| Voorgerecht:Romige aardappelterrine: ( voor 4 personen).
 
 500 gr.aardappelen,geschild.
 100 gr.roomkaas.
 zout,versgemalen peper.
 3 eetl.bieslook
 1eiwit,stijfgeklopt.
 11/4 dl slagroom,stijfgeklopt
 4 blaadjes witte gelatine.
 1 1/4 dl. créme fraiche
 100 gr.zalmeitjes.
 
 Extra nodig:
 Terrine of cakevorm,inhoud 11/2 liter.
 
 Bereidingswijze:
 
 Aardappelen koken en pureren.
 Puree mengen met kaas,zout,peper en bieslook
 Eiwit en slagroom door puree spatelen.
 Gelatine in ruim koud water een 5 tal min laten weken
 Gelatine met aanhangend water,op zacht vuur laten smelten,en door de puree roeren.
 Vorm met plastiekfolie bekleden,puree erin storten en glad strijken.
 Afgedekt in de koelkast een 4 tal uren laten opstijven
 In plakken gesneden serveren,met créme fraiche en de zalmeitjes.
 De zalmeitjes kunnen ook vervangen worden door een stuk gerookte vis
 (gerookte forel,heilbot,zalm).xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
 
 |