Schik in elk bord een stukje gerookte zalm, heilbot en forel. Garneer met een half kerstomaatje, een plukje tuinkers en een schepje mierikswortelsaus. Leg op de vis wat gesnipperde ajuin. Strooi er nog wat dille overheen.
Opgelet: de mierikswortelsaus is behoorlijk pikant!
bereiding: Pocheer de champignons gedurende 3 minuten in water met wat azijn. Giet ze af en doe ze in een bak met koud water. Klop de slagroom totdat hij bijna stijf is, meng hem door de mayonaise, voeg er sherry, cognac, tomatenketchup en worcestersaus naar smaak toe, en eventueel paprikapoeder en citroensap. Voeg er de garnalen, de in vieren gesneden champignons en de fijngehakte hardgekookte eieren bij en doe alles goed door elkaar. Beleg de coupes met een mooi sla blaadje, verdeel het mengsel over de coupes, garneer het geheel met een schijfje citroen, een beetje paprikapoeder en een takje peterselie. Eet smakelijk
Verwarm de oven voor op 200 °C Veeg de paddestoelen schoon met keukenpapier,haal de steeltjes eruit en bewaar deze. Hol ze daarna verder uit. Maak de steeltjes schoon en hak deze fijn.Snijd de chorizo in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn. Snipper de ui heel fijn. Ontvel de tomaat door deze even in heet water te dompelen. Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de paddestoelen strak tegen elkaar er in.Meng de paddestoelsteeltjes met de chorizo, tomaat, ui en peterselie. Vul de paddestoelen met dit mengsel en leg er de plakjes ontbijtspek kruislings over.Bak het geheel in 15 a 20 minuten bruin en gaar. Strooi er daarna wat koriander over. Eet smakelijk.
Warm de oven voor op 175° C. Maak de champignons schoon en breek de stelen uit de hoed. Hak de stelen klein. Maak het bosuitje schoon en snijd het klein. Maak het gehakt aan met de kleingesneden stelen, het paneermeel, de melk, de uitgeperste knoflook, de bosui, peper en zout. Vul hiermee de champignonhoeden en zet ze in een ovenvaste schaal. Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas er over. Giet een bodempje water in de schaal en laat de champignons in de hete oven in 20 minuten gaar worden. Of laat de champignons in een aluminium barbecueschaal of verpakt in aluminiumfolie op de barbecue gaar worden.
Was de aardappelen en kook ze ongeschild gaar in ruim lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij er een dekseltje af,hol de aardappelen uit,en doe het binnenste in een mengkom. Meng onder het uitholsel de garnalen,ui,bieslook,olijfsnippers,kappertjes,knoflook,gemalen kaas en de room. Kruid met peper en zout Meng goed onder elkaar,en werk af met een theelepel mosterd. Vul de uitgeholde aardappelen op met dit mengsel,en zet er de dekseltjes weer op. Schik de aardappelen in een ovenschotel,en verwarm ze gedurende 10 min.in een oven van 150°. Schik op acht mooie bordensla,en besprenkel met wat vinaigrette. Leg hierop een aardappel,en serveer meteen.
Ikzelf leg naast de aardappel nog 2 opgerolde schelletjes heilbot en een stukje tomaat.Maar dat is niet noodzakelijk.Hou je niet van olijven,laat ze er dan gewoon uit.