Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    11-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het mag stilaan stoppen....
    Deze namiddag zouden we eens op het gemak wat rondkijken in een meubelzaak in de buurt omdat we volgend jaar een nieuwe zithoek willen en er nu open deur dagen zijn. Normaal krijg ik T niet mee om lang rond te dolen in dergelijke zaken maar nu hadden we er beiden wel zin in.
    We staan te wachten voor het rode licht op zo'n 200 m van de zaak in kwestie. Het licht spring op groen maar omdat er wel een zestal wagens voor ons waren, duurde het wat vooraleer we konden bewegen. Een 4x4 achter ons zou het slakkengangetje wel bespoedigen en vloog in volle vaart in ons" gat". Wij sprongen letterlijk vooruit in "het gat" van de auto voor ons. Alles gebeurde in een fractie van een seconde. T had in zijn achteruitkijkspiegel die auto zien aankomen maar de tijd niet meer gehad om mij te verwittigen. Omdat hij het +- had verwacht, had hij zich kunnen afzetten tegen de stoot. Ikzelf werd letterlijk naar voor gekatapulteerd tot mijn gordel de slag blokkeerde.
    " Dat is serieus" , was het eerste wat T zei toen.
    We konden beiden " normaal" uitstappen...We keken achteraan en zagen enkel een volledig ingedeukte koffer.. we keken vooraan en zagen een omhoog  geduwde autokap..
    " Perte totale", .. sakkerde T .
    Intussen waren de inzittenden van de wagen voor ons komen zien en kwam ook de aanrijder tot bij ons.
    " Is er iemand gekwetst?" was zijn eerste vraag.
    Op het eerste zicht niet, dachten we allebei.
    " Ja, ik ben in de fout",.. gaf hij toe.
    " Daar koop ik geen nieuwe wagen mee," was T's commentaar
    " En waarom moest je zo hard rijden aan een stoplicht?" vroeg hij meteen.
    Geen reactie. De man voor ons was verzekeringsagent en zei dat hij wel wist hoe alles moest geregeld worden. We  vernamen daarna dat beide betrokkenen mekaar kenden..
    "Bedankt, maar neen," was mijn stilaan opkomende kwade reactie. Dus in mijn bovenkamer was er blijkbaar niets fout gelopen...::wink:
    " Hier moet de politie bij," eiste ik.
    T liep intussen aan het sakkeren... Een wagen van nog geen 6 jaar oud ( Renault Lagune) kost wel een serieuze cent als je een nieuwe moet aanschaffen en dat omdat een " kieken" zijn snelheid niet onder controle had of met andere zaken bezig was!!!:evil:
    Intussen voelde ik pijn aan de borststreek en in de buik en T wilde veiligheidshalve dat de ambulance erbij gehaald werd temeer omdat ik nog maar recentelijk geopereerd ben in de buik. Ik werd in de ziekenwagen geholpen ,de bloeddruk werd gemeten en was natuurlijk te hoog, een nekkraag aan  en met toeters  en zwaailichten naar de kliniek.
    T moest intussen bij de auto blijven om de papieren in te vullen.
    Meteen werd een cardiogram genomen omwille van de borstpijn. Contrastvloeistof opgespoten om een scan te maken van de buik,  foto's van de nek, de longen...allé de ganse riemram... Ik had meer last van die harde nekkraag dan van de nek zelf. Maar soit, de mensen deden hun job en na een goed uur wist ik dat ik geluk gehad heb. Het borstbeen is niet gebroken maar heeft wel een flinke duw gehad, vandaar die pijn in de borst.. Maar dat zou allemaal de volgende dagen wat spierpijn geven . Idem dito met de buik, geen inwendige bloedingen ... alles ok, de buikspieren wel wat geraakt.. Pijnstillers nemen de komende dagen  en zeggen dat ik pillen haat!
    Gelukkig had ik mijn gordel aan en juist daardoor zijn nu die pijnen te verklaren. De stoot heeft die in één ruk aangetrokken en op het borstbeen en de onderbuik geduwd...
    Les die ik nog eens leerde... ALTIJD JE GORDEL AAN, hoe dicht de verplaatsing ook is.
    Dat was wat de politie ook zei, dat een gordel mijn geluk geweest is.
    Terwijl ik daar lag met de contraststof in mijn corpus ( de zoveelste keer in de laatste 4 maanden..) bedacht ik dat ik weldra zelf voor kerstboom kan spelen want als dat ze doorgaat , geef ik licht in de duisternis... Misschien denken jullie dat ik er lichtjes over ga.. het is zeker niet zo, maar wat haalt het uit om te kankeren en te janken ... Wat gebeurd is, is gebeurd en we moeten  ermee leven... wat daarom niet altijd simpel is...
    T werd intussen met wagen en al weggetakeld en gelukkig was Pazke thuis om hem naar de spoed te brengen.
    Nu zitten we wel eventjes met de " benenwagen" opgezadeld want op zaterdag en zondag kan je nergens terecht, het wordt eens goed nadenken en alles op een rijtje zetten want we zullen nogal snel moeten beslissen om weer mobiel te geraken. Waar wij wonen is dat geen overdadige luxe, want we zitten niet in het centrum, dus ook geen openbaar vervoer.
    Dat is het lot zeker... nu willen we eens de drukte ontlopen en gezellig iets anders doen, maar zelfs dat is ons blijkbaar niet gegund.
    Maar het had veel erger gekund. T heeft een kleine wonde aan de hand, hij moet zich binnen in de wagen aan iets gekwetst hebben en na een paar dagen spier- en andere pijnen , geraak ik er ook wel weer bovenop.. Alleen.. Wij werden gesandwiched ( waar heb ik dat onlangs nog gehoord!!!) en worden wellicht financieel het meest gestraft zonder enige schuld want die twee andere wagens  ( toevallig twee maal 4x4 's en die achter ons nog van het type met zware baren vooraan) kwamen er relatief goed van af..
    Eerlijk is anders en daar ben ik nu even pisnijdig om! ( nog altijd beter dan nu in het ziekenhuis te liggennatuurlijk)
    Verdorie, wie van hierboven hebben we de laatste tijd tegen de schenen geschopt? Maar we weten het al lang.. Murphy is graag met ons.
    Ik zou nu enkel willen roepen... Het is genoeg!!


