Voor 4 personen
Benodigdheden:
1 1/2 liter melk zout 30 gr puddingpoeder ( vanille ) 30 gr.puddingpoeder (chocolade) 30 gr.puddingpoeder (praliné )
Werkwijze:
Neem van een halve liter melk 5 soeplepels af om de puddingpoeder (praliné ) te breken. Voeg bij de rest van de melk een snuifje zout en 38 gr suiker.Breng aan de kook.Neem de melk van het vuur,en voeg de gebroken puddingpoeder toe.Terug op het vuur zetten en even laten opkoken. Klaar ! Neem nu glaasjes,en doe hierin een beetje van de pudding.
Even wachten tot zich een klein velletje vormt. Dan maak je de tweede smaak op dezelfde wijze klaar (vanille)
Dan hetzelfde voor de chocoladepudding. Smakelijk!
Dit heb ik nog van mijn moeder en grootmoeder geleerd.Vroeger was er ook roze kookpudding,dat gaf een mooier kleur effect.In de plaats heb ik nu de praliné maar genomen.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|