Inhoud blog
  • Appelbeignets
  • Visserspotje
  • Bladerdeeghoedje
  • Waterkerssoep
  • Vogelnestje
  • Visschelpen
  • Russische petatjes
  • Kaasdessert
  • Voorgerecht met gerookte vis
  • Garnalencoktail
  • Gevulde paddestoelen
  • Lekker fruitdessert
  • Scampi's
  • Rijstpap
  • Mosselbrochetjes
  • Ananasijs
  • Aardbeien-kiwi dessrtje
  • Aardbeien ijs
  • Kaasmousse met fruit
  • Mousse van perziken
  • Rijstgebak met abrikozen
  • Pikante remouladesaus
  • Grand marnier dessert
  • Bavarois van ananas
  • Ananasschuim
  • Aardappel-kaaskroketjes
  • Advokaat
  • Luchtig dessertje
  • Zalmkoekjes
  • Pompoensoep met curry
  • Gevulde champignons 2
  • Gevulde champignons
  • Tiramisu 3
  • Tiramisu 2
  • Tiramisu
  • Vlaggetjes pudding
  • Gevulde aardappelen met grijze garnalen
  • Lekkere goulash
  • Grand marnier parfait
  • Rijstpap 2
  • Knoflookaardappeltjes
  • Romige aardappelterrine
  • Pina colada pudding
  • Gevulde perziken met amaretto
  • Syllabub
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



        



    WebChef Recept

    Ben je op zoek naar een recept?
    Klik dan op Webchef


                                           


           

                       
          
                  


                               
               
                     


           

                          
      
                                        



           








            





                   



                        


             

                    


                

                

             

        


                


                 


      


      

               

                  



                       




             




             



                  








                      




          



          



       



                      




      




     




       



            


             

                






          




        


      


           


     


                     


     
     



     



           



        



         



      

      



        


      


          
    .

    11-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mousse van perziken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingredienten:
    Voor 4 personen


    250 g. uitgelekte perziken uit blik
    50 g. suiker
    1/2 theelepel vers geraspte citroenrasp
    sap van 1 sinaasappel
    6 gelatineblaadjes (geweekt in koud water) (Oetker)
    250 g. dikke yoghurt
    4 schijfjes perzik
    muntblaadjes voor de garnering

    Bereiding:

    Pureer de perziken in de mixer en voeg hierbij de suiker en de citroenrasp. Wrijf het geheel door een fijne zeef in een ruime kom. Verwarm het sinaasappelsap en los hierin de gelatineblaadjes op. Laat dit afkoelen totdat het sap lobbig wordt. Voeg dit nu bij de perzikenpuree en roer geleidelijk de yoghurt erdoor. Schep deze mousse nu in 4 mooie coupes en laat gedurende 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast. Vlak voor het serveren nog garneren met een plakje perzik en muntblaadjes.

    Succestip:


    Met dit recept kunt veel variëren, als u maar goed rijpe vruchten gebruikt of geconserveerd fruit uit blik.

    11-09-2007 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstgebak met abrikozen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    ingredienten:

    1 liter melk
    100 gr.rijstgriesmeel
    25 gr.suiker
    1 ei
    1doos ingelegde abrikozen

    Bereiding:

    De melk met de suiker koken.
    Al roerend,de rijstgriesmeel in de kokende melk strooien.
    Na 2 minuten koken, de eierdooier,en geklopt eiwit bijvoegen.
    In een beboterde vorm,een laag rijstgriesmeel scheppen.
    Daarop een laag abrikozen enz......eindigen met een laag rijstgriesmeel
    In de oven lichtjes laten bruinen.
    Opdienen met abrikozensap.
    De abrikozen kunnen ook vervangen worden door gestoofde appelen of peren

    29-07-2007 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    17-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pikante remouladesaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Meng mayonaise met wat mosterd,fijngehakte groene kruiden(peterselie,bieslook,basillicum,dille).Een eetlepel kappertjes.Enkele fijngehakte augurkjes en een 4 tal fijngehakte ansjovisfilets.Meng er nog een eetlepel worchestershire saus onder en een theelepel currypoeder.Je kan de saus nog een beetje pikanter maken door er een rood spaans pepertje in fijn te hakken,of een beetje cayennepeper toe te voegen.
    Is lekker bij fish sticks,of bij frietjes

