xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten:
60 gr. bittere chocolade 2,5 dl. melk 2,5 dl room 5 eieren
125 gr. suiker
200 gr. aardbeien
50 gr. pistaches
Zout
Bereiding :
Rasp de chocolade. Breng de melk en de room tot tegen de kook aan.
Klop de eierdooiers los met 50 gr. suiker
Giet er geleidelijk de hete melk bij. Blijf roeren.
Zet de pan weer op een zacht vuur tot de créme indikt
Roer voortduren , en laat vooral niet koken !
Neem dan van het vuur af, voeg de geraspte choclade
toe, en roer tot deze gesmolten is.
Schep de crème in kleine kommetjes, dek ze af met vershoudfolie
( zodat er geen vel op de crème komt ).En laat volledig afkoelen.
Spoel de aardbeien, hak de pistaches grof.
Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Strooi er de rest
van de suiker bij,en blijf stevig kloppen,tot het eiwitschuim
mooi glanst,en in pieken rechtop blijft staan.
Breng in een grote pan water aan de kook. Schep met een lepel
Hoopjes eiwitschuim in het water.Laat ze één minuut koken
en haal ze weer uit het water met een schuimspaan.
Laat goed uitlekken in een vergiet.
Leg een vlottend eilandje op elke portie chocoladecréme,
Voeg wat aardbeien toe en werk af met pistaches
|