NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Grenzeloos Beveren-Leie


Gastenboek
Een berichtje nalaten:  
Voeg berichtje toe!


U hebt iets te melden?
E-mail uw bericht

klik hier.


Categorieën
 • Andere (125)
 • Deerlijk (22)
 • Desselgem (119)
 • Harelbeke (20)
 • Klokkentoren (0)
 • Nieuwsbrieven (9)
 • Sint-Eloois-Vijve (21)
 • Waregem (266)

 • Hoofdpunten blog beverenleie
 • Gilbert Deketele uit Beveren-Leie te gast in 't Veerhuis
 • Bevolkingscijfers Waregem
 • Groei en bloei van de Sint-Gregorius Zanggilde
 • Petanque Okra Beveren-Leie
 • Groei en bloei van het Beverse St.-Gregorius Zanggilde
 • Rummikub Okra Beveren-Leie
 • Schoolfeest Vrije basisschool Beveren-Leie
 • Accidentele lozing Barmbeek
 • Groei en bloei van de Sint-Gregorius Zanggilde
 • Uitgebreid ontbijt bij de Gezinsbond Beveren-Leie/Desselgem
 • Leie-Cycling Beveren-Leie start seizoen 2019
 • Korte stadsweetjes
 • Brons voor vrije basisschool Beveren-Leie
 • Agenda en voorbereiding gemeenteraad 5 maart 2019
 • Davidsfonds Beveren-Leie en Desselgem

  Startpagina !

  Laatste commentaren
 • komen kijken (Gidsjoris)
      op Nieuws van in, om en rond Beveren-Leie

 • Foto


 • Steden en Gemeenten
 • West-Vlaanderen

 • E-Cards versturen
 • Serie 1
 • Serie 2
 • Serie 3

 • Foto


  *


  --------------------
 • seniorennet.be

 • Zoeken in blog


  Dit blog is een aanvulling van Beverse Weetjes, met nieuwtjes, activiteiten, links van om en rond Beveren-Leie en verder. Een kijkje nemen op Beverse Weetjes klik op onderstaande logo!
  Photobucket - Video and Image Hosting
  22-09-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Opbrengst wandelen voor OIGO

  Mooie opbrenst voor OIGO
  Wandelen voor OIGO 2016 was een speciale editie.. namelijk de 5e editie. Om dit te vieren kwam Karina Goens om voetmassage te geven aan de deelnemers die dit wilden. Daarnaast werd op vrijdag 16 september de veiling van gehaakte knuffels af met een opbrengst van 266euro. Alle beren worden verdeelt over verschillende dorpen en steden van roeselare tot astene, alleen blijven er nog twee knuffels wees. Deze knuffels zijn nog op zoek naar een gouden thuis. Meer info via Kimberly De Frene.

  Naast de opbrengst van de veiling is er natuurlijk de opbrengst van de wandeltocht zelf. Dit jaar was dit al de vijfde editie. Deze ging voor de vierde keer door in oc de Coorenaar Desselgem (de eerste ging door in de drie sleutels aan de kerk). Net als de vier eerdere edities, konden we opnieuw op onze delegatie medewerkers rekenen. Voor wie aanwezig was op zondag zal de grote ballon wel zien staan hebben. Deze werd verloot onder de medewerkers. De medewerker die hem won schonk deze aan een andere medewerker die enkele dagen voor de wandeltocht grootvader en peter geworden was van een prachtige kleindochter. Wat een prachtig gebaar!
  Maar wat het belangrijkste is de opbrengst van de vijfde editie van wandelen voor oigo. Deze is dit jaar €4200 geworden!
  Tel hierbij de opbrengst van de veiling van de gehaakte knuffels, dan komt dit op €4466 voor oigo!

  Via dit bericht wil vzw Over The Rainbow nog eens iedereen bedanken die aan deze editie heeft meegeholpen. In het bijzonder de vele medewerkers en sponsors maar natuurlijk ook aan elke deelnemer die er op zondag bij was...
  Tot volgende editie?! Want... Opgeven is geen optie !!!
  Met vriendelijke groeten, De Frene Kimberly Rigole Els

  22-09-2016, 09:58 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  21-08-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Wandelen voor OGIO

  Wandelen voor OGIO

   photo Afbeelding1_zpshmdvsgjh.jpg

  Op zondag 18 september gaat de 5e editie van wandelen voor OIGO door. OIGO staat voor Opgeven Is Geen Optie en is een vzw die gezeteld is in Laarne. In 2007 werd deze vzw opgericht door Jo Vervaet met als doel het comfort van de kankerpatiënt te verbeteren. De vzw startte binnen het Uz Gent verschillende projecten op, die ze vol glans hebben afgewerkt. Zo hebben ze onder andere het terras van de afdeling Palliatieve zorgen volledig heraangelegd, hebben ze een lounge ruimte (ontmoetingsruimte) ingericht op de afdeling Hermatologie. Deze ruimte is multifunctioneel en een ruimte waar de patiënt terecht kan voor ontspanning en om te genieten.

  In 2015 besloot OIGO om andere ziekenhuizen aan te spreken en meerdere projecten te financieren. Zo werd er vorig jaar twee projecten voor €15000 gesteund binnen het OLV van Lourdesziekenhuis Waregem. De twee projecten bestonden uit het aankopen van een ijskap en lasertoestel. De ijskap zorgt ervoor dat de kankerpatiënt zijn/haar geen haarverlies heeft bij de behandeling met chemotherapie. Het lasertoestel wordt gebruikt bij de behandeling van blaasjes in de mond (gevolg van chemo) en zorgt ervoor dat de behandeling met chemo kan verder gezet worden. In 2016 investeert OIGO nog verder in de ijskap.

  Vzw Over The Rainbow organiseert voor de 5e maal deze wandeltocht. Op 16 september 2012 vond de eerste editie plaats in desselgem. Deze editie mocht een opbrengst hebben van €1800. Oorspronkelijk was het idee om éénmalig deze tocht te organiseren. Deze werd georganiseerd als herdenking aan Sandra Cauwels. Sandra stierf in 2011 en was als een grote zus voor Kimberly. Kort voor ze stierf haakte Sandra knuffels die ze dan veilde. De opbrengst van deze veiling was ten voordele van OIGO. De eerste editie was zodanig een succes dat de vzw werd opgericht en er elk jaar opnieuw een wandeltocht werd georganiseerd.

  Ieder jaar opnieuw ziet de vzw de wandeltocht groeien. Zo mochten ze vorig jaar 350 wandelaars ontvangen in Oc De Coorenaar. De 4e editie was goed voor €4000. Voorafgaand aan de wandeltocht gaat er een veiling van gehaakte knuffels door via de facebookpagina 'veiling gehaakte knuffels ten voordele van OIGO' en via de website van de wandeltocht. Daarnaast organiseert de vzw in februari een valentijnsloop. 

  Er kan vooraf ingeschreven worden voor de wandeltocht aan €2 per persoon.
  Dit kan via de bestuursleden van de vzw (Marleen, Els of Kimberly) of via de website klik hier.
  Men kan vooraf inschrijven tot en met 10 september.
  Ter plaatse betaal je €4 per persoon.
  Tijdens de wandeltocht gaat er een tombola door met prachtige prijzen.
  De deelnemers kunnen kiezen tussen drie routes: 5km, 10km en 15km.
  Men kan starten vanaf 7u30. De routes lopen richting Beveren-Leie.
  Meer info: Els Rigole (0472/410210), Kimberly De Frene (0474/763664)

  21-08-2016, 21:28 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  02-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Vierde leerjaar wint meet en greet met schepencollege

  Vierde leerjaar wint meet en greet met schepencollege
  Op maandag 6 juni wordt juf Veerle Vansteenkiste met het vierde leerjaar van de VBS Desselgem op het stadhuis ontvangen. Na een korte rondleiding krijgen de kinderen de kans enkele leden van het schepencollege te ontmoeten tijdens een receptie.

