Inhoud blog
  • Appelbeignets
  • Visserspotje
  • Bladerdeeghoedje
  • Waterkerssoep
  • Vogelnestje
  • Visschelpen
  • Russische petatjes
  • Kaasdessert
  • Voorgerecht met gerookte vis
  • Garnalencoktail
  • Gevulde paddestoelen
  • Lekker fruitdessert
  • Scampi's
  • Rijstpap
  • Mosselbrochetjes
  • Ananasijs
  • Aardbeien-kiwi dessrtje
  • Aardbeien ijs
  • Kaasmousse met fruit
  • Mousse van perziken
  • Rijstgebak met abrikozen
  • Pikante remouladesaus
  • Grand marnier dessert
  • Bavarois van ananas
  • Ananasschuim
  • Aardappel-kaaskroketjes
  • Advokaat
  • Luchtig dessertje
  • Zalmkoekjes
  • Pompoensoep met curry
  • Gevulde champignons 2
  • Gevulde champignons
  • Tiramisu 3
  • Tiramisu 2
  • Tiramisu
  • Vlaggetjes pudding
  • Gevulde aardappelen met grijze garnalen
  • Lekkere goulash
  • Grand marnier parfait
  • Rijstpap 2
  • Knoflookaardappeltjes
  • Romige aardappelterrine
  • Pina colada pudding
  • Gevulde perziken met amaretto
  • Syllabub
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



        



    WebChef Recept

    Ben je op zoek naar een recept?
    Klik dan op Webchef


                                           


           

                       
          
                  


                               
               
                     


           

                          
      
                                        



           








            





                   



                        


             

                    


                

                

             

        


                


                 


      


      

               

                  



                       




             




             



                  








                      




          



          



       



                      




      




     




       



            


             

                






          




        


      


           


     


                     


     
     



     



           



        



         



      

      



        


      


          
    .

    26-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu 3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Ingrediënten:
    4 eigeel (uit 4 eieren)
    2 eiwit (je houdt dus twee eiwit over van de 4 gebruikte eieren.)
    100 gram suiker (ik gebruik altijd poedersuiker)
    500 gram mascarpone
    1 zakje vanillesuiker van 8 gram (kun je ook weglaten)
    cacao
    1 pak langevingers
    400 ml koffie
    4 eetlepels Amaretto (dit is de beste likeur voor tiramisu)


    Bereidingswijze:
    Zet eerst twee kopjes (samen 400 ml) hele sterke koffie.
    Zorg ervoor dat deze redelijk snel afkoelt.

    Scheid de eierdooiers en het eiwit.
    Klop 4 eierdooieres met de (poeder) suiker tot een mooie gladde gele creme onstaat.
    Klop de twee eiwitten  op tot een witte schuim (dit doe ik altijd in een keukenmachine, het schijnt met de hand nogal lang te duren).
    Meng door het eiwitschuim de mascarpone en eventueel de vanillesuiker.
    Meng hier ook het eigeel mengsel doorheen.

    Voeg nu aan de afgekoelde (zodat de alcohol niet meteen verdampt) koffie de amaretto toe.
    Leg de lange vingers op een bord en giet hierover heen het koffie mengsel.

    Transporteer de nu natte en breekbare langevingers naar de schaal en leg ze op de bodem.
    Laat wat ruimte, ter grote van een langevinger, tussen de langevingers over.
    Vul de gaten tussen de langevingers op met het mascarpone mengsel.
    Leg over de laag die je nu hebt gekregen een tweede laag langevingers en vul de gaten opnieuw op met het mascarpone mengsel.
    Ga hier mee door tot je langevingers op zijn, maar houd er rekening mee dat je genoeg mascarpone mengsel overhoudt voor de bovenste laag die alleen uit mascarpone mengsel bestaat.

    Bestrooi de laatste laag met cacaopoeder of chocoladeschilfers

     

     

    26-11-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nagerechten
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingredienten

    200 gram savoiardi (Italiaanse lange vingers)
    4 grote koppen espresso koffie
    6 el suiker
    250 gram mascarpone
    3 borrelglaasjes likeur naar smaak (bij. Marsala, Tia Maria of Amaretto)
    6 eieren
    snufje zout
    cacao poeder

