NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Grenzeloos Beveren-Leie


Gastenboek
Een berichtje nalaten:  
Voeg berichtje toe!


U hebt iets te melden?
E-mail uw bericht

klik hier.


Categorieën
 • Andere (125)
 • Deerlijk (22)
 • Desselgem (119)
 • Harelbeke (20)
 • Klokkentoren (0)
 • Nieuwsbrieven (9)
 • Sint-Eloois-Vijve (21)
 • Waregem (266)

 • Hoofdpunten blog beverenleie
 • Gilbert Deketele uit Beveren-Leie te gast in 't Veerhuis
 • Bevolkingscijfers Waregem
 • Groei en bloei van de Sint-Gregorius Zanggilde
 • Petanque Okra Beveren-Leie
 • Groei en bloei van het Beverse St.-Gregorius Zanggilde
 • Rummikub Okra Beveren-Leie
 • Schoolfeest Vrije basisschool Beveren-Leie
 • Accidentele lozing Barmbeek
 • Groei en bloei van de Sint-Gregorius Zanggilde
 • Uitgebreid ontbijt bij de Gezinsbond Beveren-Leie/Desselgem
 • Leie-Cycling Beveren-Leie start seizoen 2019
 • Korte stadsweetjes
 • Brons voor vrije basisschool Beveren-Leie
 • Agenda en voorbereiding gemeenteraad 5 maart 2019
 • Davidsfonds Beveren-Leie en Desselgem

  Startpagina !

  Laatste commentaren
 • komen kijken (Gidsjoris)
      op Nieuws van in, om en rond Beveren-Leie

 • Foto


 • Steden en Gemeenten
 • West-Vlaanderen

 • E-Cards versturen
 • Serie 1
 • Serie 2
 • Serie 3

 • Foto


  *


  --------------------
 • seniorennet.be

 • Zoeken in blog


  Dit blog is een aanvulling van Beverse Weetjes, met nieuwtjes, activiteiten, links van om en rond Beveren-Leie en verder. Een kijkje nemen op Beverse Weetjes klik op onderstaande logo!
  Photobucket - Video and Image Hosting
  10-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Ouderraad Biest-Jager schenkt 10 Ipads aan de kleuterklassen !
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De ouderraad Biest-Jager VZW schenkt 10 Ipads aan de kleuterklassen !
  "Dat de vrije basisschool van de Biest en de Jager aandacht heeft voor Informatie en Communicatietechnologie (ICT) is sinds jaar en dag gekend. Omdat we zoekende waren om ook in de kleuterklassen volop in te zetten op het werken met multimedia in het algemeen, met Tablets en Apple TV in het bijzonder, mochten we hiervoor aankloppen bij onze ouderraad. De kleuters, kleuterjuffen en directeur zijn hen dan ook héél erg dankbaar !

  Juf Pascaline Verhalle, ICT-coördinator voor het kleuter, nam het voortouw in het uitschrijven van een visie, en het zoeken naar passende apps, gelinkt aan de doelen voor het kleuteronderwijs. Daar bovenop werkten we een tabletbeleid uit voor de leerkracht.

  VISIE
  De integratie van iPads in onze kleuterklassen is een klein onderdeel van het werken aan multimedia bij de kleuters. De iPad wordt ingeschakeld als hulpmiddel om tot onderwijsdoelen te komen en is geen doel op zich. We stellen vast dat tablets bij heel wat kleuters niets nieuws is. Touch, swipe en apps zijn begrippen die zelfs bij hen al gekend zijn. De kinderen van vandaag hebben een ‘mediabrein’ en groeien op met tablets, smartphones, sociale media,… Scholen hebben de taak de maatschappelijke veranderingen op de voet te volgen en het onderwijs van vandaag daarop af te stemmen.

  Binnen onze schooleigen visie draagt multimedia in de kleuterklas bij tot de ‘harmonische ontwikkeling’ van elk kind, waar we oog hebben voor alle ontwikkelingsvelden. Als ondersteuning in de ontwikkeling van kennis, inzicht, vaardigheden en attitudes proberen we de iPad op een verantwoorde manier te integreren bij de kleuters, rekening houdend met de 11 ontwikkelingsvelden (* zie het nieuwe leerplanconcept van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen : ‘Zin In Leren zin in Leven’ ZILL). Die integratie zorgt ervoor dat de krachtige leeromgeving op niveau van het individuele kind verder wordt uitgebouwd en versterkt. Concreet denken we aan Ipads ter ondersteuning van wero, taalontwikkeling, denkontwikkeling, fijn motorische ontwikkeling, waarbij een tablethoekje een echte verrijking kan zijn.

  IPad in combinatie met Apple TV geeft de leerkracht ook mogelijkheden tot visueel en auditief (thematische filmpjes, PPP, digitale prentenboeken, praatplaten, foto’s,…) te werken met een grotere interactie van de kleuters onderling en de kleuters/leerkracht".
  Aldus Eddy Nuyttens directeur

  10-03-2016, 18:01 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  27-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VICHTE: Junior Journalist 2016

  Junior Journalist 2016
  Rune Van Poucke is 'Junior Journalist’ van Vichte. Hij nam samen met de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar van de gemeenteschool De Beukennoot deel aan de wedstrijd van het Davidsfonds.
  Het tema was dit jaar Div “Verschillend en toch gelijk”.
  Rune neemt op zondag 24 april deel aan de provinciale finale, met proclamatie op het “Festival aan Zee” in De Panne.
  Tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 26 februari mocht het bestuur van het Davidsfonds Vichte, naast de laureaat, eveneens een boekenpakket overhandigen zeven leerlingen.

   TinyPic

  V.l.n.r. Emmeline Poleyn, Amélie D’Huyvetter, Miel Demeyer, Jens De Rycke, Laureaat Rune Van Poucke, Melana Pareit, Layla De Bock en Pauline Popelier. 
  Achter: Filip Vandemoortele en Koen Tack

  27-02-2016, 18:15 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  20-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Opbrengst tweede Valentijnsloop ten voordele van Oigo

  Tweede Valentijnsloop ten voordele van Oigo
  Op zaterdag 6 februari organiseerde Vzw Over The Rainbow de tweede Valentijnsloop ten voordele van Oigo. Oigo (opgeven is geen optie) is een vzw waar Vzw Over The Rainbow Desselgem jaarlijks al een wandeltocht voor organiseert.

