Gevuld kalfsgebraad met herfstgroenten , vleesjus en souffle - aardappelen xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Benodigdheden
1 kg kalfsgebraad of filets
150 g boter
2 wortels
100g boschampignons
2 stronken witloof
6 grote aardappelen
1 dl room
Bereiding:
Snij het gebraad in mooie sneden, leg ze op een snijplank en slaag ze plat met een mes ,
Het vlees goed kruiden.
Snij de groenten fijn , stoof ze op vuur met wat boter voeg de room aan toe en laat inkoken.
Goed kruiden.
Doe de groenten op het vlees en plooi toe, maak dicht met een koord of tandenstokers , bak voorzichtig aan in een pan en leg ze op een beboterde bakplaat, laat 15 garen op 180°c leg de stukken vlees apart, verwijderd het vuil en zet de bakplaat op een vuur, blus met wat water.
Laat inkoken en voeg er wat boter bij, zeef de saus smaak nog wat af met peper en zout eventueel wat rundsbouilon.
Schil de aardappelen , was ze en snij deze in zeer dunne schijfjes.
Bak deze in zeer heet frituurvet tot ze beginnen te stollen,dien warm op met wat zout.
Smakelijk.
|