Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    24-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevoelens





    Gisteren hadden we een heel intieme maar mooie afscheidsviering van Suzy. Haar man was er even bij ondersteund door medicatie en omringd door zijn dierbaren. Voor hem en de zoon was het niet mogelijk om een paar woorden te zeggen maar onze dochter heeft dat zo ontroerend van hen overgenomen. Zij heeft verwoord wat we allemaal al zo lang hadden willen zeggen al had ze het ook moeilijk want S was niet enkel haar schoonmoeder maar ook haar tweede ma en vriendin. Het is zo hartverwarmend te horen dat het ook kan klikken met een schoonmoeder want een mens kan nooit teveel liefde of genegenheid krijgen in zijn/haarleven. Maar juist daarom doet het ook zo’n pijn als je ziet dat je kind verdriet heeft ...
    De kleinzoon had zelf een paar regeltjes geschreven en heeft die heel mooi voorgelezen. Onze jongste spruit wilde niet achter blijven en hield het bij: " kusjes en veel kusjes bomma" .. wat iedereen raakte. Beiden hadden ook een tekening gemaakt die naast de urne lag en dan mee met de urne en een knuffeltje bijgezet werden in de voorziene ruimte. De massa's bloemen en aanwezigen getuigden dat Suzy een graag geziene persoon was en door velen zal gemist worden.

    Mijn bedenking is echter waarom we vaak zo lang wachten tot het definitieve en onomkeerbare einde voor we onze diepste gevoelens kunnen/ durven te verwoorden? Wij hebben ook gezwegen om Suzy te sparen al hadden we nog zo graag herinneringen opgehaald, haar bedankt voor haar liefde en vriendschap en willen zeggen dat we haar zo ontzettend zullen missen...

    Waarom zit een mens zo in elkaar dat emoties nog vaak weggestopt worden alsof men er beschaamd voor is? Ziet men het uiten van gevoelens misschien als een teken van zwakte, of heeft men schrik om in zijn diepste ik te laten kijken? Maar ook in die "zwakke momenten" kan een mens heel sterk zijn.


    Kinderen worden klaargestoomd om te presteren in een competitieve wereld maar nergens in het schoolpakket worden uren uitgetrokken om te leren met gevoelens om te gaan. Je kan maar best slim en intelligent of handig zijn in onze maatschappij maar je innerlijke gevoelens verwoorden wordt niet geleerd en al te vaak afgedaan als een vorm van zwakte waar ik helemaal niet mee akkoord ga!
    Daarom probeer ik naar de kinderen en kleinkinderen toe het signaal te geven dat lief hebben en lachen en wenen en triestig zijn ook een plaats moeten hebben door er over te praten of door mijn eigen gevoelens te verwoorden en te tonen en ik hoop dat het hen helpt!

    De intensiteit van gevoelens die we gisteren konden ervaren, maakt me momenteel wel wat onzeker want hoe kan je dat gemis en die pijn opvangen en compenseren?
    We doen ons best maar kunnen nooit de partner zijn voor T of “de ma “ voor de schoonzoon of “ de bomma” voor de kleinkinderen want Suzy zoals zij was, is niet te vervangen. De tijd zal dat te vroege verlies moeten vervagen… intussen trekken we ons op aan mekaar en ik aan de vele hartelijke en gemeende reacties hier op mijn blog. Je voelt het zo als iemand echt met je meeleeft.

    Bedankt lieve blogvrienden


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (17)

    25-06-2012
    Eeen dikke steunknuffel
    Gaat het al wat beter Nancy
    Neem rustig de tijd om alles te verwerken
    Image and video hosting by TinyPic
    De grote vreugde
     om de kleine dingen,
    is het kleine geheim
    van het grote geluk!
    Nikki

    25-06-2012 om 16:39 geschreven door Nikki


    even zien



    of dat het een beetje gaat ??


