Ben je op zoek naar een recept? Klik dan op Webchef
.
01-11-2008
Visserspotje
Ingredienten : (4personen)
400 gr. zeewolffilet 400 gr.zalm (steaks of filet puur) een twintigtal asperges (vers of diepvries) 100 gr.bladspinazie (diepvries) 4 eetl.bloem 5 eetl.boter 1,5 dl room 1 eierdooier nootmuskaat peper en zout
Voor de bouillon:
3 takjes selder 1 preistengel 2 wortelen 1,5 dl droge witte wijn Het sap van 1/4 citroen 1 laurierblad 1 snuifje tijm Versgemalen peper
Voorbereiding:
Breng 1 liter water aan de kook met de ingredienten van de bouillon Laat 10 min.sudderen Breek te grote stukken zeewolf in kleinere stukken Snij de diepgevroren asperges in stukken. Als u werkt met verse asperges,schil ze dan eerst met een dunschiller.
Bereiding: (25 min.) Leg de stukken diepgevroren zeewolf en zalm in de kokende bouillon en laat op een zacht vuurtje gedurende tien minuten gaar worden. Schep de vis uit de bouillon en snij in blokjes. Verhit 1 eetlepel boter in een kookpan en doe er de (diegevroren) aspergestukjes in Laat al roerend 5 à 10 min.(afhankelijk van de dikte) stoven op een zacht vuur. Verhit 4 eetlepels boter in een kookpan en roer er de bloem door.Laat even bakken,en leng al roerend aan met de gezeefde visbouillon tot u een gladde saus bekomt. Werk de saus af met de room en kruid met nootmuskaat,peper en zout. Klop een eierdooier los in een kopje,en roer dit vervolgens door de saus Voeg de diepgevroren spinazie bladeren,de gestoofde aspergestukjes en de blokjes vis toe. Warm nog even op,maar laat niet koken.
Afwerking:
Schep het vispotje in diepe borden en dien op met natuuraardappelenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />