Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    02-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleinkinderenleed.
    Toen ik vandaag bij Bojako ging lezen, deed het verhaal van de kleine Seppe me direct denken aan wat er deze week met één van onze schatten gebeurde!
    Dochter en familie zijn op vakantie in Frankrijk en met dat warm weer is zwemmen in het zwembad blijkbaar één van de hoofdthema's. Grote broer (5j) en zus waren samen aan het spelen tot broerlief er niets beter op vond dan een vol waterpistool in het zwembad te gooien precies tegen het mondje van zusje. Getier, bloed in het bad en een gapende wonde van +-1cm juist boven het lipje...Kindjes uit het bad en direct naar de dichtsbije arts.( Ze zitten ergens in een afgelegen huisje!!). Spuitje in het wondje om te verdoven met alle geween van dien. Daarna beterde het wel en hield zuslief zich heel flink maar van de danige emotie trilde dat lipje zo erg dat de arts er maar één draadje durfde innaaien uit vrees dat zijn naald wel eens kon afbreken in het wondje.. Rare uitleg voor een arts ,vind ik persoonlijk. Ik denk dat hij eerder onwennig was met zo'n geval. Nu maar te hopen dat het deftig geneest en dat ene draadje volstond. Van de schoonzoon hoorde ik al dat het misschien wel beter zou geweest zijn met twee draadjes want dat het wondje langs één kant wat openstond!!! Ja papa's en dochtertjes!!



    foto genomen na de ingreep om de grootouders "gerust te stellen"!!

    En dan zit je hier maar te piekeren, wordt dat een litteken en juist bij een meisje..? Maar anderzijds had het erger gekund en dan denk ik aan de oogjes. We hebben het in Venezuela meegemaakt dat een broertje met een "strandschopje" in het oog van kleine broer stak ( per ongeluk natuurlijk) en dat gaaske was zijn zicht kwijt op dat oogje!!
    Straks komen de drie dochtertjes van de zoon een week logeren. Normaal zouden ze alle komen maar broerlief heeft op het laatst nog besloten om met de Chiro op kamp te gaan omdat al zijn vriendjes ook meegaan en aandrongen.. Ben benieuwd wat dat wordt want hij is nog klein ( wordt 8 in sept). Maar ik denk wel dat het lukt, ( als hij mama niet teveel mist!!), hij is een heel sociaal ventje .
    We hebben hier drie schommels in de tuin ( alles moet hier in veelvoud met 6 kleinkinderen !!!) Oma zal dus maar goed in de buurt blijven als ze schommelen of zeker erop aandringen dat ze niet voor de schommel lopen!!
    Wat doen we onszelf toch aan, vraag ik mij dan af door kleinkinderen te logeren. Ik heb nooit zoveel " eieren" onder onze kinderen gelegd als onder de kleinkinderen. Nochtans zorgde de zoon ook voor voldoende spanning in Nigeria .. drie keer had hij een hersenschudding waarvan één met open wonde op voorhoofd en opname in ziekenhuis ( stel je daar niet teveel van voor, eens vertel ik het wel!!) De eerste hersenschudding was door van een trap te vallen, dan twee jaar later door te verschieten van een hond en op de poep te vallen en " bonk" met het hoofdje tegen te muur en de derde keer door een baseballknuppel tegen het hooft te krijgen...
    Ik heb ook water en bloed gezweet toen dat moest genaaid worden maar de omstandigheden waren daar totaal anders en onhygiënisch!! Maar toch, een kleinkind is zo anders of weegt de verantwoordelijkheid nu zwaarder? Ik zal weer blij zijn als de week goed afgelopen is zonder ongelukken en we ze vrijdag veilig terug thuis kunnen afzetten!
    En toch is het niet allemaal kommer en kwel want ik geniet ook van zo'n samenzijn want je krijgt zoveel liefde terug omdat een kind nog zo spontaan is. De knuffels en kusjes en het tegen je aan vleien gebeuren zonder bijbedoelingen; alles wat een kind geeft is zo onvoorwaardelijk! Daarbij, iedereen zegt het toch:
    " Geniet ervan terwijl ze klein zijn, want het kan verkeren".
    Dat zullen we dan ook zeker doen want ze zijn alle 6 schatten van kleinkinderen en die knuffels wil ik voor niets ter wereld ruilen. En houden kinderen je niet jong?
    Een kleinkind.. .. soms denk ik dat je ze nog liever ziet dan je eigen kinderen als dat al kan!