    vele groetjes

    25-06-2012 om 12:54 geschreven door ani


    Goedemiddag Natoken.Toch een mooie dag vandaag niettegenstaande alles.
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag maandag 25 juni en we starten terug een nieuwe maar ook de laatste week van deze maand.Hopelijk wordt het geen veregende dag zoals we die gisteren kenden.Een zonnestraal zou meer dan welkom zijn.Ik wens Jullie een mooie en gezellige maandagnamiddag toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    25-06-2012 om 12:25 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Groeten van Fjak@
    Afscheid nemen is altijd moeilijk. Als je het ziet aankomen kan de familie zich er al op voorbereiden hoe erg het ook is. Bij een plotselinge dood heeft men geen afscheid kunnen nemen wat voor vele een blijvend gevoel geeft van als ik toch nog dat of dat had kunnen zeggen.
    Mensen mogen met ons lachen voor elke kleinigheid dat wij elkaar verlaten een kusje bij het weggaan en bij de terug keer, wel bij ons hoort dat zo wij zijn ook al te veel familie plots verloren en dan zal er toch nog een laatste kusje geweest zijn.
    Een geluk is dat de rijke mensen op deze wereld de dood niet kunnen afkopen.
    Groetjes Natoken en dikke kus voor jou
    Fjak@

    25-06-2012 om 10:21 geschreven door Fjak@


    Moest gisteren veel naar de wc mateke...niet van hemelswater ..maar van de sjattekes zwart





    ik brei er nog een stukje
     aan het weekend vandaag Nanneke...
    Voor de gene die met een volle wasmand zitten
    doe zoals dit vrouwtje   
    Een oude vrouw maakt haar eerste zeereis.
    De kapitein vraagt haar of alles naar wens is.
     'Fantastisch!', zegt ze,
    'En reuze handig, die wasmachines in de muur.
    Wat daar niet allemaal ingaat ...

    Image and video hosting by TinyPic

    Fijne week ....knufke van ikke

    25-06-2012 om 06:23 geschreven door Jeske


    24-06-2012
    Je kunt alleen het goede voorbeeld geven lieve Natoken
    Men zegt te weinig hoe dierbaar iemand voor ze is want men denkt te snel, ach dat weet die persoon wel.Ik heb met een brok in mijn keel alles gelezen..het is toch een heel mooi en waardevol afscheid geweest lieverd.Zelf praat ik wel tegen ieder die ik lief heb om ze te laten weten..hoeveel ik van ze hou en waarom.Maar ik merk ook dat veel mensen er moeite mee hebben hun gevoelens te uiten.Als je niet weet wat je moet zeggen, zeg dan gewoon terwijl je je arm om iemand heen slaat..ik weet niet wat ik zeggen moet en ook dat wordt begrepen.Ik wens je veel wijsheid toe en sterkte met alles wat nog komen zal.Lieve groet en een steun knuffel van Rozemarijn.

    24-06-2012 om 19:38 geschreven door roze


    ontroerend
    Lieve Nancy,
    Tranen stroomden over mijn wangen toen ik daarnet kwam bijlezen.
    Je slaat de nagel echt op de kop gelijk we zeggen met wat je schrijft.
    Wij soulmates zijn zo intens verbonden met onze blogs.
    En zeggen dat het maar enkele jaren geleden is dat ik begon te internetten, ik moest er eerst niks van hebben.
    Onvoorstelbaar wat we aan elkaar hebben al hebben we elkaar nog nooit in levende lijve ontmoet.

    Christiane

    24-06-2012 om 18:26 geschreven door christiane


    ik denk...
    dat je nooit genoeg kan zeggen , ik zie je graag !
    maar hier in 't geval van S , zal ze het wel hebben geweten en gevoeld zonder die woorden , want alle kleine gebaren zeggen eigenlijk hetzelfde.ik heb gemerkt dat mensen soms schrikken wanneer ik zeg , ik heb je graag of in 't vlams : 'k zienje geer'n ... de meesten kunnen ook daar niet mee omgaan ...

    24-06-2012 om 17:50 geschreven door ani


    probeer . . .

    om dit alles een plaats te geven, de tijd heelt alle wonden maar toch blijven de emoties de overhand houden, toch in het begin.

