xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> Ingredienten:
1 blik gesuikerde cocoscream (340 ml ) 250 ml. room 1 liter melk 2 dl witte rhum (bacardi) 1 blik ananas schijven op siroop( netto gewicht 560 gr ) 2 eierdooiers 3 eetlepels maisena (niet afgestreken ) 1 snuifje zout
Werkwijze:
Melk - cocoscream - room - witte rum en het sap van de ananas in een grote pot doen,en aan de kook brengen.
Hou wat vocht apart en breek daarin de maisena.
De ananasschijven in kleine partjes snijden,en wat stukjes apart houden,om te garneren.
Wanneer de melk kookt,de gebroken maisena toevoegen.
Op een zacht vuurtje,eventjes laten doorkoken (1 min.)
Van het vuur nemen,en al roerend de twee eierdooiers toevoegen.
Als laatste de ananasstukjes toevoegen.
Garneren met de stukjes ananas die je apart hebt gehouden.
Ter titel van inlichting:Ik ben de suiker niet vergeten.Maar de cocoscream is zodanig zoet,dat het toevoegen van suiker onnodig is.
|