bollen
Foto

Zoeken in blog


Archief per maand
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 02-2010
  • 09-2009

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Inhoud blog
  • Competitie 50+ Pc Patijntje - Pc Verbroedering 02.03.2011
  • Tornooi 50+ Pc Gent 25.02.2011
  • Competitie 50+ Pc Patijntje - Pc Reynaert 16.02.2011
  • Competitie 50+ Pc Schorpioen - Pc Patijntje 09/02/2011
  • Wintercompetitie Pc Patijntje - Pc Actief Beveren

    Foto

    petanque
    12-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doublettentornooi PC Wilderen Sint Truiden

    We zijn zondag 12 september 2010 en vertrekken onder een druilige regen naar de fruitstad bij uitstek, Sint-Truiden.
    Deze zomer leerde ik een jonge man kennen, Glenn, die een jaarlijks tornooi inricht in zijn club.  Zoals hij die promote kreeg ik de indruk dat hij zich met hart en ziel inzette voor dit evenement. Hij vertelde mij dat hij gans het jaar met het tornooi in de weer was.  En dat er steeds een massale opkomst was.
    Dit jaar waren er 123 inschrijvingen, maar met het weer als grote spelbreker, kwamen uiteindelijk 83 ploegen aan de start.

    Mijn aandacht was getrokken, dus heb ik mij ervoor ingeschreven.
    Hoe dichter ik bij de plaats van bestemming kwam, hoe meer het begon te regenen.

    De locatie mocht er wezen, de terreinen, 2 per 2, lagen in een mooie rechte dreef.  Als men zich inbeeldde dat de zon van de partij was, 10 graden warmer en geen regen ...... men waande zich in het Zuiden.
    Inschrijvingen, en eet- en drankmogelijkheden waren ondergebracht in een scholencomplex.

    Er was mij beloofd dat ik een goede 'plaatser' zou aangewezen krijg.  En ik was heel verrast in de positieve zin, het bleek een goede speelster

    Om iets na 13.00 uur, onder een flinke regen, vatten wij onze eerste ronde aan.  We troffen een 'echt' koppel aan.  En zoals gebruikelijk komt er dan wel eens een woordje.  En nu was het geen uitzondering.  We konden deze ronde winnen met een score van 13 - 4.

    De tweede ronde, nog steeds die vervelende regen, krijgen we een mannendoublette als tegenstander.  Een echt belgisch duo, een waal en een vlaming.  De wedstrijd begint gelijkopgaand tot een score van 6 - 5. Dan lukt ons een goede mêne waarin we 4 punten scoren.  De waal, vermoedelijk een speler met naam en faam, voelt nattigheid (figuurlijk).  Met een gedacht dat de hele wereld aan zijn gat hangt, begint hij zijn 'cinema' op te voeren.  Enkel en alleen maar om ons uit ons ritme en concentratie te brengen.  Wanneer hij dan nog eens met zijn laatste bal, de verkeerde bal schiet, is het hek helemaal van de dam.  Na hem eens van antwoord gediend te hebben en kalm te blijven (raar hé) trekken we het laken naar ons toe en winnen met 13 - 5.
    Ik moet wel zeggen dat de parter van de 'ambetanterik' heel verveeld was met het gedrag van zijn medespeler.

    Dus tot op dat ogenblik hadden we reeds een onverhoopt succes.

    Dan kwam er de derde ronde aan, wij volhardden in ons succes (maar dat deed de regen ook). En wie krijgen we dan voorgeschoteld ..... Walter Braekevelt, lid van PC De Bevers Waregem. Men moet dan naar Limburg rijden om tegen een Westvlaming te moeten spelen. De wedstrijd verloopt in een goede sfeer, maar ook hier trekken we aan het langste eind en winnen met 13 - 6.

    Na reeds goed besmeurd te zijn leek het alsof er toch iemand medeleven had, want het stopte met regenen en zelfs de zon kwam bij wijlen eens door het wolkendek.
    Wij konden dus 'droog' onze vierde en laatste wedstrijd aaanvatten.  Mijn medespeelster verbleekte toen zij onze opponenten op het terrein zag verschijnen.  Het waren twee mannelijke spelers van haar club.  Ze fluisterde mij in het oor dat we het moeilijk zouden hebben om daar tegen te winnen.  En dat bleekt ook uit haar spelpeil toen we begonnen, ze was onder de indruk.  Maar na enkele mênes vond ze terug het goede ritme en we konden het duo inblikken met 13 - 8.

    Ons eindresultaat 4 overwinningen en 29 pluspunten.

    Wat zeker ook vermeld moet worden is het feit dat iedereen kon genieten van een goede BBQ (4 stukken vlees en groenten a volonté). En dat allemaal voor de prijs van 10 stukken van 50 eurocent

    Iedereen trok dan naar de zaal waar de prijsuitreiking plaatsvond. Zoals gebruikelijk nam de voorzitter van de club het woord, en bedankte zijn medewerkers alsook de talrijk opgekomen spelers.  Want er was moed nodig om in zulk weer te spelen.

    Toen iedereen verwachte dat men met de uitreiking zou beginnen, werd de microfoon aan Glenn gegeven.  Hij deelde mee dat hij even een privéaangelegenheid wou kenbaar maken.  Een beetje consternatie alom (petanquers zijn wel iets gewoon). Het werd zelfs stil in de bomvolle zaal. 
    Dan ging Glenn op zijn knie zitten, toverde een klein zwart doosje uit zijn broekzak, en richtte het woord tot zijn vriendin ...... en zei : WIL JE MET ME TROUWEN  en haar antwoord was  ....... JA.  Hoef ik te zeggen dat er een oorverdovend applaus losbarstte in de zaal?
    Het betrof wel een mooi apart huwelijksaanzoek, die gedurfd was met zo'n massa getuigen.

    En dan gingen we uiteindelijk over tot het afroepen van het eindklassement en uitreiking van de prijzen.  
    Toen de zevende plaats werd afgeroepen  was het ons beurt.  Zowel mijn medespeelster als ik kozen voor een boormachine.

    En dan wil ik nog één woordje zeggen, de inrichting, de accomodatie, de ontvangst, het verloop, alles verliep heel vlot. En dan zeg ik nog niks over de prijzentafel, lang geleden dat ik zoiets heb gezien.  Werkelijk chapeau.
    Proficiat voor jullie geslaagd tornooi.

    We hopen er volgend jaar terug te kunnen bijzijn.









    12-09-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    11-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tripletten tornooi De Panne 11.09.2010
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag, vermoedelijk voor de laatste keer diet seizoen, trekken mijn vrouw en ik naar De Panne voor het laatste zomertornooi vaste tripletten.  Francis vroeg om samen met Frans het tornooi te spelen.  Werner op reis in Frankrijk en Willy speelde in onze club een vriendenmatch, zo was het geen probleem voor mij.

