Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    21-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk verlost van Van der Kelen!
    21/06/13 - 18u23 © photonews.

    Als ik aan Luc Van der Kelen denk, krijg ik onmiddellijk een slecht gevoel. Hij is het archetype van de journalist die aan het politiek establishment plakt. In ruil voor wat zijdelingse informatie liet hij zich door hen inpakken. Natuurlijk dat hij trouw was aan liberale filosofie. Maar ook dat was bij hem een zeer rekbaar begrip. En als hij moest kiezen tussen personen en ideologieën, offerde hij graag zijn ideeën op. Hij onderging eveneens de linkse bocht van Verhofstadt, zonder dat hij veel weerwerk bood. En zo kreeg men een soort van pseudojournalistiek, hetgeen naar buiten toe een waas van objectiviteit had, maar volledig gecorrumpeerd was met de machthebbers van dit land.


    Schaamteloos was bijvoorbeeld zijn devotie voor logeman Karel De Gucht. Ik verdenk Van der Kelen er overigens van ook een logeman te zijn. Ons kent ons in die wereld. Toen De Gucht meerdere keren in opspraak kwam, sprong Van der Kelen telkens in de bres. Zijn columns leken soms op verkiezingspropaganda van de open VLD of gewoonweg geschreven op het kabinet van één of ander minister.


    Vlaanderen zal hem niet missen. Volgende week is hij al vergeten. Waar is toch de tijd van wijlen Louis De Lentdecker? Die man droeg zijn hart op de juiste plaats en was niet verband door de loge en de politiek. 





    De krant Het Laatste Nieuws heeft gisteravond Luc Van der Kelen (65) uitgewuifd in stijl. Als politiek journalist en commentator was Van der Kelen twintig jaar lang niet alleen de pen maar ook het gezicht en de stem van de krant.

    De toppolitici Elio Di Rupo, Guy Verhofstadt, Johan Vande Lanotte, Herman De Croo en Herman Van Rompuy kwamen gisteren naar zijn afscheidsfeest. Speciaal voor LVDK had de nieuwsdienst van VTM een volledige (nep)nieuwsuitzending gemaakt.

    Luc Van der Kelen doet het vanaf nu wat rustiger aan, maar verdwijnt niet uit de krant. Tot half juli blijft hij elke dag een opinie schrijven, nadien zal hij elke week op maandag zijn licht laten schijnen over de politiek en de samenleving.

    De volgende dagen zal Van der Kelen alomtegenwoordig zijn in Het Laatste Nieuws. In de krant van morgen beschrijft hij hoe het land - zijn België, zijn Vlaanderen - is veranderd tussen het moment van zijn eerste columns, begin jaren negentig, en nu.

    Van volgende maandag tot vrijdag blikt hij terug op de vijf premiers die hij van dichtbij heeft meegemaakt: Jean-Luc Dehaene, Guy Verhofstadt, Yves Leterme, Herman Van Rompuy en Elio Di Rupo.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zatte minister legt parlement plat
    Anatoly Myarkovsk (m). © reuters.

    Een overleg in het Oekraïense parlement is dinsdag een aantal uur opgeschort omdat de viceminister van Financiën dronken zou zijn. Anatoly Myarkovsky gaf een korte presentatie van 10 minuten over de jaarrekening van 2012, maar viel bij de daaropvolgende vragenronde door de mand.

    'Hij is dronken' en 'Iedereen in een straal van vijf meter kan ruiken dat hij alcohol heeft gedronken', riepen leden van de oppositie toen.

    Myarkovsky verliet daarop de ruimte zonder nog iets te zeggen. Toen de parlementaire hoorzitting een aantal uren later voortgezet werd, schitterde de minister door afwezigheid. Volgens een collega werd hij behandeld in het ziekenhuis. Een ander betichtte de oppositie ervan met hun opmerkingen de parlementaire procedures te ondermijnen. 'Ik ken hem al 20 jaar en het is een verantwoordelijke man.'

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albinogorilla
    19-6-13 - 12:34  bron: Latinos Post © Barcelona Zoo.

    Wetenschappers hebben eindelijk het mysterie achter albinogorilla Snowflakes (Sneeuwvlokje) ontrafeld. Het dier kreeg zijn witte vacht als gevolg van inteelt.

    Snowflakes werd in 1966 gevangen in Equatoriaal-Guinea en was sindsdien een populaire bezienswaardigheid in de dierentuin van Barcelona. De gorilla overleed in 2003 aan huidkanker, een aandoening die wel vaker voorkomt bij albinodieren.

    Gen
    Wetenschappers van de Pompeu Fabra Universiteit in Barcelona hebben nu aan de hand van ingevroren bloed ontdekt dat de albinohuid het gevolg was van inteelt tussen een oom en een nicht. Ze onderzochten heel het genoom van de gorilla, en kwamen terecht bij het gen SLC45A2. Datzelfde gen wordt geassocieerd met albinisme bij muizen, kippen, paarden en sommige vissen.

    Hoofdonderzoeker Tomas Marques-Bonet zegt dat Snowflakes het gen moet geërfd hebben van zijn beide ouders. Zijn team ontdekte dat twaalf procent van de DNA-strengen van Snowflakes' ouders identiek waren, wat enkel mogelijk is wanneer een oom en een nicht paren.

    Habitat
    Inteelt werd bij de westelijke laaglandgorilla nog niet eerder vastgesteld, zegt Marques-Bonet. Dat het toch gebeurde, kan volgens de wetenschapper het gevolg zijn van het verlies van habitat, waarbij de gorilla's het moeilijk hebben om zich te verwijderen van hun oorspronkelijke familie. 'Als we de ruimte die ze hebben nog meer verminderen, is het waarschijnlijker dat ze in de groep moeten blijven, wat de bloedverwantschap doet toenemen.'

