Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    07-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons meibloemeke..
    Vandaag is ons ma 88j en dat willen wij natuurlijk vieren.
    Straks vertrekken we naar het Wilde Westen om haar te verrassen. Ze wil absoluut thuis zijn vandaag om geen telefoontjes ( kinderen, kleinkinderen en vriendinnen) te missen dus zal ik maar voor een lekker etentje thuis zorgen hé. 'K weet het, is niet goed voor de lijn, maar ik ben die van mij toch kwijt en ons ma en 't ventje mogen gerust een paar kilootjes meer hebben dus...
    Ik heb voor lekkere scampies gezorgd; een heerlijk vers soepje met groenten uit de tuin ( natuurlijk ingevroren) een salade uit de tuin, kaaskroketten als voorgerechtje en fruitmix als dessert en een lekker zelfgemaakt taartje voor bij de koffie! Zo heeft ze dan toch een speciaaltje  om met haar gewone thuisgebrachte eten te breken. Ja ons ma woont nog steeds zelfstandig thuis en ik weet nu al wat ze zal zeggen als wij eraan komen met de wensen: " Ja er deugd niet veel meer als ne mens zo oud is ..".
    Straks nog rap een bloem gaan kopen voor " moederdag" zondag want dan kunnen wij niet gaan omdat wij met de 4 van de zoon zitten en dan maar hopen dat er niet teveel verkeer is. Vanavond vertel ik jullie wel hoe de dag verlopen is. Nu op naar " ons meibloemeke!".
    Wat is dat allemaal? Ik wilde daar juist de auto inladen en zie dat de koffer al vol zit!!! Heeft mijn lieve vechtgenoot die volgepropt met " oud ijzer"!!! Een vriend van ons in het WW verzamelt oud ijzer om dan te verkopen en met dat geld schuimt hij rommelmarkten af om oude radio's te kopen. Dus " sponseren" wij hem en brengen al onze " ijzerrommel" naar daar!! Wij hebben recentelijk geprobeerd om de garage en het tuinhuis " uit te mesten" want moeten plaats maken voor een nieuwe gasketel en aansluiting enz.. Vandaar die volle koffer. Dus " bibi" moet het stellen met de achterbank en ... die ligt nu ook vol. Want vernam daar juist van ma na ons telefoontje dat broerlief er ook zal zijn en heb dus snel nog wat scampies en kroketjes bijgelegd en een extra salade meegenomen voor hem  want hebben er nu toch volop. Omdat de confituur nog niet op is en de verse oogst er straks aankomt , ook nog een paar potten confituur erbij gedaan ,dan nog de grill voor de scampies een cadeau voor ma en nog een bloem.... hé waar gaan wij naartoe???
    We kunnen straks zingen " Ik heb mijn wagen volgeladen vol met ...." de rest vullen jullie maar aan haha. Nu stop ik want 't ventje is klaar en wij zijn" up and away.."!!



    Image Hosted by ImageShack.us


    Voilà hier is onze jarige. Goed hé voor haar 88j? Het was een fijne dag samen ,het verkeer vlotte, het koken verliep prima, het weertje was zalig en mams was heel content dus  wij ook!!! Hopelijk mogen we  volgend jaar weer naar haar toegaan om 7 mei te vieren!!

    Nog vlug  eventjes antwoorden op een vraag van  Ludovikus en Bojaka wat wij met onze overvloed aan fruit doen?
    Allereerst veel appeltjes eten.!! Ik maak ook appelgelei, lekker op een boterhammetje en een taartje ( foei voor de lijn) ik vries ook appelmoes in en wij houden elk jaar dan toch zo'n 50 kg appels in bewaring voor de winter en dat valt goed mee. Dit jaar aten wij van ons eigen appels tot eind januari!!!
    De rest... delen we uit aan familie, vrienden en buren.. en die zeggen allemaal geen neen!!
    Wat dat bevruchten betreft en de weinige biekes Ludovikus., je kan natuurlijk altijd met een penseeltje van bloemeke naar bloemeke gaan ( haha) maar dat is monnikenwerk en in ons geval zie ik datecht  niet zitten... Neen hopen maar dat de beestje hun werk doen.
    En inderdaad Michelly,als wij in de tuin zitten en al die bloemenweelde zien dan voelen we ons ook  de koning(in) te rijk !!

    En nu ons quizke. Het was inderdaad simpel met de fototip!!! De appel valt niet ver van de boom.
    Amor Fati, Thea, Bojako en Huismusje zagen dat direct. Hotlipske bleef wat langer van haar koffie sippen en dacht dat ze te laat was voor het goede antwoord, maar neen hoor meiske , tijd speelt geen rol.
    We zullen een zien of het volgende gezegde even simpel is.( ben gierig met klinkers deze keer!!)

    Z . .  L  .     H . T      . L O . J .     T . .  I S      . . .  T       T . . T      H . T     N . . G . . S !