    Bereiding


    Koffie zetten. De koffie in een grote kom doen samen met de likeur.
    De eieren scheiden (dooier-eiwit). Het eiwit moet echt zuiver blijven.
    Klop met de mixer de eierdooiers met de suiker cremig.
    Voeg de mascarpone toe en goed mixen.
    Eiwit met snufje zout schuimig kloppen met garde (met de hand dus!)
    Maak een mengsel van dooiers en wit.
    Neem een schaal.
    Bedek de bodem met wat mengsel.
    Dip (niet te lang, net even kopje onder) de lange vingers in het koffie/likeur mengsel) en bedek daarmee de bodem. Leg hierover weer een laagje mengsel. Bestooi dit met wat cacao poeder. Leg hierop weer een laagje gedrenkte lange vingers, weer een laagje mengsel erover en bestrooi dit weer met cacao poeder.
    Zet schaal nu minstens 2 uur in de ijskast.
    Voordat je de Tiramisu gaat serveren nog even wat cacao erover strooien.

    26-11-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nagerechten
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Recept Tiramisu (ca 6 personen)

    500 gr mascarpone
    4 eierdooiers
    2 eiwitten
    100 gr suiker
    4-6 eetl Amaretto
    200 gr Italiaanse lange vingers
    250 ml espressokoffie
    chocolade schilfers

    Bereiding:

    De eierdooiers kloppen met de suiker.
    De mascarpone en de likeur toevoegen en vooral goed mengen.
    Het eiwit opkloppen en zachtjes door de reeds bereide brij mengen.
    De helft van de lange vingers één voor één in de koffie dopen (snel zodat ze niet uit elkaar vallen) en ze in een glazen of porseleinen schotel leggen.
    De helft van de mascarpone crème er over gieten.
    De bewerking herhalen met de andere helft van de lange vingers en de mascarpone crème.
    Versieren door de chocoladeschilfers er over te strooien en enkele uurtjes in de koelkast zetten.

     

    26-11-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nagerechten
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaggetjes pudding
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Voor 4 personen

    Benodigdheden:

    1 1/2 liter melk
    zout
    30 gr puddingpoeder ( vanille )
    30 gr.puddingpoeder (chocolade)
    30 gr.puddingpoeder (praliné )

    Werkwijze:

    Neem van een halve liter melk 5 soeplepels af om de puddingpoeder (praliné ) te breken.
    Voeg bij de rest van de melk een snuifje zout en 38 gr suiker.Breng aan de kook.Neem de melk van het vuur,en voeg de gebroken puddingpoeder toe.Terug op het vuur zetten en even laten opkoken.
    Klaar !
    Neem nu glaasjes,en doe hierin een beetje van de pudding.

    Even wachten tot zich een klein velletje vormt.
    Dan maak je de tweede smaak op dezelfde wijze klaar (vanille)

    Dan hetzelfde voor de chocoladepudding.
    Smakelijk!

    Dit heb ik nog van mijn moeder en grootmoeder geleerd.Vroeger was er ook roze kookpudding,dat gaf een mooier kleur effect.In de plaats heb ik nu de praliné maar genomen.

    26-11-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde aardappelen met grijze garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen.

    benodigdheden:

    8 middelgrote vastkokende aardappelen ( + / - 150 gr.per stuk )
    Peper en zout (naar smaak )
    350 gr grijze garnalen
    1 ui ( fijngesnipperd )
    1 eetlepel fijngehakte bieslook
    200 gr groene ontpitte olijven ( fijngesnipperd )
    100 gr.kappertjes.
    2 teentjes knoflook ( geplet )
    50 gr.gemalen kaas
    2 dl.room
    1 theelepel mosterd
    gemengde sla
    vinaigrette naar keuze

    Was de aardappelen en kook ze ongeschild gaar in ruim lichtgezouten water.
    Giet af en laat afkoelen.
    Snij er een dekseltje af,hol de aardappelen uit,en doe het binnenste in een mengkom.
    Meng onder het uitholsel de garnalen,ui,bieslook,olijfsnippers,kappertjes,knoflook,gemalen kaas
    en de room.
    Kruid met peper en zout
    Meng goed onder elkaar,en werk af met een theelepel mosterd.
    Vul de uitgeholde aardappelen op met dit mengsel,en zet er de dekseltjes weer op.
    Schik de aardappelen in een ovenschotel,en verwarm ze gedurende 10 min.in een oven van
    150°.
    Schik op acht mooie bordensla,en besprenkel met wat vinaigrette.
    Leg hierop een aardappel,en serveer meteen.

    Ikzelf leg naast de aardappel nog 2 opgerolde schelletjes heilbot en een stukje tomaat.Maar dat is niet noodzakelijk.Hou je niet van olijven,laat ze er dan gewoon uit.