  Tijdens de Jeugdboekenweek speelden al deelnemende klassen het Jeugdboekenweekspel in de bibliotheken van Waregem, Desselgem en Sint-Eloois-Vijve. Het thema was Weg van de stad en als schiftingsvraag moesten ze raden uit hoeveel blokjes het Legohuis bestond. Twee leerlingen van het vierde leerjaar VBS Desselgem (Laurens en Yassmin) gokten op 146 blokjes. Het waren er uiteindelijk 147, en zo sleepte hun klas de prijs in de wacht.

  Om 10.30u. krijgen ze een rondleiding op het stadhuis, waarna schepen van onderwijs Jo Neirynck hen op sleeptouw neemt voor een spel. Rond 11.30u. ontmoeten ze op een receptie enkele leden van het schepencollege. Tijdens die receptie kunnen ze ook enkele vragen stellen aan de schepenen.

  02-06-2016, 16:28 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  14-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Joggingclub Waregem organiseert 5de St Bernardusloop

  Joggingclub Waregem organiseert 5de St Bernardusloop
  Dit jaar organiseert Joggingclub Waregem reeds voor de 28ste keer een loopevenement in Waregem. Na verschillende brunchlopen, een Gaverbeekloop en nog een aantal Trappistenlopen zijn de organisatoren met hun 5de editie van de St Bernardusloop maar liefst toe aan hun 28ste organisatie.

  Deze editie vindt plaats op 11 juni 2016. Place to be is de joggingpiste recht tegenover het stadion van SV Zulte Waregem in de Zuiderlaan te Waregem. Het is steeds de bedoeling van de organisatoren geweest om mensen samen te brengen in een gemoedelijke, niet competitieve sfeer en zo de drempel zo laag mogelijk te houden om iedereen aan te zetten om te sporten.

  Verleden jaar kon de 4de editie van de St Bernardusloop rekenen op 715 deelnemers. Dit jaar hoopt het bestuur van JCW er nog een pak deelnemers bij te doen. Er ooit in slagen 1000 lopers en wandelaars te laten afzakken naar Waregem is uiteindelijk het ultieme doel van de club.

  Terwijl de sympathisanten de innerlijke mens versterken kunnen de lopers en wandelaars op eigen tempo maximaal 10 rondjes afleggen. Na iedere ronde van 1353 m krijgen ze een bonnetje dat ze nadien kunnen inruilen tegen een St Bernardusbier om mee naar huis te nemen. Kinderen kunnen maximaal 5 rondjes lopen en krijgen nadien per afgelegde ronde een frisdrank.

  Joggingclub Waregem kan terugvallen op zijn leden die instaan voor het schenken van een drankje of voor het klaar maken van een lekkere braadworst voor de toeschouwers. Dit alles tegen een gemoedelijk prijsje. De hele namiddag wordt er ook een streepje muziek gespeeld.

  Inschrijven kan door eenvoudige overschrijving op BE73 4682 2233 3160 van Joggingclub Waregem met vermelding van naam, voornaam en leeftijd. Vooraf betaal je de democratische prijs van €10 als volwassene en €4 als kind. Wens je echter de dag zelf in te schrijven dan betaal je respectievelijk €12 en €5. Er kan gelopen of gewandeld worden vanaf 15u tot 18u. Ter plaatse inschrijven kan vanaf 14u.
  Om 18u15 worden bovendien nog tal van mooie prijzen verloot onder de aanwezige deelnemers.

  Ook dit jaar kun je de dag zelf lid worden van de joggingclub van Waregem. Indien je dit doet dan betaal je €15. Hiermee loop je de St Bernardusloop en ben je lid van JCW. De betaalde €15 kan in veel gevallen gerecupereerd worden via het ziekenfonds. Als lid krijg je ook op dinsdagavond de kans om te trainen tussen 19 en 20u tot de atletiekpiste.
  Meer weten over de 5de Sint Bernardusloop klik hier.

  14-05-2016, 09:23 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  12-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste editie Week van de Korte Keten.

  Eerste editie van de Week van de Korte Keten in West-Vlaanderen
  Westtoer, POM West-Vlaanderen en Inagro presenteren de eerste editie van de Week van de Korte Keten. Tijdens deze actie kan het brede publiek kennis maken met West-Vlaamse hoeve- en streekproducenten. De initiatiefnemers stimuleren op deze wijze consumenten en horecazaken om producten aan te kopen bij lokale producenten. “De unieke samenwerking zorgt ook voor een extra toeristisch-recreatieve dimensie”, aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

  De Week van de Korte Keten vindt plaats van 27 mei tot 5 juni in het Brugse Ommeland, de Leiestreek, de Westhoek en langs de Kust. De kalender met activiteiten en evenementen zal een brede doelgroep aanspreken. Er zijn fietsroutes, proeverijen, kookworkshops en opendeur dagen. Tot 30 september presenteren 17 boerderijen originele hoevepicknicks. Telkens maken de bezoekers of de recreanten kennis met de 100 % West-Vlaamse hoeve- en streekproducten.
  “De lekkere tafel in West-Vlaanderen betekent een grote toeristische troef. De streekgebonden keuken is tot kunst verheven. Grote en kleine adressen koesteren de culinaire schatten van de streek. Chefs brengen graag een ode aan hun regio. Voor de Week van de Korte Keten zijn zes routes op het vernieuwd fietsnetwerk uitgetekend. Telkens kunnen fietsers proeven van streekproducten”, aldus Franky De Block.

  Voedselkilometers
  De circa 50 streekgebonden producenten in dit initiatief besteden allemaal grote aandacht aan de ‘korte keten’. Het traject van producent naar consument omvat een beperkt aantal voedselkilometers. Dit milieuvriendelijk element inspireert ook meer en meer restaurants om de West-Vlaamse streekproducten op eigentijdse wijze op de seizoensgebonden menukaart te plaatsen.
  Bart Naeyaert, gedeputeerde en voorzitter Inagro: “Door de eerlijker prijs en de waardering van de klant kan de korte keten een meerwaarde zijn voor elke landbouwer of tuinder. Voor de klant kan een (h)eerlijk product zijn dat een gevoel van ‘dichtbij’ geeft”.

  West-Vlaamse identiteit
  De West-Vlaamse hoeve- en streekproducten zorgen niet alleen voor positieve toeristische en ecologische impact, ze bepalen mee de West-Vlaamse identiteit. Achter elk product gaat een mooi verhaal schuil. “Een verhaal dat vaak een tipje van de sluier licht van ons ‘zijn’. Een verhaal van hard werken, maar vooral ook van aanvoelen. Aanvoelen van trends, van opportuniteiten en er vervolgens slim op inspelen. Deze verhalen zijn symptomatisch voor ons economisch weefsel”, aldus Jean de Bethune, gedeputeerde voor economie en voorzitter van de POM West-Vlaanderen. “Dat ondernemerschap verdient alle lof en steun. Temeer daar het ook opportuniteiten biedt aan andere ondernemers, zoals lokale middenstand en horeca om zich ook op hun beurt te onderscheiden”.
  Klik hier voor alle activiteiten tijdens de Week van de Korte Keten en heel wat meer info.

