------------

Een al even uitzonderlijk geval als die 2 tweelingen:
Wij hadden indertijd ook graag een tweeling gehad, maar het is bij twee 'gewone' kinderen gebleven. 
Maar: jaren later is gebleken dat het toch niet veel gescheeld heeft.
Toen onze oudste dochter 15 jaar was, kreeg ze klachten in de buik. Onderzoek wees op een apendicitis.  
Maar er was echter nog meer aan de hand.  Er werd namelijk tevens een cyste waargenomen.
Dus twee operaties tegelijk.
Maar op de operatietafel was de verbazing groot: 
die
cyste bleek een harige bol te zijn, die was beginnen te groeien.
Laboratorium-onderzoek wees uit dat het een restant van een tweeling was!  Men heeft zelfs het geslacht kunnen vaststellen. 
Iets wat zéér, zéér uitzonderlijk voorkomt.
Jaren later heb ik eens in de krant gelezen over een gelijkaardig geval in China.  Toen zijn er zelfs Amerikaanse specialisten speciaal naar ginder gereisd om zo iets uitzonderlijk zelf te kunnen zien.
Bij ons heeft de chirurg er toen geen ruchtbaarheid aan gegeven.



25-07-2007 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ekeren

Kasteel Veltwijck te Ekeren



Kasteel Veltwijck is een waterkasteel dat in renaissance-stijl   gebouwd is in de 16 de eeuw. 
Op 3 november 1545 was er een openbare verkoop omdat Anthonio de Muscua en zijn vrouw Marie Happaerts diep in de schulden zaten en hun rekeningen niet langer konden betalen. Het is op die dag dat Aert van Veltwijck, een rijk zakenman, eigenaar werd van het kasteel. Hij en zijn vrouw Catharina van den Eynde verhuisden naar het kasteel waar hun huwelijk bezegeld werd met 8 kinderen. Gheraert, Pauwels, Aerde, Jaspar, Melchior, Janne, en Katharina. De neef van ASert, Gheraert van Veltwijck, was een belangrijk man, hij was secretaris van Keizer Karel en was ook bekend als diplomaat. Hij onderhandelde met de Turken in 1546. In 1549 werd hij betaalmeester van de orde van het Gulde Vlies. Hij was getrouwd met Johanne Transivane en streft in Brussel op 5 januari 1555. Het kasteel behoud de naam Veltwijck in alle opzichten door de jaren heen, hoewel de familie Veltwijck maar 23 jaar leefden in het kasteel. Aert van Veltwijck stierf in zijn kasteel in 1559. Zijn kinderen weigerden het betalen van een lening die Aert geopend had voor zijn neef Gharaert. Daardoor werd het kasteel terug openbaar verkocht. Gharaert's weduwe Johanne Transilvane doet het hoogste bod en wordt zo de nieuwe eigenaar van het kasteel op 14 mei 1569. Ze hertrouwt met Frabcois-Prosper de Geneve, koning van Lullin en maarschalk voor de hertog van Savoie. Na de dood van Johanne wordt het kasteel niet langer gebruikt en staat enkele jaren leeg. Op de 1 ste april 1615 wordt het kasteel voor de derde maal openbaar verkocht. Gilles Fabry, secretaris voor de stad Antwerpen, doet het hoogste bod. Tussen 1545 en 1629 is het kasteel steeds in handen van belangrijke families. Barones de Borrekens koopt het kasteel in 1902 en bouwt in 1929 een verdieping op het bestaande gebouw. Op 29 september 1929 wordt het kasteel eigendom van de gemeente Ekeren en het kasteel wordt een openbaar gebouw. Op 3 november 1980 begint de restauratie van het kasteel. deze restauratie duurt maar lieft 14 jaar tot 17 november 1994. Sindsdien doet het kasteel dienst als gemeentehuis.

10-07-2007 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.585
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Bevolking Ekeren.

 

In de periode van 25 mei 2006 tot 22 mei 2007 werden er in onze gemeente 585 nieuwe gezinnen ingeschreven.

Hiervan komen 275 families uit een ander Antwerps district, met als koploper district Antwerpen (met de wijken Luchtbal, Rozemaai en Schoonbroek, welke aanleunen bij Ekeren) met 92 gezinnen, gevolgd door Merksem (64), Deurne (49), Borgerhout ((17), Bezali (16) en Wilrijk (eveneens 16).

Wat de buurtgemeenten betreft, spant Kapellen de kroon met 56, gevolgd door Brasschaat (53) en Stabroek (inclusief Hoevenen) met 48 gezinnen.

Slechts 22 gezinnen kwamen uit het buitenland, met als grootste leveranciers Nederland en Polen, elk goed voor 5 nieuwe huishoudens, gevolgd door de USA met 2.   Volgende landen waren elk goed voor één gezin:  Duitsland, Frankrijk,  Groot-Brittanië, Ierland, Hongarijë, Spanje, Turkijë, Malta, Chili en Tanzania.

 

De top-zes straten van vestiging bleken: Geestenspoor, Kapelsesteenweg, Kloosterstraat, Prinhoeveweg, Kouter (veel nieuwbouw-appartementen) en Gerardus Stijnenlaan.

Drie hiervan (de cursief gedrukte) zijn te verklaren door de aldaar aanwezige rust- en verzorgingstehuizen.  