    Dat je de kleinkinderen leert omgaan met vreugde en verdriet, het hoort er gewoon bij, ik vind dat je dat moet helpen verwerken.  En mij heeft het ook geholpen dat onze kleinkinderen zo goed kunnen omgaan met het overlijden van hun overgrootvader, dat gaf me een goed gevoel.  Een grootouder is nog iets anders natuurlijk en ikzelf heb daar vroeger echt veel onder geleden, gewoon omdat we zulk een goed contact hadden.  Ik heb mijn overgrootvader weten sterven en later mijn overgrootmoeder mee helpen begraven, ik was toen amper 9 maar deed flink mee met de familie, al begreep ik niet echt goed waarom die mensen zo'n verdriet hadden.  En dat ze daarna heel rustig aan de koffietafel zaten, net of er was niks aan de hand, daar kon ik toen niet bij.  Mijn eigen grootouders heb ik ook mee begraven maar toen was ik al wat ouder en ja, ook dat brengt verdriet mee, gewoon omdat je je ouders ziet wenen, het verdriet een plaats geven is niet altijd gemakkelijk, ik wou dat ik toen wat meer hulp daarbij had gekregen, al mag ik echt niet klagen, het blijft ergens toch wel hangen.

    Waarmee ik het vrij gemakkelijk had was het overlijden van mijn vader in februari, daar had ik in mijn hoofd en hart al afscheid van genomen.  Na een "goede" dag was ik tevreden om op alles terug te zien vlak na zijn dood.  We hebben toen gepraat, hij vroeg nog honderd uit en ja, dat heeft me vrede gegeven om het te verwerken, al deed zijn overlijden ook wel even pijn.  Nu ben ik dankbaar dat ik zo goed voor hem heb kunnen zorgen, dat iedereen tevreden was met wat we gedaan hadden, dat was wel anders bij mijn schoonmoeder, daar kregen we allerlei verwijten en dan duurt de verwerking veel langer, je moet je daar ook tegen verzetten en dat is niet altijd gemakkelijk.

    Ach, geef het zijn tijd en de pijn om het verlies wordt heel zeker verzacht, als het je een troost kan zijn, we zijn ook op een begrafenis geweest vrijdag, er waren er twee maar we moesten kiezen.  Daar was bijna geen kat in de uitvaart en dat vind ikzelf dan weer zielig, een vroegere buurvrouw en buurvrouw van mijn vader, medebewoner van het rusthuis.

    Laat vooral alles rustig over je heen komen en overhaast niks, laat iedereen maar zeggen en doen, je moet het op je eigen tempo verwerken, nog veel sterkte aan iedereen van de familie en probeer de kinderen goede waarden mee te geven.  Een mens die zijn emoties toont is voor mij een goed mens, tenzij hij of zij comedie speelt maar bij verdriet is dat niet zo, dat heb je of dat heb je niet . . .

    24-06-2012 om 17:43 geschreven door Chrisje


    Ach
    Jullie hoeven zich niets te verwijten want je hebt al het mogelijke gedaan voor S... wat het uiten van gevoelens betreft... dat krijg je mee van thuis uit en hoewel je probeert je best te doen blijft het moeilijk zeggen "ik zie je gaarne" wat ik me nu vaak verwijt is dat ik dit nooit tegen la mamma en pa heb durven zeggen... ik hoop alleen maar dat ze het zo ook wel wisten want ik was er altijd als ze me nodig hadden... de pijn over S zal ook stilaan verzwakken... gelukkig maar... dikke troostkus.

    24-06-2012 om 15:12 geschreven door Myette


    ..
    we uiten idd. veel te weinig onze gevoelens, maar soms is dat ook nodig, want alle gevoelens zijn niet altijd positief.  
    Ik moet bekennen dat schoonmoeder, tegen alle verwachtingen in ons vrij goed gerust gelaten heeft, wat niet wegneemt dat ik veel liever op vakantie was gekomen zonder haar.   Maar deze gevoelens kan ik maar tegen bepaalde mensen uiten zoals bv. tegen jou en enkele andere dierbaren.  
    Natuurlijk begrijp ik dat jij bedoelt dat we onze liefde voor mensen meer zouden moeten uiten, we weten nooit hoeveel tijd ons nog rest.   Gelukkig had ik ouders die ons wel geleerd hebben om over alles te praten en ons ook hebben leren knuffelen en kussen.    Ik mis nog steeds hun kusjes en geknuffel.
    B. komt van een thuis waar knuffelen en gevoelens bespreken taboe was ... spijtig genoeg heb ik er nog altijd geen knuffelaar van kunnen maken, maar je moet toegeven dat hij op zijn persoonlijke manier zijn gevoelens wel uit.  Daarnet is hij in de gietende regen tongetjes voor mij gaan halen ( 't zijn garnaalfeesten) en ik heb ze uit liefde opgegeten hoewel ik er helemaal geen zin in had.   Ik had net m'n ontbijt binnen - maar ik deed het om hem mijn liefde en dankbaarheid te tonen.
    Nog even en we zien elkaar terug, ik tel de dagen nog altijd af ... dikke knuffel.

