Hazenrug harlekeyn met puree van spruitjes en gekarameliseerde wortelen
Benodigdheden:
1 bussel wortels met loof
2 hazenrug
500g spruiten
1kg aardappelen
2 eieren
100g boter
2 dl room
peper, zout en nootmuskaat
1 eetlepel suiker
½ l wildfond
paar takjes platte peterselie
Bereiding:
Schil de wortelen maar hou wat loof over en kook deze beetgaar met boter , pezo, nootmuskaat en laurierblad
Schil de aardappelen en kook ze gaar
Kuis de spruiten en kook ze gaar in water met boter ,pezo, en nootmuskaat
Maak van de aardappelen puree, mix de spruiten als ze gaar zijn en doe beide samen goed afsmaken met kruiden
Kruid het vlees aen bak aan in een panzet ze vervolgens in de oven voor 15 min
Verwarm de wildfond in 2 potten en doe bij 1 pot 2dl room bij
Bak de wortelen in een pan, doe er suiker bij en laat de wortelen karameliseren
Als de hazenrug gaar is de filets losmaken met behulp van een lepel , snij het vlees langs de dikke kant in 3 stukken zodat je ze wat kan openleggen
Doe langs beide kanten wat saus , maak quenelle van de puree en dreseer de wortelen en garnier daarna alles af
Smakkelijk!!!
|