    De opkomst was goed te noemen, 38 tripletten hadden zich ingeschreven.  Er was ook een delegatie van de petanqueclub uit Seraing.  Maar gezien deze groep daar reeds was van in de vroege voormiddag, vertoonden reeds enkele spelers last te hebben van het syndroom van Jupiler

    Onze eerste ronde een triplette uit Seraing als tegenstanders.  Zoals we reeds zeiden ....... te veel last van de inwendige vochtigheid, zodat we wonnen met 13 - 4.
    Tweede ronde een triplette van Jeanne d'arc, twee vrouwen en een man.  Maar ook deze mensen konden ons het vuur aan de schenen niet leggen.  Het werd een droge 13 - 0 FANNY.
    Ons derde spel terug tegen een ploeg uit het Luikse, maar zoals het de voorafgaande spelen was vergaan, zo ging het nu ook.  Terug een makkelijke wedstrijd en gewonnen met 13 - 2.
    En voor de laatste match een gelaten triplette van Seraing, die of geen zin meer had, of teleurgesteld in hun spel, de koppen liet hangen.  Wij konden op onze elan verder gaan en winnen met een
    FANNY 13 - 0.

    Ons eindresultaat was dan uiteraard heel bevredigend,
    4 overwinningen en 46 pluspunten.

    Dat we met dit resultaat de eerste plaats wegkaapten, zorgde dan ook voor geen verrassing

    11-09-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag van de veteranen 2010 - Wemmel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De veteranendag van de Vlaamse petanquefederatie is een begrip geworden in de petanquewereld.  De 'oudjes' kijken gans het jaar uit naar dit evenement.
    Dit jaar is de provincie Vlaams-brabant verantwoordelijk voor de inrichting van het jaarlijks sportfeest.  Voor ons de oostvlamingen is de verplaatsing te verwaarlozen.

    De afspraak is op vrijdag 10 september om 07.00 uur op de plaats bij uitstek ... de bandencentrale onder de E17 te Gentbrugge. Zowel de deelnemers als de bussen zijn uitgeslapen en ruimschoots op tijd, dus kunnen we op het voorziene uur vertrekken.  Onderweg ondervinden we geen noemenswaardige verkeersproblemen en zijn we op het afgesproken uur terplaatse.  In een groene omgeving komen we terecht op een sportdomein.  Een mooi gebouw met prachtige sportvelden.  Evenwel de tand des tijds kenmerken zijn zichtbaar.
    In een ruime zaal worden we vergast op een koffie en koek.  Gezien we de 2de provincie zijn die hun intrede doen, hebben we nog ruimte om alles ordentelijk zijn gang te laten gaan.  Later blijkt dat, wanneer iedereen aanwezig is, de doorgangen te eng zijn.  Op onze leeftijd  zijn velen al een beetje in volume toegenomen.

    Als iedereen voldaan is vertrekken we naar Zemst.  Daar schepen we in aan de sluis voor een tochtje naar Vilvoorde.  Onze boot 'Verdi' brengt ons via de sluis in het goede vaarwater.  Aan boord is er een gezellige bedoening, en er zijn veel blijde gezichten.  Tot zover dat na enige drankjes, de dansvloer bevolkt wordt.  Door foute informatie wordt ik aangewezen als danser, wat dus helemaal niet waar is.

    Na ontscheping keren we terug met de bussen naar het sportdomein.  Daar wordt ons een (heel) lekker middagmaal aangeboden.  Er is meer dan genoeg om iedereen tevreden te stellen.  Maar zoals gezegd, de ruimte is krap.  Daaarmee geen verwijt naar de inrichters toe, want het is zeker geen senicure om een plaats te vinden om 540 mensen  een maaltijd te laten nemen. 

    En dan breekt uiteindelijk de tijd aan om het tornooi aan te vatten.  Na een paar onvolkomenheden kunnen we er toch aan beginnen. Samen met Willy en Francis treffen wij in de eerste ronde een triplette uit Heusden-Zolder, PC Zig-Zag.  Een heel sterke ploeg waar we ons beste petanque moeten bovenhalen.  Wij kunnen evenwel gunstig afsluiten en winnen met 13 - 8.
    Tweede ronde gaat tegen een triplette van PC Genk.  Deze mensen komen niet voor in het spel en we winnen uiteindelijk met 13 - 4.
    Onze derde wedstrijd gaat tegen een triplette uit Berk.  Hebben ze reeds te diep in het glas gekeken, of zijn ze moe, we winnen met een FANNY.
    Ons eindresultaat 3 overwinningen + 27 punten.

    Onze dames, Monique, Nicole en Angeline, hebben hun beste beentje voorgezet, en mogen terugkijken op een mooi resultaat van 2 overwinningen  .......  pluspunten.  En wat dubbel plezier doet is dat ze daarvoor mannentripletten hebben verslagen.  Proficiat dames

    Gezien ook de computer zijn intrede gemaakt heeft in de petanquewereld hoeven we niet lang te wachten tot het algemeen klassement bekend wordt.

    Op de eerste plaats eindigt een ploeg van West-vlaanderen ;
    'boerke' Staf Devolder en partners (namen komen later
    )
    tweede plaats, uit Limburg :
    Marcel van Gorp, Miel en ......
    Voor de derde plaats is er een ex-aequo met 3 ploegen
    ploeg uit Oost-vlaanderen : wij
    ploeg uit Antwerpen : Ludo Vandyck
    ploeg uit .......
    Ingeval van gelijke pluspunten telt het resultaat van de eerste wedstrijd en daar haalt de ploeg uit Antwerpen voordeel uit en eindigt dus op de derde plaats :
    Ludo Vandyck - .............
    Proficiat aan de winnaars en alle deelnemers

    Iedereen kijkt terug op een mooie dag en keert met een goed gevoel terug naar huis.
    Afspraak volgend jaar in de provincie Oost-vlaanderen
     







    Bijlagen:
    http://fotoalbum.seniorennet.be/nikki1943/veteranendag_wemmel_11092010   

    10-09-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    04-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open beach Petanque De Panne
    Vroeg uit de veren en richting De Panne, we schrijven zaterdag 04 september 2010 om 07.15 uur.
    Vandaag is er het jaarlijke tornooi op de dijk, Canadezenplein.  Moeite nog kosten werden gespaard, er werden 200 terreinen aangelegd.  Ook de nodige accomodatie voor de inwendige mens was aanwezig.

    Het is een tornooi met een heel mooie prijzenpot, bijgevolg werkt het als een pot stroop, en komen van einde en ver spelers toegestroomd.  En wie een verplaatsing maakt van enkele uurtjes, tja dat zijn de 'groten' of zij die zich eens willen meten met de topspelers.  In ons geval dan.

    Samen met Francis en Frans beginnen wij om 09.30 uur aan onze poulewedstrijd. 
    De eerste match begint gelijkopgaand tot een stand van 6 - 5.  Na enkel schitterende mênes kunnen wij uitspelen met een stand van 13 - 5.
    Dan spelen we tegen de winnaars van de andere wedstrijd van de poule.  Drie jonge kerels, dus gewaarschuwd beginnen we aan de match.
    De wedstrijd is zeer spannend tot bij een score van 10 - 6 in ons voordeel.  Dan bekruipt ons een beetje de schrik om te winnen en we kunnen het niet afmaken.  We verliezen met 10 - 13.

