Inhoud blog
  • Appelbeignets
  • Visserspotje
  • Bladerdeeghoedje
  • Waterkerssoep
  • Vogelnestje
  • Visschelpen
  • Russische petatjes
  • Kaasdessert
  • Voorgerecht met gerookte vis
  • Garnalencoktail
  • Gevulde paddestoelen
  • Lekker fruitdessert
  • Scampi's
  • Rijstpap
  • Mosselbrochetjes
  • Ananasijs
  • Aardbeien-kiwi dessrtje
  • Aardbeien ijs
  • Kaasmousse met fruit
  • Mousse van perziken
  • Rijstgebak met abrikozen
  • Pikante remouladesaus
  • Grand marnier dessert
  • Bavarois van ananas
  • Ananasschuim
  • Aardappel-kaaskroketjes
  • Advokaat
  • Luchtig dessertje
  • Zalmkoekjes
  • Pompoensoep met curry
  • Gevulde champignons 2
  • Gevulde champignons
  • Tiramisu 3
  • Tiramisu 2
  • Tiramisu
  • Vlaggetjes pudding
  • Gevulde aardappelen met grijze garnalen
  • Lekkere goulash
  • Grand marnier parfait
  • Rijstpap 2
  • Knoflookaardappeltjes
  • Romige aardappelterrine
  • Pina colada pudding
  • Gevulde perziken met amaretto
  • Syllabub
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



        



    WebChef Recept

    Ben je op zoek naar een recept?
    Klik dan op Webchef


                                           


           

                       
          
                  


                               
               
                     


           

                          
      
                                        



           








            





                   



                        


             

                    


                

                

             

        


                


                 


      


      

               

                  



                       




             




             



                  








                      




          



          



       



                      




      




     




       



            


             

                






          




        


      


           


     


                     


     
     



     



           



        



         



      

      



        


      


          
    .

    27-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorgerecht met gerookte vis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingredienten

    Voor 2 Personen:

    - 2 schijfjes gerookte heilbot
    - 2 schijfjes gerookte zalm
    - 2 stukjes gerookte forel
    - 1 kerstomaatje
    - 1 bosje tuinkers
    - 1 potje mierikswortelsaus
    - gedroogde dille
    - 1 ajuin (gesnipperd)

    Bereidingswijze

    Schik in elk bord een stukje gerookte zalm, heilbot en forel. Garneer met een half kerstomaatje, een plukje tuinkers en een schepje mierikswortelsaus. Leg op de vis wat gesnipperde ajuin. Strooi er nog wat dille overheen.

    Opgelet: de mierikswortelsaus is behoorlijk pikant!

    27-11-2007 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:voorgerechten
    » Reageer (0)
    01-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalencoktail
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingredienten:

    100 gram champignons
    200 gram garnalen 
    2 hardgekookte eieren
    2 eetlepels mayonaise
    citroensap
    2 dl slagroom
    4 blaadjes peterselie 
    peper, zout
    1 borrelglas sherry
    azijn
    1kropje sla 
    tomatenketchup
    paprikapoeder
    worcestersaus

     

     

    bereiding:

    Pocheer de champignons gedurende 3 minuten in water met wat azijn. Giet ze af en doe ze in een bak met koud water.  Klop de slagroom totdat hij bijna stijf is, meng hem door de mayonaise, voeg er sherry, cognac,  tomatenketchup en worcestersaus naar smaak toe, en eventueel paprikapoeder en citroensap. Voeg er de garnalen, de in vieren gesneden champignons en de fijngehakte hardgekookte eieren bij en doe alles goed door elkaar. Beleg de coupes met een mooi sla blaadje, verdeel het mengsel over de coupes, garneer het geheel met  een schijfje  citroen, een beetje paprikapoeder en een takje peterselie. 
    Eet smakelijk  

     

    01-11-2007 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:voorgerechten
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde paddestoelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingredienten:

     

     

    4 reuzenpaddestoelen 
    1 ui
    100 gram chorizo
    8 plakjes ontbijtspek
    1 tomaten
    peterselie
    olijfolie
    verse korianderblaadjes

     

     

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 200 °C Veeg de paddestoelen schoon met keukenpapier,haal de steeltjes eruit en bewaar deze. Hol ze daarna verder uit. Maak de steeltjes schoon en hak deze fijn.Snijd de chorizo in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn. Snipper de ui heel fijn. Ontvel de tomaat door deze even in heet water te dompelen. Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de paddestoelen strak tegen elkaar er  in.Meng de paddestoelsteeltjes met de chorizo, tomaat, ui en peterselie. Vul de paddestoelen met dit mengsel en leg er de plakjes ontbijtspek kruislings over.Bak het geheel in 15 a 20 minuten bruin en gaar. Strooi er daarna wat koriander over.
    Eet smakelijk.