  Zaterdag 6 februari mochten ze 150 lopers en wandelaars ontvangen in Spotkaffee Leiestadion Desselgem. Vele lopers van loopclub Grijsloke en joggingclub Waregem waren aanwezig. Daarnaast waren er ook lopers vanuit Laarne en Kalken afgezakt naar Desselgem om toertjes te lopen in ruil voor lekkere Pralines van Montserrat.

  Vzw Over The Rainbow, bestaande uit Els Rigole, Marleen De Luycker en Kimberly De Frene is heel tevreden over de opkomst. Naast de pralines werden er op zaterdag 6 februari ook enkele flessen cava verloot onder de deelnemers.

  Over The Rainbow kan nu al zeggen dat er een opbrengst is van €1250 voor Oigo. Met deze opbrengst kan oigo verschillende projecten uitwerken. Momenteel werkt Oigo projecten uit binnen Uz Gent, maar zijn ze bezig met het onderhandelen met verschillende ziekenhuizen om daar enkele projecten uit te werken. Zo steunden ze vorig jaar voor de eerste keer het ziekenhuis van Waregem door het aankopen van een ijskap en lasertoestel. Dit jaar gaat OIGO opnieuw een ijskap aanschaffen voor het ziekenhuis van Waregem. De volgende activiteit van VZW Over The Rainbow gaat door op zondag 18 september, namelijk de vijfde editie van wandelen voor OIGO. Later hier meer over.

  20-02-2016, 00:00 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  14-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Comedy Brunch KWB

  Comedy Brunch KWB Desselgem op zondag 7 februari 2016
  Inderdaad, KWB Desselgem brengt in 2016 zijn 8ste editie van ontbijt en humor met Steven Goegebeur Voor de 3de maal al kunnen we hiervoor terecht in het nieuwe OC De Coorenaar, Georges Coornaertdreef 7, te Desselgem.
  We starten op zondag 7 februari 2016 v.a. 8.30u met een uitgebreid ontbijt. Eerst gezellig samen ontbijten met partner en/of gezin en dan om 10.00u de plaats ruimen voor Steven Goegebeur, voornamelijk bekend van de vorige reeks ‘Foute vrienden’. Na afloop is er uiteraard nog mogelijkheid voor een leuk zondags aperitiefje.
  Wie dit alles wil meemaken moet zich vooraf een all-in-kaartje (ontbijt en voorstelling) aanschaffen bij één van de bestuursleden. De toegangsprijs bedraagt €17,00 (er is een ledenkorting van 2 EUR). Kinderen krijgen een korting van 10 EUR en er is voor de kleinsten kinderopvang voorzien.
  Enkel de voorstelling bijwonen kan natuurlijk ook. Toegang hiervoor bedraagt €14,00 in vvk en €16,00 EUR aan de deur.
  Voor bijkomende inlichtingen én kaarten kan je gerust terecht bij Geert Coussement, Kleine Nieuwstraat 22, 8792 Desselgem, 0473/ 81 07 21 – coussement.geert@telenet.be

  14-01-2016, 00:00 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  04-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede Valentijnsloop t.v.v. oigo

  Valentijnsloop t.v.v. oigo
  "Op zaterdag 6 februari gaat onze 2de Valentijnsloop door t.v.v. oigo.
  Je kan toertjes wandelen of lopen en bij iedere passage krijg je een stokje dat je achteraf kan inwisselen voor pralines. 1 toer is ongeveer 1,1 km.
  Volwassenen betalen voor 25/1/16 8€, daarna 12€, max 10 toeren.
  Kinderen onder 12 jaar voor 25/01/16 à 4€, daarna 8€, max 5 toeren.
  Inschrijven kan via www.valentijnsloop.weebly.com klik hier

  Storten op reknr: be88 9730 9836 8441 (gegevens vermelden).
  De inschrijvingen gaan door in het sportcafé in Desselgem, men kan inschrijven vanaf 13.00 uur en starten kan tussen 14.00 en 16.00 uur.
  Tussen 16.00 en 18.00 uur worden 6 flessen cava verloot, aanwezigheid is wel vereist.

  oigo staat voor 'Opgeven Is Geen Optie' en is een vzw opgericht door een kankerpatiënt in UZ Gent. oigo wil door aankoop van aparatuur het comfort van de patiënt verbeteren.
  Wij hebben al 4 x wandelen voor oigo georganiseerd in Desselgem. Deze wandeling gaat door in september, nu zijn we aan onze 2de Valentijnsloop toe.
  Vorig jaar(2015) heeft oigo het ziekenhuis van Waregem gesteund met 15.000€ voor de aanschaf van een ijskap en lasertoestel".
  Aldus Kimberly De Frene 0474/763664 en Els Rigole 0472/410210, waar je ook terecht kunt voor meer informatie.

  04-01-2016, 23:15 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  28-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zingende Sterren zoeken nieuwe actrices en acteurs

  De Zingende Sterren van Waregem zoeken nieuwe actrices en acteurs
  De Zingende Sterren van Waregem brengen elk jaar opnieuw een blijspel eind oktober, begin november in cc De Schakel van Waregem.
  Om te voldoen aan voldoende typetjes en personages zijn wij van plan om een auditie te organiseren op ZATERDAG 13 februari 2016 vanaf 14 uur in CC De Schakel , Schakelstraat 8, 8790 Waregem en zo ons actrices/acteurs-bestand uit te bereiden. Voelt u zich geroepen, en ziet u iets in het concept dat De Zingende Sterren al meer dan 70 jaar brengen, twijfel dan niet om naar de website www.dezingendesterren.be te gaan . Daar vindt u alle praktische informatie over de auditie.
  Meer weten over de auditie klik hier.

  28-12-2015, 11:08 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  10-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Femma Desselgem

  De eerste wereldoorlog door de ogen van Femma
  Ook Femma Desselgem herdenkt de wereldoorlog 1914-1918, die 100 jaar geleden ons dorp teisterde. Daartoe nam Femma twee initiatieven, onder de enthousiaste leiding van Chantal Adins van Femma Desselgem.

  Het eerste initiatief was een boekbespreking. In de leesclub van Femma Desselgem werd, in 2014, het boek “ Oorlog en terpentijn” van Stefan Hertmans besproken. Dat gebeurde onder de kundige leiding van Sally Devoldere, medewerkster aan de Waregemse bibliotheek.

  Het tweede initiatief is het opzetten van een tentoonstelling met als thema: het oorlogsgebeuren en de betekenis ervan voor ieder van ons. Deze tentoonstelling vindt plaats in het ontmoetingscentrum De Coorenaar in Desselgem, op 3 januari 2016. Zij is toegankelijk van 10 tot 16 uur.