    Na deze poule worden de reeksen ingedeeld, tripletten die 2 maal gewonnen hebben komen in reeks 'A', wie éénmaal gewonnen heeft komt in reeks 'B', en wie ongelukkig was (of sterke tegenstanders kreeg voorgeschoteld) mag naar reeks 'C'

    Wij komen dus bijgevolg uit in de middenste reeks, waar de kans bestaat om iets mindere ploegen te treffen.
    Maar ....... het lot is ons niet gunstig gezind.  We moeten partij geven aan de triplette van Vanderbiest Rene.  Hoe goed we ons ook verdedigen, er is geen ontkomen aan, we gaan de boot in met 2 - 13.

    Afgelopen we mogen huiswaarts, maar niet nadat we een prijs hadden afgehaald ....... een consumptie

    Willy heeft gezorgd dat de punten netjes en goed genoteerd werden terwijl Monique en Lien gezorgd hebben dat er een paar beelden werden geschoten.

    Gezien het nog heel vroeg is in de namiddag, en huiswaarts rijden nog niet aan de orde, besluiten we om eens langs het Provinciaal domein Zeebos in Zeebrugge te rijden.  Algemeen is geweten dat er daar heel veel braambesstruiken  aaangeplant zijn.  Misschien kunnen we daar nog genoeg bessen verzamelen voor lekkere confituur te maken.




    Bijlagen:
    http://fotoalbum.seniorennet.be/nikki1943/gewoon_gezellig   

    04-09-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    01-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finaledag circuit 50+ 2010
    De zomer loopt naar zijn einde toe ...... één van de eerste tekens hiervan zijn, dat het circuit van de 50-plussers afgelopen is.
    Vandaag is het de finaledag die gekoppeld is aan een tornooi, waar eigenlijk geen verliezers zijn ..... maar ook geen winnaars.
    Je moet driemaal winnen om je schamelijke inleg van 3 euro terug te winnen.  Maar niet geklaagd, want wie 3-maal verliest krijgt de halve inleg terug.  Dus is er globaal gezien 1,5 euro per speler, overschot.
    Moet er nu alles in het werk gesteld worden, er voor te zorgen dat alleman zijn geld (bijna) terugkrijgt?
    Waar moet dan de motivatie gezocht worden het spelpeil op te trekken.  Want als je verliest, dan heb je eigenlijk nog een beetje gewonnen.
    De wetenschap is natuurlijk dat er sommigen zijn, die voor 10 cent hun broek afsteken en op hun bloot 'gat' laten slaan.  Zalig zijn zij die .......

    Dan nu de eigenlijke wedstrijd.  Samen met Francis trekken we de eerste ronde onze vrienden Gaston en Willy als tegenstanders.  De match verloopt evenwichtig.  Willy 'tovert'met zijn ballen en speelt een goede wedstrijd.  Gaston volgt zijn partner en zodoende dienen we het  onderste uit de kan te halen.  Dan laat Gaston een tweemaal mênes het af weten, en zo kunnen wij het laken naar ons toe halen.  We winnen met 13 - 7.
    Tweede ronde krijgen we Mark en Lisbeth voorgeschoteld.  De vrouwelijke helft van de doublette begint reeds voor aanvang van de wedstrijd te 'klagen'.  Verschil tussen winnen en verliezen 50 cent, en een uitslag die niet meer meetelt voor enig klassement.
    Misschien kan hier nog veel meer gezegd worden, maar dat hoeft niet.
    Uitslag tweede ronde, winst 13 - 0.
    Derde ronde treffen we een doublette uit Zelzate.  We vatten de wedstrijd goed aan en kunnen direct uitlopen.  Onze tegenstanders blijven haperen op 4, en zodoende winnen we de wedstrijd met 13 - 4.

    Tijdens het tornooi worden we 'getrakteerd' met twee broodjes met beleg.  Leuk meegenomen en een fijne attentie.

    Na het tornooi volgt dan de prijsuitreiking van het regelmatigheidscriterium.  Door de rare kronkels van het reglement worden de winnaars uiteindelijk pas tweede, omdat ze te goed gespeeld hebben.  Nadere uitleg hoeft hier niet.
    De uiteindelijke winnaars zijn geworden :

    Bij de heren
    1ste plaats : Guy en Henri van PC Stekene,
    Proficiat met jullie overwinning, en volgend seizoen ben je het te kloppen koppel

    2de plaats : Francois en Donalt van PC Alosta, proficiat
    3de plaats : Philemon en Frederik van PC Reynaert Lokeren, proficiat.

    en wie valt juist van het podium (zal nogal ne bonk geven) Francis en Willy met onze 4de plaats
    De andere mannen van onze club behaalden volgend resultaat
    Noel Gaston en Venneman Willy, 11de plaats
    De Winne Marcel 24ste plaats
    Van Renterghem Andre 30ste plaats
    Velghe Pierre 31ste plaats
    Beauprez Edward 79ste plaaats 

    Bij de dames :
    1ste plaats : Heuninck Anne-Marie van PC verbroedering
    Proficiat Anne-Marie, schitterend gespeeld

    2de plaats ; Doom Rosanne van PC Verbroedering, proficiat
    3de plaats : Callebaut Yolande van PC Verbroedering, proficiat

    Onze dames hebben het zeker niet slecht gedaan, integendeel ze mogen terugblikken op een mooi seizoen
    Monique Blancquaert 5de plaats
    Nicole Matthys 6de plaats
    Angeline Willems 7de plaats
    Annie Willems 10 plaats
    Marina Thibaut 12 plaats
    Pochet Jacqueline 14 plaats
    Ginette De Paepe 15 plaats

    Voor iedere deelnemer was een polsuurwerk voorzien.  En voor de spelers die geen aanspraak hadden op een geldprijs, stond een fles wijn  en een droge worst klaar.







    das nu eens pa Symynck, 82 jaar jong

    Bijlagen:
    http://fotoalbum.seniorennet.be/sywil/finaledag_2010/   

    01-09-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    28-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Panne Jeanne d'Arc 28.08.2010
    Zaterdag, dus de kans is groot dat we richting De Panne trekken.  Samen met Werner en Willy spelen we een tornooi vaste tripletten.
    De vrouwen nemen een rustpauze, trekken de stad in ..... op zoek naar Sangria

    De opkomst is goed te noemen, want er zijn 38 tripletten ingeschreven, veel organisatoren zouden de hemel danken met een dergelijk aantal deelnemers.