    17-06-2007 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    21-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grand marnier dessert
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten: (voor 4 pers. )

     

    2 navel appelsienen 
    3 eiwitten
    75 gr. poedersuiker
    375 gr. mascarpone
    3 eierdooiers
    0,5 dl. grand marnier
    Muntblaadjes
     

    Bereiding :


    De appelsienen schillen en de partjes in stukken snijden
    Het eiwit met een beetje poedersuiker stijf kloppen.
    De mascarpone met de rest van de suiker en de eierdooiers,lichtgeel en crémig kloppen.
    De grand marnier door de dooiermassa roeren.
    Het eiwit vervolgens voorzichtig door de dooiermassa spatelen.
    De créme overdoen in een spuitzak,en in 4 coupes een laag van de créme spuiten.
    Het grootste deel van de appelsienstukjes over de coupes verdelen,en de rest van de créme erover spuiten.
    Garneren met de overige appelsienstukjes en blaadjes munt.
    Tot het serveren in de koelkast wegzetten
     

    21-01-2007 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (3)
    11-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavarois van ananas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten :

    250 gr. ananas (vers of uit blik )
    150 gr. room
    100 gr. yoghurt
    4 - 5 gelatineblaadjes
    Wat bloemsuiker
    Frambozen en/of frambozencoulis
    Wat verse munt


    Bereiding :

    Snij de ananas in blokjes,en mix ze met wat sap fijn in de blender.
    Breng even aan de kook,en laat wat afkoelen.
    Voeg er de geweekte gelatineblaadjes bij,en roer tot ze opgelost zijn.
    Laat verder afkoelen tot lichaamstemperatuur.
    Voeg er de yoghurt en de opgeklopte room bij.
    Lepel het mengsel in timbaaltjes (of koffiekopjes).
    Laat één nacht opstijven in de koelkast.
    Maak de bavarois langs de kant los met de punt van een mes,en stort ze op een bord.Garneer met frambozen en /of frambozencoulis.
    Bestrooi met poedersuiker,en werk af met een takje munt.


    Tip : Wanneer u een reepje aluminiumfolie in de timbaaltjes legt,zodat het langs weerskanten zo'n vijf centimeter overhangt,voordat u het mengsel in de potjes lepelt,kunt u de opgesteven bavarois er nadien makkelijker uithalen door aan de overhangende stukjes te trekken.

    11-01-2007 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ananasschuim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten: ( voor 4 personen )

    1 blik ananas
    boter
    20 cl. melk
    25 gr. bindmiddel
    75 gr. griessuiker
    2 eieren
    8 blauwe druiven
    25 gr. geschaafde donkere chocolade
    Wat verst citroenmelisse


    Bereiding:
    Verwarm de oven op 180° C.
    Maar een roux met boter,bindmiddel en melk.
    Neem de pan van het vuur,en roer 25 gr. griessuiker,en de eierdooiers erdoor
    Laat de ananas uitlekken,en schik in een lage ronde ovenschotel.
    Giet de eierroom erover,en bestrooi met de chocolade.
    Klop de eiwitten met de rest van de suiker op.
    Bedek de inhoud van de ovenschaal,met een laagje eierschuim.
    Bak gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven.Schep een portie ananas met meringue in elk bord,en versier met de halve ontpitte druiven,en de citroenmelisse

    10-01-2007 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    08-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel-kaaskroketjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten:

    400 gr. gekookte aardappels
    0,5 dl. melk
    50 gr. boter
    Peper - zout - nootmuskaat
    100 gr belegen kaas
    1 ei
    Paneermeel

    Bereiding:

    De warme gekookte aardappels fijnstampen met melk,boter,zout,peper en nootmuskaat.
    Er een stevige puree van maken, en laten afkoelen.
    Dan de geraspte kaas toevoegen,en goed mengen.
    Hiermee kroketjes vormen.Met één dikke eetlepel vol,eerst een ovaalronde bal vormen,en deze vormen tot een kroketmodel.
    (Oppassen dat er geen barstjes in zitten ).
    De kroketjes door het losgeklopt ei en paneermeel halen.
    Frituren in niet te heet vet 170 à 175°.Nadien even op keukenpapier laten uitlekken
     

    08-01-2007 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    07-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advokaat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten:

     

    10 eierdooiers
    4 dl room

    450 gr.suiker
    1,5 dl.alcohol

     

    Bereiding:

     

    De eierdooiers met 4 eetlepels suiker mengen.

