Ben je op zoek naar een recept? Klik dan op Webchef
.
19-10-2006
Knoflookaardappeltjes
Ingrediënten:
500 gr. krieltjes 1/8 zure room mayonaise mosterd peper zout peterselie 3 à 4 tenen knoflook
Bereiding:
De aardappeltjes koken met zout. Zure room, mayonaise, theelepeltje mosterd, peper, zout en knoflook vermengen. Aardappeltjes erdoor. Peterselie fijnknippen en erdoor mengen. Paar uur in de koelkast zetten
Aardappelen koken en pureren. Puree mengen met kaas,zout,peper en bieslook Eiwit en slagroom door puree spatelen. Gelatine in ruim koud water een 5 tal min laten weken Gelatine met aanhangend water,op zacht vuur laten smelten,en door de puree roeren. Vorm met plastiekfolie bekleden,puree erin storten en glad strijken. Afgedekt in de koelkast een 4 tal uren laten opstijven In plakken gesneden serveren,met créme fraiche en de zalmeitjes. De zalmeitjes kunnen ook vervangen worden door een stuk gerookte vis (gerookte forel,heilbot,zalm).