    De eerste ronde ontmoeten wij een drie-tal die ons volkomen onbekend zijn.  Het trio bestaat uit spelers van verschillende generaties.  De jongeling neemt het schot in handen. Maar hoe meer het spel evolueert in ons voordeel, hoe gestresseerder de jonge man speelt.  In die mate dat op het einde 'gaatjes' plots 'gaaaaaaaaaaaaaaaten' worden.  Zijn medespelers kunnen ook het tij niet keren en wij winnen de partij met
    13 - 3.
    Tweede ronde treffen we een triplette die ons bekend is. Enkele weken terug hadden wij van deze ploeg een flinke opdoffer gekregen.  Na de winst van de eerste ronde voelden we ons goed, en wouden op die elan doorgaan.  Wat we dan ook deden en de match wonnen met 13 - 7.
    Onze derde partij krijgen we een frans - italiaanse triplette voor de voeten geschoven.  Deze mensen zijn ook geen partij en we kunnen winnen met 13 - 2.
    Op naar de vierde wedstrijd ....... en we ontmoeten Francis-Frans- en een nieuwe partner.  De eerste mênes verlopen gelijkopgaand, maar op een gegeven ogenblik krijgen we een 'zware' mêne tegen, en zijn even het noorden kwijt.  We kunnen niet meer aanklampen en verliezen met 
    4 - 13. 

    Ons eindresultaat is bijgevolg 3 overwinningen en 17 pluspunten
    Bij de prijsuitreiking behalen we de 7de plaats op 38 deelnemers.  Mogen we tevreden zijn?





    Bijlagen:
    http://fotoalbum.seniorennet.be/sywil/de_panne_28082010   

    28-08-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    18-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.circuit 50+ PC Schorpioen 18/08/2010
    Verslag aangepast !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    De voorlaatste wedstrijd van het zomercircuit 50+ vond plaats op de terreinen van PC Schorpioen in Wondelgem.
    De laatste dagen hadden we regen gehad in overvloed.  Dus de terreinen waren drassig en het was op bepaalde plaatsen heel glibberig.
    Onze uitslag van vorige week was super, en bijna niet te evenaren.  Maar toch begonnen Francis en ik met volle moed.

    Onze eerste ronde kwamen we uit tegen een thuisdoublette, Vermeersch Etienne en De Meulenaere Marc.  We liepen vlug uit tot 7 - 0, doch dan kwamen de tegenstanders los en klampten aan.  We konden de wedstrijd in ons voordeel beslissen met 13 - 5.

    Tweede ronde was tegen broer en zus Troch Francine en Roger.  We waren op onze hoede want tegen Francine hadden we 14 dagen terug een partij verloren.  Francis speelde op een hoog niveau en de wedstrijd kende voor ons geen problemen, we wonnen 13 - 2.

    Voor onze derde wedstrijd kregen we een doublette uit de top 3 van de tussenstand van het algemeen klassement voor de voeten geschoven.  Ben en André zijn steeds te duchten.  Het ons toegewezen plein was heel drassig en dus moeilijk bespeelbaar, maar ja het is voor beide ploegen zo.  Ben had last van de mensen die speelden op de terreinen naast ons.  Hij kwam niet in het spel voor en ook André was niet optimaal, dus konden we besluiten met een overwinning 13 - 6.

    We konden dus bogen op terug een mooi resultaat, 3 overwinningen en 26 pluspunten.

    Uitslagen van leden van onze club :
    Willy en Gaston : 3 overwinningen + 16
    Lien en Annie : 3 overwinningen +14
    Monique en Nicole : 2 overwinningen -2
    Marina en Agnes(schorpioen) 2 overwinningen +8
    Pierre en Marcel : 1 overwinning -8 ......... maar hier moet men evenwel het resultaat nuanceren, want ze speelden maar 2 ronden. Na de tweede ronde voelde Pierre zich niet meer in staat om verder te spelen.  Lichamelijk voelde hij zich niet in staat de wedstrijd af te maken.  En om de ernst van zaak goed te proportioneren, Pierre lag op maandag 23/08/2010 nog steeds in het ziekenhuis.  En zo werd Marcel de kans ontnomen om zijn derde match te spelen met een vervanger.  Reglement is reglement zegt de lei(ij)ding, en de leiding draagt een hoed amaai ...... Maar als het voor hen uitkomt, oh dan mag best eens gegoocheld worden met reglementen, spelers zonder licentie laten deelnemen aan officiële tornooien (tornooien door hen ingericht natuurlijk).




    Bijlagen:
    http://fotoalbum.seniorennet.be/sywil/circuit_50_pc_schorpioen_/   

    18-08-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pc Poperinge 50+ 12/08/2010
    Vandaag hebben we een trip voor de boeg van ongeveer 100 km naar de hoppestad Poperinge.  De thuisclub van onze vrienden Francis, Frans en Joël.
    In de oude gebouwen van de melkfabriek worden we aangenaam verrast wanneer we onze koffie bestellen, en merken dat alle consumpties maar 1 euro kosten. 
    De club beschikt over een 20-tal terreinen.  Uiteraard is dat te weinig en zijn er tijdelijk aangelegde pleinen op de parking.  De ondergrond bestaat uit kleine 'gravè'.  Behalve terrein 10 ....... een sterk afhellend plein met vuistgrote gravè.

    Samen met Werner spelen we de laatste wedstrijd die meetelt voor het seizoensklassement.  Aan de top liggen de plaatsen reeds vast.  Wij hebben maar de helft van de wedstrijden gespeeld en komen dan ook uiteraard niet voor in het eerste gedeelte van het eindklassement.
    Ofwel gaan we harder trainen ...... of geef ik eens mijn ballen mee op bedevaart naar Lourdes.

    De eerste ronde ontmoeten we een doublette uit Roeselare.  De wedstrijd gaat gelijk op tot een stand 4 - 3.  Er wordt puntje bij puntje gescoord.  Maar dan breek de veer bij onze tegenstrevers en kunnen we de partij beslissen in ons voordeel met 13 - 3.
    De volgende ronde treffen we een doublette van de inrichtende club.  Deze mensen hebben last van de ondergrond en komen niet in het stuk voor.  Wij winnen met 13 - 1.
    Ronde 3 krijgen we een doublette uit Blankenberge voor de voeten geschoven. En ja, op terrein 10.  Enkele weken terug hadden we ook al eens tegen deze opponenten gespeeld, en een pandoering gekregen.  Dus ik moet niet zeggen dat we gemotiveerd waren om aan de wedstrijd te beginnen.
    De eerste paar mênes speelden we heel goed en konden uitlopen naar 7 - 2.  Dan verliep de wedstrijd meer evenwichtiger en werd er beurt om beurt gescoord.  We konden uitspelen met een score van 13 - 11.
    In de vierde partij kwamen we tegen de leiders van het algemeen klassement, Luc en Leon.  De eerste twee mênes kwamen we niet in het stuk voor en stonden direct 0 - 7 achter.  Na een druilige regen konden we ons herpakken, en kwamen terug tot 6 - 7.  Maar dan was onze 'ressort' optimaal uitgerokken en kregen we een nederlaag aangesmeerd 6 - 13.

    In het dagklassement stonden we op de zesde plaats 3 overwinningen en 17 pluspunten

    Voor onze gepresteerde diensten werden beloond met 26 euro.