    De room toevoegen.Deze massa blijven roeren,tot de suiker volledig opgelost is.

    Voeg de rest van de suiker toe.

    Voeg de alcohol beetje bij beetje toe. ( wel goed blijven roeren ).

    Als alles toegevoegd is,nog 3 min. met de mixer roeren.

    (met de handklopper ongeveer 6 min. ).

    Als het mengsel goed glad geroerd is,in de koelkast zetten om op te stijven.

    Na een week is hij heel goed te lepelen.

    Hoe langer hij staat,hij beter de smaak.

    Moet wel in de koeling blijven staan.


    07-01-2007 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luchtig dessertje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

     

     

     

    Ingrediënten:

     

    60 gr. bittere chocolade
    2,5 dl. melk

    2,5 dl room
    5 eieren

    125 gr. suiker

    200 gr. aardbeien

    50 gr. pistaches

    Zout

     

    Bereiding :

     

    Rasp de chocolade. Breng de melk en de room tot tegen de kook aan.

    Klop de eierdooiers los met 50 gr. suiker

    Giet er geleidelijk de hete melk bij. Blijf roeren.

    Zet de pan weer op een zacht vuur tot de créme indikt

    Roer voortduren , en laat vooral niet koken !

    Neem dan van het vuur af, voeg de geraspte choclade

    toe, en roer tot deze gesmolten is.

    Schep de crème in kleine kommetjes, dek ze af met vershoudfolie

    ( zodat er geen vel op de crème komt ).En laat volledig afkoelen.

    Spoel de aardbeien, hak de pistaches grof.

    Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Strooi er de rest

    van de suiker bij,en blijf stevig kloppen,tot het eiwitschuim

    mooi glanst,en in pieken rechtop blijft staan.

    Breng in een grote pan water aan de kook. Schep met een lepel

    Hoopjes eiwitschuim in het water.Laat ze één minuut koken

    en haal ze weer uit het water met een schuimspaan.

    Laat goed uitlekken in een vergiet.

    Leg een “vlottend eilandje” op elke portie chocoladecréme,

    Voeg wat aardbeien toe en werk af met pistaches

     

     

    07-01-2007 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmkoekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten (voor 4 personen )

     

    350 gr. verse zalmfilet

    350 gr. vastkokende aardappelen

    1 eetlepel citroensap

    3 eetlepels verse gehakte dille

    Vloeiende bloem

    Mais olie

    Peper en zout

     

    Bereiding:

     

    Kook de aardappelen 10 min. in de pel.

    Laat ze wat afkoelen,pel ze,en rasp ze grof.

    Snij de zalmfilet in stukjes.Vermeng vervolgens

    met de dille,het citroensap,en peper en zout naar smaak.

    Voeg er dan de geraspte aardappelen aan toe.

    Verdeel het mengsel in 8 porties,en maak er stevige

    koekjes van. Druk goed aan. Bestuif ze met bloem.

    Bak de zalmkoekjes 3 tot 4 min. aan elke kant in hete olie.

    Laat ze uitlekken op keukenpapier.

    Serveer ze lauw of warm.


    Tip:

    Voeg 1 eiwit bij het mengsel om de koekjes nog beter in vorm te houden.

     

    Lekker erbij :

    Doe bij 8 eetlepels mayonaise 2 theelepels mosterd en een tikje

    Worchestersaus en tabasco.

     


    07-01-2007 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    06-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pompoensoep met curry
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten:

    1 kg pompoen,geschild,in blokjes - water - 1 ui - 1 teentje knoflook - 2 koffielepels curry - 2 laurierblaadjes - 1 blokje groentebouillon - een beetje vers geraspte muskaatnoot - 1 dl melk - gesneden  bieslook,naar smaak - broodkorstjes - olijfolie.


