| Ingrediënten:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
 400 gr. gekookte aardappels
 0,5 dl. melk
 50 gr. boter
 Peper - zout - nootmuskaat
 100 gr belegen kaas
 1 ei
 Paneermeel
 
 Bereiding:
 
 De warme gekookte aardappels fijnstampen met melk,boter,zout,peper en nootmuskaat.
 Er een stevige puree van maken, en laten afkoelen.
 Dan de geraspte kaas toevoegen,en goed mengen.
 Hiermee kroketjes vormen.Met één dikke eetlepel vol,eerst een ovaalronde bal vormen,en deze vormen tot een kroketmodel.
 (Oppassen dat er geen barstjes in zitten ).
 De kroketjes door het losgeklopt ei en paneermeel halen.
 Frituren in niet te heet vet 170 à 175°.Nadien even op keukenpapier laten uitlekken
 
 |