Ingredienten
200 gram savoiardi (Italiaanse lange vingers) 4 grote koppen espresso koffie 6 el suiker 250 gram mascarpone 3 borrelglaasjes likeur naar smaak (bij. Marsala, Tia Maria of Amaretto) 6 eieren snufje zout cacao poeder
Bereidingxml:namespace prefix = o />
Koffie zetten. De koffie in een grote kom doen samen met de likeur. De eieren scheiden (dooier-eiwit). Het eiwit moet echt zuiver blijven. Klop met de mixer de eierdooiers met de suiker cremig. Voeg de mascarpone toe en goed mixen. Eiwit met snufje zout schuimig kloppen met garde (met de hand dus!) Maak een mengsel van dooiers en wit. Neem een schaal. Bedek de bodem met wat mengsel. Dip (niet te lang, net even kopje onder) de lange vingers in het koffie/likeur mengsel) en bedek daarmee de bodem. Leg hierover weer een laagje mengsel. Bestooi dit met wat cacao poeder. Leg hierop weer een laagje gedrenkte lange vingers, weer een laagje mengsel erover en bestrooi dit weer met cacao poeder. Zet schaal nu minstens 2 uur in de ijskast. Voordat je de Tiramisu gaat serveren nog even wat cacao erover strooien.
|