  12-05-2016, 10:57 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  11-05-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KUURNE: Koning Filip op herdenkingsplechtigheid Leieslag

  Koning bezoekt Kuurne op 24 mei
  Dinsdag 24 mei komt Koning Filip naar de herdenkingsplechtigheid van de Leieslag in Kuurne, een jaarlijks eerbetoon die voor de 70ste keer georganiseerd wordt. Eerst brengt hij een bezoek aan het recent vernieuwd gemeentehuis en de inwonersmuur. Daarna legt hij een bloemenkrans neer bij het Leiemonument. Het is het eerste officieel bezoek van een koning aan de gemeente Kuurne.

  Bezoek gemeentehuis
  Er doen al een tijdje geruchten de ronde, maar nu is het officieel. Dinsdagmorgen 24 mei 2016 brengt Koning Filip een bezoek aan de gemeente Kuurne naar aanleiding van de 70ste herdenking van de Leieslag. Om 9u30 verwelkomt het College van Burgemeester en Schepenen in aanwezigheid van tal van prominenten Koning Filip in het recent gerenoveerd gemeentehuis. In de raadszaal gaat hij in gesprek met zes Kuurnenaren. Ze vormen een staalkaart van de Kuurnse bevolking. Burgemeester Francis Benoit licht onder meer de inwonersmuur als teken van verbondenheid toe. Dit is een wand waar alle familienamen van de inwoners op vermeld staan en de voorbije maanden uitgroeide tot een echte selfiemuur.

  Herdenkinkingsplechtigheid Leieslag
  Om 10u00 begeeft de Koning zich naar de 70ste herdenkingsplechtigheid aan het Leiemonument. Precies op deze plaats, 24 mei dag op dag 76 jaar geleden, vond langs de Leieoevers de bloedigste slag van een 18-daagse veldtocht plaats. 147 soldaten lieten toen het leven en nog eens 500 anderen raakten gewond.
  Burgemeester Francis Benoit, Gouverneur Carl Decaluwé, Luitenant-kolonel Molin en voorzitter van het Leieslagcomité Jan Van Craen verwelkomen de koning en brengen hulde over wat hier in 1940 gebeurde. 147 lagere schoolkinderen zingen een vredeslied en plaatsen een houten kruis voor elke overleden soldaat. Ook Aimé Acton (97 jaar), laatste getuige van de veldslag is er opnieuw bij. Daarna legt de Koning een bloemenkrans neer aan het Leiemonument. Om 11u00 verlaat de Koning de herdenking en start de eindceremonie richting Marktplein. Voor Jan Van Craen, voorzitter van het Leieslagcomité, betekent het bezoek een ongelooflijke schouderklop: “Al 70 jaar herdenkt Kuurne dit zwaar offer. Het bezoek van de Koning is een eervol betoon en bevestigt het nut van zo’n plechtigheid. Het wordt een herdenking die uitnodigt om meer dan ooit de wereld te verbeteren.”

  Eervol betoon, Kuurne maakt zich klaar
  Het koninklijk bezoek is een gezamenlijk initiatief van de burgemeester en het Leieslagcomité. Burgemeester Francis Benoit: “ Het bezoek van de Koning betekent veel voor onze gemeente. Het bedrijf Barco kreeg vroeger al koninklijk bezoek maar nooit eerder bezocht een sire de gemeente officieel. Het is de kroon op het werk van velen. Naast het bijwonen van de herdenking, is het een hele eer om hem vooraf te mogen ontvangen in ons vernieuwd gemeentehuis. Zelfs de muur met familienamen als symbool van verbondenheid is de Koning opgevallen.”

  Het bezoek van de Koning beroert zowel jong als oud in Kuurne. Schepen van Onderwijs en Feestelijkheden Johan Bossuyt: “Alle Kuurnse scholen werken een week rond het thema ‘vrede’. De 70ste herdenking met groot militair vertoon, de muziekkapel en de aanwezigheid van een sire is een gebeurtenis die tot de verbeelding spreekt. Kuurnse kinderen bereiken momenteel volop een vredeslied voor de plechtigheid.”

  Programma 24 mei
  • 9u30: Aankomst Koning voor gemeentehuis Kuurne, Marktplein
  • 9u30-9u55: ontvangst Koning in vernieuwd gemeentehuis, bezoek inwonersmuur en ontmoeting met delegatie Kuurnenaren - achter gesloten deuren
  • 9u30-9u45: Openingsceremonie met in plaatsstelling van het vaandel aan Weggevoerdenplein opgeluisterd door de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen, gevolgd door optocht naar Leiemonument
  • 9u55: Vertrek Koning van gemeentehuis naar herdenkingsplechtigheid Leiemonument
  • 10u00-11u00: Herdenkingsplechtigheid met o.a. toespraken van burgemeester Francis Benoit, Luitenant-kolonel Manuel Monin, een vredeslied van 147 kinderen van het 6de leerjaar en een bloemenhulde door de Koning
  • 11u00: Vertrek Koning uit Kuurne
  • 11u10: Stoet van het Leiemonument naar het Marktplein via de Harelbeeksestraat en Koning Albertstraat
  • 11u30-11u50: Slotceremonie met o.a. bloemenhulde, vlaggengroep Agerato, hijsen vredesvlag en vredeslied.

  Publiekszone
  Inwoners die een glimp van de Koning willen opvangen, dienen zich op tijd aan te melden aan de publiekszone. Er zijn twee publiekszones ingericht:
  • 8u30: voor het gemeentehuis aan de linkerzijde
  • 9u00: hoek Generaal Gerardstraat - jaagpad Leie
  Langs de Leie staat een groot scherm opgesteld zodat iedereen de plechtigheid kan volgen.
  De plechtigheid wordt ook live gestreamd voor de Kuurnse scholen en rusthuizen.

  11-05-2016, 19:04 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  30-04-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Initiatief Waregem schenkt cheque aan ziekenhuisclowns
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  8e Culinaire wandetocht voor ziekenhuisclowns
  Vereniging Initiatief Waregem organiseerde op zaterdag 27 februari 2016 zijn 8e culinaire winter wandeltocht. Reeds weken vooraf de uiterste inschrijvingsdatum waren alle plaatsen volzet en zo konden opnieuw een 300-tal deelnemers genieten van een mooie wandeling, ditmaal in en rond Nieuwenhove Waregem.
  Bij de start in het OC was er een aperitief, en bij de diverse stops kregen de deelnemers achtereenvolgens een lekker speciaalbiertje bij Philip Himpe, een soep in hotel De Peracker, een voorgerecht in de VIP-zaal van Racing Waregem, een hoofdgerecht in de Vrije Basisschool, een dessert in het Goed ter Nieuwenhove en een afsluitende koffiebij terugkeer in het OC.
  Dergelijke organisatie is enkel mogelijk met de hulp van talrijke vrijwilligers en vele sponsors, waarvoor uiteraard hartelijk dank.

  Net zoals bij alle vorige edities schenken wij de totale netto opbrengsten van onze jaaractiviteiten aan de VZW ZIEKENHUISCLOWNS. Deze mochten op vrijdag 8 april een cheque van 4200 euro in ontvangst nemen, en ze konden ons bevestigen dat het dankzij deze gift mogelijk zal zijn om het wekelijks bezoek van de ziekenhuisclowns aan het ziekenhuis van Waregem ook het komende jaar te handhaven.

