Buitenlandse dievenbendes kunnen hier hun gang blijven gaan. De overheid treedt laks en verdraagzaam op. Vreemdelingen, buitenlanders en alles wat niet-van-hier is moeten we koesteren en in ons hart sluiten, omarmen en tolereren, begrijpen en toezien... zo heeft men ons decennia geleden ingeprent toen Turken en Marokkanen ons grondgebied begonnen te teisteren en een bedreiging werden voor onszelf en onze eigenheden. We zijn er ver mee gekomen, met onze liefdevolle opname van vreemde volkeren, alsof we zelf in overvloed leven, alsof we zelf een massa welzijn aan te bieden hebben aan de indringers. Ook nu de criminaliteit fors uit de hand loopt zouden we onze vreemde evennaaste moeten blijven beminnen als onszelf. Ja, dat kennen we die liefde in een eenrichtingsweg, in doodlopende straatjes die elk gevoel van straffeloosheid onmogelijk maken.
Er zijn geen grenzen meer, geen poorten en deuren meer, heel Europa is een snoepwinkel geworden die nooit sluit en geen rustdagen kent, de wereld is van iedereen, iedereen mag pakken wat hem bekoort. Autochtonen zijn een vogelvrije bevolking geworden, overgeleverd aan buitenlandse schurken die niet terugdeinzen om alles van ons af te pakken... In de hemel is het veiliger, daar waar Sinte Pieter en de engelen waken over het hemelrijk...
Woninginbraken in de lift: 660 inbrekersbendes actief
Dagelijks worden 87 gezinnen slachtoffer van inbraak
Dat zijn per dag 28 gevallen méér dan 10 jaar geleden. 660 inbrekersgroepen zijn er geïdentificeerd. "Ondanks alle inspanningen kampen we nog steeds met hoge inbraakcijfers, omdat de criminele druk van Oost-Europese dadergroeperingen zo hoog blijft. Ze lopen dan wel geregeld tegen de lamp, maar daar maken ze zich niet druk in. Een paar maanden in de cel en dan worden ze weer vrijgelaten, in de hoop dat ze naar hun proces komen. Dat doen ze natuurlijk niet. En voor elke crimineel die zo geklist wordt, staan er in landen zoals Roemenië, Albanië, Bulgarije, Moldavië en het voormalige Joegoslavië weer tien anderen te trappelen om naar hier te komen. In de landen van herkomst is de motivatie om deze dievenbendes aan banden te leggen en in eigen land te bestraffen niet bijster hoog. "Daarom moet Europa veel strenger zijn op dit soort zaken. Als ik zie hoe strikt Europa zich opstelt voor de Grieken en hun financiën dan zie ik niet in waarom ze niet even dwingend zijn voor alle Europese landen en kandidaat-lidstaten wat betreft informatie-uitwisseling en bereidheid om criminelen te bestraffen. Pas dan zouden onze statistieken een forse duik nemen."
|