Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    08-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale vrouwendag!



    Naast de massa’s themadagen zoals  ‘dikke truiendag’ , ‘koopzondag’ of ‘complimentendag’ hebben we ook de Internationale vrouwendag. Wil je weten wanneer het die dag is ? Toets dan bloemist en vrouwen in op de computer en Google zorgt voor het antwoord. Zo kom je bij vandaag 8 maart ‘de Internationale Vrouwendag‘ in mijn ogen een doorslagje van ‘de dag van de klant’ of ‘Valentijn’ of ‘Secretaressendag’.


    Nee, ik hoef vandaag geen felicitaties. Ik probeer als vrouw elke dag mijn mannetje te staan. En ja, ik stuit wel eens op vooroordelen en zo nu en dan moet ik harder roepen als ik iets wil bereiken. Maar dat neem ik er graag bij. Want ik word niet onderdrukt, misbruikt of genegeerd omdat ik vrouw ben. Wat niet wil zeggen dat er in ons land geen werk aan de winkel is om vrouwen een gelijkwaardige positie te geven, bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt. Nog altijd krijgen vrouwen gemiddeld minder salaris voor hetzelfde werk als mannen, nog altijd zijn vrouwen sterk ondervertegenwoordigd in leidinggevende posities. Nodig eens wat meer vrouwen  uit in panels, laat hen ook eens aan het woord, laat hen debatteren met hun mannelijke collega’s en dat zal veel meer impact hebben dan hen enkel vandaag even in de ' vitrine' te zetten, denk ik!

    Vrouwendag is voor mij eerder aandacht voor die vrouwen die geen kansen krijgen. Die niet mogen of kunnen studeren, die opgesloten worden omdat ze vrouw zijn, die hun stem niet kunnen laten horen. Vrouwendag is er om te pleiten dat iedereen, man en vrouw, overal ter wereld, gelijke kansen krijgen. Dan hoef ik – zoals het cliché het wil – als vrouw niet meer te zagen.

    Het is toch godgeklaagd dat men het begrip ‘Vrouwendag’ niet  boven al dat commerciële gedoe weet te tillen. Het gaat hier wel degelijk over de helft van de wereldbevolking. En ruim de helft van die helft heeft het niet voor de wind. Dan denk ik aan die duizenden vrouwen die ik niet eens de hand mag schudden omdat hun mannen vinden dat ze "in naam van één of andere God" dat niet kunnen toelaten. Het heeft met onreinheid te maken. En wat meer is, daar moeten we bergen begrip, respect en wat dan ook voor opbrengen want deze misselijk makende houding tegenover vrouwen stoelt op duizenden jaren oude cultuur.

    In heel de wereld moet een half miljard vrouwen zich zelfs verbergen onder talloze lagen textiel omdat "alweer" een God dat heeft voorgeschreven. In verschillende landen worden elk jaar nog pasgeboren kinderen vermoord omdat ze niet het juiste geslacht hebben. De moeders moeten wel meteen weer aan de slag in de blijde verwachting dat hun volgende poging wel een jongetje kan opleveren.
    In heel veel landen is het bedroevend gesteld met de rechten van vrouwen. Ze worden achtergesteld, legaal mishandeld, verhandeld en uitgebuit. Zelfs verkrachting als oorlogsinstrument is geen uitzondering. Voldoende argumenten om met alle mogelijkheden die wij hebben op te komen voor deze vrouwen, die wel vaak de economie draaiende houden.


    En zo kan ik nog een tijdje blijven doorgaan met het geven van voorbeelden, de lijst is onuitputtelijk. Allemaal vormen van discriminatie waarvoor het woord ‘vrouwonvriendelijk’ verre van toereikend is. Dat los je niet op met een ‘Internationale Vrouwendag’ zoals die nu door de commerce wordt ingepalmd. Daar hebben we minstens een ’vrouwenmillennium’ voor nodig.

    We moeten zeker niet triomferen dat het in ons zogeheten ‘vrije westen’ beter is, ook hier ligt er nog massa werk op het plankje. Ook wij hebben vele jaren gevochten tegen vooroordelen die "in naam van onze eigen God" zijn ontstaan. Het verhaal van "de vrouw die geboren werd uit de rib van de man" zegt waar het op slaat: jullie vrouwen zijn er omdat wij mannen het zo hebben gewild.
    Hallo!!! Is daar iemand???

    Daarom mijn vraag… lost die ene internationale vrouwendag nu echt het probleem op?


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (11)

    14-03-2012
    Louis Vuitton handbags
    President Obama Louis Vuitton pledged on Louis Vuitton Store Tuesday that Louis Vuitton Sunglasses a thorough investigation Louis Vuitton would be conducted Louis Vuitton Purses into the bloody Cheap Louis Vuitton rampage by an Louis Vuitton handbags American soldier Louis Vuitton handbags in Afghanistan. Louis Vuitton Outlet The United States Louis Vuitton takes this asLouis Vuitton Purses seriously as Louis Vuitton Store if this Louis Vuitton Outlet was our Louis Vuitton own citizens Louis Vuitton Outlet and our own Louis Vuitton Purses children who Louis Vuitton were murdered, Louis Vuitton handbags Mr. Obama said, Louis Vuitton in his first Louis Vuitton Purses public remarks Louis Vuitton Purses since the shooting Louis Vuittontook place on Sunday. He said he was heartbroken by the loss of innocent life, calling it outrageous and unacceptable. Its not who we are as a country, and it does not represent our military, he added.