    Bereiding:

    Stoom de pompoenblokjes gaar in 10 min.
    Hak de ui en de look,en fruit ze een beetje in wat olie.
    Voeg de pompoenblokjes,de laurier,het bouillonblokje en het water toe.
    Laat opkoken,en voeg dan de curry,en muskaatnoot toe.
    Laat nog een half uurtje koken.
    Mix de soep,en zet ze opzij tot vlak voor het serveren.
    Voeg er dan de melk aan toe,en verhit op een zacht vuurtje.
    Parfumeer met de bieslook,en serveer met de broodkorstjes


    06-01-2007 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:soepen
    » Reageer (0)
    17-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde champignons 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingredienten voor 12 stuks


    12 grote champignons

    25 gr. Gesmolten boter of margarine

    1 verkruimeld sneetje witbrood zonder korst

    1 eetlepel fijngehakte peterselie

    Peper,zout

    3 eetlepels créme fraiche

     

     

     

    Bereiding

     

    Maak de champignons schoon,en draai de stelen er voorzichtig uit

    Wentel de champignonkapjes even in de gesmolten boter.

    Hak de champignonstelen grof,en meng ze met de hamblokjes,

    de broodkruimels,de peterselie,de créme fraiche,peper en zout.

    Vul de champignons met het mengsel,en zet ze in een ingevette ovenschaal

    Bak de champignons + /-  15 min. in een op 225° voorverwarmde oven

    17-12-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:voorgerechten
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde champignons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten:

     

     

    4-6 grote champignons
    1 bosuitje
    150 gram rundergehakt
    1 eetlepel paneermeel
    1 eetlepel melk
    ½ teentje knoflook
    peper, zout
    25 gram geraspte Parmezaanse kaas

     

     

    Bereiding: 


    Warm de oven voor op 175° C. Maak de champignons schoon en breek de stelen uit de hoed. Hak de stelen klein. Maak het bosuitje schoon en snijd het klein. Maak het gehakt aan met de kleingesneden stelen, het paneermeel, de melk, de uitgeperste knoflook, de bosui, peper en zout. Vul hiermee de champignonhoeden en zet ze in een ovenvaste schaal. Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas er over. Giet een bodempje water in de schaal en laat de champignons in de hete oven in 20 minuten gaar worden.
    Of laat de champignons in een aluminium barbecueschaal of verpakt in aluminiumfolie op de barbecue gaar worden.

    17-12-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:voorgerechten
    » Reageer (0)
    26-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu 3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Ingrediënten:
    4 eigeel (uit 4 eieren)
    2 eiwit (je houdt dus twee eiwit over van de 4 gebruikte eieren.)
    100 gram suiker (ik gebruik altijd poedersuiker)
    500 gram mascarpone
    1 zakje vanillesuiker van 8 gram (kun je ook weglaten)
    cacao
    1 pak langevingers
    400 ml koffie
    4 eetlepels Amaretto (dit is de beste likeur voor tiramisu)


    Bereidingswijze:
    Zet eerst twee kopjes (samen 400 ml) hele sterke koffie.
    Zorg ervoor dat deze redelijk snel afkoelt.

    Scheid de eierdooiers en het eiwit.
    Klop 4 eierdooieres met de (poeder) suiker tot een mooie gladde gele creme onstaat.
    Klop de twee eiwitten  op tot een witte schuim (dit doe ik altijd in een keukenmachine, het schijnt met de hand nogal lang te duren).
    Meng door het eiwitschuim de mascarpone en eventueel de vanillesuiker.
    Meng hier ook het eigeel mengsel doorheen.

    Voeg nu aan de afgekoelde (zodat de alcohol niet meteen verdampt) koffie de amaretto toe.
    Leg de lange vingers op een bord en giet hierover heen het koffie mengsel.

    Transporteer de nu natte en breekbare langevingers naar de schaal en leg ze op de bodem.
    Laat wat ruimte, ter grote van een langevinger, tussen de langevingers over.
    Vul de gaten tussen de langevingers op met het mascarpone mengsel.
    Leg over de laag die je nu hebt gekregen een tweede laag langevingers en vul de gaten opnieuw op met het mascarpone mengsel.
    Ga hier mee door tot je langevingers op zijn, maar houd er rekening mee dat je genoeg mascarpone mengsel overhoudt voor de bovenste laag die alleen uit mascarpone mengsel bestaat.

