Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    26-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prikken en weven

    Dinsdag waren hier 2 kleinkinderen wegens pedagogische studiedag op school en dan staat de boel altijd wat op stelten. Niettegenstaande het ruime aanbod aan speelgoed blijft de knikkerbaan meestal een groot succes. Omdat het buiten regenachtig was, kwam opa op "het lumineuze idee" om de baan in de living op te stellen tot groot jolijt van de gasten natuurlijk. Maar dat mini baantje is intussen een megabaan geworden  - want opa heeft die uitgebreid en vergroot- en daarom vlogen door het enthousiasme van de kindjes ( en mijn grootste kind was nog de ergste) de knikkers af en toe langs alle kanten zodat ik tot op vandaag nog steeds hier en daar een knikker terugvind!
    Maar de kleinkinderen worden stilaan groter en enkel ons glutenkindje zit nog in de kleuterklas, daarom besloot ik om het speelgoed eens onder handen te nemen. In de living hebben we drie schuiven van onze kast gereserveerd voor gezelschapsspelletjes, leer spelletjes, puzzels, teken -en kleurboeken en nog zoveel meer. Bij het " uitmesten" botste ik op een prikkussentje dat ik ooit gekocht had want dat is na al die jaren blijkbaar nog steeds een succes. De kleinkinderen kunnen de mooie bijgeleverde plaatjes uitprikken en daarna inkleuren. In onze tijd was dat heel wat anders.
    En daarvoor ga ik terug naar mijn rugzak!!


    Ik zit terug in de tweede kleuterklas waar zuster Benigna ons zou leren prikken. Ik zie me daar nog bezig.
    Prikken zelf, was niet zo moeilijk, maar schoon op die lijntjes prikken, dat was wat anders. En die gaatjes moesten dan nog zo dicht mogelijk bij mekaar zijn. Ondanks het feit dat ik mij af en toe in de vingers prikte , was het resultaat behoorlijk. Dan even het geprikte tekeningetje doorduwen en daar was dan het resultaat! De beloning volgde met:
     "Dat heb je mooi gedaan, Natoken." Daar was ik vet mee.
    Gelukkig mochten we tijdens het prikken zingen, weliswaar religieuze liedjes, maar zo passeerde de namiddag vlugger.
    Thuisgekomen vertelde ik zo fier als een gieter dat ik had leren prikken. "Dat is wel, Natoken" zei mijn ma. "Dat zal u later nog goed van pas komen." In haar hoofd had ze toen blijkbaar al een grandioos idee......

    Toen ik de volgende dag van school thuis kwam, vond ik naast mijn boterhammen een stapel oude kranten. Ma had hierop met een inktpotlood rechthoeken getekend. Naast die kranten lag een speldenkussen met een paar oude stopnaalden.
    "Wel Natoken, nu ge toch al zo goed kunt prikken, moogt ge voor ons die gazetten in rechthoekjes prikken. Gij zult er u mee bezig houden!"
    Dat was dus wat ma in haar hoofd had!
    In 't begin was ik fier dat ik zo'n werkje mocht doen, maar zo altijd maar die zelfde rechthoekige stukjes papier uitprikken, begon al spoedig tegen te steken. :-(
    Ik ging in staking en verliet mijn werkterrein om wat afwisseling te zoeken. Van in de verte hoorde ik ma roepen:

    "Wel Natoken, zijt ge 't al beu?"
     Ik deed eerst alsof ik doof was langs die kant, maar 't hielp niet. Ik moest verder prikken!
     In de vooravond, toen ma voor het eten zorgde, nam ze eerst dat stapeltje uitgeprikte velletjes gazette papier, doorprikte die met een priem en wurmde daar een ijzerdraad door. Ik verstond er niets van.
    "Wel Natoken," zei ma, "nu gaan we dat omhoog hangen in 't vertrek."

    In die tijd was dat de naam voor wat ze nu een toilet noemen. Ik begreep direct waarvoor dat moest dienen en besefte dat ik zonder het te weten, thuis de uitvinder geworden was van het toilet papier! :!: In elk geval  beter dan de uitvinder van 't warm water!