    14-03-2012 om 03:52 geschreven door Louis Vuitton handbags


    08-03-2012
    Diee vrouwendag was hier gisteren in Hasselt, de opkomst was heel wat minder dan andere jaren.
    Ik heb bezoek gekregen van het griepvirus en dat is niet fijn, de weg naar het toilet loop ik in volle vaart. Lieve groet uit Hasselt.
     
    Image Hosted by ImageShack.us

    Vrienden voor het leven,
    Vrienden voor heel even,
    Vrienden voor heel lang,
    Vriendschap is van groot belang,
    Echte vriendschap blijft eeuwig duren,
    Ook al moet je door de heetste vuren,
    En als je die vriendschap hebt gevonden,
    Verzacht die alle pijn en alle wonden...

    08-03-2012 om 17:26 geschreven door Jasmijn2


    ...
    Ik vroeg me sowieso al af waar dit weer goed voor is'vrouwendag'volgens mij een dag zoals alle anderen,en de mannen ,ja... maar ach..we hebben toch elke maand onze 'vrouwendag',he..al heeft daar ook één man het hoogste woord
    marialisa-1.jpg
    Humor: de glimlach van iemand die weet hoe weinig er te lachen is.
    knuffelkus van Nestje& Lipske

    08-03-2012 om 17:01 geschreven door lipske


    Lieve groetjes lieve vriendin
    Natoken ik denk dat daar niets ga aan veranderen he,
    zelf had ik er nog niet eens aan gedacht
    Image and video hosting by TinyPic
    De grootste overwinning in 't leven,
    is niet om nooit te vallen,
    maar om recht te staan,
    elke keer als we gevallen zijn
    Nikki

    08-03-2012 om 16:52 geschreven door nikki


    ..
    Ik wil mijn rib terug!!!!!

    08-03-2012 om 16:38 geschreven door Ludovikus


    vrouwendag ? ?

    Zeer waar wat je hebt geschreven, maar het zal nooit helemaal veranderen.Het zit nu eenmaal in de mannen hun genen de boventoon te voeren. Die rib van Adam (?) heeft er niks mee te maken. Dat is maar kul en fantazie. Dan zouden alle mannelijke dieren een, rib hebben moeten afstaan, ------We leven in een mannenwereld ,wij mensen zowel als de dieren.--------Om een voorbeeld te geven van een enkel exemplaar.--De Leeuw ! Is er een luier beest dan dat. Zijn vrouwtje moet ook voor het eten zorgen---jagen, terwijl hij lui zijn dikke kop neerlegt. Ze moet haar jongen in het oog houden of hij eet ze nog op ook. Vechten is zijn taak. Zo leven de meeste dieren. Waarom de mensen dan niet ? ----
    Maar wij vrouwen hebben dan weer enkele trukjes geleerd waar die heren niets vanaf weten , ha ,ha

    08-03-2012 om 11:40 geschreven door Maria


    Groeten van Fjak@
    En ik die dacht ik ga daar mijn eigen mening eens over schrijven maar Natoken was me voor.
    Ze worden er niet door geholpen al die vrouwen die op de wereld gezet zijn voor seks en mannen op de wereld te brengen, maar ik denk vandaag speciaal aan deze vrouwen.
    Knuffel voor jou Natoken.
    Fjak@

    08-03-2012 om 11:10 geschreven door Fjak@


    één dag Vrouwendag zal geen sikkepit verschil uitmaken Natoken... er is nog veel werk aan de winkel
     

    Een aangename dag toegewenst vanwege Amor Fati !

     De bleekste inkt is sterker dan het slechtste geheugen !


     
    pusztapaarden.jpg
     

    08-03-2012 om 10:51 geschreven door Amor Fati


    ja , meestal zijn wij het eens , toch ??
    wel van uit een ander standpunt SOMS , maar dat heet respect !
    ik wens je een zonnige dag ( hier straalt een koude zon ) en IK ga het vieren , DE ONAFHANKELIJKHEID VAN DE VROUW , hahaha , met koffie !
    dat van die rib .... dat komt weer uit een van die godsdiensten , ( zoals jij het zegt )
    voor mijn schoondochter is dit DE hoogdag van het jaar vandaag, de enige keer op het jaar dat ze WIL vieren , aan valentijn en andere doet ze niet !! maar vandaag , na 't werk , is 't haar dag !!
    je ziet we hebben een speciale familie

    08-03-2012 om 10:34 geschreven door ani


    Goedemorgen Natoken.Hier is een staalblauwe hemel en een schitterend zonnetje erbij.Zou die lente dan toch nabij zijn????
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag donderdag 8 maart.Er is een weersverbetering op komst en ik hoop dat de lente nu vlug in het land is.Ik wens Jullie ALLEN een mooie en zonnige donderdag toe met vele lieve en prille lentegroetjes vanwege Jos.

    08-03-2012 om 09:55 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Gujemurge ut Retie ..en nen gujedag



    Image and video hosting by TinyPic

    Vertrouw op jezelf
    je weet meer dan je denkt !
    Merciekes ...gij zijt een goei vrouwtje ..ik heb u raad gevolgt en stoppen gestoken ...maar bij de handleiding van jou staat niet bij hoe ik die moet verwijderen ...en nu Nanneke ! Ik wens ik je een hele fijne dag toe
    maak er iets moois van.
    Warme knuf,liefs xxx
    ikke

    08-03-2012 om 06:20 geschreven door Jeske









    Laatste commentaren
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!