Ingredienten: Voor 4 personen
250 g. uitgelekte perziken uit blik 50 g. suiker 1/2 theelepel vers geraspte citroenrasp sap van 1 sinaasappel 6 gelatineblaadjes (geweekt in koud water) (Oetker) 250 g. dikke yoghurt 4 schijfjes perzik muntblaadjes voor de garneringxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Bereiding:
Pureer de perziken in de mixer en voeg hierbij de suiker en de citroenrasp. Wrijf het geheel door een fijne zeef in een ruime kom. Verwarm het sinaasappelsap en los hierin de gelatineblaadjes op. Laat dit afkoelen totdat het sap lobbig wordt. Voeg dit nu bij de perzikenpuree en roer geleidelijk de yoghurt erdoor. Schep deze mousse nu in 4 mooie coupes en laat gedurende 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast. Vlak voor het serveren nog garneren met een plakje perzik en muntblaadjes.
Succestip:
Met dit recept kunt veel variëren, als u maar goed rijpe vruchten gebruikt of geconserveerd fruit uit blik.
|