Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    17-02-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Murphy
    Gisteren had Uilenspiegel al een reactie gegeven op een niet gecorrigeerde versie. Die was in de haast te vroeg geplaatst. Ik heb die er maar snel afgehaald want stond nog vol tikfouten; ik hoop dat Uilenspiegels taalgevoel dat heeft overleefd!!

    Er was eens…. Zo beginnen toch de meeste sprookjes niet? Of ook...

    Er waren eens twee senioorkens en die wilden na een jaar van problemen en tegenvallers allerhande even gaan genieten van een 3 tal weken vakantie. Ze vertrokken op een vroege, barre wintermorgen richting Spanje. Omdat de GPS van hun nieuwe wagen enkel een uitgebreide wegenkaart had van de Benelux ( vond vrouwtje een minpunt als je een nieuwe wagen koopt!!) had het ventje via internet een uitgebreide wegenkaart bij Tomtom gekocht + flitslokaties!! Leve de ondersteuning van Tomtom!! Alles was perfect gedownloaded dus, toen ze vertrokken waren via een andere route dan gewoonlijk -  want het ventje wilde Ardense wintertoestanden vermijden - wilde het vrouwtje de route instellen tot Orléans!!
    Geen andere kaarten beschikbaar tenzij de Benelux, was de melding!!
    " Shit", dixit vrouwtje. Maar soms heeft het manneke van die hele heldere, technische, vooruitziende ingevingen en had hij de mobiele Tom Tom van de vorige auto ook meegenomen ( wat bij het vrouwtje gefronste wenkbrouwen had uitgelokt, twee TomToms waarvoor is dat in 's hemels naam nodig!!!) en wat bleek? Die kwam nu goed van pas anders had het vrouwtje mogen kaarten lezen!!!
     So far, so good. Geen wegproblemen, geen traffic jam, geen ongunstig weer, ze deden er zelfs maar 15min over om rond Parijs te geraken... Ze reden met een zalige glimlach verder.
    Om de geplande 1200 km tot Perpignan in één dag af te leggen, hadden ze hun picknick meegenomen om tijd uit te sparen. Maar het vrouwtje wilde iets meer dan koffie, dus waterkokertje mee om op batterij voor een soepje te zorgen .. heerlijk!!
    Water koken op die manier duurt wel even daarom moest vrouwtje een heksentoer uithalen om water uit de fles ( al rijdende) in het kokertje te gieten wat haar een natte broek opleverde op de meest strategische plek!!!!
    Eerst probeerde ze een aansluiting achter de zetel.. Er was eventjes contact daarna .. nada!!! Sigarettenaansteker eruit en daar geprobeerd… idem dito!!! Tweede zekering stuk!!! Het zou dus bij koffie blijven. Boekje van de auto bovengehaald en opgezocht welke zekeringen er allemaal in aanmerking kwamen. Na de eet-sanitaire -en tankstop  verving het manneke de zekering  van de sigarettenaansteker want daar stak de GPS in, de auto terug opgestart en dan vraagt de GPS gazelle opeens:
    ” Huidige lokatie niet gevonden, wil je overschakelen naar Europese wegenkaart?”
     Natuurlijk en zo was het GPS probleem opgelost!!
    Nu moeten jullie wel weten dat het vrouwtje intussen in gedachten al een paar “ serieuze” mails had opgesteld  voor Tomtom.. Blijkbaar had haar interne lijn al contact gekregen voor de uitwendige in actie kwam!! ( smile)…
    Ventje content, vrouwtje content, autoGps content want moest niet meer op die kleine versie staren die op zijn neus geplakt was!!! En ze reden verder…
    De kms lieten zich voelen, ook het vroege uur van vertrek, maar met nog zo’n 80 km te rijden, zagen de senioorkens het wel zitten tot Murphy een tweede keer zijn neus boven water stak. Kregen ze via de GPS melding “ accu zwak”. Het ventje - altijd rustig zoals naar gewoonte -…:
     "We hebben een probleem".
    Het vrouwtje zag zijn geest zo in overdrive gaan om naar een verklaring te zoeken en hoorde flarden van "alternator, batterij laadt niet bij, circuitstoring enz enz.", terwijl er door haar geest maar één zin flitste :
    “ Huston we have a problem"!
    Radio, Gps en alle misbare energieverslinders werden afgezet met uitzondering van de lichten natuurlijk en dan maar op gekruiste vingers zitten en hopen dat ze de voorlopige eindbestemming haalden…De stilte in de wagen was te snijden, de opborrelende vakantiestemming weg, het ei in de broek werd na elke km groter… haalden ze het of haalden ze het niet… Tot opeens het ventje de verlichtende woorden sprak( zijn brein had blijkbaar niet stilgestaan):
    ” Het kan de batterij niet zijn want dan zou ik hier een kerstboom aan lichtjes moeten zien op het dashboard”… zucht, slik en een streepje licht in de opkomende duisternis…
     “Heb je het lichtje van de waterkoker even zien opspringen achteraan?”
    Vrouwtje:
    “Ja”.
    “Sprong het lichtje vooraan ook even op?”
    Vrouwtje:
    “ Ja”…
    " Dan waren er twee zekeringen gesprongen en liggen die op hetzelfde circuit en één zekering vervangen haalt dan niets uit, de Gps heeft op hulpbatterij gestaan en is nu bijna plat”.
     Intussen waren ze toch veilig in Perpignan aangekomen en zou het ventje de klus even klaren. Ze doken met zijn tweetjes op een Valentijnachtige wijze heel dicht bijeen onder het dashboard. Het ventje op zoek naar de “ zondaar” het vrouwtje met een zaklamp dichtbij om bij te schijnen..en intussen maar hopen dat ze nog een kapotte zekering vonden want dan had het ventje gelijk!! Hoe kon ze nog aan hem twijfelen na 40 jaar!!!!
     Het “ corpus delictus” werd gevonden, vervangen en alles marcheerde weer perfect!

