Voorgerecht: Romige aardappelterrine: ( voor 4 personen).
500 gr.aardappelen,geschild. 100 gr.roomkaas. zout,versgemalen peper. 3 eetl.bieslook 1eiwit,stijfgeklopt. 11/4 dl slagroom,stijfgeklopt 4 blaadjes witte gelatine. 1 1/4 dl. créme fraiche 100 gr.zalmeitjes.
Extra nodig: Terrine of cakevorm,inhoud 11/2 liter.
Bereidingswijze:
Aardappelen koken en pureren. Puree mengen met kaas,zout,peper en bieslook Eiwit en slagroom door puree spatelen. Gelatine in ruim koud water een 5 tal min laten weken Gelatine met aanhangend water,op zacht vuur laten smelten,en door de puree roeren. Vorm met plastiekfolie bekleden,puree erin storten en glad strijken. Afgedekt in de koelkast een 4 tal uren laten opstijven In plakken gesneden serveren,met créme fraiche en de zalmeitjes. De zalmeitjes kunnen ook vervangen worden door een stuk gerookte vis (gerookte forel,heilbot,zalm).xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|