    12-08-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    04-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.circuit 50+ PC Alosta 04.08.2010
    Na enkele weken rust, vakantieperiode, herneemt het veteranencircuit Oost-Vlaanderen zijn activiteiten.
    Vandaag rijden we naar de ajuinstad Aalst waar we te gast zijn op de terreinen van PC Alosta.  En er moet gezegd worden de pleinen zijn mooi aangelegd, in een groen kader, mooi geïntegreerd
    De opkomst is iets minder dan de vorige speeldagen, maar daar is het 'slechte' weer verantwoordelijk voor.  De voorspellingen waren niet rooskleurig, er werden hevige buien regen voorspeld.  Maar de afwezigen hadden ongelijk, want we hielden het droog en de temperatuur was heel aangenaam.  Dus conclusie, wil je weten welk weer het is, kijk dan door je venster en laat de weersverwachtingen voor wat ze zijn.

    Onze eerste ronde treffen we de voorzitter/oprichter van de recreatieclub De Populieren in Belsele, en zijn partner.  Wij zijn goed op dreef en kunnen onze tegenstrevers onder druk zetten.  Zij komen nooit in het spel met als resultaat FANNY 13 - 0.
    In de tweede ronde krijgen we een doublette voorgeschoteld van Reynaert Lokeren.  Wij kunnen ons spel doortrekken  en onze tegenstrevers kunnen amper één puntje scoren.  Uitslag 13 - 1.
    De laatste ronde stapt een doublette van PC Verbroedering Melle op het terrein om ons het vuur aan de schenen te leggen.  Maar ook zij kunnen ons niet verslaan, en krijgen een
    FANNY aangesmeerd 13 - 0.

    Ons eindresultaat is schitterend 3 overwinningen + 38.

    Onze clubgenoten doen het zeker ook niet slecht :
    Willy en Gaston 2 overwinningen
    Lien en Annie 2 overwinningen
    Monique en Nicole 2 overwinningen
    Marina en Ginette
    Pierre en Marcel




    Bijlagen:
    http://fotoalbum.seniorennet.be/sywil/pc_alosta_circuit__veteranen_   

    04-08-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    31-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PC Jeanne d'Arc tornooi 2 heren en 1 vrouw 31/07/2010
    Op de laatste dag van de maand juli staat onze GPS geprogrammeerd naar De Panne. We nemen geen risico en vertrekken reeds om 9 uur, want het is wisselweek-end, en zodoende kan het druk worden op de baan. Vandaag betwisten we een tornooi in de formule, 2 heren en 1 dame.
    Gezien we ruimschoots op tijd aanwezig zijn, hebben we de mogelijkheid onze smaakpuppilen te verwennen.  In een zeer mooie 'koffiezaak' biedt Annie ons een verwenkoffie aan.  Eigenlijk is de goede koffie maar bijzaak, er wordt met volle teugen genoten van.......... advocaat, chocomousse, slagroom en cake.

    Samen met Monique en Werner vorm ik ploeg.
    Ook Lien en Annie en Willy nemen deel, als uitzondering mogen ook twee dames spelen.
    Er zijn weer meer dan 50 deelnemende ploegen.

    Onze eerste ronde treffen wij een echtpaar en hun kennis.  Het koppel heeft nog weinig kaas gegeten van het petanquespel, en zodoende kunnen wij de wedstrijd in ons voordeel beslissen met 13 - 2.
    De tweede ronde treffen we terug een triplette met familiale banden, een oma en haar twee kleinzonen.  Jeugd mag je nooit onderschatten, maar wij hebben dan weer de 'ondervinding' aan onze zijde.  We spelen alle drie goed en winnen met 13 - 5.
    De derde ronde  spelen we tegen een triplette die ons tataal onbekend is.  Het is natuurlijk vakantie en zo zijn er ook veel petanquespelers die hun vakantie aan de kust doorbrengen.  Wij kennen een moeilijke wedstrijd, beter gezegd ik maak een inzinking door.  Het schieten lukt niet meer, zit met loden armen, en krampen in de buik.  Gevolg van de smulpartij van deze morgen? (de dag nadien en de maandag twee ellendige dagen gehad)
    Maar we kunnen de wedstrijd toch naar ons toe trekken met 13 - 10.
    In onze laatste wedstrijd treffen wij terug een echtpaar en een vriend. Ik ben niet meer in staat enig weerwerk te bieden, en dien ik van plaats te wisselen met Werner.  Monique speelt een goede match en Werner kwijt zich subliem van zijn schutterstaak.  Ik ben nergens.  Gelukkig doe ik niks verkeerd ...... maar ook niks goed.  We komen op achterstand, maar door het puike werk van mijn medespelers komen we goed terug.  Uiteindelijk moeten we ons toch gewonnen geven met 10 - 13.

    In de eindrangschikking kunnen wij ons klasseren op de negende plaats.

    Onze andere ploeg, Lien, Annie en Willy winnen 2 van hun vier wedstrijden, zodat zij ook kunnen terugblikken op een heel degelijk resultaat






    Bijlagen:
    http://fotoalbum.seniorennet.be/nikki1943/petanque   

    31-07-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PC Tongeren tornooi 50+ 25.10.2010
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag trekken naar het 'verre' Limburg.  We gaan onze krachten meten in de stad waar de leider van de Eburonen, Ambiorix, zijn standbeeld heeft, namelijk Tongeren.  En om in de taal te blijven van Julius Ceasar, die deze stam uitroeide,
    VENI, VIDI, VICI

    In Limburg is het blijkbaar de gewoonte dat alle categorieën op dezelfde dag spelen.  Er zijn 3 reeksen, senioren tripletten (dus alle leeftijden) veteranen doubletten (spelers die 50 jaar of ouder zijn) en de dames doubletten.
    Samen met Werner vorm ik team
    In onze reeks, veteranen, zijn er 18 doubletten opgedaagd.

    In de eerste ronde treffen we een italiaanse tegenstrever, vader en zoon.  Ik begin als pointeur, doch het lukt niet om een 'goede' bal te zetten.  Wij komen alzo op grote achterstand.  Werner stelt dan voor om te 'draaien'.  Deze ingreep werpt zijn vruchten af en we komen beetje bij beetje terug in de wedstrijd.  Bij een stand van 7 - 12 (in ons nadeel) hebben onze tegenspelers een slechte mêne.  Zij verspelen  hun 6 ballen op Werner zijn eerste bal.  Hun laatste bal is evenwel het punt.  Ik schiet een 'surplace' en we zetten onze resterende 4 ballen op cochonet.  Gevolg  ......... we winnen met 13 - 12. 
    De tweede ronde spelen we terug tegen een italiaans duo.  Wij gaan op onze elan verder en spelen uit in 4 mênes. 
    FANNY 13 - 0.
    Sommigen dachten dat we stopten omdat er regendruppels begonnen te vallen, maar neen hoor, het spel was gespeeld.
    Voor de derde ronde komen we uit tegen een limburgs duo.  De wedstrijd begint gelijkopgaand. Puntje voor puntje wordt er gescoord.  Maar ook hier kunnen we het laken naar ons toehalen en winnen met      13 - 8.
    Dus de vierde ronde brengt uitsluiting wie het tornooi gaat winnen.  We treffen dan een luikse doublette welke ook 3-maal gewonnen heeft. Onze tegenstrevers willen ons de indruk geven dat ze 'onoverwinnelijk' zijn en zien de wedstrijd als een klusje. Het voordeel is, dat niemand ons daar kent en wij aanzien worden als toevallige passanten.  Evenwel de wedstrijd vordert ervaren ze dat we zo maar geen meelopers zijn.  Gevolg is dat ze elkaar onderling de schuld geven van het niet naar hun zin verloop van de wedstrijd.  Met het nodige geluk kunnen ze het spel nog enkele mênes rekken, maar ze gaan toch voor de bijl.  Wij winnen met de score van 13 - 8.
    Onze eindscore is 4 gewonnen wedstrijden en 24 pluspunten.

    Als beloning voor onze eerste plaats mogen we 25 euro op onze bankrekening schrijven. 

    25-07-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    24-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Camping Duinzicht 17 24.07.2010
    Zaterdag 24 juli 2010 worden we uitgenodigd door de buren om mee te rijden naar de camping Duinzicht 17 te Bredene.  De zus en schoonbroer van Monique richten daar op geregelde tijdstippen een petanquetornooi in.
    Schoonbroer Benny spaart tijd noch moeite om daar alles in de beste omstandigheden te laten verlopen.
    Er word gespeeld in vaste tripletten.  Samen met Monique en Willy vorm ik ploeg.  Lien speelt met een jongeling van Roeselare en campingbewoonster Laurette.

    De eerste ronde spelen we tegen twee zussen en een vriendje van één van hen.  De vrouwen hebben niet veel kaas gegeten en bijgevolg wordt het ook geen moeilijk wedstrijd.  We kunnen die in ons voordeel beslechten met 13 - 4.
    De tweede ronde ....... dienen we de ploeg van Lien partij te geven.  We spelen goed en kunnen ook deze match winnen met 13 - 1.
    In de derde ronde treffen we een sterke ploeg, namelijk de Luc van Okapi en twee kompanen van Roeselare.  Stuk voor stuk goede spelers en het wordt dan een zware wedstrijd voor ons.  Wij moeten het onderspit delven en verliezen met 3 - 13.

    In de eindrangschikking behalen we de 4 plaats.
    De ploeg van Lien behaalt maar één overwinning en we zullen nooit weten wat hun rangschikking betreft, want ze vallen buiten de prijzen.

    Het is steeds aangenaam eens een namiddag daar op de camping door te brengen.  Steeds zijn er daar optredens van evenwel onbekende artiesten, zoals nu een hawaiaanse danseres.  En wie goed kijkt ontdekt misschien een gekend gelaat.




    Bijlagen:
    http://fotoalbum.seniorennet.be/sywil/camping_duinzicht_17_   

    24-07-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    22-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.circuit 50+ west-vlaanderen 22.07.2010

    Voor onze derde wedstrijd in het veteranencircuit van west-vlaanderen, rijden we richting Middelkerke.  Gezien de vakantiedrukte is het geen sinecure om een parkeerplaats te vinden.  Op de terreinen van PC De Zeemeermin heerst er reeds een gezellige drukte. 

    Er zijn 43 doubletten opgedaagd welke over 4 ronden zullen strijden voor een podiumplaats.
    In onze eerste ronde treffen wij een doublette die niet in hun spel kwamen en die we makkelijk de baas konden, 13 - 7.
    Vervolgens komen we uit tegen iemand, Van Gorp Marcel, die zich in het verleden reeds tot kampioen van Belgie mocht noemen.  De wedstrijd verloopt zonder nemenswaaardige uitschieters.  Maar we moeten toch de duimen leggen met 10 - 13.
    De derde ronde spelen we tegen een ploeg uit Blankenberge, hier is het geluk niet aan onze zijde, en we krijgen een nederlaag aangesmeerd van 11 - 13.
    Onze laatste wedstrijd spelen we tegen mensen welke ons onbekend zijn en geen zin hebben in conversatie.  Dus we kunnen ons volledig toeleggen op de match die we in ons voordeel afsluiten met 13 - 8.

    Einduitslag 2 overwinningen en 6 pluspunten.
    Resultaat ...... een fles rode wijn.

    22-07-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    21-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PC Verbroedering tornooi 50+ 21.07.2010
    Op onze nationale feestdag trekken we richting Melle, PC Verbroedering.  Tornooi voor veteranen, zowel dames als heren. Er waren bij de heren 19 tripletten, gevolg was dat er steeds een BYE was.

    Met de gebruikelijke partners, Francis en Werner, beginnen we aan de wedstrijd.
    In de eerste ronde treffen we een samengestelde triplette waar onze buurman Willy in aantreed.  Alsof Willy ons wil overtuigen van zijn capaciteiten, speelt hij een beresterke wedstrijd.  Wij kunnen met veel moeite de wedstrijd winnen met 13 - 10.
    In de tweede ronde ontmoeten wij  een triplette, één heer en twee dames.  De vrouwen spelen allesbehalve goed, en de man maakt zich zenuwachtig, met als gevolg dat ook zijn ballen verloren gaan.  Gevolg een makkelijk overwinning  13 - 1.
    Onze derde ronde  is tegen 'Mariette' van Chapoo.  Deze vrouw speelt een heel goede match, en het nodige geluk van haar medespelers bezorgen ons een nederlaag met  9 - 13.
    Voor de vierde ronde krijgen we een sterke triplette voorgeschoteld. Ben van Reinaert, Fons van Haeseveld en smurf van Schorpioen.  Fons heeft last van de warmte, of van het vocht die hij gebruikte om de warmte te bestrijden. De wedstrijd verloopt op het scherp van de snede.  Bij een stand van 9 - 11 hebben onze 'vijanden' de kans om het laken naar hen toe te trekken.  Doch bij een onderling dispuut hoe er nu best gespeeld wordt, nemen zij een foute beslissing, en beslechten het spel niet.  Integendeel zij bezorgen ons 2 punten.  De volgende mêne kunnen wij uitspelen en winnen met 13 - 11. 

    Eindscore 3 overwinningen en 14 pluspunten
    In de einduitslag behalen wij de bronzen medaille, die een waarde heeft van 20 euro per speler.
    De gouden medaille ging naar een triplette van Alosta, Bob en Marc en Georges Coppens.

    Bij de dames hadden  we een doublette, Nicole en Monique.  Het verloop van hun wedstrijden ken ik niet, maar hun eindscore was 3 gewonnen wedstrijden en 10 pluspunten.  Ook zij mochten op het schavotje voor een bronzen medaille.  Wat de waarde was van deze medaille hield Monique angstvallig geheim.

    21-07-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    17-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Interclub De Panne - Terdelft (Brussel) 17.07.2010
    Vandaag staat een interclubontmoeting op het programma  op de terreinen van PC Jeanne d'Arc.
    Een bevriende club uit Brussel kwam ons partij geven.

    Omstreeks 11.00 uur kwamen we toe, en terzelfder tijd arriveerde ook de bus met onze tegenstrevers.  We waren dus juist op tijd om te klinken met het aperitief.
    Daarna trokken de gasten met het bestuur richting camping 'Zeehaven' waar ze de maaltijd gebruikten.

    De wedstrijd vandaag wordt betwist met vaste tripletten, wat betekent dat men zijn medespelers vrij mag kiezen om de ganse middag samen te spelen.
    Gezien onze vaste medemaat, Werner, bezet was, speelden  Willy en ik, samen met Guy Lahance.  Guy is een gewezen werkmakker van Werner en woont in Luik, maar brengt zijn vakantie door in De Panne.

    We starten de eerste ronde tegen een triplette van moeder en dochter en de vriend.  Deze mensen komen nooit voor in het spel en moeten het onderspit delven met een FANNY 13 - 0.
    De tweede ronde krijgen we een sterke ploeg als tegenstrever.  Voor we goed en wel weten dat de match begonnen is, staan we 0 - 8 achter.  Onze Willy laat het een beetje afweten, doch met Guy speel ik een heel sterke partij.  Tweemaal moet ik de cochonet schieten om het spel te redden, wat ook lukt.  maar uiteindelijk moeten we toch de duimen leggen en verliezen met 4 - 13.
    De derde ronde treffen we terug een 'familieploeg' vader en zoon en nog een familielid.  Deze mensen zijn geen partij en we winnen met een uitslag van 13 - 2.
    Als laatste match treffen wij de jongste ploeg van alle deelnemers.  Samen komen ze nog niet aan de leeftijd van één lid van onze triplette.  We zetten terug een goede wedstrijd voor, en winnen met 13 - 0.

    In de algemene einduitslag bekleden we de 12 plaats op 59 deelnemende ploegen, wat zeker geen slecht resultaat is.
    Als prijs, de vrouw kiest, heeft ze uiteindelijk haar 'caddy' te pakken.  Kan ze gaan winkelen met haar karretje.




    Bijlagen:
    http://fotoalbum.seniorennet.be/sywil/interclub_de_panne-_terdelft   

    17-07-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    14-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tornooi 50+ PC Lokeren 14.07.2010

    Gezien het zomercircuit voor de 50+ een 3-tal weken stil ligt, wordt er geprofiteerd om 's woensdag tornooien in te richten.  Vandaag begeven wij ons  naar Lokeren.  Das één van de weinige (buiten)tornooien waar men zich best op voorhand inschrijft.  Er zijn amper 11 buitenterreinen, maar ook het feit dat de prijzen steeds hoog liggen, maakt het een geliefd tornooi.

    Er zijn 21 tripletten komen opdagen, eentje heeft afgezegd, zodat per ronde steeds één ploeg BYE is.

    Samen met Werner en Francis vorm ik ploeg.
    De eerste ronde treffen wij een tegenstander van PC Aktief Beveren.  Wij starten heel goed aan de wedstrijd, en kunnen de eerste mêne reeds 5 punten scoren  Uiteindelijk winnen we de partij met 13 - 5.
    De tweede ronde komen we uit tegen 'oude' kennissen uit Knokke- Heist. Namelijk Roland Deryckx, den Pol, en Roger Bosmans.
    Ook deze wedstrijd begint goed.  De eerste mênes verlopen gelijkopgaand, tot wij 4 punten kunnen scoren in de mêne.  De tussenstand is dan 9 - 5.
    Maar ....... dan gaan de hemelsluizen open en volgt er een stortvloed.  In een oogwenk staan de terreinen blank en blijkt spelen onmogelijk.

    En dan krijgen we de gebruikelijke verwarring. Wat gaan we doen?????
    De aangeduide scheidsrechter had reeds zijn kat gestuurd.  Wie moet hem nu een gele of rode kaart geven?  Gelukkig is de federatieafgevaardigde aanwezig ...... en die steekt zijn figuurlijke paraplu uit, want durft geen beslissing nemen.  Telefoneert met de voorzitter van POV. God weet waar die uithangt, misschien genietend van een vakantie op een Turks strand.  En die neemt dan een beslissing ..... tornooi wordt simpelweg geannuleerd.
    Waarom moet een afgevaaardigde contact opnemen met een ander bestuurslid voor een maatregel te nemen.  Hij is tenslotte de vertegenwoordiger van de federatie, die terplaatse is, en geacht wordt de situatie in te schatten en naar best vermogen te beoordelen.
    Nu staan daar 63 spelers en speelsters op het droge, maar zonder petanque.  Sommige spelers hebben meer dan 80 km, enkel, gereden om een bal te gooien en hun geliefkoosde hobby te beoefenen. 
    En wat krijgen ze ....... ga maar lekker naar huis.
    Door veel spelers werd geopperd om verder te spelen op de binnenterreinen en de totale wedstrijd over 3 ronden te beslissen.  Maar neen .... volhouden en iedereen tegen het hoofd stoten, alles in naam van het reglement.
    En dan zwijgen we nog over het fiasco voor de inrichters.
    Men stelt zich dan de vraag ...... hoe komt het toch dat de tornooien zo weinig bijval kennen.

    Bedankt mijne heren.





    14-07-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    10-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBQ en Melée Jeanne d'Arc 10.07.2010
    Barbeque en meléespeling.

    Op zaterdag 10.07.2010 trekken we onder een loodzware zon naar De Panne voor één van de jaarlijkse BBQ.
    We brengen ook een nieuw lid mee, namelijk
    WILLEMS Annie.  We zijn wel op de hoogte dat ze nog veel moet leren, maar toch nemen we het risico haar te laten spelen tussen de 'grote' spelers.

    Om 08.00 uur is het verzamelen geblazen bij Willy en Monique, die ons veilig naar De Panne brengen.
    Geen noemenswaardige drukte op de autosnelweg zodat we binnen het uur terplaatse zijn.

    De speelvelden liggen er onberispelijk bij, de terreinverzorgers besteden er dan ook veel aandacht aan.  Het mag best eens gezegd worden dat deze mensen onmisbaar zijn voor de goede werking van een club.
    Ook de ruimte rond de terreinen zijn optimaal in orde.  De grote tenten bieden bescherming tegen de felle zon, zodat de maaltijd kan genomen worden in de schaduw.
    Zoals naar gewoonte komt Werner met de trein en voegt zich bij de groep, waar intussen ook Francis en Frans met hun eega's zijn gearriveerd
    Om 10.00 uur vangen we de wedstrijden aan.  Er wordt één ronde gespeeld in de voormiddag.  Dan volgt de BBQ en vervolgens spelen we nog 3 ronden.

    Een woordje aangaande de BBQ.  Het was heeeeeel goed.  Werkelijk alles was verzorgd tot in de puntjes. Verse groenten, en het vlees was heerlijk.  Dus ...... voor de volgende BBQ zijn we zeker van de partij.

