Voor 8 personen.
benodigdheden:
8 middelgrote vastkokende aardappelen ( + / - 150 gr.per stuk ) Peper en zout (naar smaak ) 350 gr grijze garnalen 1 ui ( fijngesnipperd ) 1 eetlepel fijngehakte bieslook 200 gr groene ontpitte olijven ( fijngesnipperd ) 100 gr.kappertjes. 2 teentjes knoflook ( geplet ) 50 gr.gemalen kaas 2 dl.room 1 theelepel mosterd gemengde sla vinaigrette naar keuze
Was de aardappelen en kook ze ongeschild gaar in ruim lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij er een dekseltje af,hol de aardappelen uit,en doe het binnenste in een mengkom. Meng onder het uitholsel de garnalen,ui,bieslook,olijfsnippers,kappertjes,knoflook,gemalen kaas en de room. Kruid met peper en zout Meng goed onder elkaar,en werk af met een theelepel mosterd. Vul de uitgeholde aardappelen op met dit mengsel,en zet er de dekseltjes weer op. Schik de aardappelen in een ovenschotel,en verwarm ze gedurende 10 min.in een oven van 150°. Schik op acht mooie bordensla,en besprenkel met wat vinaigrette. Leg hierop een aardappel,en serveer meteen.
Ikzelf leg naast de aardappel nog 2 opgerolde schelletjes heilbot en een stukje tomaat.Maar dat is niet noodzakelijk.Hou je niet van olijven,laat ze er dan gewoon uit.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|