    01-11-2007 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:voorgerechten
    » Reageer (0)
    17-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde champignons 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ingredienten voor 12 stuks


    12 grote champignons

    25 gr. Gesmolten boter of margarine

    1 verkruimeld sneetje witbrood zonder korst

    1 eetlepel fijngehakte peterselie

    Peper,zout

    3 eetlepels créme fraiche

     

     

     

    Bereiding

     

    Maak de champignons schoon,en draai de stelen er voorzichtig uit

    Wentel de champignonkapjes even in de gesmolten boter.

    Hak de champignonstelen grof,en meng ze met de hamblokjes,

    de broodkruimels,de peterselie,de créme fraiche,peper en zout.

    Vul de champignons met het mengsel,en zet ze in een ingevette ovenschaal

    Bak de champignons + /-  15 min. in een op 225° voorverwarmde oven

    17-12-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:voorgerechten
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde champignons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ingrediënten:

     

     

    4-6 grote champignons
    1 bosuitje
    150 gram rundergehakt
    1 eetlepel paneermeel
    1 eetlepel melk
    ½ teentje knoflook
    peper, zout
    25 gram geraspte Parmezaanse kaas

     

     

    Bereiding: 


    Warm de oven voor op 175° C. Maak de champignons schoon en breek de stelen uit de hoed. Hak de stelen klein. Maak het bosuitje schoon en snijd het klein. Maak het gehakt aan met de kleingesneden stelen, het paneermeel, de melk, de uitgeperste knoflook, de bosui, peper en zout. Vul hiermee de champignonhoeden en zet ze in een ovenvaste schaal. Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas er over. Giet een bodempje water in de schaal en laat de champignons in de hete oven in 20 minuten gaar worden.
    Of laat de champignons in een aluminium barbecueschaal of verpakt in aluminiumfolie op de barbecue gaar worden.

    17-12-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:voorgerechten
    » Reageer (0)
    26-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde aardappelen met grijze garnalen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor 8 personen.

    benodigdheden:

    8 middelgrote vastkokende aardappelen ( + / - 150 gr.per stuk )
    Peper en zout (naar smaak )
    350 gr grijze garnalen
    1 ui ( fijngesnipperd )
    1 eetlepel fijngehakte bieslook
    200 gr groene ontpitte olijven ( fijngesnipperd )
    100 gr.kappertjes.
    2 teentjes knoflook ( geplet )
    50 gr.gemalen kaas
    2 dl.room
    1 theelepel mosterd
    gemengde sla
    vinaigrette naar keuze

    Was de aardappelen en kook ze ongeschild gaar in ruim lichtgezouten water.
    Giet af en laat afkoelen.
    Snij er een dekseltje af,hol de aardappelen uit,en doe het binnenste in een mengkom.
    Meng onder het uitholsel de garnalen,ui,bieslook,olijfsnippers,kappertjes,knoflook,gemalen kaas
    en de room.
    Kruid met peper en zout
    Meng goed onder elkaar,en werk af met een theelepel mosterd.
    Vul de uitgeholde aardappelen op met dit mengsel,en zet er de dekseltjes weer op.
    Schik de aardappelen in een ovenschotel,en verwarm ze gedurende 10 min.in een oven van
    150°.
    Schik op acht mooie bordensla,en besprenkel met wat vinaigrette.
    Leg hierop een aardappel,en serveer meteen.

    Ikzelf leg naast de aardappel nog 2 opgerolde schelletjes heilbot en een stukje tomaat.Maar dat is niet noodzakelijk.Hou je niet van olijven,laat ze er dan gewoon uit.




                      

    26-11-2006 om 00:00 geschreven door Rina

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:voorgerechten
    » Reageer (0)


    Hallo.
    Leuk dat je even langskomt.
    Hopelijk vindt je hier iets naar je zin
    Ik verwacht je snel terug.
    Heb je vragen?Stuur mij gerust een mailtje.
    Bedankt voor je bezoek.
    Groetjes.
    Rina.

    MY HOUSE ON WEB


           
    Categorieën
  • aardappelen (2)
  • nagerechten (10)
  • soepen (3)
  • visgerechten (0)
  • vleesgerechten (1)
  • voorgerechten (6)


  •              

             




                          
                 
      


       


             
                    

                

                

          
                




       


             
    Heb je vragen of opmerkingen.Klik op het envelopje en mail mij


    Foto

    Schrijf a.u.b.een berichtje in mijn gastenboek




              
                            


                                      

    Wel eventjes het gewicht blijven controleren,als je receptjes uitprobeert :-)))Anders gaan jullie er straks uitzien zoals dit koppeltje

            

             

        
                     


















             
              




                  

     

           


      
        



     


          

                         


          
             


             
               




                



       


           


                  




     

              


                     

                 
     

                      




                  




                 




                             




                 




                



                       

                  

     


       

          







             

             


              



             


                  


             


      


             


           


        







       



            
                



               


               


     


                          

     
                     




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!