Inhoud blog
  • Appelbeignets
  • Visserspotje
  • Bladerdeeghoedje
  • Waterkerssoep
  • Vogelnestje
  • Visschelpen
  • Russische petatjes
  • Kaasdessert
  • Voorgerecht met gerookte vis
  • Garnalencoktail
  • Gevulde paddestoelen
  • Lekker fruitdessert
  • Scampi's
  • Rijstpap
  • Mosselbrochetjes
  • Ananasijs
  • Aardbeien-kiwi dessrtje
  • Aardbeien ijs
  • Kaasmousse met fruit
  • Mousse van perziken
  • Rijstgebak met abrikozen
  • Pikante remouladesaus
  • Grand marnier dessert
  • Bavarois van ananas
  • Ananasschuim
  • Aardappel-kaaskroketjes
  • Advokaat
  • Luchtig dessertje
  • Zalmkoekjes
  • Pompoensoep met curry
  • Gevulde champignons 2
  • Gevulde champignons
  • Tiramisu 3
  • Tiramisu 2
  • Tiramisu
  • Vlaggetjes pudding
  • Gevulde aardappelen met grijze garnalen
  • Lekkere goulash
  • Grand marnier parfait
  • Rijstpap 2
  • Knoflookaardappeltjes
  • Romige aardappelterrine
  • Pina colada pudding
  • Gevulde perziken met amaretto
  • Syllabub
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



        



    WebChef Recept

    Ben je op zoek naar een recept?
    Klik dan op Webchef


                                           


           

                       
          
                  


                               
               
                     


           

                          
      
                                        



           








            





                   



                        


             

                    


                

                

             

        


                


                 


      


      

               

                  



                       




             




             



                  








                      




          



          



       



                      




      




     




       



            


             

                






          




        


      


           


     


                     


     
     



     



           



        



         



      

      



        


      


          
    .

    27-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visschelpen

    Ingredientenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Voor 6 Personen:

    - 500 gram ongepelde grijze garnalen
    - 50 gram champignons
    - 600 gram kabeljauwmoten
    - 150 gram gemalen gruyere kaas
    - bakboter
    - 2 x 10 cl droge witte wijn
    - 1 winterwortel (in schijfjes)
    - 1 ajuin (gehalveerd)
    - 2 takjes selder (in stukken gesneden)
    - 1 laurierblad
    - 2 takjes tijm
    - 2 liter water
    - peper en zout
    - 30 gram boter
    - 30 gram bloem
    - 1 eetlepel citroensap

    Bereidingswijze

    Snij de champignons in schijfjes en halveer deze nogmaals. Stoof ze gedurende 10 minuten aan in wat bakboter.

    Pel de garnalen en hou de garnalen apart. Hou ook de koppen en de pellen bij. Doe de garnaalpellen en koppen in een pot, giet er 10 cl witte wijn bij en laat onder voortdurend roeren 10 minuutjes pruttelen op een zacht vuurtje. Doe alles in een vergiet en vang het kookvocht op. Hou het kookvocht bij.

    Doe 2 liter water in een grote kookpot en doe er de winterwortel, ajuin, selder, laurierblad, peper, zout en tijm in. Breng het geheel aan de kook en laat 20 minuutjes koken. Voeg 10 cl witte wijn en de kabeljauwmoten toe en laat nog 10 minuten trekken tot een bouillon. Giet alles door een vergiet en hou de bouillon en de kabeljauw bij. Fileer de kabeljauw en snij in stukjes.

    Smelt de boter in een kookpot en voeg er de bloem bij. Roer dit goed door elkaar en voeg beetje bij beetje onder voortdurend roeren met de garde (klopper) wat visbouillon toe tot een gladde saus wordt bekomen. U heeft hiervoor ongeveer 20 cl van de visbouillon nodig (de overschot kan je invriezen om later een heerlijke vissoep van te maken). Breng de saus op smaak met ruim peper en zout en draai het vuur uit. Voeg de champignons, het citroensap en de gefileerde kabeljauw toe en zet onder elkaar. Roer er 5 cl van het garnalenvocht onder alsook de gepelde garnalen.

    Beboter 6 visschelpen en vul ze met het mengsel dat je net hebt gemaakt. Strooi er wat kaas overheen en leg er enkele stukjes boter op.

    Zet de visschelpen in een voorverwarmde oven van 175 graden gedurende 35 minuten. Serveer warm.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Hallo.
    Leuk dat je even langskomt.
    Hopelijk vindt je hier iets naar je zin
    Ik verwacht je snel terug.
    Heb je vragen?Stuur mij gerust een mailtje.
    Bedankt voor je bezoek.
    Groetjes.
    Rina.

    MY HOUSE ON WEB


           
    Categorieën
  • aardappelen (2)
  • nagerechten (10)
  • soepen (3)
  • visgerechten (0)
  • vleesgerechten (1)
  • voorgerechten (6)


  •              

             




                          
                 
      


       


             
                    

                

                

          
                




       


             
    Heb je vragen of opmerkingen.Klik op het envelopje en mail mij


    Foto

    Schrijf a.u.b.een berichtje in mijn gastenboek




              
                            


                                      

    Wel eventjes het gewicht blijven controleren,als je receptjes uitprobeert :-)))Anders gaan jullie er straks uitzien zoals dit koppeltje

            

             

        
                     


















             
              




                  

     

           


      
        



     


          

                         


          
             


             
               




                



       


           


                  




     

              


                     

                 
     

                      




                  




                 




                             




                 




                



                       

                  

     


       

          







             

             


              



             


                  


             


      


             


           


        







       



            
                



               


               


     


                          

     
                     




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!