    De volgende dag vertrokken ze weer vroeg om de laatste 650 km af te leggen. Rustig verkeer, ideale rijomstandigheden, Spanje here they come!!! Ze stopten voor een plasje, een hapje en een drankje en reden met een zalige glimlach naar hun eindbestemming niettegenstaande het was beginnen regenen. Ze begonnen er toch in te geloven dat ze eindelijk van hun vakantie zouden kunnen genieten tot 80km voor het eindpunt.
    Het vrouwtje - dat nooit haar kwebbel kan houden - durfde te verzuchten:
    ” De auto rijdt goed hé en zo stil ..;”
    De woorden waren amper koud of.. plopperdeplopperde plop…
    " Wat is dat"?
    Een ongelooflijk onrustwekkend geluid en het ventje voor de tweede keer:
    " Dat is niet goed, er scheelt precies iets met de motor…"
    De auto was aan zijn maidentrip bezig en dan is alles mogelijk!!
     “ Zeg dat het niet waar is, “ fluisterde het vrouwtje.
     Terwijl het ventje naar de berm reed, kwamen de verlossenden woorden:
    " Hm....Ik vrees eerder voor een platte band"!
    Inderdaad zo plat als een vijg …dus band vervangen in de intussen gietende regen en met een OVERVOLLE koffer  want het koppeltje had naast de eigen bagage nog van alles meegebracht voor vrienden in Spanje!!!!
    Ze stonden amper geparkeerd langs de weg, het vrouwtje zat nog in de auto een mailtje te versturen naar de vrienden, of daar stopte een Spanjaard en bood zijn hulp aan. Het vrouwtje vond het een verdacht snelle hulp  en verwittigde het ventje om uit te kijken!! Kwam die kerel naar haar toe en vroeg om uit te stappen!! Het vrouwtje zat nog te smsssen en weigerde pertinent om de auto te verlaten. Drong dat kereltje nog eens aan.
    "No senior, me quedo aqui!!"
    Voilà dat was klare taal zeker!
    Draaide de gast zijn karre en vertrok met de noorderzon en voor de senioorkes het beseften was de Guardia civil daar al. Die vroegen wat het probleem was en hebben in de slagregen geholpen  zodat binnen de kortste keer de vervangende band erop lag, de eens zo mooi geschikte bagage als een wanboel terug in de koffer vloog en de senioorkens  eindelijk de laatste km aflegden.
     Bleek dat er een snee van zo’n 10cm in de nieuwe band was, waaruit de senioorkens afleiden dat die “ hulpzame” kerel wel eens met minder goede bedoelingen te hulp geschoten was want de wagen was even voordien onbewaakt achter gebleven bij een koffiepauze!! En zijn houding was allesbehalve “ kosjer” geweest……
    Het was nu al de tweede keer dat het mannetje en het vrouwtje met een auto van amper twee maanden oud naar Spanje reden en er een lekke band hadden die telkens tegen " woekerprijzen" moest vervangen worden. En dan hadden ze nog geluk , zei de garagist want meestal is de auto en alles erbij riebedebie in zo'n geval., want het blijkt een vaak gebruikte methode te zijn van oplichters om je van je wagen of andere waardevolle dingen te beroven!!
    Zoals ik al zei… Murphy heeft een zwak voor die twee senioorkens!!


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (11)

    19-02-2010
    ..
    Verdorie zeg ... dat reisje van dat Senioren koppeltje is nog erger verlopen dan ons achterwaartse glijbaan in de Ardennen en dat allemaal op onze gezegende leeftijd met onze zwakke tikkertjes
    Nog een vraag: rijdt het vrouwtje de hele tijd of kan de man ook al terug rijden?  
    Toch wel handig als je zo'n technieker bij de hand hebt hé?
    Ik zal net op het nieuws dat het op de Costa del sol heel slecht weer is en op Gran Canaria ook.
    Is het bij het koppeltje ook zo'n  slecht weer?  Ik hoop echt van niet.
    Hier is het eindelijk aan het dooien gotzeitank.