  De tentoonstelling stond open voor alle creatieve Femma-leden en hun gezinsleden. Er kon worden deelgenomen door het schrijven van een gedicht, het maken van een schilderij, het bereiden van een oorlogsgerecht op basis van ingrediënten die in de eerste wereldoorlog voor de huismoeders van toen nog voorradig waren. Leuk voor de bezoek(st)ers aan de tentoonstelling is dat er een proevertje zal zijn van door Femma gemaakte oorlogsgerechten.

  Bovendien deed Femma Desselgem een oproep tot de leerlingen van het vijfde en het zesde studiejaar, om aan deze tentoonstelling deel te nemen en in een tekening of schilderij of een gedicht, of een collage… weer te geven wat oorlog bij hen oproept. Beide Desselgemse basisscholen werkten aan deze tentoonstelling mee.

  De uitnodiging is een ontwerp van Karen Detaevernier.

  De werkgroep 14 – 18 bestond uit Nadine Victor, Jeanne-Marie Impens, Jeannine Vervaeke, Christine Vanackere, Claudine Nuytttens en Chantal Adins (voorzitster).
  Voor deze tentoonstelling kon Femma rekenen op de steun van de stad Waregem

  10-12-2015, 11:41 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  19-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw heemkundig jaarboek Wielsbeke
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nieuw heemkundig jaarboek Wielsbeke voorgesteld
  Het nieuwe heemkundige Leiesprokkels-Jaarboek 2013-2015 werd op zondag 15 november 2015 voorgesteld in OC Den Aert in Sint-Baafs-Vijve. De voorstelling met bijhorende expo over de Eerste Wereldoorlog en de KSA van Sint-Baafs-Vijve lokte ruim 200 bezoekers voor het nieuwe jaarboek met artikels over de geschiedenis van Ooigem, Sint-Baafs-Vijve en Wielsbeke. 

  Bezoekers konden doorlopend tussen 11.00 en 16.00 uur de boeken inkijken en rustig praten met de aanwezige auteurs. In de namiddag was er een ontmoetingsmoment met oude KSA-leiders en –leden. Zo’n 50-tal KSA’ers waren aanwezig. Voorafgaand vond de overhandiging van het eerste boek aan burgemeester Jan Stevens en schepen van cultuur Daisy Haydon door voorzitter Bert De Smet plaats.

  ‘Dit jaar hebben we met een nieuwe formule gewerkt’, zeggen voorzitter Bert De Smet, redactieverantwoordelijke Michaël Delange en fotoredactrice Monique Claerhout. ‘Geen klassieke voorstelling met speeches of lezingen, maar een expo met bijhorend gezellig cafeetje zodat lezers in gesprek konden gaan met bestuursleden en auteurs. Dat leverde alvast heel wat ideeën op voor de nieuwe, komende jaarboeken.’ Ook de samenwerking met de KSA werd positief onthaald: ‘Het ontmoetingsmoment met de KSA was een welkome aanvulling op onze voorstelling. De expo lokte flink wat leuke reacties uit en zorgde er bovendien voor dat er direct 25 extra jaarboeken werden verkocht. Een succes en voor herhaling vatbaar.’

  Uit de inhoudstafel: unieke archeologische opgravingen in de Lobeekstraat (ontdekking van Europees belang), het vernieuwde 100 jaar oude glasraam in OC Den Aert, de KSA van Sint-Baafs-Vijve, 25 jaar baseballclub Pitbulls (enig in West-Vlaanderen), de sloop van De Elsbos (geboortehuis schrijver-dichter André Demedts), Spel binnen de Grenzen, 50 jaar textielbedrijf Balta, 165 jaar Hondenzwemming én uiteraard ook flink wat artikels over de Eerste Wereldoorlog waaronder een uitgebreid artikel over alle oorlogsslachtoffers uit Ooigem, Sint-Baafs-Vijve en Ooigem.

  Het Leiesprokkels-Jaarboek 2013-2015 kost 26 euro en is te koop bij de bestuursleden en in Spar Vandy Wielsbeke en Apotheek Debeuckelaere Wielsbeke. Van de 600 gedrukte exemplaren zijn er ondertussen al 450 verkocht. Snel zijn is dus de boodschap.

  Leiesprokkels-Jaarboek 2013-2015 is een uitgave van de Juliaan Claerhout-kring, het heemkundig genootschap uit Ooigem, Sint-Baafs-Vijve en Wielsbeke. De Juliaan Claerhout-kring ontving in 2011 de Wielsbeekse cultuurtrofee Juliaan Claerhoutprijs en voorzitter Bert De Smet in 2014 de Vlaamse eretitel ‘Ambassadeur Heemkunde Vandaag’. De Juliaan Claerhout-kring was/is ook actief betrokken bij de vernieuwing van het André Demedtsmuseum in 2011-2012 en bij het erkenningsdossier Vlaams Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Hondenzwemming.

  19-11-2015, 11:18 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw heemkundig jaarboek Wielsbeke

  Nieuw heemkundig jaarboek Wielsbeke voorgesteld
  Het nieuwe heemkundige Leiesprokkels-Jaarboek 2013-2015 werd op zondag 15 november 2015 voorgesteld in OC Den Aert in Sint-Baafs-Vijve. De voorstelling met bijhorende expo over de Eerste Wereldoorlog en de KSA van Sint-Baafs-Vijve lokte ruim 200 bezoekers voor het nieuwe jaarboek met artikels over de geschiedenis van Ooigem, Sint-Baafs-Vijve en Wielsbeke. 

  Bezoekers konden doorlopend tussen 11.00 en 16.00 uur de boeken inkijken en rustig praten met de aanwezige auteurs. In de namiddag was er een ontmoetingsmoment met oude KSA-leiders en –leden. Zo’n 50-tal KSA’ers waren aanwezig. Voorafgaand vond de overhandiging van het eerste boek aan burgemeester Jan Stevens en schepen van cultuur Daisy Haydon door voorzitter Bert De Smet plaats.

  ‘Dit jaar hebben we met een nieuwe formule gewerkt’, zeggen voorzitter Bert De Smet, redactieverantwoordelijke Michaël Delange en fotoredactrice Monique Claerhout. ‘Geen klassieke voorstelling met speeches of lezingen, maar een expo met bijhorend gezellig cafeetje zodat lezers in gesprek konden gaan met bestuursleden en auteurs. Dat leverde alvast heel wat ideeën op voor de nieuwe, komende jaarboeken.’ Ook de samenwerking met de KSA werd positief onthaald: ‘Het ontmoetingsmoment met de KSA was een welkome aanvulling op onze voorstelling. De expo lokte flink wat leuke reacties uit en zorgde er bovendien voor dat er direct 25 extra jaarboeken werden verkocht. Een succes en voor herhaling vatbaar.’

  Uit de inhoudstafel: unieke archeologische opgravingen in de Lobeekstraat (ontdekking van Europees belang), het vernieuwde 100 jaar oude glasraam in OC Den Aert, de KSA van Sint-Baafs-Vijve, 25 jaar baseballclub Pitbulls (enig in West-Vlaanderen), de sloop van De Elsbos (geboortehuis schrijver-dichter André Demedts), Spel binnen de Grenzen, 50 jaar textielbedrijf Balta, 165 jaar Hondenzwemming én uiteraard ook flink wat artikels over de Eerste Wereldoorlog waaronder een uitgebreid artikel over alle oorlogsslachtoffers uit Ooigem, Sint-Baafs-Vijve en Ooigem.

  Het Leiesprokkels-Jaarboek 2013-2015 kost 26 euro en is te koop bij de bestuursleden en in Spar Vandy Wielsbeke en Apotheek Debeuckelaere Wielsbeke. Van de 600 gedrukte exemplaren zijn er ondertussen al 450 verkocht. Snel zijn is dus de boodschap.

  Leiesprokkels-Jaarboek 2013-2015 is een uitgave van de Juliaan Claerhout-kring, het heemkundig genootschap uit Ooigem, Sint-Baafs-Vijve en Wielsbeke. De Juliaan Claerhout-kring ontving in 2011 de Wielsbeekse cultuurtrofee Juliaan Claerhoutprijs en voorzitter Bert De Smet in 2014 de Vlaamse eretitel ‘Ambassadeur Heemkunde Vandaag’. De Juliaan Claerhout-kring was/is ook actief betrokken bij de vernieuwing van het André Demedtsmuseum in 2011-2012 en bij het erkenningsdossier Vlaams Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Hondenzwemming.

  19-11-2015, 11:15 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  08-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELSBEKE: Authentiek glasraam hersteld op aandringen heemkring
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Authentiek glasraam hersteld op aandringen van Wielsbeekse heemkring

  Op aandringen van de Juliaan Claerhout-kring, de heemkundige kring van Wielsbeke, heeft het gemeentebestuur het authentieke 100 jaar oude glasraam in OC Den Aert in Sint-Baafs-Vijve – vroeger noodkerk en later jeugdclub en bibliotheek – in ere hersteld. Het glasraam was oorspronkelijk bedoeld voor de Sint-Bavokerk, maar kwam uiteindelijk in de noodkerk terecht tijdens de verbouwingswerken aan de kerk begin de jaren 1900.

  ‘Toen één van onze bestuursleden, Geert Eeckhout, merkte dat er bij de renovatiewerken aan Den Aert enkele jaren geleden een authentiek, vergeten glasraam in het gebouw zat, namen we direct actie om te vragen het te laten herstellen’, vertelt de 29-jarige voorzitter Bert De Smet. Het glasraam werd tijdens de renovatiewerken zwaar beschadigd, maar gelukkig ging het gemeentebestuur in op de vraag van de heemkring om het te renoveren. ‘Ons bestuurslid Michaël Delange heeft het originele ontwerp uit het befaamde Atelier Coucke uit Brugge in zijn bezit. Op basis daarvan kon de gemeente via Groep Monument het glasraam terug samenstellen’, zegt voorzitter Bert De Smet. ‘Als heemkring zijn we dan ook bijzonder blij dat dit uitzonderlijk stukje erfgoed – dat de Heilige Familie voorstelt in het timmeratelier van Jozef – voor het nageslacht bewaard kan worden.’
  Het glasraam wordt op vrijdag 10 juli plechtig ingehuldigd in aanwezigheid van Vlaams minister van cultuur Sven Gatz.

  Glasraam cover van nieuw heemkundig jaarboek Leiesprokkels dat binnenkort verschijnt
  Het glasraam wordt ook de nieuwe cover van het nieuwe jaarboek van de Juliaan Claerhout-kring. Na het succes van de eerste 12 jaarboeken, de lancering van de nieuwe fotoboekjes ‘Mijn dorp’, het bezoek van Vlaams minister van cultuur Sven Gatz aan de Hondenzwemming in Sint-Baafs-Vijve (in het kader van het erkenningsdossier Vlaams Immaterieel Cultureel Erfgoed) en het laureaatschap “Ambassadeur Heemkunde Vandaag 2014” die voorzitter Bert De Smet kreeg, presenteert de heemkring haar 13de Leiesprokkels-Jaarboek dat in november 2015 verschijnt.
  In het jaarboek staan 20 interessante artikels met een groot aantal uitzonderlijke, nooit eerder gepubliceerde illustraties.
  Zo zijn er onder andere lezenswaardige bijdragen over
  • Groot-Wielsbeekse oorlogsslachto­ffers uit de Eerste Wereldoorlog
  • KSA van Sint-Baafs-Vijve
  • 25 jaar baseball Pitbulls
  • de Hondenzwemming
  • Spel binnen de grenzen
  • de sloop van De Elsbos, het geboortehuis van André Demedts
  • 50 jaar Balta
  • onze soldaten onder Napoleon
  • beschrijvingen van enkele markante figuren uit de drie deelgemeenten
  • enz.