 

Naar goede gewoonte werden de nieuwe Ekerenaars uitgenodigd op een receptie in het districtshuis en ontvingen zij bovendien een verrassingspakket als welkomstgeschenk.


Het districkshuis van Ekeren: Kasteel Veltwijck
 

Hoeveel gezinnen er in die zelfde periode uitgeweken zijn, werd niet meedegedeeld.

09-07-2007 om 00:00 geschreven door R.A.A.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto

Dit is het wapenschild dat in de 15de eeuw door een tak van mijn familie gedragen werd.
Aanvankelijk was ik van plan mijn Weblog gewoon onder mijn echte naam te starten.  Maar als ik zo eens naar de andere reeds bestaande keek, viel het mij op dat de meeste ervan met een schuilnaam werken.  Vandaar dat ik uiteindelijk beslist heb dat ook maar te doen.

.../raa. is het geworden.

R.A.A.
is in feite niet zo geheimzinnig als het op het eerste zicht lijkt.  Het zijn namelijk de eerste letters van mijn voornamen.





Vandaag zijn we:

Archief per maand
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 05-1973

    Gastenboek
  • Zondag groetjes van de Geldwolven
  • Zaterdag groetjes van de geldwolven
  • Vrijdag groetjes van de Geldwolven
  • Donderdag groetjes van de Geldwolven
  • Woensdag groetjes van de Geldwolven

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Het


    Laatste commentaren
  • Fietstocht wc-potten (MaBo*)
        op Fietstochtje
  • >_> (Eduard)
        op Hereniging
  • .. (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • droef (Klaproosje1)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Het Bloggershoekje 3)
        op Afsluiten weblog
  • Onze innige deelneming bij het heengaan van onze goede blogvriend Remy. (Paolo)
        op Afsluiten weblog
  • Innge deelneming (Martine)
        op Afsluiten weblog
  • Innige deelneming (Roosje)
        op Afsluiten weblog
  • mijn oprechte deelneming (bo)
        op Afsluiten weblog
  • Mijn Oprechtige Deelneming (Nikki)
        op Afsluiten weblog
  • Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Bekijk de trailer
    voor vandaag in

     
    (van maandog tot vrijdag)
    Wettelijke verlofdagen
    en schoolvakanties:

    http://www.sbweb.be/SB/
    verlof.asp?year=2013

    of ook nog deze interessante link:
    http://www.feestdagen-belgie.be/

    Kalenders 2013 om af te drukken:

    http://www.feestdagen-belgie.be/
    download-gratis-kalenders-2012
    -om-te-printen-afdrukken
    #ixzz1nDyZg1KB



    WERELDKALENDER
    VOOR FEESTDAGEN
    http://www.earthcalendar.net/
    index.php


    Woordenlijst Nederlandse Taal
    Officiële Spelling
      

    http://woordenlijst.org/


    banner flitspalen Vlaanderen
    www.mobielvlaanderen.be/
    flitspalen/kaarten.php?a=4&nav=5

    Let wel
    Door sommige steden en gemeenten op eigen initiatief geplaatste camera's zijn niet opgenomen in deze gegevens.


    Actueel neerslagbeeld
    neerslag België

    Mijn andere blogs
  • Grenspalen 1
  • Grenspalen 2
  • Grenspalen 3
  • Boekbesprekingen
  • Oudere en hier 'afgevoerde' artikels

  • Mijn favorieten
  • Lana
  • Steffie
  • Nikki
  • Saagje
  • Waaroemni
  • De vriendinnen
  • Zondag
  • Frankie
  • Brabbes

    Mijn favorieten
  • Franske
  • Timmie en Daisy
  • De Westhoek
  • Wimpie's blog
  • Trucker John
  • Gita
  • Dialect
  • Amor Fati
  • Georges

    Mijn favorieten
  • Dierenopvoedster
  • Beversblog
  • Elisa en Juliette
  • Kaatje en Rikske
  • Diana's blog
  • Bieke
  • Meeuw
  • Ofthemonkeylions

    Mijn favorieten
  • Johnny en Christiane
  • Fietsroutes
  • Easywalk
  • Tuin den Horst
  • Tuinfreak
  • Onze Natuur
  • De natuur ontdekken
  • Natuurvriendelijk

    Mijn favorieten
  • Mija's bloemen
  • Cactussen
  • Francsicus
  • Redpoppy
  • Plonk

  • Mijn favorieten
  • Oldies
  • Wesp
  • Anna-Winterroosje
  • Alois
  • Koivis
  • Meermin
  • Ida
  • Bompa Harry

    Mijn favorieten
  • Lieve
  • Kartuizer
  • Johan
  • V V B-Hupoar
  • Hexaeder
  • Computertips
  • Katrien - Vraagjes
  • Zonnegroeten - computertips
  • Weerspreuken

    Mijn favorieten
  • Jot
  • Annemiek
  • Loek
  • Paolo
  • Ria fotografeert
  • Boomer
  • Opacor
  • Tonny en Leo
  • Zwaantje
  • Julius

    Mijn favorieten
  • Ineke
  • Flodder
  • Snoopy (Mia)
  • Ria
  • Gekke Meid
  • Buikdansen
  • Aphrodite


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!