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (13)

    17-10-2009
    K****bak
    Hoi, ik als schoonzoon van Natoken heb ook zo'n k****bak :)  Het is maar hoe je het bekijkt. Het zijn inderdaad zware wagens waarop heel wat controverse van toepassing is (milieu, aanrijdingen etc...). Ook niet overdrijven natuurlijk, ook die zware bakken kunnen best kapot gebotst worden!

    Ik ben zeker dat de discussie anders zou zijn moest de 4x4 hier gesandwiched zijn met een aantal kinderen of kleinkinderen daarin, dan zou iedereen blij geweest zijn dat ze in zo'n stevige bak zaten en de kleintjes (in dit geval) er heelhuids uit gekomen waren.

    Alles draait om perceptie... In een aanrijding met een zware bak en een kleine/gewone wil je inderdaad niet in die laatste zitten. Maar zolang men deze wagens op onze wegen toelaat, ben ik blij dat mijn vrouw (met de kindjes) in zo'n wagen rondrijdt. 

    17-10-2009 om 13:01 geschreven door Stefan


    15-10-2009
    goede avond Natoken
    1241712922-80.jpg
    hallo blog maatje wat erg dat je bent tegen gekomen en dat door de schuld van een wildebras men moest zulke bestuurders bestraffen om een nieuwe auto voor Jullie te kopen het zal dan vlug gedaan zijn om zo roekeloos te rijden ,wij hopen dat Jullie krijgen waar je recht op hebt en meer als het kan , lieve groetjes uit LIER xxxx

    15-10-2009 om 20:33 geschreven door elisa - juliette


    11-10-2009
    Morgen is een nieuwe dag Natoken.... en toeval of het lot ? wie zal het zeggen...

    ..... ik zeg het nog eens : denk aan mijn motto amor fati of het leven omhelzen met alle ellende die er soms ook bijhoort...
    zoals Ludovicus schreef .....je bent precies aan beterhand....want je vechtlust is nog steeds aanwezig en maar goed ook zou ik zeggen. Voor de rest ja,, je vraagt er niet om en toch zijn jullie de verliezers wat betreft de auto....jullie zullen nog een aalmoes krijgen, misschien voldoende om één of andere optie bij te nemen voor een nieuwe wagen.
    fijne nachtrust wens ik je alvast toe en morgen gezond weer op !!!

    11-10-2009 om 23:55 geschreven door Amor Fati


    Inderdaad,
    die moordwagens moesten ze allemaal in de Kalahari-woestijn droppen, dan kunnen ze daar rondstuiven tot ze stikken in hun eigen gemaakt stof! Doodsmachines zijn het en als zoiets achter op je knalt, mag je inderdaad blij zijn, dat je het nog kan navertellen. Gelukkig kunnen jullie dat wel, maar dat neemt die financiële kater ook niet weg! Dikke knuf en beterschap!
    Michelly

    11-10-2009 om 19:16 geschreven door Michelly


    Een fijne zondagavond
    Image and video hosting by TinyPic 
    Ja lievert
    ik ben dit ook tegen gekomen in het jaar92
    en nu heb ik nog altijd last van de nek pijn,
    Ja ze hebben nu geen geduld meer he
    Als je elke dag naar morgen kijk en niet,
    naar vandaag dan sta je niet bij stil,
    de dingen rondom je geen.
    Liefs Brigitta

    11-10-2009 om 18:17 geschreven door Brigitta


    Dag Natoken
    Dat is een heftig verhaal. Mijn schoonzoon heeft laatst ook zoiets voorgehad ook met zo'n grote k** bak. Ook "perte totale" En ook al betaalde verzekering dan uit, voor het geld had hij geen nieuwe auto. Wees maar blij dat jij verder niks hebt. Je leven is meer waard dan een auto.