  Dit naslagwerk, dat eigenlijk in geen enkele Wielsbeekse huiskamer mag ontbreken, bevat dus weer een schat aan historische informatie over het rijke verleden van Ooigem, Wielsbeke en Sint-Baafs-Vijve. Het wordt opnieuw een aantrekkelijk, vlot leesbaar boek van 366 blz, met exclusief fotomateriaal en unieke getuigenissen. Een absolute aanrader!
  Kostprijs: 23 euro voor 15 augustus / daarna: 26 euro.
  Info:
  Juliaan Claerhout-kring
  Heemkundig genootschap Wielsbeke, Ooigem en Sint-Baafs-Vijve
  Uitgever Leiesprokkels-Jaarboeken & fotoboekjes ‘mijn dorp’
  Laureaat Juliaan Claerhout-prijs 2011 (cultuurtrofee Wielsbeke – heemkring)
  Ambassadeur Heemkunde Vandaag 2014 (Vlaamse eretitel – voorzitter Bert De Smet)

  08-07-2015, 19:47 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  06-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KUURNE: Herdenking Leieslag

  Herdenking Leieslag Kuurne op zondag 17 mei ’15
  75 jaar geleden stonden aan de oevers van de Leie te Kuurne een deel van de 14° Duitse divisie tegenover het 12° Linieregiment en kwam Kuurne zwaar onder vuur te liggen. Er volgde een historisch belangrijke, en zeker een ongelijke strijd met een vijand die veel sterker was in aantal en materiaal.
  De historici hebben geschreven: "Hadden onze soldaten geweten dat ze met twee povere divisies, de mokerslagen van vijf, in zegeroes verkerende, Wehrmacht Divisionnen zouden moeten opvangen, dan was de moed hen zeker in de schoenen gezonken";

  Elk jaar, op de derde zondag van mei, verenigen de gemeente Kuurne en het Bataljon 12de Linie - Prins Leopold - 13de Linie zich om ‘De Slag aan de Leie’ te herdenken. Tijdens deze gevechten in Kuurne werden talrijke burgers gedood en verloren 147 Linie soldaten het leven voor de verdediging van ons vaderland, Kuurne, zijn bevolking en vrede. Dit jaar is het precies 75 jaar geleden dat deze slag plaats vond.
  • 10.00 u. Eucharistieviering in de Sint-Michielskerk
  • 11.00 u. Openingsceremonie Marktplein met plaats stelling van het Vaandel
  • 11:15 u. Optocht naar Leiemonument
  • 11:25 u. Ontvangst van de vleugeladjudant van Zijne Majesteit de Koning
  • 11:30 u. Bloemenhulde aan het Leiemonument
  • 12.30 u. Bloemenhulde aan Monument 14-18
  - Hulde aan dhr. Aimé Acton, laatste getuige van deze veldslag

  De herdenking heeft plaats in aanwezigheid van:
  • De Vleugeladjudant van Zijne Majesteit de Koning Divisieadmiraal HOFMAN
  • Kamer van volksvertegenwoordigers: dhr. Brecht VERMEULEN, commissievoorzitter Binnenlandse Zaken
  • Ministerie van Defensie: luitenant-kolonel militair administrateur, Philippe VAN GYSEGHEM
  • Kolonel van het Vliegwezen stafbrevethouder Filip BORREMANS
  • Dhr. Aimé ACTON, laatste overlevende soldaat die hier gevochten heeft.
  • Colonel BEM, JL CRUCIFIX - Mil Commandant Prov Luik, voormalige Comd 12/13 Li
  • Luitenant-kolonel Christophe ONRAET, Militair commandant Provincie West-Vlaanderen

  06-05-2015, 21:20 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  06-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pop-up winkel Aardbeien Van Overbeke

  Aardbeien Van Overbeke tijdelijk op nieuwe locatie
  Wij zijn een tuinbouwbedrijf gespecialiseerd in de teelt van aardbeien. Onze aardbeien zijn te bekomen van april tot januari.
  Onze aardbeien worden hoofdzakelijk in onze winkel verkocht op ons bedrijf en een kleiner gedeelte gaat naar de veiling.

  Vanaf 13 april 2015 moeten er jammer genoeg wegenwerken door aquafin uitgevoerd worden waardoor wij gedurende enkele maanden bijna niet meer bereikbaar zullen zijn. Aangezien onze klanten moeilijk bij ons zullen geraken gedurende deze periode, hebben wij een tijdelijke oplossing moeten zoeken.

  Wij hadden het idee opgevat om een pop-up winkel in de buurt te openen zodat onze klanten zonder problemen bij ons hun aardbeien kunnen komen halen. Wij hadden aan een ondernemer in de buurt van ons bedrijf gevraagd of wij eventueel een verkoopsunit konden plaatsen op zijn terrein.>BR> Het bedrijf waar we onze pop-up winkel zullen openen is gelegen in de Nokerseweg 200, 8790 Waregem en is op ongeveer 500 meter gelegen van ons bedrijf en ligt volledig buiten de werfzone zodat we daar ten allen tijde bereikbaar zijn voor onze klanten.Dat bedrijf Machinery Resale, is gespecialiseerd in de aan- en verkoop van tweedehands bouwmachines. Machinery Resale wordt geleid door Filip Maes en Sabine Beel. Wij zijn hen zeer dankbaar dat we een deel van hun terrein mogen gebruiken.
  Vanaf +- 15 april 2015 beginnen we onze eerste aardbeien te verkopen op onze vertrouwde locatie namelijk Bessemstraat 65, 8790 Waregem en vanaf +- 20 april 2015 verhuizen we onze verkoop dan definitief naar de Nokerseweg 200,8790 Waregem.
  Op deze locatie zal er ook vanaf +- 20 april 2015 een aardbeienautomaat staan waar de klanten kunnen betalen met munten en ook met bankbiljetten. Daarnaast blijft onze aardbeienautomaat nog steeds beschikbaar in de Bessemstraat 65.
  Meer info klik hier.

  06-04-2015, 20:32 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  01-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Naessens

  Willy Naessens trakteert op Ronde van Vlaanderen 
  Zondag 5 april, dé dag voor de wielerliefhebber, dé 99ste editie van de Ronde van Vlaanderen! 
  Willy Naessens organiseert samen met Franky Vleeswaren en hun huismerk Bourgon een groot feest tijdens de Ronde van Vlaanderen. Ook dit jaar zal de tent opgezet worden aan de AANKOMST aan de Donkvijvers in Oudenaarde.

  Willy trakteert naar jaarlijkse gewoonte de eigen medewerkers en de vrijwilligers uit de streek. Hiermee wil hij deze mensen bedanken voor hun inzet voor anderen ! Tot op vandaag hebben we 2.921 ingeschrevenen waarvan 1.200 vrijwilligers en 580 eigen medewerkers. De rest van de ingeschrevenen zijn medewerkers van onze klanten. De genodigden krijgen allemaal gratis drankjes en enkele Bourgon-snacks.
  Voor de koers van start gaat zorgen DJ Koen en DJ Daddy Cool nog voor de nodige sfeer om iedereen in de juiste stemming te brengen. De Ronde van Vlaanderen kan vanaf 13u gevolgd worden op twee grote schermen! Na de aankomst in Oudenaarde zullen DJ Koen en DJ Daddy Cool het feest nog tot 19u verderzetten.
  Vanaf 14u wordt de tent opengesteld voor het grote publiek en is iedereen welkom.

  01-04-2015, 18:52 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  23-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Vlaams minister Hilde Crevits legt eerste steen voor passiefbouw O.L.V.-Hemelvaartinstituut

  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits legt eerste steen voor passiefbouw O.L.V.-Hemelvaartinstituut in Waregem
  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits legt vanavond de eerste steen van een nieuw passief schoolgebouw voor het O.L.V-Hemelvaartinstituut in Waregem. 1550 leerlingen en leerkrachten kunnen vanaf 1 september 2016 terecht in een multifunctioneel en duurzaam gebouw. Het gaat om een totale investering van bijna 11 miljoen euro. De nieuwbouw past in het publiek-private programma Scholen van Morgen.
  Het O.L.V-Hemelvaartinstituut aan de Markt in Waregem biedt ASO, TSO en BSO aan. In de school volgen 1.400 leerlingen les en werken 150 leerkrachten. Een deel van de bestaande gebouwen zijn verouderd. Het waren oorspronkelijk woonhuizen waardoor de oppervlaktes van de klaslokalen te klein zijn voor eigentijds onderwijs.

  Schoolgebouw en refter
  Het nieuwe complex telt iets meer dan 4.195 vierkante meter gebouw¬oppervlakte en bestaat uit een schoolgebouw en een refter. Het school¬complex bevat onder meer klaslokalen, computerlokalen, een auditorium, een administratief deel en een nieuw sanitair blok. Eén klaslokaal wordt ingericht als een echt kantoor. Zo kunnen leerlingen uit de richting Kantoor aan de slag in een gesimuleerde werkomgeving. Iets verder op het terrein komt een reftergebouw met een schoolrestaurant voorzien van een nieuwe keuken. Er is ook ruimte voor een ondergrondse fietsenberging. De multifunctionele infrastructuur biedt tegelijk kansen naar naschools gebruik voor de inwoners en verenigingen van Waregem. De nieuwbouw betekent een investering van om en bij de 11 miljoen euro en zal klaar zijn op 1 september 2016.

  Passiefbouw
  Het O.L.V-Hemelvaartinstituut gaat voor een duurzame toekomst en kiest voor passiefbouw. Passiefscholen beperken het energieverlies maximaal. De gas- en elektriciteitsfacturen liggen 75% lager dan bij traditionele schoolgebouwen. De keuze voor passiefbouw sluit aan bij de ambities van de school. Het Hemelvaartinstituut nodigt hun leerlingen uit tot engagement om mee de maatschappij van morgen te maken. Binnen en buiten de lessen is er aandacht voor duurzaamheid. De energiehuishouding van het gebouw zal worden opengesteld zodat leerlingen en ouders de voordelen van passiefbouwen in de praktijk zien.
  De nieuwbouw past in het DBFM-programma ‘Scholen van Morgen’. Die vennootschap staat in voor het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarige onderhoud van de schoolgebouwen. Via die publiek-private samenwerking staan in Vlaanderen 165 nieuwbouw- en/of renovatieprojecten op stapel. Dat betekent de realisatie van 200 nieuwe schoolgebouwen. In de provincie West-Vlaanderen alleen al zijn er zo 35 scholenbouwprojecten voorzien. Goed voor 104.000m2 bouwoppervlakte en een investeringsbedrag van 245 miljoen euro. Voor heel Vlaanderen gaat het om een investeringsbedrag van 1,5 miljard euro. Dit schooljaar zijn er al meer dan 65 schoolbouwwerven in Vlaanderen opgestart. Tegen het einde van dit jaar zullen dat er een 100-tal zijn.
  Om de grote nood aan moderne en degelijke schoolinfrastructuur in Vlaanderen aan te pakken komt er naast het DBFM-programma een Masterplan Scholenbouw. Dat Masterplan zal de grote lijnen uittekenen over hoe in de toekomst de schoolinfrastructuur zal worden aangepakt, zowel renovatie van het verouderde schoolpatrimonium als het creëren van voldoende schoolcapaciteit in specifieke gebieden. Dit jaar wordt er in 50 miljoen euro bovenop het bestaande budget voorzien.

  Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits : “ De nieuwe gebouwen voor het O.L.V-Hemelvaartinstituut in Waregem zullen het toekomstige beeld van het centrum van de stad mee bepalen. Met passiefbouw kiest het O.L.V.-Hemelvaartinstituut bewust voor die duurzame toekomst. Het project is niet louter economisch en ecologisch ‘winstgevend’, maar is vooral een educatief middel om verder te werken aan de milieubewustmaking van de leerlingen en hun ouders. Er gaat bijzondere aandacht naar het naschools gebruik, comfort en duurzaamheid. Deze school biedt met haar aanpak inspiratie voor andere scholen in Vlaanderen.”

  23-03-2015, 19:03 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  22-03-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Initiatief Waregem steunt ziekenhuisclowns

  Initiatief Waregem schenkt prachtig bedrag aan ziekenhuisclowns Waregem

  Initiatief Waregem organiseerde op 28 februari jl de 7e culinaire winter wandeltochten ten voordele van de ziekenhuisclowns van Waregem.
  Om praktische beperkingen hebben zij dit jaar opnieuw de inschrijvingen vervroegd moeten afsluiten bij 288. Weerom konden ze rekenen op de medewerking van de weergoden en de deelnemers waren algemeen gezien zeer tevreden.

  Ze konden tijdens de wandeling van zo'n 7-tal kilometer opeenvolgend genieten van een aperitief, soep, een lekker voorgerecht, een hoofdgerecht (stoofvlees met frietjes), een dessert, een digestief, en een afsluitende koffie. Iedereen kon deelnemen aan een gratis zoekwedstrijd en er werd ook een tombola georganiseerd.

  Dankzij deze en andere organisaties van Initiatief Waregem kunnen ze alweer een mooie netto opbrengst van maar liefst 4200 euro overmaken naar de VZW Ziekenhuisclowns en kunnen ze hiermee ook een verlengde werking garanderen van de ziekenhuisclowns in het ziekenhuis van Waregem.

  22-03-2015, 08:48 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  02-12-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuurne: Ezelskerstmarkt

  Ezelskerstmarkt Kuurne
  Voor de 26ste keer wordt in Kuurne de Ezelskerstmarkt georganiseerd. Deze happening groeide, door de jaren heen, uit tot een echte ontmoetingsplaats van heel wat mensen en van een groot aantal Kuurnse verenigingen.
  Het is eveneens een uitgelezen kans om de kas van de vereniging te spijzen. Er zijn tal van kraampjes geplaatst in een cirkel rondom de markt van Kuurne. De kerstman zorgt samen met diverse animatie voor de nodige sfeer.