    Dikke flodderknuffelkuskes

    19-02-2010 om 09:43 geschreven door bojako


    18-02-2010
    ..
    Reizen is altijd een beetje avontuurlijk. Maar wat jullie meemaken kan tellen. Al die stoten met de zekeringen, eigen schuld dikke bult, gelukkig is er Tony die van w<anten weet. Soepke koken in een rijdende auto, tsstsstss.
    Maar dat ze jullie daar zo'n rotstreek lappen om je nieuwe auto te carjacken. Want dat was het vast en zeker.
    Dan gebruikt ons Natke weer haar nuchter verstand. Goed gedaan.
    Laat het nu maar verder goed gaan en geniet van het zonnetje. Wij blijven hier wel bibberen.

    Kuskes engtbyeis5.gif van Ludovikus

    18-02-2010 om 15:58 geschreven door ludovikus


    dat waren dan de laatste naweeen hopelijk...
    zeg! wat is dat toch allemaal?gelukkig zijn jullie aan dat louche figuur en zijn slechte bedoelingen goed ontsnapt. Dat het zonneke nu ook maar gauw helemaal mag gaan schijnen...hier is't vandaag al wat beter, toch zo'n graad of 4.De verhuis is nog niet kunnen doorgaan, 't zal voor de laatste woensdag worden.mail volgt! geniet lievekes!!! xxx

    18-02-2010 om 14:54 geschreven door paz


    ...
    Weet je nu waarom ik eigenlijk niet graag op reis ga?Alhoewel..is het hier zo veilig? dikke kus van moi!
    16uA8-14H-1.jpg
    Bemind worden, is de beste manier om je nuttig te maken.
    knuffel uit Deurne van Nestje & Lipske

    18-02-2010 om 09:10 geschreven door lipske


    Ik wens u een fijne dag
    Bij nieuwe toestellen heb ik ook al dikwijls ondervonden dat de stekker een paar minuten uit trekken  wonderen kan verrichten. Die criminaliteit tegenwoordig, daar hebben we allemaal wel eens mee te maken. Mijn vriend zijn vrouw is eens overvallen op de post (met een revolver tegen haar hoofd). De psycholoog waarheen ze achteraf ging zei dat we daarmee moeten leren leven want het gaat meer en meer gebeuren in de toekomst.


    .


    .

    18-02-2010 om 01:59 geschreven door Erwin


    17-02-2010
    na de perikelen met alle electronische gadgets nog geluk gehad met de al te hulpzame man .... misschien schrok hij wel van antwoord gediend te worden in het Spaans

    Een aangename avond toegewenst vanwege Amor Fati !

    Geluk dat vliegt dat heeft zijn reden,

    Wie handig is die grijpt het beet

    Maar ga je het met de voeten treden

    Is het zo weer verdwenen voor je het weet





    17-02-2010 om 20:32 geschreven door Amor Fati


    Hoikes!
    En ons dan altijd maar proberen wijs maken dat ons 'onveiligheidsgevoel' zich afspeelt in ons hoofd. Waar ben je vandaag de dag nog veilig voor allerhande schorremorrie?  De nonchalance waarmee we vroeger door het leven gingen kunnen we nu wel vergeten.
    En dan jullie nieuwe auto, ik meen dat het in feite toch niet zou mogen dat er om de haverklap wat aan mankeert. Ik hoop dat jullie van zijn kinderziekten snel zullen verlost zijn.
    En voor de rest, viva espana, ole!
    Dikke knuffel uit een miezerig Antwerpen, van
    button3p.gif

    17-02-2010 om 17:01 geschreven door Petra/Huismusje


    Jeetje Natoken
    Wat een verhaal!!!

    Het is om er moedeloos van te worden. Komt het door het weer?? Hier giet het voor de verandering eens van de regen!

    Heel veel groetjes  en een virtueel knufje van mij
    Loewiesa
    14t0qah.jpg

    17-02-2010 om 15:20 geschreven door Loewiesa


    ik hoop dat het een beetje
    een zonnige vacantie zal worden , natoken , na AL die " toeren " van 't begin ! hier hebben we momenteel al een zonnetje !en geen wind ! geniet ervan hé en niet uitstappen ( haha ) goed gedaan !

    17-02-2010 om 10:53 geschreven door ani


    Goedenmorgen Natoken om dit te lezen kom ik nog eens terug hoor
    ben van dienst ga er meteen vandoor

    Vandaag aswoensdag,

    voor sommigen een askruisje halen

    voor anderen ineens van de stilte balen

    het feestgedruis van carnaval ligt achter ons

    alle was en plas,

    ontdaan van onze zweetgeuren

    keurig gestreken, opgevouwen, en in de kasten

    Image and video hosting by TinyPic


    Image and video hosting by TinyPic


    warme groetjes en knufffffff van ikke voor jou

    17-02-2010 om 07:46 geschreven door Jeske


    16-02-2010
    Met Murphy op stap

     

    de weg die we gaan is gans de tijd

    willekeurig geplaveid

    met onvoorzienigheid

    dit leidt dikwijls naar onenigheid




    Groetjes met een frisse neus, Uilenspiegel

    16-02-2010 om 12:20 geschreven door Uilenspiegel









    Laatste commentaren
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!