    De eerste dagen verliep de productie van toiletpapier redelijk vlot, maar stilaan begon dat prikken mij de strot uit te hangen. Ik verzon allerlei uitvluchten om mij er van af te maken. De ene keer had ik buikpijn, een ander keer had ik mijn stopnaalden zo gezegd ergens verkeerd weggelegd. Ik trachtte mij er zo goed mogelijk van af te maken.
    Intussen hadden we op school nog andere "vaardigheden" aangeleerd. Wij hadden leren weven. Iedereen had zo'n blinkend weefmatje gekregen, met om de centimeter zo'n overlangse insnijding. Met de bijhorende strookjes gekleurd papier moesten we leren weven.
    De eerste dag... eentje op en eentje neer... de god ganse dag, tot vervelens toe! Zelfs 's nachts in bed had ik de neiging van op en neer te gaan.:wink: Ondertussen mochten we " religieuze" liedjes zingen . Zo vloog de tijd wat sneller.
    Fier als een Vlaamse gaai, moest ik dat natuurlijk weer aan ons ma  vertellen. Dat kon geen kwaad dacht ik. Ma zou mij toch geen toiletpapier doen weven zeker?

    Dat moet ik aan de kleinkinderen vertellen de volgende keer dat ze willen prikken of weven.... Zouden ze het geloven?


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (11)

    27-04-2012
    dat weven...
    dat was ik vergeten, wat was dat papier toch mooi, en zuster ida was toch zo een schat,die grote naald waar we het papier moesten instekken, zou dat nog bestaan ? dat prikken deed  ik graag, maar kan mij niet herinneren ooit een kunstwerk aan de muur te hebben gezien... moesten jullie geen papiertjes van appelsienen mooi gladvrijven ? was geloof ik ook voor de zwartjes 

    27-04-2012 om 09:28 geschreven door puntanderelijn


    26-04-2012
    Dag Natoken weet wat het is die knikkerbaan

    Lieve avondgroetjes op deze winderige en natte dag
    toch wens ik jou een mooie en aangename vrijdag
    Warme avondgroetjes en een zalige nachtrust gewenst van...

    Image Hosted by ImageShack.us.

    Bompa Harry

    26-04-2012 om 23:55 geschreven door bompa Harry


    Vlug
    Nou Natoken, na een fijne, droge dag aan zee doe ik dan nog vlug even een avondwandeling door blogland omdat het gevoel van nabijheid hier nooit ver af is...
    Ik vermoed dat ik ooit wel heb leren prikken... Geen toiletpapier maar waarschijnlijk eerder engelachtige figuurtjes of sprookjesfiguren, afbeeldingen van ballen of speelgoed die we in reeds eerder volgekleurde kleurboeken vonden. Mijn anale periode was toen al voorbij...
    Eerlijk gezegd herinner ik mij nog bitterweinig van mijn ervaringen in de kleuterschool... Soms twijfel ik er zelfs aan of ik daar ooit wel geweest ben.
    Ja toch, Zuster Michaëla herinner ik mij... En verder ook een barst in de hoek van de klas... Waarschijnlijk zijn er maar weinigen die zich dat kunnen herinneren...
    Groetjes !!!
    Doeiiiiiiiiiiii!!!
    Folion  

    26-04-2012 om 23:03 geschreven door folion


    Een fijne Donderdag kom ik je wensen
    dit heb ik ook nog moeten doen,
     ik kan je begrijpen dat je snel moe was Natoken
    Image and video hosting by TinyPic

    Ik zoek een woord
    Ik zoek een heel nieuw woord.
    Ik zoek een woord dat niemand kent.
    Ik zoek een woord dat zeggen wilt
    Dat jij de liefste vriend(in) bent !!!!!!
    Nikki