  Verder doet onze vereniging nog een warme oproep naar elke sociaalvoelende mens om ons bestuur te versterken of mee te werken met onze activiteiten. We zijn een beperkte maar hechte groep van 6 personen, en wensen ons team graag met enkele extra leden te versterken.
  Meer info via de website klik hier.

  30-04-2016, 07:53 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  10-03-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WAREGEM: Ouderraad Biest-Jager schenkt 10 Ipads aan de kleuterklassen !
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De ouderraad Biest-Jager VZW schenkt 10 Ipads aan de kleuterklassen !
  "Dat de vrije basisschool van de Biest en de Jager aandacht heeft voor Informatie en Communicatietechnologie (ICT) is sinds jaar en dag gekend. Omdat we zoekende waren om ook in de kleuterklassen volop in te zetten op het werken met multimedia in het algemeen, met Tablets en Apple TV in het bijzonder, mochten we hiervoor aankloppen bij onze ouderraad. De kleuters, kleuterjuffen en directeur zijn hen dan ook héél erg dankbaar !

  Juf Pascaline Verhalle, ICT-coördinator voor het kleuter, nam het voortouw in het uitschrijven van een visie, en het zoeken naar passende apps, gelinkt aan de doelen voor het kleuteronderwijs. Daar bovenop werkten we een tabletbeleid uit voor de leerkracht.

  VISIE
  De integratie van iPads in onze kleuterklassen is een klein onderdeel van het werken aan multimedia bij de kleuters. De iPad wordt ingeschakeld als hulpmiddel om tot onderwijsdoelen te komen en is geen doel op zich. We stellen vast dat tablets bij heel wat kleuters niets nieuws is. Touch, swipe en apps zijn begrippen die zelfs bij hen al gekend zijn. De kinderen van vandaag hebben een ‘mediabrein’ en groeien op met tablets, smartphones, sociale media,… Scholen hebben de taak de maatschappelijke veranderingen op de voet te volgen en het onderwijs van vandaag daarop af te stemmen.

  Binnen onze schooleigen visie draagt multimedia in de kleuterklas bij tot de ‘harmonische ontwikkeling’ van elk kind, waar we oog hebben voor alle ontwikkelingsvelden. Als ondersteuning in de ontwikkeling van kennis, inzicht, vaardigheden en attitudes proberen we de iPad op een verantwoorde manier te integreren bij de kleuters, rekening houdend met de 11 ontwikkelingsvelden (* zie het nieuwe leerplanconcept van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen : ‘Zin In Leren zin in Leven’ ZILL). Die integratie zorgt ervoor dat de krachtige leeromgeving op niveau van het individuele kind verder wordt uitgebouwd en versterkt. Concreet denken we aan Ipads ter ondersteuning van wero, taalontwikkeling, denkontwikkeling, fijn motorische ontwikkeling, waarbij een tablethoekje een echte verrijking kan zijn.

  IPad in combinatie met Apple TV geeft de leerkracht ook mogelijkheden tot visueel en auditief (thematische filmpjes, PPP, digitale prentenboeken, praatplaten, foto’s,…) te werken met een grotere interactie van de kleuters onderling en de kleuters/leerkracht".
  Aldus Eddy Nuyttens directeur

  10-03-2016, 18:01 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  27-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VICHTE: Junior Journalist 2016

  Junior Journalist 2016
  Rune Van Poucke is 'Junior Journalist’ van Vichte. Hij nam samen met de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar van de gemeenteschool De Beukennoot deel aan de wedstrijd van het Davidsfonds.
  Het tema was dit jaar Div “Verschillend en toch gelijk”.
  Rune neemt op zondag 24 april deel aan de provinciale finale, met proclamatie op het “Festival aan Zee” in De Panne.
  Tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 26 februari mocht het bestuur van het Davidsfonds Vichte, naast de laureaat, eveneens een boekenpakket overhandigen zeven leerlingen.

   TinyPic

  V.l.n.r. Emmeline Poleyn, Amélie D’Huyvetter, Miel Demeyer, Jens De Rycke, Laureaat Rune Van Poucke, Melana Pareit, Layla De Bock en Pauline Popelier. 
  Achter: Filip Vandemoortele en Koen Tack

  27-02-2016, 18:15 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  20-02-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Opbrengst tweede Valentijnsloop ten voordele van Oigo

  Tweede Valentijnsloop ten voordele van Oigo
  Op zaterdag 6 februari organiseerde Vzw Over The Rainbow de tweede Valentijnsloop ten voordele van Oigo. Oigo (opgeven is geen optie) is een vzw waar Vzw Over The Rainbow Desselgem jaarlijks al een wandeltocht voor organiseert.

  Zaterdag 6 februari mochten ze 150 lopers en wandelaars ontvangen in Spotkaffee Leiestadion Desselgem. Vele lopers van loopclub Grijsloke en joggingclub Waregem waren aanwezig. Daarnaast waren er ook lopers vanuit Laarne en Kalken afgezakt naar Desselgem om toertjes te lopen in ruil voor lekkere Pralines van Montserrat.

  Vzw Over The Rainbow, bestaande uit Els Rigole, Marleen De Luycker en Kimberly De Frene is heel tevreden over de opkomst. Naast de pralines werden er op zaterdag 6 februari ook enkele flessen cava verloot onder de deelnemers.

  Over The Rainbow kan nu al zeggen dat er een opbrengst is van €1250 voor Oigo. Met deze opbrengst kan oigo verschillende projecten uitwerken. Momenteel werkt Oigo projecten uit binnen Uz Gent, maar zijn ze bezig met het onderhandelen met verschillende ziekenhuizen om daar enkele projecten uit te werken. Zo steunden ze vorig jaar voor de eerste keer het ziekenhuis van Waregem door het aankopen van een ijskap en lasertoestel. Dit jaar gaat OIGO opnieuw een ijskap aanschaffen voor het ziekenhuis van Waregem. De volgende activiteit van VZW Over The Rainbow gaat door op zondag 18 september, namelijk de vijfde editie van wandelen voor OIGO. Later hier meer over.

  20-02-2016, 00:00 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  14-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DESSELGEM: Comedy Brunch KWB

  Comedy Brunch KWB Desselgem op zondag 7 februari 2016
  Inderdaad, KWB Desselgem brengt in 2016 zijn 8ste editie van ontbijt en humor met Steven Goegebeur Voor de 3de maal al kunnen we hiervoor terecht in het nieuwe OC De Coorenaar, Georges Coornaertdreef 7, te Desselgem.
  We starten op zondag 7 februari 2016 v.a. 8.30u met een uitgebreid ontbijt. Eerst gezellig samen ontbijten met partner en/of gezin en dan om 10.00u de plaats ruimen voor Steven Goegebeur, voornamelijk bekend van de vorige reeks ‘Foute vrienden’. Na afloop is er uiteraard nog mogelijkheid voor een leuk zondags aperitiefje.
  Wie dit alles wil meemaken moet zich vooraf een all-in-kaartje (ontbijt en voorstelling) aanschaffen bij één van de bestuursleden. De toegangsprijs bedraagt €17,00 (er is een ledenkorting van 2 EUR). Kinderen krijgen een korting van 10 EUR en er is voor de kleinsten kinderopvang voorzien.
  Enkel de voorstelling bijwonen kan natuurlijk ook. Toegang hiervoor bedraagt €14,00 in vvk en €16,00 EUR aan de deur.
  Voor bijkomende inlichtingen én kaarten kan je gerust terecht bij Geert Coussement, Kleine Nieuwstraat 22, 8792 Desselgem, 0473/ 81 07 21 – coussement.geert@telenet.be