    4sl0rr.jpg

    11-10-2009 om 15:12 geschreven door Loewiesa


    ..
    Gelukkig valt de lichamelijke schade wel mee, hoewel, meevallen is zeker een understatement, de pijnen zullen zich wel nog dagen laten gelden. Al die onderzoeken zullen nodig geweest zijn, goed gereageerd van je ventje om direct een ambulance te bellen en zeker de politie er bij te halen. Buiten al de ongemakken en loperij om weer wielen onder je poep te krijgen, zit je gewoonlijk nog eens met een financiële kater, want profijt doe je niet aan. Een wagen van zes jaar, daar kan je normaal nog jaren met verder, maar is al bijna afgeschreven als het gaat over vergoeden, maar als je er een andere wil voor kopen, das andere koek.
    Ik lees dat je weer stil aan de oude jonge Nancy wordt, ondanks alles er niet onder te krijgen, zelf niet met een 4x4.
    Kuskes.

    11-10-2009 om 15:03 geschreven door ludovikus


    Groetjes

    Nu begrijp ik wat je bedoeld...het kan inderdaad allemaal tegenzitten...een ongeval is snel gebeurd  en het zijn altijd meteen grote kosten...voor sommige mensen kan dat echt een drama zijn tegenwoordig de aanschaf van een nieuwe wagen...wel goed dat je de politie er hebt bijgehaald..hopelijk is de pijn vlug beter...dikke knuff

    11-10-2009 om 12:52 geschreven door Athea


    Lieve schat,
    natuurlijk is ook mijn eerste reactie, gelukkig ben je niet ernstig gekwetst. Maar verdorie, het zit je echt niet mee de laatste tijd! Ik heb Wim zo vaak horen zeggen dat ze die terreinwagens van de baan moeten halen want die horen daar niet. Het zijn moordmachines en niet geschikt om met een snelheid op de weg te rijden. Goed dat je er de politie hebt bijgehaald, wie weet wat die twee anders bekokstoofd hadden. Hopelijk kan jullie wagen toch herstelt worden, zes jaar is nu niet echt oud. Lieverdje, ik leef heel erg met je mee en roep samen met jou heel luid naar hierboven: "Laat het stoppen aub, het is genoeg geweest!!!"
    Hele dikke knuffel.

    11-10-2009 om 11:06 geschreven door Petra


    ..
    'k heb net je hele log voorgelezen aan Bob en nu begrijp ik wat je zei met : je kan het op mijn blog lezen.
    Wat een vreselijk tegenslag zeg, ik schrok me rot en het mag inderdaad nu gaan eindigen.  Je hebt het laatste jaar wel genoeg te verduren gehad.
    Ik ben toch heel blij dat je er vrij goed vanaf gekomen zijt,  ondanks de zware kosten aan jullie auto.  Tenslotte is dat maar metaal, dat kan altijd vervangen worden, maar jij was net geopereerd en dat had veel erger kunnen aflopen.
    Mijn tante is - zonder gordel - ooit zo met haar hoofd tegen de  voorruit geknald en had toen een heel zware hersenschudding waar ze jaren lang last van heeft gehad.
    Spijtig dat de auto voor en die achter jullie kennissen waren, want die gaan natuurlijk samenspannen voor de verzekerings kwestie.  
    Wat een geluk dat je hersenen idd. nog goed functioneerden, want na zo'n ongeval ben je meestal totaal overstuur.
    Ik zend jullie van hier uit een heel dikke troostknuffel van Bob en mezelf en wens jullie snel weer beterschap. xxx

    11-10-2009 om 10:24 geschreven door bojako


    ..
    Verdorie zeg ,was me dat schrikken met je mail,ik was dus nog niet op de hoogte,maar voor jou zal het wel nog harder schrikken geweest zijn,inderdaad ..de wet van Murphy,hopelijk ben je spoedig verlost van je pijnen ,het is echt wel genoeg geweest voor jou,van de auto is het natuurlijk ook erg,maar het had véél erger kunnen zijn...als dit al een troost is hopelijk betaalt de verzekering genoeg uit!Ik geef je een dikke kus en houd de moed er in he schattebol,ik heb vandaag ook even een putterig gevoel(Suske vandaag 2 jaar dood)

    11-10-2009 om 10:10 geschreven door lipske


    ik dacht , even vroeg kijken en
    'k schrik me rot ! ja , die met hun zware wagens hebben soms een zware voet ook !en een cake zal hier echt niet helpen , al zou ik je er zo een brengen zie ! om te troosten , mijn moeders remedie tegen alle pijnen en zorgen ! maar dan ga je eens rustig shoppen , en dan dit ... je hebt het echt niet in de hand hé , wat er gebeurt ... ik wens je 't allerbeste voor vandaag , tot morgen ! ( gelukkig heb je een lieve buurvrouw ! )

    11-10-2009 om 08:42 geschreven door ani


    Vriendelijke groetjes
    Het kan inderdaad allemaal tegenzitten. Hopelijk is je pijn spoedig weg.


    .

    11-10-2009 om 02:29 geschreven door Erwin









    Laatste commentaren
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!