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (12)

    04-08-2010
    !!!
    Wij hebben zo'n kleinzoon, die van alle markten thuis is en eerst nadenkt , als het fout gelopen is! Heeft altijd wel ergens een wonde en heel dikwijls weet hij niet eens waar hij ze gehaald heeft. Is eens een keer uit een boom gevallen met zijn gezicht op zijn fiets, die hij er recht onder had laten liggen. Kaak gebroken en kon niet geopereerd worden wegens een zenuw die er vlakbij liep en , indien die geraakt werd, zou zijn gezicht scheef blijven. En dan mag je nog dankbaar en blij zijn dat hij geen oog uit gevallen is! Kan zo nog even doorgaan met opsommen, maar het geeft me altijd weer de rillingen!
    Warme groet.
    Michelly

    04-08-2010 om 00:03 geschreven door Michelly


    03-08-2010
    CHEERY
    Weer wat komen bij lezen, en ja de gezelligheid straalt zo van Natoken uit.
    Geniet ervan terwijl ze klein zijn, al wat groter komen ze wel een euroke en liefst zoveel mogelijk halen en minder zoentjes van die lieve kapoentjes.
    Cheery

    03-08-2010 om 16:51 geschreven door CHEERY


    ik hoop
    dat je vandaag zo'n mooi weer hebt , als hier , nu je met de kindjes zit ! liefs

    03-08-2010 om 16:40 geschreven door ani


    ..
    Nu ik dit lees ,als ik terugdenk,heb ik ook al wel eens zoiets meegemaakt (zou maar raar zijn van niet niet met 7 pagadders he Natoken(al had ik ze niet allemaal tegelijk)ik spreek dan wel over De kinderen ,niet de kleinkindjes(je weet wel)<br>Toen mijn 2 oudsten hun plechtige communie deden(hebben ze samen gedaan ja)waren mijn 2 jongsten aan 't spelen op hun stapelbed,en de oudste van de twee tuimelde eraf ,recht met haar kin op de kant van het bed,moest toen ook genaaid worden en eerlijk,die heeft geen kik gelaten(ze was toen 6à7 jaar)klein litteken heeft ze er aan overgehouden,en het was een grote wonde zenne!<br> Zal vrijdag mijn litteken eens laten zien ,was ook rond mijn 6de jaar,die zie je dus nog wel goed ,dikke kus!
    regen.gif
    storm en regen ,houdt ons niet tegen
    wij komen een prettige dag wensen
    aan alle lieve mensen!

    03-08-2010 om 08:04 geschreven door Lipske


    02-08-2010
    Onmetelijke liefde

     

    de liefde voor een kind kan men met niets meten

    daarvoor bestaat niet één instrument

    omdat een apparaat geen gevoelens kent

    graag zien is de adem van het leven, zeker weten




    Nachtelijke groetjes, Uilenspiegel

    02-08-2010 om 23:39 geschreven door Uilenspiegel


    wie heeft er nooit naar Spoed mogen crossen Natoken om die kleine mormels te laten oplappen.... denk dat er weinig zijn die nooit iets gehad hebben

    Een aangename week toegewenst vanwege Amor Fati !


    De fantasie van de man is op geen stukken na toereikend om de werkelijkheid vrouw te begrijpen


    Wanneer we gelukkig zijn, is onze fantasie levendiger; wanneer wij ongelukkig zijn, is onze herinnering levendiger


     

    02-08-2010 om 18:58 geschreven door Amor Fati


    Piepelou Nanneke.
    Knap sterrretje dat eentje van de 6 en wie gaat strakjes het vlugste slapen

    merciekes voor dien knuf zunne

    Maandag hier zen ik weer ...