  14-01-2016, 00:00 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  04-01-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tweede Valentijnsloop t.v.v. oigo

  Valentijnsloop t.v.v. oigo
  "Op zaterdag 6 februari gaat onze 2de Valentijnsloop door t.v.v. oigo.
  Je kan toertjes wandelen of lopen en bij iedere passage krijg je een stokje dat je achteraf kan inwisselen voor pralines. 1 toer is ongeveer 1,1 km.
  Volwassenen betalen voor 25/1/16 8€, daarna 12€, max 10 toeren.
  Kinderen onder 12 jaar voor 25/01/16 à 4€, daarna 8€, max 5 toeren.
  Inschrijven kan via www.valentijnsloop.weebly.com klik hier

  Storten op reknr: be88 9730 9836 8441 (gegevens vermelden).
  De inschrijvingen gaan door in het sportcafé in Desselgem, men kan inschrijven vanaf 13.00 uur en starten kan tussen 14.00 en 16.00 uur.
  Tussen 16.00 en 18.00 uur worden 6 flessen cava verloot, aanwezigheid is wel vereist.

  oigo staat voor 'Opgeven Is Geen Optie' en is een vzw opgericht door een kankerpatiënt in UZ Gent. oigo wil door aankoop van aparatuur het comfort van de patiënt verbeteren.
  Wij hebben al 4 x wandelen voor oigo georganiseerd in Desselgem. Deze wandeling gaat door in september, nu zijn we aan onze 2de Valentijnsloop toe.
  Vorig jaar(2015) heeft oigo het ziekenhuis van Waregem gesteund met 15.000€ voor de aanschaf van een ijskap en lasertoestel".
  Aldus Kimberly De Frene 0474/763664 en Els Rigole 0472/410210, waar je ook terecht kunt voor meer informatie.

  04-01-2016, 23:15 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  28-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zingende Sterren zoeken nieuwe actrices en acteurs

  De Zingende Sterren van Waregem zoeken nieuwe actrices en acteurs
  De Zingende Sterren van Waregem brengen elk jaar opnieuw een blijspel eind oktober, begin november in cc De Schakel van Waregem.
  Om te voldoen aan voldoende typetjes en personages zijn wij van plan om een auditie te organiseren op ZATERDAG 13 februari 2016 vanaf 14 uur in CC De Schakel , Schakelstraat 8, 8790 Waregem en zo ons actrices/acteurs-bestand uit te bereiden. Voelt u zich geroepen, en ziet u iets in het concept dat De Zingende Sterren al meer dan 70 jaar brengen, twijfel dan niet om naar de website www.dezingendesterren.be te gaan . Daar vindt u alle praktische informatie over de auditie.
  Meer weten over de auditie klik hier.

  28-12-2015, 11:08 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  10-12-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Femma Desselgem

  De eerste wereldoorlog door de ogen van Femma
  Ook Femma Desselgem herdenkt de wereldoorlog 1914-1918, die 100 jaar geleden ons dorp teisterde. Daartoe nam Femma twee initiatieven, onder de enthousiaste leiding van Chantal Adins van Femma Desselgem.

  Het eerste initiatief was een boekbespreking. In de leesclub van Femma Desselgem werd, in 2014, het boek “ Oorlog en terpentijn” van Stefan Hertmans besproken. Dat gebeurde onder de kundige leiding van Sally Devoldere, medewerkster aan de Waregemse bibliotheek.

  Het tweede initiatief is het opzetten van een tentoonstelling met als thema: het oorlogsgebeuren en de betekenis ervan voor ieder van ons. Deze tentoonstelling vindt plaats in het ontmoetingscentrum De Coorenaar in Desselgem, op 3 januari 2016. Zij is toegankelijk van 10 tot 16 uur.

  De tentoonstelling stond open voor alle creatieve Femma-leden en hun gezinsleden. Er kon worden deelgenomen door het schrijven van een gedicht, het maken van een schilderij, het bereiden van een oorlogsgerecht op basis van ingrediënten die in de eerste wereldoorlog voor de huismoeders van toen nog voorradig waren. Leuk voor de bezoek(st)ers aan de tentoonstelling is dat er een proevertje zal zijn van door Femma gemaakte oorlogsgerechten.

  Bovendien deed Femma Desselgem een oproep tot de leerlingen van het vijfde en het zesde studiejaar, om aan deze tentoonstelling deel te nemen en in een tekening of schilderij of een gedicht, of een collage… weer te geven wat oorlog bij hen oproept. Beide Desselgemse basisscholen werkten aan deze tentoonstelling mee.

  De uitnodiging is een ontwerp van Karen Detaevernier.

  De werkgroep 14 – 18 bestond uit Nadine Victor, Jeanne-Marie Impens, Jeannine Vervaeke, Christine Vanackere, Claudine Nuytttens en Chantal Adins (voorzitster).
  Voor deze tentoonstelling kon Femma rekenen op de steun van de stad Waregem

  10-12-2015, 11:41 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Desselgem
  19-11-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw heemkundig jaarboek Wielsbeke
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Nieuw heemkundig jaarboek Wielsbeke voorgesteld
  Het nieuwe heemkundige Leiesprokkels-Jaarboek 2013-2015 werd op zondag 15 november 2015 voorgesteld in OC Den Aert in Sint-Baafs-Vijve. De voorstelling met bijhorende expo over de Eerste Wereldoorlog en de KSA van Sint-Baafs-Vijve lokte ruim 200 bezoekers voor het nieuwe jaarboek met artikels over de geschiedenis van Ooigem, Sint-Baafs-Vijve en Wielsbeke. 

  Bezoekers konden doorlopend tussen 11.00 en 16.00 uur de boeken inkijken en rustig praten met de aanwezige auteurs. In de namiddag was er een ontmoetingsmoment met oude KSA-leiders en –leden. Zo’n 50-tal KSA’ers waren aanwezig. Voorafgaand vond de overhandiging van het eerste boek aan burgemeester Jan Stevens en schepen van cultuur Daisy Haydon door voorzitter Bert De Smet plaats.

  ‘Dit jaar hebben we met een nieuwe formule gewerkt’, zeggen voorzitter Bert De Smet, redactieverantwoordelijke Michaël Delange en fotoredactrice Monique Claerhout. ‘Geen klassieke voorstelling met speeches of lezingen, maar een expo met bijhorend gezellig cafeetje zodat lezers in gesprek konden gaan met bestuursleden en auteurs. Dat leverde alvast heel wat ideeën op voor de nieuwe, komende jaarboeken.’ Ook de samenwerking met de KSA werd positief onthaald: ‘Het ontmoetingsmoment met de KSA was een welkome aanvulling op onze voorstelling. De expo lokte flink wat leuke reacties uit en zorgde er bovendien voor dat er direct 25 extra jaarboeken werden verkocht. Een succes en voor herhaling vatbaar.’

  Uit de inhoudstafel: unieke archeologische opgravingen in de Lobeekstraat (ontdekking van Europees belang), het vernieuwde 100 jaar oude glasraam in OC Den Aert, de KSA van Sint-Baafs-Vijve, 25 jaar baseballclub Pitbulls (enig in West-Vlaanderen), de sloop van De Elsbos (geboortehuis schrijver-dichter André Demedts), Spel binnen de Grenzen, 50 jaar textielbedrijf Balta, 165 jaar Hondenzwemming én uiteraard ook flink wat artikels over de Eerste Wereldoorlog waaronder een uitgebreid artikel over alle oorlogsslachtoffers uit Ooigem, Sint-Baafs-Vijve en Ooigem.