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (8)

    09-05-2008
    ..
    Wel lach maar, ik heb het ooit gedaan,... bestuiven met een penseeltje en er nog blij als een echte blije bij, bij gezoemd. Of was ik een hommel. Proficiat voor de verjaardag van je lieve moeder. Mag ze nog vele jaren jullie op bezoek krijgen met al dat lekkers.
    gtbyeis5.gif

    09-05-2008 om 00:20 geschreven door Ludovikus


    08-05-2008
    *
    Een hele dikke proficiat voor je mams, Natoken. En bedankt voor je lieve woorden. Mijn bloggenoten hebben het spreekwoord al opgelost zie ik, dus wacht ik maar op het volgende. Heb een fijne avond verder, en tot fleus.

    08-05-2008 om 19:18 geschreven door huismusje/troubadoerke


    Groetjes uit het zonnige Koekelare

    buttonnieuwyp1.jpg

    Nke, ik kom u een aangename en zonnige donderdagavond wensen . Een gelukkige verjaardag voor je moeder en nog vele jaren van geluk en gezondheid. Mijn moeder is verleden maand 97 jaar geweest en is ook nog thuis.
    Vriendelijke groetjes...knufff.
    Raf.

    08-05-2008 om 18:46 geschreven door Rafsduivenloft


    ..

    ZOALS HET KLOKJE THUIS TIKT TIKT HET NERGENS
    ik word nog goed, 'k verschiet van mezelf

    Je mama ziet er zoals mijn schoonma nog ongelooflijk goed uit voor haar leeftijd Natoken.
    Misschien is zij wel omringd door andere familieleden, maar de eenzaamheid begint wel parten te spelen bij mijn nog zeer gezonde schoonma.
    Al haar vriendinnen zijn ofwel ziek, ofwel dood, ofwel in een verzorgingstehuis en naar een service flat wil ze niet.
    Bovendien heeft ze buiten ons geen familie.
    Moest ze nu een beetje aangenamer in de omgang zijn dan vroeg ik ze natuurlijk meer op bezoek, maar haar goede gezondheid is niet evenredig met haar goed humeur

    Fijne dag nog en geniet van je tuin, ik ga hetzelfde doen.

     

    08-05-2008 om 10:50 geschreven door bojako


    Zoals het klokje thuis tikt, tikt het niet overal

    Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Iedereen kent het spreekwoord. Maar hoe staat het met de betekenis? Vandaag de dag tikken de uurwerken op batterij immers allemaal met dezelfde regelmaat de seconden weg. Bij de slingerklok is dat wel anders. Het uurwerk op het dressoir laat misschien twee keer in een seconde van zich horen, terwijl de staande klok in de hal dat eens in de twee seconden doet. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Het was op eerste kerstdag 1656 -nu 350 jaar geleden- dat Christiaan Huygens, zoon van de bekende dichter en staatsman Constantijn Huygens, het slingeruurwerk uitvond. Daarmee konden klokken voor het eerst dagenlang de juiste tijd aangeven. Voor die tijd was het heel gewoon als een klok per dag een kwartier of een halfuur afweek.

    Toch was Huygens niet de eerste die de regelmatigheid van een slinger wilde koppelen aan het toenmalige, onnauwkeurige uurwerk dat aangedreven werd door gewichten. De Italiaanse sterrenkundige Galileo Galilei had dit briljante idee in 1641 al geopperd en vastgelegd in een schetsontwerp, maar kwam er niet helemaal uit, zegt Ger Boonstra van het Goud-, Zilver-, en Klokkenmuseum in Schoonhoven. Huygens borduurde voort op zijn principes en kreeg het uiteindelijk wel voor elkaar.

    Huygens zag in dat zijn vinding grote invloed zou kunnen hebben, dus beschreef hij de werking van zijn slingerklok en vroeg daarop patent aan. Zelf kon hij de instrumenten echter niet vervaardigen. Voor de praktische uitwerking was hij afhankelijk van de Haagse klokkenmaker Salomon Coster. Met hem maakte Huygens een slingerklok in de kerktoren van Scheveningen. Deze hangt nu in Hofwijck, het buiten van Huygens in Voorburg. In 1657 kreeg Coster het exclusieve recht om uurwerken volgens het ontwerp van Huygens te produceren en in de Nederlanden te verkopen. In het buitenland, met name Frankrijk, werd het principe echter al snel op grote schaal door anderen gekopieerd en toegepast.

    Image Hosted by ImageShack.us

    08-05-2008 om 10:12 geschreven door Amor Fati


    hallo
    Zoals het klokje thuis tikt ,tikt het nergens...hangt bij mij aan de schouw en een dikke proficiat voor je mama,een heel mooie dame vind ik!,Dat noemen ze waardig ouder worden!
    Klik hier voor meer gratis plaatjes

    08-05-2008 om 08:32 geschreven door hotlips


    Hallo Natoken
    Proficiat met de verjaardag van je moeder en jeetje wat ziet er goed uit!
    Zowel voor haar als voor jou wens ik een heel fijne dag en nog een heel goede tijd er achteraan.
    "Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens."

    08-05-2008 om 07:22 geschreven door thea


    proficiat Gelukkige verjaardag
    knoptuinph8.jpg


    Een vriend is altijd welkom, of het nu vroeg is of laat.
    Want tijd is niet belangrijk, als het om echte
    vriendschap gaat. Lieve groetjes van
    Freddy en Patty en een dikke knuffel
    van onze drie rakkertjes

    08-05-2008 om 04:10 geschreven door Patty_en_freddy









    Laatste commentaren
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!