Klassieke Franse Uiensoepxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Benodigheden:
4 ajuinen
½ l kippenbouillon
300 g gemalen gruyere
peper en zout
1 laurierblad
1 stokbrood
100 g boter
Bereiding:
Pel de ajuinen en snij ze in de helft
Snij de halve ajuinen in ringen
Stoof de ringen in boter in een grote pot en laat ze rustig garen,
Voeg de kippenbouillon toe samen met het laurierblad, peper en zout
Laat rustig koken.
DEZE SOEP NIET MIXEN
Snij het stokbrood in stukken en leg er de kaas op,
Laat deze 10 min roosteren in een oven van 200° c of toast de stukken stokbrood
Doe de soep in kommetjes en leg er de toast erin en overstrooi met veel kaas en laat deze
Nog 10 min roosteren in de oven.
Serveer de soep en leg er de warme kaastoasten op
Dien zeer warm op.
|