  Het Leiesprokkels-Jaarboek 2013-2015 kost 26 euro en is te koop bij de bestuursleden en in Spar Vandy Wielsbeke en Apotheek Debeuckelaere Wielsbeke. Van de 600 gedrukte exemplaren zijn er ondertussen al 450 verkocht. Snel zijn is dus de boodschap.

  Leiesprokkels-Jaarboek 2013-2015 is een uitgave van de Juliaan Claerhout-kring, het heemkundig genootschap uit Ooigem, Sint-Baafs-Vijve en Wielsbeke. De Juliaan Claerhout-kring ontving in 2011 de Wielsbeekse cultuurtrofee Juliaan Claerhoutprijs en voorzitter Bert De Smet in 2014 de Vlaamse eretitel ‘Ambassadeur Heemkunde Vandaag’. De Juliaan Claerhout-kring was/is ook actief betrokken bij de vernieuwing van het André Demedtsmuseum in 2011-2012 en bij het erkenningsdossier Vlaams Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Hondenzwemming.

  19-11-2015, 11:18 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw heemkundig jaarboek Wielsbeke

  Nieuw heemkundig jaarboek Wielsbeke voorgesteld
  Het nieuwe heemkundige Leiesprokkels-Jaarboek 2013-2015 werd op zondag 15 november 2015 voorgesteld in OC Den Aert in Sint-Baafs-Vijve. De voorstelling met bijhorende expo over de Eerste Wereldoorlog en de KSA van Sint-Baafs-Vijve lokte ruim 200 bezoekers voor het nieuwe jaarboek met artikels over de geschiedenis van Ooigem, Sint-Baafs-Vijve en Wielsbeke. 

  Bezoekers konden doorlopend tussen 11.00 en 16.00 uur de boeken inkijken en rustig praten met de aanwezige auteurs. In de namiddag was er een ontmoetingsmoment met oude KSA-leiders en –leden. Zo’n 50-tal KSA’ers waren aanwezig. Voorafgaand vond de overhandiging van het eerste boek aan burgemeester Jan Stevens en schepen van cultuur Daisy Haydon door voorzitter Bert De Smet plaats.

  ‘Dit jaar hebben we met een nieuwe formule gewerkt’, zeggen voorzitter Bert De Smet, redactieverantwoordelijke Michaël Delange en fotoredactrice Monique Claerhout. ‘Geen klassieke voorstelling met speeches of lezingen, maar een expo met bijhorend gezellig cafeetje zodat lezers in gesprek konden gaan met bestuursleden en auteurs. Dat leverde alvast heel wat ideeën op voor de nieuwe, komende jaarboeken.’ Ook de samenwerking met de KSA werd positief onthaald: ‘Het ontmoetingsmoment met de KSA was een welkome aanvulling op onze voorstelling. De expo lokte flink wat leuke reacties uit en zorgde er bovendien voor dat er direct 25 extra jaarboeken werden verkocht. Een succes en voor herhaling vatbaar.’

  Uit de inhoudstafel: unieke archeologische opgravingen in de Lobeekstraat (ontdekking van Europees belang), het vernieuwde 100 jaar oude glasraam in OC Den Aert, de KSA van Sint-Baafs-Vijve, 25 jaar baseballclub Pitbulls (enig in West-Vlaanderen), de sloop van De Elsbos (geboortehuis schrijver-dichter André Demedts), Spel binnen de Grenzen, 50 jaar textielbedrijf Balta, 165 jaar Hondenzwemming én uiteraard ook flink wat artikels over de Eerste Wereldoorlog waaronder een uitgebreid artikel over alle oorlogsslachtoffers uit Ooigem, Sint-Baafs-Vijve en Ooigem.

  Het Leiesprokkels-Jaarboek 2013-2015 kost 26 euro en is te koop bij de bestuursleden en in Spar Vandy Wielsbeke en Apotheek Debeuckelaere Wielsbeke. Van de 600 gedrukte exemplaren zijn er ondertussen al 450 verkocht. Snel zijn is dus de boodschap.

  Leiesprokkels-Jaarboek 2013-2015 is een uitgave van de Juliaan Claerhout-kring, het heemkundig genootschap uit Ooigem, Sint-Baafs-Vijve en Wielsbeke. De Juliaan Claerhout-kring ontving in 2011 de Wielsbeekse cultuurtrofee Juliaan Claerhoutprijs en voorzitter Bert De Smet in 2014 de Vlaamse eretitel ‘Ambassadeur Heemkunde Vandaag’. De Juliaan Claerhout-kring was/is ook actief betrokken bij de vernieuwing van het André Demedtsmuseum in 2011-2012 en bij het erkenningsdossier Vlaams Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Hondenzwemming.

  19-11-2015, 11:15 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  08-07-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIELSBEKE: Authentiek glasraam hersteld op aandringen heemkring
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Authentiek glasraam hersteld op aandringen van Wielsbeekse heemkring

  Op aandringen van de Juliaan Claerhout-kring, de heemkundige kring van Wielsbeke, heeft het gemeentebestuur het authentieke 100 jaar oude glasraam in OC Den Aert in Sint-Baafs-Vijve – vroeger noodkerk en later jeugdclub en bibliotheek – in ere hersteld. Het glasraam was oorspronkelijk bedoeld voor de Sint-Bavokerk, maar kwam uiteindelijk in de noodkerk terecht tijdens de verbouwingswerken aan de kerk begin de jaren 1900.

  ‘Toen één van onze bestuursleden, Geert Eeckhout, merkte dat er bij de renovatiewerken aan Den Aert enkele jaren geleden een authentiek, vergeten glasraam in het gebouw zat, namen we direct actie om te vragen het te laten herstellen’, vertelt de 29-jarige voorzitter Bert De Smet. Het glasraam werd tijdens de renovatiewerken zwaar beschadigd, maar gelukkig ging het gemeentebestuur in op de vraag van de heemkring om het te renoveren. ‘Ons bestuurslid Michaël Delange heeft het originele ontwerp uit het befaamde Atelier Coucke uit Brugge in zijn bezit. Op basis daarvan kon de gemeente via Groep Monument het glasraam terug samenstellen’, zegt voorzitter Bert De Smet. ‘Als heemkring zijn we dan ook bijzonder blij dat dit uitzonderlijk stukje erfgoed – dat de Heilige Familie voorstelt in het timmeratelier van Jozef – voor het nageslacht bewaard kan worden.’
  Het glasraam wordt op vrijdag 10 juli plechtig ingehuldigd in aanwezigheid van Vlaams minister van cultuur Sven Gatz.

  Glasraam cover van nieuw heemkundig jaarboek Leiesprokkels dat binnenkort verschijnt
  Het glasraam wordt ook de nieuwe cover van het nieuwe jaarboek van de Juliaan Claerhout-kring. Na het succes van de eerste 12 jaarboeken, de lancering van de nieuwe fotoboekjes ‘Mijn dorp’, het bezoek van Vlaams minister van cultuur Sven Gatz aan de Hondenzwemming in Sint-Baafs-Vijve (in het kader van het erkenningsdossier Vlaams Immaterieel Cultureel Erfgoed) en het laureaatschap “Ambassadeur Heemkunde Vandaag 2014” die voorzitter Bert De Smet kreeg, presenteert de heemkring haar 13de Leiesprokkels-Jaarboek dat in november 2015 verschijnt.
  In het jaarboek staan 20 interessante artikels met een groot aantal uitzonderlijke, nooit eerder gepubliceerde illustraties.
  Zo zijn er onder andere lezenswaardige bijdragen over
  • Groot-Wielsbeekse oorlogsslachto­ffers uit de Eerste Wereldoorlog
  • KSA van Sint-Baafs-Vijve
  • 25 jaar baseball Pitbulls
  • de Hondenzwemming
  • Spel binnen de grenzen
  • de sloop van De Elsbos, het geboortehuis van André Demedts
  • 50 jaar Balta
  • onze soldaten onder Napoleon
  • beschrijvingen van enkele markante figuren uit de drie deelgemeenten
  • enz.

  Dit naslagwerk, dat eigenlijk in geen enkele Wielsbeekse huiskamer mag ontbreken, bevat dus weer een schat aan historische informatie over het rijke verleden van Ooigem, Wielsbeke en Sint-Baafs-Vijve. Het wordt opnieuw een aantrekkelijk, vlot leesbaar boek van 366 blz, met exclusief fotomateriaal en unieke getuigenissen. Een absolute aanrader!
  Kostprijs: 23 euro voor 15 augustus / daarna: 26 euro.
  Info:
  Juliaan Claerhout-kring
  Heemkundig genootschap Wielsbeke, Ooigem en Sint-Baafs-Vijve
  Uitgever Leiesprokkels-Jaarboeken & fotoboekjes ‘mijn dorp’
  Laureaat Juliaan Claerhout-prijs 2011 (cultuurtrofee Wielsbeke – heemkring)
  Ambassadeur Heemkunde Vandaag 2014 (Vlaamse eretitel – voorzitter Bert De Smet)

  08-07-2015, 19:47 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  06-05-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KUURNE: Herdenking Leieslag

  Herdenking Leieslag Kuurne op zondag 17 mei ’15
  75 jaar geleden stonden aan de oevers van de Leie te Kuurne een deel van de 14° Duitse divisie tegenover het 12° Linieregiment en kwam Kuurne zwaar onder vuur te liggen. Er volgde een historisch belangrijke, en zeker een ongelijke strijd met een vijand die veel sterker was in aantal en materiaal.
  De historici hebben geschreven: "Hadden onze soldaten geweten dat ze met twee povere divisies, de mokerslagen van vijf, in zegeroes verkerende, Wehrmacht Divisionnen zouden moeten opvangen, dan was de moed hen zeker in de schoenen gezonken";

  Elk jaar, op de derde zondag van mei, verenigen de gemeente Kuurne en het Bataljon 12de Linie - Prins Leopold - 13de Linie zich om ‘De Slag aan de Leie’ te herdenken. Tijdens deze gevechten in Kuurne werden talrijke burgers gedood en verloren 147 Linie soldaten het leven voor de verdediging van ons vaderland, Kuurne, zijn bevolking en vrede. Dit jaar is het precies 75 jaar geleden dat deze slag plaats vond.
  • 10.00 u. Eucharistieviering in de Sint-Michielskerk
  • 11.00 u. Openingsceremonie Marktplein met plaats stelling van het Vaandel
  • 11:15 u. Optocht naar Leiemonument
  • 11:25 u. Ontvangst van de vleugeladjudant van Zijne Majesteit de Koning
  • 11:30 u. Bloemenhulde aan het Leiemonument
  • 12.30 u. Bloemenhulde aan Monument 14-18
  - Hulde aan dhr. Aimé Acton, laatste getuige van deze veldslag

  De herdenking heeft plaats in aanwezigheid van:
  • De Vleugeladjudant van Zijne Majesteit de Koning Divisieadmiraal HOFMAN
  • Kamer van volksvertegenwoordigers: dhr. Brecht VERMEULEN, commissievoorzitter Binnenlandse Zaken
  • Ministerie van Defensie: luitenant-kolonel militair administrateur, Philippe VAN GYSEGHEM
  • Kolonel van het Vliegwezen stafbrevethouder Filip BORREMANS
  • Dhr. Aimé ACTON, laatste overlevende soldaat die hier gevochten heeft.
  • Colonel BEM, JL CRUCIFIX - Mil Commandant Prov Luik, voormalige Comd 12/13 Li
  • Luitenant-kolonel Christophe ONRAET, Militair commandant Provincie West-Vlaanderen

  06-05-2015, 21:20 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  06-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pop-up winkel Aardbeien Van Overbeke

  Aardbeien Van Overbeke tijdelijk op nieuwe locatie
  Wij zijn een tuinbouwbedrijf gespecialiseerd in de teelt van aardbeien. Onze aardbeien zijn te bekomen van april tot januari.
  Onze aardbeien worden hoofdzakelijk in onze winkel verkocht op ons bedrijf en een kleiner gedeelte gaat naar de veiling.

  Vanaf 13 april 2015 moeten er jammer genoeg wegenwerken door aquafin uitgevoerd worden waardoor wij gedurende enkele maanden bijna niet meer bereikbaar zullen zijn. Aangezien onze klanten moeilijk bij ons zullen geraken gedurende deze periode, hebben wij een tijdelijke oplossing moeten zoeken.

  Wij hadden het idee opgevat om een pop-up winkel in de buurt te openen zodat onze klanten zonder problemen bij ons hun aardbeien kunnen komen halen. Wij hadden aan een ondernemer in de buurt van ons bedrijf gevraagd of wij eventueel een verkoopsunit konden plaatsen op zijn terrein.>BR> Het bedrijf waar we onze pop-up winkel zullen openen is gelegen in de Nokerseweg 200, 8790 Waregem en is op ongeveer 500 meter gelegen van ons bedrijf en ligt volledig buiten de werfzone zodat we daar ten allen tijde bereikbaar zijn voor onze klanten.Dat bedrijf Machinery Resale, is gespecialiseerd in de aan- en verkoop van tweedehands bouwmachines. Machinery Resale wordt geleid door Filip Maes en Sabine Beel. Wij zijn hen zeer dankbaar dat we een deel van hun terrein mogen gebruiken.
  Vanaf +- 15 april 2015 beginnen we onze eerste aardbeien te verkopen op onze vertrouwde locatie namelijk Bessemstraat 65, 8790 Waregem en vanaf +- 20 april 2015 verhuizen we onze verkoop dan definitief naar de Nokerseweg 200,8790 Waregem.
  Op deze locatie zal er ook vanaf +- 20 april 2015 een aardbeienautomaat staan waar de klanten kunnen betalen met munten en ook met bankbiljetten. Daarnaast blijft onze aardbeienautomaat nog steeds beschikbaar in de Bessemstraat 65.
  Meer info klik hier.

  06-04-2015, 20:32 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Waregem
  01-04-2015
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Naessens

  Willy Naessens trakteert op Ronde van Vlaanderen 
  Zondag 5 april, dé dag voor de wielerliefhebber, dé 99ste editie van de Ronde van Vlaanderen! 
  Willy Naessens organiseert samen met Franky Vleeswaren en hun huismerk Bourgon een groot feest tijdens de Ronde van Vlaanderen. Ook dit jaar zal de tent opgezet worden aan de AANKOMST aan de Donkvijvers in Oudenaarde.