    Bestrooi de laatste laag met cacaopoeder of chocoladeschilfers

     

     

    26-11-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nagerechten
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingredienten

    200 gram savoiardi (Italiaanse lange vingers)
    4 grote koppen espresso koffie
    6 el suiker
    250 gram mascarpone
    3 borrelglaasjes likeur naar smaak (bij. Marsala, Tia Maria of Amaretto)
    6 eieren
    snufje zout
    cacao poeder

    Bereiding


    Koffie zetten. De koffie in een grote kom doen samen met de likeur.
    De eieren scheiden (dooier-eiwit). Het eiwit moet echt zuiver blijven.
    Klop met de mixer de eierdooiers met de suiker cremig.
    Voeg de mascarpone toe en goed mixen.
    Eiwit met snufje zout schuimig kloppen met garde (met de hand dus!)
    Maak een mengsel van dooiers en wit.
    Neem een schaal.
    Bedek de bodem met wat mengsel.
    Dip (niet te lang, net even kopje onder) de lange vingers in het koffie/likeur mengsel) en bedek daarmee de bodem. Leg hierover weer een laagje mengsel. Bestooi dit met wat cacao poeder. Leg hierop weer een laagje gedrenkte lange vingers, weer een laagje mengsel erover en bestrooi dit weer met cacao poeder.
    Zet schaal nu minstens 2 uur in de ijskast.
    Voordat je de Tiramisu gaat serveren nog even wat cacao erover strooien.

    26-11-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nagerechten
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept Tiramisu (ca 6 personen)

    500 gr mascarpone
    4 eierdooiers
    2 eiwitten
    100 gr suiker
    4-6 eetl Amaretto
    200 gr Italiaanse lange vingers
    250 ml espressokoffie
    chocolade schilfers

    Bereiding:

    De eierdooiers kloppen met de suiker.
    De mascarpone en de likeur toevoegen en vooral goed mengen.
    Het eiwit opkloppen en zachtjes door de reeds bereide brij mengen.
    De helft van de lange vingers één voor één in de koffie dopen (snel zodat ze niet uit elkaar vallen) en ze in een glazen of porseleinen schotel leggen.
    De helft van de mascarpone crème er over gieten.
    De bewerking herhalen met de andere helft van de lange vingers en de mascarpone crème.
    Versieren door de chocoladeschilfers er over te strooien en enkele uurtjes in de koelkast zetten.

     

    26-11-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nagerechten
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaggetjes pudding
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Voor 4 personen

    Benodigdheden:

    1 1/2 liter melk
    zout
    30 gr puddingpoeder ( vanille )
    30 gr.puddingpoeder (chocolade)
    30 gr.puddingpoeder (praliné )

    Werkwijze:

    Neem van een halve liter melk 5 soeplepels af om de puddingpoeder (praliné ) te breken.
    Voeg bij de rest van de melk een snuifje zout en 38 gr suiker.Breng aan de kook.Neem de melk van het vuur,en voeg de gebroken puddingpoeder toe.Terug op het vuur zetten en even laten opkoken.
    Klaar !
    Neem nu glaasjes,en doe hierin een beetje van de pudding.

    Even wachten tot zich een klein velletje vormt.
    Dan maak je de tweede smaak op dezelfde wijze klaar (vanille)

    Dan hetzelfde voor de chocoladepudding.
    Smakelijk!

    Dit heb ik nog van mijn moeder en grootmoeder geleerd.Vroeger was er ook roze kookpudding,dat gaf een mooier kleur effect.In de plaats heb ik nu de praliné maar genomen.

    26-11-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde aardappelen met grijze garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen.

    benodigdheden:

    8 middelgrote vastkokende aardappelen ( + / - 150 gr.per stuk )
    Peper en zout (naar smaak )
    350 gr grijze garnalen
    1 ui ( fijngesnipperd )
    1 eetlepel fijngehakte bieslook
    200 gr groene ontpitte olijven ( fijngesnipperd )
    100 gr.kappertjes.
    2 teentjes knoflook ( geplet )
    50 gr.gemalen kaas
    2 dl.room
    1 theelepel mosterd
    gemengde sla
    vinaigrette naar keuze

    Was de aardappelen en kook ze ongeschild gaar in ruim lichtgezouten water.
    Giet af en laat afkoelen.
    Snij er een dekseltje af,hol de aardappelen uit,en doe het binnenste in een mengkom.
    Meng onder het uitholsel de garnalen,ui,bieslook,olijfsnippers,kappertjes,knoflook,gemalen kaas
    en de room.
    Kruid met peper en zout
    Meng goed onder elkaar,en werk af met een theelepel mosterd.
    Vul de uitgeholde aardappelen op met dit mengsel,en zet er de dekseltjes weer op.
    Schik de aardappelen in een ovenschotel,en verwarm ze gedurende 10 min.in een oven van
    150°.
    Schik op acht mooie bordensla,en besprenkel met wat vinaigrette.
    Leg hierop een aardappel,en serveer meteen.