    Onze eindresultaten :
    Werner kwam als primus uit de bus met 4 overwinningen
    Frans haalde 3 overwinningen, zijn verlieswedstrijd speelde hij samen met Monique.  Zij was er het hart van in, en vond het spijtig dat ze hem niet aan een foutloos parcour kon helpen.
    De overige mannen, Willy, Francis en ik behaalden 2 overwinningen
    Ons 'nieuw' lid Annie, werd met veel raad bijgestaan door een plaatselijke kenner, die haar veel training aanbeveelde. Annie behaalde 1 overwinning.
    Monique speelde goed, doch had geen geluk bij de loting, en behaalde één overwinning.
    En dan was er nog Lien.  Zij moest 4 maal het onderspit delven, maar haar wedstrijden waren op het scherp van de snee. Enkele van haar matchen konden in haar voordeel gekanteld zijn.








    Bijlagen:
    http://fotoalbum.seniorennet.be/nikki1943/pcjeanne_d_arc   

    10-07-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    07-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veteranencircuit PC Den Boterhoek 07.07.2010
    In deze tweede tropische week dienen wij strijd te gaan leveren in de regio Zottegem.
    De plaats van gebeuren zijn de terreinen van PC Den Boterhoek.

    Samen met Francis starten wij tegen de vrienden uit Brussel, Marc en Bob.  Het wordt een wedstrijd met kantelend succes, die spannend verloopt tot 9 - 8.  Dan spelen wij een slechte mêne, waar de tegenstrevers optimaal van profiteren en uitmaken met 5 punten.  Dus verlies 9 - 13.
    Onze tweede wedstrijd speelt de warmte of het verlies van de eerste wedstrijd in ons hoofd.  Wij komen niet in het spel voor en verliezen deze partij 4 - 13.
    De derde partij spelen wij tegen een doublette uit Lokeren, pc Reynaert.  We spelen probleemloos en kunnen het laken naar ons toe trekken met 13 - 4.

    Eindresultaat 1 overwinning -4

    Lien en Annie winnen 2 wedstrijden
    Gaston en Willy zijn ook in een mindere dag en kunnen ook maar één wedstrijd winnen.
    Het mooiste resultaat behalen Monique en Nicole, zij winnen hun 3 wedstrijden.
    Marina en Ginette heb ik niet kunnen volgen, maar zal hun resultaat later aanpassen

    07-07-2010, 22:39 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    30-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veteranencircuit PC Stekene 30.06.2010

    Vandaag een verre verplaatsing voor de boeg, een uithoek van het Waasland.  Plaats van gebeuren, camping De Vlaschaard in Stekene.

    Als je in deze club een beetje tegenslag hebt met de loting, je op 3 verschillende soorten terreinen moet spelen.  De aangelegde banen zijn 'rolbanen'.  Maar gezien de club over te weinig terreinen beschikt, moet men zijn toevlucht zoeken in de wandelwegen van de camping.  En daar zijn er tarmacbanen als binnenwegen met grove steenslag.  Dus 3 totaal verschillende ondergronden, die elk een eigen speelwijze vragen.

    De eerste partij dienen wij af te werken op de tarmac tegen de voorzitter van de plaatselijke club.  Francis schiet een perfecte partij en we kunnen de partij afsluiten in ons voordeel met 13 - 4.
    De tweede ronde treffen wij Rene en Liselotte.  Steeds een te duchten duo.  Na een gelijk opgaande match halen wij toch als eerste de eindstreep met 13 - 10.
    Eindelijk kunnen we nog eens de laatste ronde aanvatten met als oogpunt een 3 op 3.  Wij krijgen Francois en Donald van Pc Alosta voorgeschoteld.  Een heel sterk duo.  De wedstrijd verloopt heel spannend, aan beide kanten worden fel bevochten punten gescoord.  Bij een stand van 12 - 11 in ons voordeel, hebben wij het geluk niet aan onze zijde.  Francis schiet een moeilijke bal, doch de cochonet verplaatst zich enkele centimeters waardoor onze tegenstrevers op punt komen te liggen.  Francois plaatst zijn laatste bal en wij verliezen de match met 12 - 13.
    Eindresultaat 2 overwinningen + 11

    Lien en Annie krijgen de eerste ronde de leiders in het voorlopig klassement voor de kiezen.  Ze bieden een stevige repliek maar verliezen heel nipt de match.  Hun einderesultaat 2 overwinningen +12
    Monique en Nicole zetten terug een mooie prestatie neer, 3 overwinningen + 15
    Marina en Ginette doen het ook zeer goed en halen 2 overwinningen +8
    En tenslotte Gaston en Willy, zij zijn goed voor 2 overwinningen +6

    30-06-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    26-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaardag Lien op PC Jeanne d'Arc 26.06.2010
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    26 juni ......... en wat vieren we dan ........ de geboortedag van Angeline.......   hip hip hoera

     

    Met het zomerse weer als bondgenoot trekken wij richting De Panne, voor de melée.  Vroeg uit de veren want we willen de verkeersdrukte vermijden en ook de parkeerproblemen, want 's zaterdags is het aldaar marktdag.
    Een goede parkeerplaats dichtbij de terreinen, en we hebben nog de tijd om rond te slenteren op de dijk.  De wedstrijden vangen pas aan om 13.30 uur.
    Op de esplanade nestelen wij ons op een terrasje en kunnen er genieten van een concert van de plaatselijke jeugdige muziekschool.
    Begeven ons dan naar de club, versterken er de inwendige mens, en gooien een paar ballen om de stramme spieren los te maken.
    De eerste wedstrijd is voor mij een teleurstelling van jewelste.  Ik ken niemand van mijn medespelers, alsook de tegenstrevers.  Het is dus een beetje zoeken en aftasten ....... met als resultaat een FANNY op mijn donder.  Van een slechte start gesproken.
    De tweede ronde verloopt evenwichtiger, we zijn aan elkaar gewaagd, maar kunnen tot de match tot een goed einde brengen, 13 - 11.
    Voor de derde wedstrijd mag ik in doublette spelen met een vrouwelijke partner.  De vrouw is mij totaal onbekend, maar blijkt achteraf een grote verrassing te zijn.  Ze speelt subliem, en pointeert op maximum 50 cm van de cochonet.  Het is dan ook voor mij makkelijk en ongestresseerd spelen.  De ballen die ik moet raken, raak ik.  Gevolg we winnen met 13 - 4.
    De vierde ronde vangt aan en ik krijg sterke tegenspelers voorgeschoteld. Twee sterke schutters samen. Maar mijn medematen zijn er van overtuigd dat we ons vel duur gaan verkopen.  De partij verloopt dan ook gelijkopgaand.  We kunnen stand houden tot 9 - 10, maar dan moeten we de rol lossen, en verliezen met 9 - 13.

    Eindresultaat 2 overwinningen en - 6.
    Voor dit resultaat bekom ik een pak wafels en een pot confituur

    Monique en Willy behalen een zelfde resultaat, zo hoort het in een huisgezin, 3 overwinningen + 14
    Hun prijzen staan in het teken voor de 'uitzet' van hun kleindochter, een koffieservies en een volledig bestek.
    Angeline behaalt ook 2 overwinningen - 9, goed voor een pak keukenrollen.

     

    Bijlagen:
    http://members.webs.com/MembersB/editAppPage.jsp?app=photos&pageID=176426818&token=null#photos/album?albumid=9364665   

    26-06-2010, 00:00 geschreven door sywil

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!