  Willy trakteert naar jaarlijkse gewoonte de eigen medewerkers en de vrijwilligers uit de streek. Hiermee wil hij deze mensen bedanken voor hun inzet voor anderen ! Tot op vandaag hebben we 2.921 ingeschrevenen waarvan 1.200 vrijwilligers en 580 eigen medewerkers. De rest van de ingeschrevenen zijn medewerkers van onze klanten. De genodigden krijgen allemaal gratis drankjes en enkele Bourgon-snacks.
  Voor de koers van start gaat zorgen DJ Koen en DJ Daddy Cool nog voor de nodige sfeer om iedereen in de juiste stemming te brengen. De Ronde van Vlaanderen kan vanaf 13u gevolgd worden op twee grote schermen! Na de aankomst in Oudenaarde zullen DJ Koen en DJ Daddy Cool het feest nog tot 19u verderzetten.
  Vanaf 14u wordt de tent opengesteld voor het grote publiek en is iedereen welkom.

  01-04-2015, 18:52 geschreven door Beverse Weetjes

  Reageer (0)

  Categorie:Andere
  Welkom op mijn blog!
  Linken naar...
 • Kuurne-Brussel-Kuurne

 • Archief per week
 • 19/09-25/09 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 07/12-13/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 11/11-17/11 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 13/12-19/12 2010
 • 06/12-12/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 21/12-27/12 2009
 • 14/12-20/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 09/11-15/11 2009
 • 02/11-08/11 2009
 • 26/10-01/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 22/06-28/06 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 11/05-17/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 13/04-19/04 2009
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 23/03-29/03 2009
 • 16/03-22/03 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/03-08/03 2009
 • 23/02-01/03 2009
 • 16/02-22/02 2009
 • 09/02-15/02 2009
 • 02/02-08/02 2009
 • 26/01-01/02 2009
 • 19/01-25/01 2009
 • 12/01-18/01 2009
 • 05/01-11/01 2009
 • 29/12-04/01 2009
 • 22/12-28/12 2008
 • 15/12-21/12 2008
 • 08/12-14/12 2008
 • 01/12-07/12 2008
 • 24/11-30/11 2008
 • 17/11-23/11 2008
 • 10/11-16/11 2008
 • 03/11-09/11 2008
 • 27/10-02/11 2008
 • 20/10-26/10 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 06/10-12/10 2008
 • 29/09-05/10 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 15/09-21/09 2008
 • 08/09-14/09 2008
 • 01/09-07/09 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 18/08-24/08 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 07/07-13/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 16/06-22/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 02/06-08/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 31/03-06/04 2008
 • 24/03-30/03 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 04/02-10/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 31/12-06/01 2008
 • 24/12-30/12 2007
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 24/09-30/09 2007
 • 17/09-23/09 2007
 • 10/09-16/09 2007
 • 03/09-09/09 2007
 • 27/08-02/09 2007
 • 20/08-26/08 2007
 • 13/08-19/08 2007
 • 06/08-12/08 2007
 • 30/07-05/08 2007
 • 16/07-22/07 2007
 • 09/07-15/07 2007
 • 02/07-08/07 2007
 • 18/06-24/06 2007
 • 11/06-17/06 2007
 • 04/06-10/06 2007
 • 28/05-03/06 2007
 • 21/05-27/05 2007
 • 14/05-20/05 2007
 • 07/05-13/05 2007
 • 30/04-06/05 2007
 • 23/04-29/04 2007
 • 16/04-22/04 2007
 • 09/04-15/04 2007
 • 02/04-08/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 19/03-25/03 2007
 • 12/03-18/03 2007
 • 05/03-11/03 2007
 • 26/02-04/03 2007
 • 19/02-25/02 2007
 • 12/02-18/02 2007
 • 05/02-11/02 2007
 • 29/01-04/02 2007
 • 22/01-28/01 2007
 • 15/01-21/01 2007
 • 14/05-20/05 1973
 • 28/11-04/12 -0001

  Inhoud blog
 • DESSELGEM: Opbrengst wandelen voor OIGO
 • DESSELGEM: Wandelen voor OGIO
 • DESSELGEM: Vierde leerjaar wint meet en greet met schepencollege
 • WAREGEM: Joggingclub Waregem organiseert 5de St Bernardusloop
 • Eerste editie Week van de Korte Keten.
 • KUURNE: Koning Filip op herdenkingsplechtigheid Leieslag
 • WAREGEM: Initiatief Waregem schenkt cheque aan ziekenhuisclowns
 • WAREGEM: Ouderraad Biest-Jager schenkt 10 Ipads aan de kleuterklassen !
 • VICHTE: Junior Journalist 2016
 • DESSELGEM: Opbrengst tweede Valentijnsloop ten voordele van Oigo
 • DESSELGEM: Comedy Brunch KWB
 • Tweede Valentijnsloop t.v.v. oigo
 • De Zingende Sterren zoeken nieuwe actrices en acteurs
 • Femma Desselgem
 • Nieuw heemkundig jaarboek Wielsbeke
 • Nieuw heemkundig jaarboek Wielsbeke
 • WIELSBEKE: Authentiek glasraam hersteld op aandringen heemkring
 • KUURNE: Herdenking Leieslag
 • Pop-up winkel Aardbeien Van Overbeke
 • Willy Naessens
 • WAREGEM: Vlaams minister Hilde Crevits legt eerste steen voor passiefbouw O.L.V.-Hemelvaartinstituut
 • WAREGEM: Initiatief Waregem steunt ziekenhuisclowns
 • Kuurne: Ezelskerstmarkt
 • DESSELGEM: Wielertoeristen starten mountenbikeseizoen
 • DESSELGEM: KWB roept op 'Ieder kind een sint'
 • KUURNE:Negende editie Jobrock
 • NIEUWENHOVE: Toneelgezelschap Nut en Vermaak brengt 'De eerste viool'
 • WAREGEM: Start ontmoetingsgroep voor mantelzorgers
 • DESSELGEM: Onderscheidingen voor verdienstelijk bestuursleden Gezinsbond.
 • DESSELGEM: Grote Prijs Memorial Briek Schotte
 • WAREGEM: Vrijwilligers gezocht 'Kom op tegen Kanker'
 • WAREGEM: City mountainbike
 • ZWEVEGEM: Dorp van de Ronde
 • DESSELGEM: Derde editie wandelen voor OGIO
 • HARELBEKE: Zomerzoektocht
 • DESSELGEM: Opbrengst 11de wortelkaarting
 • SINT-ELOOIS-VIJVE:Wonen aan de Leie
 • WAREGEM:Leiedal lanceert verkoop Groenbek
 • KUURNE: Job*Rock 2014
 • WAREGEM: West-Vlaanderen blijft bewegen
 • WAREGEM: Ervaringsgerichte Freinetschool
 • DESSELGEM: 95 jaar Straete Kermis
 • WAREGEM: Opbrengst eetfestijn geschonken aan Zonneburcht
 • DESSELGEM: Comedy Brunch met Walter Baele
 • DESSELGEM/SINT-ELOOIS-VIJVE: Opening Schoondalbos
 • WAREGEM: Kirsten De Laender heeft nominatie op zak
 • KORTRIJK: Doorgedreven onco-chirurgische behandeling in de strijd tegen buikvlieskanker
 • DESSELGEM: Straete Kermis
 • DESSELGEM: Kermis in Desselgem
 • DESSELGEM: Wandelen voor Ogio

  Blog als favoriet !

  ***  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!