    Ik kom jullie alvast fijne

    een hopelijk zonnige eerste week van augustus toewensen,

    de start is niet zo goed hé ...nat ...nat daar justekes toch

    Image and video hosting by TinyPic


    warme groetjes en knufffffff van ikke voor jou

    02-08-2010 om 17:59 geschreven door Jeske


    merci , merci !
    merci voor de knuffel , maar 'k heb vandaag mijn schade ingehaald ! en morgen of overmorgen weer !

    02-08-2010 om 17:52 geschreven door ani


    ongelukjes
    Wat ziet ze er schattig uit! Hopelijk blijft er niets of slechts een klein littekentje, lieve Natoken. Wij hebben sedert gisteren ook ons drie schatten hier : die doen het tot hiertoe fantastisch, maar wij zaten zelf om beurten vanmorgen bij de dokter en zitten nu voor verschillende zaken aan de antibiotica. 't Is niet het goeie moment... alsof iets mankeren ooit op een goed moment zou komen. Het kan gelukkig geen kwaad voor de kinderen. dikke kus

    02-08-2010 om 14:09 geschreven door paz


    Lieve groetjes en een fijne start van de nieuwe week....


    maandag009.jpg

    een2520fijne2520week.gif

    02-08-2010 om 10:03 geschreven door Gita


    ..
    straf hé Natoken dat net hetzelfde ons allebei overkomt, maar gelukkig zijn beide kindjes nu aan de beterhand.  Hoe het zal aflopen met de tandjes van Seppe zullen we pas horen na een bezoek aan de tandarts.  Straks komt onze zoon.  
    Binnenkort hebben ze gevraagd om ook twee dagen en nachten op Tibo te passen, de andere twee worden aan de andere grootouders uitbesteed, zo is het nog te doen, want Tibo is nu in zijn kruipperiode en hoewel het beter gaat met mijn rug moet ik toch nog opletten.
    Wat het kamp van je kleinzoontje betreft : dat zal afwachten geblazen zijn.  Onze tienjarige gaat niet zo graag maar onze zesjarige vond het geweldig en popelt om al terug te kunnen gaan, zo zie je maar.
    Willen jij en Paz misschien beslissen waar we deze maand naartoe gaan (indien je kan komen tenminste) - ik weet dat Paz een hekel heeft aan rook en waar we vorige maand waren is het goed buiten, maar binnen niet zo fijn indien het regent.
    Ik voel me overal goed behalve in dat ene plaatsje met al het lawaai.
    Moet nu vertrekken, dikke knuffels.

    02-08-2010 om 09:23 geschreven door bojako


    ja , ja
    ik denk niet dat je ze liever ziet , 't is anders ...
    't is niet zo "moeten " zorgen voor de opvoeding , maar wel alle plezier krijgen en knuffels en vleierijen ; zo zie ik het dan ! en vooral GENIETEN , wat je als werkende vrouw , niet altijd kon !
    'k wens je een veilige week natoken , met de start vandaag !en het lipje , 't komt in orde , mijn trots had er ontelbare met haken en naaisels , en je ziet er niets meer van ! liefs ! en ik verlang naar een knuffel vandaag !

    02-08-2010 om 08:44 geschreven door ani









    Laatste commentaren
  • Groetjes (Maarten)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Wens u nog een hele fijne dag (Dirk)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Jaja, ik ben er nog
  • Goedemorgen lieve Natoken wens jou een mooie dag xxx (Lenie)
        op Jaja, ik ben er nog
  • de hemelsluizen stonden open ... (meeuw)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Jaja, ik ben er nog
  • Morgen weer op post voor Remko. (eddy meuris)
        op Het is al wat verteerd
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!