  Voor de 3de keer wordt een wedstrijd voor het mooiste kerstkraampje georganiseerd. Een externe jury jureert op uitstraling, kledij verkopers, aankleden van de stand, product keuze en enthousiasme. De winnaar krijgt zijn standgeld terugbetaald.
  De kerstmarkt vindt plaats op zaterdag 13 december 2014 van 17u tot 23u.

  02-12-2014, 19:27 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  30-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Wielertoeristen starten mountenbikeseizoen

  De Desselgemse wielertoeisten starten mountainbikeseizoen 
  "DDW is niet alleen een club voor cyclotoeristen maar ook voor mountainbikers. Elk weekend wordt er met de mountainbike een rit gereden in de naburige bossen, weiden en velden. Indien er wordt deelgenomen aan een tourtocht wordt er gecarpoold om dan ter plaatse te kunnen starten. Men verzamelt telkens aan het clubklokaal Jeugdhuis Jakkedoe te Desselgem, waarnaar ook na de rit wordt teruggekeerd om te genieten van een verfrissende pint of warme chocomelk.Het mountainbikeseizoen loopt het hele jaar door.
  Het cycloseizoen loopt in principe van maart tem oktober, al blijven de leden ook tijdens de wintermaanden bij goed weer op zondag samenkomen voor een gezamenlijke rit op de weg.

  Elk jaar is er ook de eigen organisatie van de DDW CLASSIC, waarbij er kan gekozen worden voor een mountainbiketocht, een cyclotocht én een familietocht.
  De volgende editie vindt plaats in het weekend van 18-19 april 2015. Man of vrouw, jong of oud, iedereen is van harte welkom bij DDW. Vanaf 2015 gaat men van start met afzonderlijke ritten voor de vrouwelijke leden", aldus Maarten Dewaele

  30-11-2014, 00:00 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  22-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: KWB roept op 'Ieder kind een sint'

  KWB Desselgem roept op tot deelname ‘Ieder kind een sint’
  Met de actie ‘Ieder kind een sint’ wil kwb Desselgem de ouders en kinderen overtuigen om speelgoed te schenken aan de sint: de sint die krijgt en herverdeelt… Het is eens iets anders! We zoeken degelijk en duurzaam speelgoed: speelgoed dat leerzaam is en uitnodigt tot actief spelen. Dus liefst geen batterij verslindend speelgoed of computerspelletjes e.d.

  We hebben 2 inzamelmomenten voorzien in Desselgem (OC De Coorenaar) : - op vrijdag 28/11 om 19.30u n.a.v. de kwis ‘De Slimste van Desselgem’ – bij afgifte van een stuk speelgoed krijg je bovendien een gratis antwoord voor de kwis (max. 4/ploeg)

  - op zondag 30/11 om 14.00u : ‘happy baardday’ – intrede van de sint in Desselgem en speelnamiddag in en rond OC De Coorenaar (inzameling tot 19.30 in OC) Ieder kind kan ook meespelen op www.sintagram.be. Baard uitknippen, fotootje maken en opladen en op zondag om 14.00 de sint verwelkomen en spelen in en rond OC De Coorenaar en indien mogelijk een afgedankt speelgoedje meebrengen en afgeven aan de inzamelstand (tot 19.30u).

  Met KWB Desselgem hopen we dan ook dat jullie massaal aan deze actie deelnemen, zodat we zoveel mogelijk kinderen een leuke Sint-tijd kunnen geven. Het speelgoed wordt verdeeld onder de Welzijnsschakels, ’t Kelderke en Sonobeg te Waregem, Gezondheidszorg H. Familie, vzw De Korbeel, Mama’s voor mama’s en Buda-sociale kledijshop te Kortrijk en het OCMW van Wevelgem.
  Praat met je kind over armoede De actie gaat om speelgoed, maar ook om een gesprek voeren in je gezin: over arm of rijk zijn, veel of weinig hebben, kansen krijgen of niet. Zijn we in staat om met onze (klein)kinderen ook te praten over armoede? Waarmee wil jouw kind andere kinderen blij maken?

  22-11-2014, 20:36 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  07-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KUURNE:Negende editie Jobrock

  Jobrock aan 9de editie toe
  Op vrijdag 17 en zaterdag 18 oktober vindt in de Kubox in Kuurne de 9e editie van het Jobrock festival plaats. Het festival presenteert dit jaar een volwaardig tweedaags festival dat bulkt van de exclusieve shows. 


  Op vrijdag 17 oktober is de Kortrijkse band Amenra de absolute headliner. Het best verborgen exportproduct in de Belgische muziekwereld speelt op Jobrock zijn allerlaatste Belgische full show dit jaar. Daarnaast speelt ook de Wevelgemse band Steak Number Eight zijn allerlaatste show in West- en Oost-Vlaanderen dit jaar en het Gentse Raketkanon, onderbreekt de opnames van hun nieuwe plaat voor een allerlaatste Europese show dit jaar. De tickets voor deze dag zijn inmiddels zo goed als uitverkocht. In de voorverkooppunten ligt nog een heel beperkt aantal tickets. Er worden voor deze dag geen tickets aan de avondkassa verkocht.

  Voor Zaterdag 18 oktober komen de Belgische topacts DAAN en Praga Khan langs. Voor de beide hitmachines, denk voor DAAN aan ondermeer Housewife, Victory en Icons en voor Praga Khan aan Breakfast in Vegas, Power of the flower en Love U Still, is het de allerlaatste show in West- en Oost-Vlaanderen dit jaar. Daarnaast komen de Britse dublegendes van Zion Train langs voor exclusieve Belgische show en spelen de punklegendes van The Kids hun eveneens laatste show in Oost- en West-Vlaanderen dit jaar. De jonge leeuwen van Soldier’s Heart en Highway Jack vervolledigen de affiche. De afterparty is in handen van Nadiem Shah en Ilse Liebens (Studio Brussel).