    Ikzelf leg naast de aardappel nog 2 opgerolde schelletjes heilbot en een stukje tomaat.Maar dat is niet noodzakelijk.Hou je niet van olijven,laat ze er dan gewoon uit.




                      

    26-11-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:voorgerechten
    » Reageer (0)
    25-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekkere goulash
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 Personen:

    Ingredienten:

    1 kg.rundsstoofvlees - 1 liter vleesboullion - 2 paprika's - 2 ajuinen - 2 teentjes knoflook - 1chilipeper of chilipoeder (cayennepeper mag ook) - 2 potjes tomatenpuree - boter - zout - peper - paprikapoeder.

    Bereiding:

    Bak het vlees eerst aan.(kruiden met peper en zout)
    Doe het in een pot.
    Doe wat boter bij de baksaus van het vlees.
    Doe er de gesneden ajuinen,paprika's,chilipeper en look in en laat een 7 tal minuten zachtjes bakken.
    Voeg dit dan bij het vlees.
    Doe er de tomatenpuree bij
    Giet er de vleesboullion bij,en roer goed door elkaar.
    Laat 90 minuten pruttelen.Als het vlees mals is,bindt je met enkele lepels maisena die je opgelost hebt in wat water.Klaar!!

    Ikzelf doe mijn goulash in de snelkookpan.Als je dat ook doet,moet het 15 tot 17 minuten stomen.
    En omdat smaken verschillen
    Vindt je nadien dat er nog tomatenpuree of chilipoeder bij moet,kan je dat nog altijd doen.Ikzelf gebruik cayennepeper.

    25-11-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:vleesgerechten
    » Reageer (0)
    28-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grand marnier parfait
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten:

    4 eieren
    2 eidooiers
    100cc grand marnier
    150 gr suiker
    3dl slagroom
    aardbeien


    Bereidingswijze:


    Doe de eieren en de eidooiers in een kom. Kluts deze. Doe de suiker en de grand marnier erbij en verwarm het geheel au bain marie. (niet laten koken). Neem de kom van het vuur en mix het geheel 10 minuten tot er een romige massa ontstaat. Klop de slagroom (zonder suiker) lobbig en roer dit erdoor. Doe het beslag in een diepvriesbakje en laat dit ongeveer 5 uur invriezen. Je kunt hier plakjes van snijden of bolletjes van scheppen. Dit is erg lekker met aardbeien. Ook met chocoladevlokken als garnering is dit lekker. In de diepvries is het toetje ongeveer 3 weken houdbaar, dus altijd gemakkelijk bij onverwachte gasten!

    28-10-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:nagerechten
    » Reageer (0)


    Hallo.
    Leuk dat je even langskomt.
    Hopelijk vindt je hier iets naar je zin
    Ik verwacht je snel terug.
    Heb je vragen?Stuur mij gerust een mailtje.
    Bedankt voor je bezoek.
    Groetjes.
    Rina.

    MY HOUSE ON WEB


           
    Categorieën
  • aardappelen (2)
  • nagerechten (10)
  • soepen (3)
  • visgerechten (0)
  • vleesgerechten (1)
  • voorgerechten (6)


  •              

             




                          
                 
      


       


             
                    

                

                

          
                




       


             
    Heb je vragen of opmerkingen.Klik op het envelopje en mail mij


    Foto

    Schrijf a.u.b.een berichtje in mijn gastenboek




              
                            


                                      

    Wel eventjes het gewicht blijven controleren,als je receptjes uitprobeert :-)))Anders gaan jullie er straks uitzien zoals dit koppeltje

            

             

        
                     


















             
              




                  

     

           


      
        



     


          

                         


          
             


             
               




                



       


           


                  




     

              


                     

                 
     

                      




                  




                 




                             




                 




                



                       

                  

     


       

          







             

             


              



             


                  


             


      


             


           


        







       



            
                



               


               


     


                          

     
                     




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!