KALFSTEAK MET OESTERZWAMMENxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Benodigdheden:
4 kalfsteak
bakje oesterzwammen
½ l demi glace
3 sneden hesp
1 potje truffel
50 g boter
scheut cognac
Bereiding:
Bak de kalfsteak in een hete pan langs 2 kanten mooi bruin en bak ze verder af op een braadslede in de oven voor 15 min
Saus : snij de helft oesterzwammen in jullienne, stoof deze met boter , voeg er de demi glacé aan toe en laat koken, voeg er als laatstede in jullienne gesneden truffel en hesp aan toe, afsmaken met cognac , peper en zout.
De andere helft van de oesterzwammen zonder te snijden bakken in een hete pan met boter, afsmaken met peper, zout en muskaatnoot
Het vlees en de gebakken oesterzwammen dresseren op een bord .
De saus er niet overgieten maar ernaast.
|