  Tickets kosten amper 7€ in voorverkoop voor vrijdag 17/10 en amper 9€ in voorverkoop voor zaterdag 18/10. Combitickets zijn online te koop voor 12€, al zijn ook deze bijna uitverkocht. Aan de deur betaal je op zaterdag 12€. Voor vrijdag 17/10 worden geen tickets meer aan de deur verkocht.
  Info & tickets: www.jobrock.be
  Evenement: Jobrock Festival
  Datum: Vrijdag 17 oktober – Zaterdag 18 oktober
  Locatie: Kubox – Kattestraat 188 – 8520 Kuurne
  Line-up:
  VRIJDAG 17/10 Amenra, Steak Number Eight, Raketkanon 
  ZATERDAG 18/10
  DAAN, Praga Khan, Zion Train (uk), The Kids, Soldier’s Heart, Highway Jack
  Afterparty: Nadiem Shah & Ilse Liebens (Studio Brussel)

  07-10-2014, 10:59 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  06-10-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEUWENHOVE: Toneelgezelschap Nut en Vermaak brengt 'De eerste viool'

  Toneel Nieuwenhove brengt ‘De eerste viool’
  De eerste Viool, een komedie die zich afspeelt in een huis van lichte zeden, is een nieuw stuk. Het wordt een primeur voor West-Vlaanderen. Enkel in Gent en in het verre Limburg werd het reeds vertoond. Met andere woorden een hele uitdaging voor de hele groep. Maar we garanderen zeker opnieuw veel leute en plezier tijdens de opvoeringen.

  De korte inhoud:
  Fifi, de uitbaatster van ‘ De Eerste Viool’ zit met de handen in het haar. Juist voor een drukke avond, melden bijna alle meisjes zich ziek. Wat moet ze doen? Sluiten of vindt ze alsnog een oplossing? Krijgt ze tijdig de zieke meisjes opgelapt? Hoe reageren de vaste klanten? Merken boer Jos en muzikant Armand iets? Hoe is de eerste ervaring van Youri met het huis? Raakt de jacuzzi tijdig klaar? Wordt er beroep gedaan op interims? Dit en nog veel meer speciaals speelt zich af binnen de muren van het huisje van lichte zeden, op een maandagavond ergens in Waregem.

  Rolverdeling:
  Madam Fifi, uitbaatster : Vera Debaere
  Nanette, prostitué : Anja De Sloovere
  Wendy, poetsvrouw : Ninja Vuylsteke
  Nora, poetsvrouw : Caroline Kesteloot
  Kim, poetsvrouw : Celine Valcke
  Jos, boer : Jacques Maes
  Youri, boerezoon : Philip Vanassche
  Armand, lid van de fanfare : Philip Himpe
  Jonathan, verloofde van Wendy : Guy Callens
  Sus, loodgieter : Christophe Devolder

  Meer info over speeldagen, inkom... klik hier.

  06-10-2014, 11:44 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  Welkom op mijn blog!
  Linken naar...
 • Kuurne-Brussel-Kuurne

 • Archief per week
 • 19/09-25/09 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 07/12-13/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 11/11-17/11 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 14/05-20/05 1973
 • 28/11-04/12 -0001

  Inhoud blog
 • DESSELGEM: Opbrengst wandelen voor OIGO
 • DESSELGEM: Wandelen voor OGIO
 • DESSELGEM: Vierde leerjaar wint meet en greet met schepencollege
 • WAREGEM: Joggingclub Waregem organiseert 5de St Bernardusloop
 • Eerste editie Week van de Korte Keten.
 • KUURNE: Koning Filip op herdenkingsplechtigheid Leieslag
 • WAREGEM: Initiatief Waregem schenkt cheque aan ziekenhuisclowns
 • WAREGEM: Ouderraad Biest-Jager schenkt 10 Ipads aan de kleuterklassen !
 • VICHTE: Junior Journalist 2016
 • DESSELGEM: Opbrengst tweede Valentijnsloop ten voordele van Oigo
 • DESSELGEM: Comedy Brunch KWB
 • Tweede Valentijnsloop t.v.v. oigo
 • De Zingende Sterren zoeken nieuwe actrices en acteurs
 • Femma Desselgem
 • Nieuw heemkundig jaarboek Wielsbeke
 • Nieuw heemkundig jaarboek Wielsbeke
 • WIELSBEKE: Authentiek glasraam hersteld op aandringen heemkring
 • KUURNE: Herdenking Leieslag
 • Pop-up winkel Aardbeien Van Overbeke
 • Willy Naessens
 • WAREGEM: Vlaams minister Hilde Crevits legt eerste steen voor passiefbouw O.L.V.-Hemelvaartinstituut
 • WAREGEM: Initiatief Waregem steunt ziekenhuisclowns
 • Kuurne: Ezelskerstmarkt
 • DESSELGEM: Wielertoeristen starten mountenbikeseizoen
 • DESSELGEM: KWB roept op 'Ieder kind een sint'
 • KUURNE:Negende editie Jobrock
 • NIEUWENHOVE: Toneelgezelschap Nut en Vermaak brengt 'De eerste viool'
 • WAREGEM: Start ontmoetingsgroep voor mantelzorgers
 • DESSELGEM: Onderscheidingen voor verdienstelijk bestuursleden Gezinsbond.
 • DESSELGEM: Grote Prijs Memorial Briek Schotte
 • WAREGEM: Vrijwilligers gezocht 'Kom op tegen Kanker'
 • WAREGEM: City mountainbike
 • ZWEVEGEM: Dorp van de Ronde
 • DESSELGEM: Derde editie wandelen voor OGIO
 • HARELBEKE: Zomerzoektocht
 • DESSELGEM: Opbrengst 11de wortelkaarting
 • SINT-ELOOIS-VIJVE:Wonen aan de Leie
 • WAREGEM:Leiedal lanceert verkoop Groenbek
 • KUURNE: Job*Rock 2014
 • WAREGEM: West-Vlaanderen blijft bewegen
 • WAREGEM: Ervaringsgerichte Freinetschool
 • DESSELGEM: 95 jaar Straete Kermis
 • WAREGEM: Opbrengst eetfestijn geschonken aan Zonneburcht
 • DESSELGEM: Comedy Brunch met Walter Baele
 • DESSELGEM/SINT-ELOOIS-VIJVE: Opening Schoondalbos
 • WAREGEM: Kirsten De Laender heeft nominatie op zak
 • KORTRIJK: Doorgedreven onco-chirurgische behandeling in de strijd tegen buikvlieskanker
 • DESSELGEM: Straete Kermis
 • DESSELGEM: Kermis in Desselgem
 • DESSELGEM: Wandelen voor Ogio

  Blog als favoriet !

  ***  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!