                      

    26-11-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:voorgerechten
    » Reageer (0)
    25-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekkere goulash
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 4 Personen:

    Ingredienten:

    1 kg.rundsstoofvlees - 1 liter vleesboullion - 2 paprika's - 2 ajuinen - 2 teentjes knoflook - 1chilipeper of chilipoeder (cayennepeper mag ook) - 2 potjes tomatenpuree - boter - zout - peper - paprikapoeder.

    Bereiding:

    Bak het vlees eerst aan.(kruiden met peper en zout)
    Doe het in een pot.
    Doe wat boter bij de baksaus van het vlees.
    Doe er de gesneden ajuinen,paprika's,chilipeper en look in en laat een 7 tal minuten zachtjes bakken.
    Voeg dit dan bij het vlees.
    Doe er de tomatenpuree bij
    Giet er de vleesboullion bij,en roer goed door elkaar.
    Laat 90 minuten pruttelen.Als het vlees mals is,bindt je met enkele lepels maisena die je opgelost hebt in wat water.Klaar!!

    Ikzelf doe mijn goulash in de snelkookpan.Als je dat ook doet,moet het 15 tot 17 minuten stomen.
    En omdat smaken verschillen
    Vindt je nadien dat er nog tomatenpuree of chilipoeder bij moet,kan je dat nog altijd doen.Ikzelf gebruik cayennepeper.

    25-11-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:vleesgerechten
    » Reageer (0)
    28-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grand marnier parfait
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten:

    4 eieren
    2 eidooiers
    100cc grand marnier
    150 gr suiker
    3dl slagroom
    aardbeien


    Bereidingswijze:


    Doe de eieren en de eidooiers in een kom. Kluts deze. Doe de suiker en de grand marnier erbij en verwarm het geheel au bain marie. (niet laten koken). Neem de kom van het vuur en mix het geheel 10 minuten tot er een romige massa ontstaat. Klop de slagroom (zonder suiker) lobbig en roer dit erdoor. Doe het beslag in een diepvriesbakje en laat dit ongeveer 5 uur invriezen. Je kunt hier plakjes van snijden of bolletjes van scheppen. Dit is erg lekker met aardbeien. Ook met chocoladevlokken als garnering is dit lekker. In de diepvries is het toetje ongeveer 3 weken houdbaar, dus altijd gemakkelijk bij onverwachte gasten!

    28-10-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:nagerechten
    » Reageer (0)
    19-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstpap 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten:

    1 l melk
    250 g dessertrijst
    2 pakjes saffraan of 2 kleine potjes saffraanpoeder
    125 g suiker
    1 vanillestok
    bruine suiker

    Bereiding:

    Zet de rijst op in koud water en laat hem één minuut koken. Spoel af onder koud stromend water. Voeg de uitgelekte rijst bij de kokende melk en laat ze gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje gaar koken. Roer regelmatig met een houten lepel om aanbranden te vermijden. Voeg tijdens het koken de vanillestok en de saffraan toe. Strooi ophet einde van de kooktijd de suiker erin. Blijf roeren met een houten lepel. Bind de nog vloeibare rijstpap met een weinig vanillepuddingpoeder. Roer koud, eventueel in een ijsbad. Stort de hemelse spijs uit op bordjes en serveer met bruine suiker en gouden lepeltjes

    19-10-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:nagerechten
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knoflookaardappeltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten:

    500 gr. krieltjes
    1/8 zure room
    mayonaise
    mosterd
    peper
    zout
    peterselie
    3 à 4 tenen knoflook

    Bereiding:

    De aardappeltjes koken met zout. Zure room, mayonaise, theelepeltje mosterd, peper, zout en knoflook vermengen. Aardappeltjes erdoor. Peterselie fijnknippen en erdoor mengen. Paar uur in de koelkast zetten

    19-10-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:aardappelen
    » Reageer (0)
    12-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romige aardappelterrine
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht:
    Romige aardappelterrine: ( voor 4 personen).


    500 gr.aardappelen,geschild.
    100 gr.roomkaas.
    zout,versgemalen peper.
    3 eetl.bieslook
    1eiwit,stijfgeklopt.
    11/4 dl slagroom,stijfgeklopt
    4 blaadjes witte gelatine.
    1 1/4 dl. créme fraiche
    100 gr.zalmeitjes.

    Extra nodig:

    Terrine of cakevorm,inhoud 11/2 liter.