    26-04-2012 om 14:47 geschreven door Nikki


    Haha Natoken,ik heb dit ook nog moeten doen maar hier heeft het een halfuur pijpestelen geregend.Wat een ROTWEER.
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag donderdag 26 april.Wordt het weer beter?????Een felle wind beukt tegen mijn raam terwijl de weerprofeten langzaam beter weer voorspellen doch van een stop in de regensluizen is voorlopig nog geen sprake terwijl iedereen snakt naar een straaltje zonneschijn.Je zou er echt moedeloos bij worden.We moeten verder en ik wens Jullie een gezellige en hopelijk een droge donderdagnamiddag toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    26-04-2012 om 13:44 geschreven door Jos Vande Ghinste


    lijntje te kort en dat laatste wilde ik toch wel kwijt....
    .......dat het prikwerk wel een goeie bezigheidstherapie was voor duiveltje Natoken.....

    26-04-2012 om 11:24 geschreven door Amor Fati


    Natoken de uitvindster van het toiletpapier....je had misschien toch beter het warm water uitgevonden want toen kon je je gazet nog eens op je achterwerk lezen....tenzij je de gazet gestreken had voor het prikwerk.... bezigheidstherapie dat prikken voor d
     

    Een aangename dag toegewenst vanwege Amor Fati !

     Het leven moet met liefde en humor worden geleefd: liefde om het te begrijpen en humor om het te dragen !

     
    resizedmolenmarcymolayl.jpg
     

    26-04-2012 om 11:23 geschreven door Amor Fati


    Groeten van Fjak@
    Wat heb ik geluk gehad zeg want prikken deed ik graag. Gelukkig werd bij ons de krant gescheurd hoe ons ma dat deed weet ik niet maar ze hadden toch ongeveer allemaal dezelfde afmeting, en ja het toilet stond buiten , bij ons was het het ver lopen om naar de wc te gaan amaai. Ze zouden dat nu eens moeten aan de jonge mensen geven om te besparen haha gebruik je reclame blaadjes en als je nog een krant heb ook de krant erbij.En dan waar moesten ze hun handen dan wassen ik zie de jeugd er al staan of blijven zitten.
    Groetjes en was weeral een heel leuk verhaal Natoken,knuffel
    Fjajk@

    26-04-2012 om 10:07 geschreven door Fjak@


    hahahaha
    dat is mooi om mijn ochtend te starten zé !met mijn mok thee en jou blog en dat onderwerp ....
    raar , maar van de kleuterklas heb geen herinneringen , 't moet wreed soepel verlopen zijn !
    aan 't vertrek en dat gazettepapier echter wel , 't was immers bij alleman zo ?? (in die tijd ben ik nooit bij de notabelen geweest )
    één voordeel had dat buitenvertrek wel , in de winter was je rap weer binnen
    en wat een luxe hebben we nu hé , twee toiletten in één huis !
    maar 'k dwaal af , 'k wou je een leuke dag wensen !!

    26-04-2012 om 07:50 geschreven door ani


    Piepelou
    Kon niet schrijven daar juistekes....ik zie het nog hangen aan een spekhaak ...maar niet uitgeprikt ...wel gescheurd...en nen houten plank onder de poep ...en onder  de voetjes was het parket ...waar is de tijd ...en ernaast stond een varken te knorren ...wat kon dat fris zijn als de wind uit te verkeerde kant kwam ... tof dat je met een prikkussentje hier terug bij uitkomt  ...als je strakjes soep uit schep...kom je misschien bij die grote pollepel uit

    26-04-2012 om 06:27 geschreven door Jeske


    Nen fijne start van deze dag mateke ...op weeral nen droogkas dag

    Ben graag en met veel plezier eens komen zien hier  ... ik laat hier een

     
    Image and video hosting by TinyPic 

    ...alvast deze super dikke pieperke ... ...
    'k Wens je verder nog een rustig en aangenaam gezellige donderdagske toe ...
    Wat is het toppunt van carriere maken?
    eieren die advocaat willen worden
    veel liefs ... dikke knuff ... ikke

    26-04-2012 om 06:21 geschreven door Jeske









    Laatste commentaren
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!