    24-06-2012 om 12:53 geschreven door bojako


    het afscheid...
    met je emotionele tekst heb je verwoord wat je bezig houd...je heb het van je afgeschreven... persoonlijk denk ik regelmatig terug of ik wel goed gereageerd heb tijdens die  lange maanden van afscheid met mijn moeder... maar op dat ogenblik maakte ik mij de opmerking " ik doe dit goed, later mag ik geen spijt hebben"...en dit is een troost...toch zit ik hier met een krop in de keel en begrijp heel goed wat jullie meemaken...ik ben ervan overtuigd, dat alles met of zonder woorden gezegd is en S hiermee tevreden was...
    je teksten stralen de innige en serene verbintenis uit van jullie allen...
    sterkte...
    gaby 

    24-06-2012 om 11:10 geschreven door puntanderelijn


    Lieve Nancy
    Weet dat mensen die van elkaar houden elkaar ook vaak zonder woorden verstaan.
    Jouw lieve vriendin heeft beslist geweten hoe veel jij op haar gesteld was.
    Heel, heel veel sterkte!

    P.s. Wel fijn dat het met het glutenkindje gelukkig weer heel iets beter gaat he.

    24-06-2012 om 10:56 geschreven door thea


    Een dikke steunknuffel
    Nancy dit zal zeer moeilijk geweest zijn
    Image and video hosting by TinyPic
    De grootste overwinning in 't leven,
    is niet om nooit te vallen,
    Maar om recht te staan.
    Elke keer als we gevallen zijn.
    Groetjes Nikki

    24-06-2012 om 10:13 geschreven door Nikki


    Goedemorgen Natoken.Je zult het hard gehad hebben.Ik weet aan de lijve wat het is.Daarbij is het hier terug aan het regenen.Je zou er moedeloos van worden.
    Image and video hosting by TinyPic We zijn vandaag zondag 24 juni weerom al de laatste zondag van deze maand.Hier mag ik terug singing in the rain zingen want het regent voor de verandering.Je zou er moedeloos bij worden.Niettegenstaande dit is er vandaag ook nog het kampioenschap van Belgie wielrennen.Zou topfavoriet Tommeke Boonen terug zijn slag slaan ????.Ik wens Jullie een fijne en sportieve zondag toe met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jos.

    24-06-2012 om 09:05 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Goedemorgen
    Als een bloem zo is het leven ...in het begin klein en teder ...de een bloeit uitbundig ...de andere geurt heel fijn ...sommige blijven lang ...de andere blijven maar even ...eerst blijft er veel verdriet over ...en dan komen weer de mooie momenten boven ...die jullie samen beleefde Nanneke ...maar het valt niet mee je vriendinneke te verliezen ...Ik kreeg hier gisteren een tuinvriendin op bezoek ...we hebben elkaar eens goed vast genomen bij het zien en het vertrek ...want ook zij wil nog geen afscheid nemen ...(zit ook met dat vuil beestje) verdomme toch... ik heb achter af eens goed gejankt ...om dat zij ook zulk tof gezellig mensje is een bloem van een vrouw ..en nu nog een schim ze had haar stok met een stoeltje aan bij !
    en het is zou als gezegt ...de gevoelens steekt men dan effe weg ...
    Dikke steunknu mateke voor jullie allemaaal...

    24-06-2012 om 08:31 geschreven door Jeske


    .
    .

    24-06-2012 om 08:17 geschreven door Jeske









    Laatste commentaren
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!