    Bereidingswijze:

    Aardappelen koken en pureren.
    Puree mengen met kaas,zout,peper en bieslook
    Eiwit en slagroom door puree spatelen.
    Gelatine in ruim koud water een 5 tal min laten weken
    Gelatine met aanhangend water,op zacht vuur laten smelten,en door de puree roeren.
    Vorm met plastiekfolie bekleden,puree erin storten en glad strijken.
    Afgedekt in de koelkast een 4 tal uren laten opstijven
    In plakken gesneden serveren,met créme fraiche en de zalmeitjes.
    De zalmeitjes kunnen ook vervangen worden door een stuk gerookte vis
    (gerookte forel,heilbot,zalm).

    12-10-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:aardappelen
    » Reageer (0)
    07-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pina colada pudding
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingredienten:
     

    1 blik gesuikerde cocoscream (340 ml )
    250 ml. room
    1 liter melk
    2 dl witte rhum (bacardi)
    1 blik ananas schijven op siroop( netto gewicht 560 gr )
    2 eierdooiers
    3 eetlepels maisena (niet afgestreken )
    1 snuifje zout

    Werkwijze:

     

    Melk -  cocoscream - room - witte rum en het sap van de ananas in een grote pot doen,en aan de kook brengen.

    Hou wat vocht apart en breek daarin de maisena.

    De ananasschijven in kleine partjes snijden,en wat stukjes apart houden,om te garneren.

    Wanneer de melk kookt,de gebroken maisena toevoegen.

    Op een zacht vuurtje,eventjes laten doorkoken (1 min.)

    Van het vuur nemen,en al roerend de twee eierdooiers toevoegen.

    Als laatste de ananasstukjes toevoegen.

    Garneren met de stukjes ananas die je apart hebt gehouden.

     

    Ter titel van inlichting:Ik ben de suiker niet vergeten.Maar de cocoscream is zodanig zoet,dat het toevoegen van suiker onnodig is.

    07-10-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nagerechten
    » Reageer (1)
    06-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde perziken met amaretto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benodigdheden:


    8 halve perziken uit blik
    50 gr amaretti koekjes
    25 gr zachte boter
    25 gr basterdsuiker
    1 eierdooier
    4 el amaretto (likeur)
    2,5 dl droge witte wijn
    8 takjes oregano(voor de garnering)
    roomijs 
    1/4 liter slagroom
    1 eetlepel cacaopoeder



    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 180ºC. 
    Hol de binnenkant van de perzik voorzichtig met een lepeltje iets uit, zodat er  ruimte is voor de vulling. Snij het weggesneden vruchtvlees fijn en zet het apart.Doe de amaretti koekjes in een kom en breek ze in kleine stukjes.Roer de boter en suiker glad en roer het  vruchtvlees, de eierdooier, de helft van de likeur en de verkruimelde koekjes erdoor.Vet  een ovenschaal in met boter waar de perzik helften naast elkaar inpassen.Schep de vulling in de perziken en zet ze in de schaal. Meng de overige likeur met de wijn en giet dit mengsel over de perziken.Bak ze ongeveer 10 minuten.
    Leg op elk bordje 2 halve perziken, en een bolletje ijs. Spuit wat toefjes slagroom rondom de perziken. Doe de cacaopoeder in een zeefje en bestrooi de slagroom hiermee.Garneer het geheel met de oregano.
    Eet  smakelijk.

    06-10-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:nagerechten
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Syllabub
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .

    06-10-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:nagerechten
    » Reageer (0)


    Hallo.
    Leuk dat je even langskomt.
    Hopelijk vindt je hier iets naar je zin
    Ik verwacht je snel terug.
    Heb je vragen?Stuur mij gerust een mailtje.
    Bedankt voor je bezoek.
    Groetjes.
    Rina.

    MY HOUSE ON WEB


           
    Categorieën
  • aardappelen (2)
  • nagerechten (10)
  • soepen (3)
  • visgerechten (0)
  • vleesgerechten (1)
  • voorgerechten (6)


  •              

             




                          
                 
      


       


             
                    

                

                

          
                




       


             
    Heb je vragen of opmerkingen.Klik op het envelopje en mail mij


    Foto

    Schrijf a.u.b.een berichtje in mijn gastenboek




              
                            


                                      

    Wel eventjes het gewicht blijven controleren,als je receptjes uitprobeert :-)))Anders gaan jullie er straks uitzien zoals dit koppeltje

            

             

        
                     


















             
              




                  

     

           


      
        



     


          

                         


          
             


             
               




                



       


           


                  




     

              


                     

                 
     

                      




                  




                 




                             




                 




                



                       

                  

     


       

          







             

             


              



             


                  


             


      


             


           


        







       



            
                



               


               


     


                          

     
                     




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!