    Het onderzoek maakt deel uit van een grotere studie naar de genetische variatie van apen in het wild. Aangezien de primaten de dichtste verwant zijn van de mens, kan het onderzoek ons ook meer leren over onszelf.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.52-jarige vrouw vervangt dochter op examen

    19-6-13 - 22:21  bron: Belga
    © Thinkstock.

    Een vreemd voorval in een lyceum in Parijs: een vrouw werd er tijdens een examen Engels betrapt. Niet op spieken, maar op het innemen van de plaats van de echte student...

    In het lyceum in het tiende arrondissement legden enkele honderden studenten het eindexamen Engels af in het kader van hun baccalaureaat. Een van de supervisoren herkende het gezicht van de 52-jarige vrouw niet en controleerde haar naam. Die deed een belletje rinkelen: hij herinnerde zich het meisje met die naam van een vorig examen. De politie werd gebeld en de vrouw werd meegenomen.

    Het bleek dat de vrouw haar dochter had vervangen tijdens het examen. In totaal leggen in Frankrijk 664.709 kandidaten examens af om hun baccalaureaat te behalen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeders kunnen nu vrouw zoeken via internet
    © thinkstock.

    Heel wat zonen vinden het niet gemakkelijk om een vrouw te vinden die voldoet aan de wensen van hun mama. Tegelijkertijd zijn er heel wat mama's die ongeduldig uitkijken naar het moment waarop hun zoon zal trouwen. Voor dit probleem is er in Amerika een oplossing bedacht: datingsites waarop mama's op zoek gaan naar een ideale partner voor hun kind en ... een ideale schoondochter voor zichzelf.

    "Het is bijna alsof je het online daten uitbesteedt aan je mama", zei Kevin Leland van TheJMom.com aan de New York Times. Met 5.000 geregistreerde leden is deze Joodse datingsite een van de populairste plekken waar mama's hun kinderen proberen te koppelen.

    Succes
    Broer en zus Brad en Danielle Weisberg richtten de website in 2010 op, nadat hun eigen mama de online keuzes van Brad had beoordeeld. In een paar uren had ze een lijst opgesteld van de kandidaten die haar veelbelovend leken. Ze schreef ook zelf een nieuw datingprofiel, waarin ze haar zoon aanprees.

    En met succes, want Brad heeft nog steeds een relatie met een vrouw die zijn moeder voor hem uitkoos. "Natuurlijk was dat mijn eigen beslissing, maar ik hecht ook veel waarde aan de mening van mijn moeder", klinkt het bij de zoon.

    Het enige wat de mama's moeten doen is een online profiel opstellen van hun kind. "Die zijn stuk voor stuk zorgvuldig geschreven. De mama's wil de mama van de potentiële partner er natuurlijk van overtuigen dat haar gezin de ideale schoonfamilie is om bijvoorbeeld de feestdagen mee door te brengen", aldus Leland. Daarna kiezen ze er de meest veelbelovende reactie uit, met wie ze hun zoon dan op date laten gaan.

    Prijskaartje
    Surfen op de website is gratis, maar voor een abonnement van zes maanden om contact te maken met anderen, betaal je minstens 78 dollar (of zo'n 58 euro). Wie persoonlijk advies wil en een make-over van het profiel van zijn kind, betaalt al snel 199 dollar (of zo'n 150 euro). Maar dat vinden de mama's natuurlijk niet erg, als ze daarmee een geschikte partner kunnen vinden voor hun zoon.

    We zijn alvast benieuwd of de trend ook naar ons land zal overwaaien. Als dat gebeurt, zou jij dan op zoek gaan naar een partner voor je zoon of dochter? Of zou je toelaten dat je mama zoiets doet? Laat het ons weten via de reacties.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maggy De Block krijgt taart in gezicht

    Staatssecretaris Maggie De Block (Open Vld) werd afgelopen maandag door twee jonge vrouwen bekogeld met borden slagroom en ketchup. Dat gebeurde toen ze aan het Brusselse jeugdtheater Bronks uit haar wagen stapte om een prijs voor armoedebestrijding uit te reiken. Het kartonnen bord met slagroom trof doel, het bord met ketchup werd grotendeels opgevangen door Bert D'Hondt van Welzijnszorg, die De Block aan de ingang stond op te wachten.

    Beelden van het incident zijn nu pas opgedoken. Een actiegroep die zich bekommert om het lot van asielzoekers blijkt achter de actie te zitten. De Block werd geviseerd omwille van haar "fascistische, destructieve en onmenselijke migratiepolitiek", zo klinkt het.

    © belga.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politicus verwekt baby bij buitenaards wezen
    19/06/13 - 17u23  Bron: Metro.co.uk Simon Parkes © videostill Youtube.

    Een Engelse politicus van de Labour Party heeft naar eigen zeggen een kind verwekt bij een alien die hij regelmatig opzoekt voor seks. Simon Parkes deed zijn verhaal in een documentaire die de Engelse zender Channel 4 onlangs uitzond.

    Volgens Parkes is zijn vrouw niet blij met zijn verhouding met het buitenaardse wezen. Hijzelf ziet er echter niets verkeerds in omdat het "niet op een menselijk niveau is".

    Vier keer per jaar wordt hij door de alien -met koosnaampje 'Cat Queen'- naar omhoog gestraald. Hun kind heet Zarka. "We houden elkaars hand vast. En als ik zeg dat ik er klaar voor ben, dan brengt de technologie die ik niet begrijp ons naar een vaartuig dat in een baan rond de aarde draait", aldus de 53-jarige rij-instructeur in North Yorkshire.

    Het gemeenteraadslid besloot toch zijn verhaal te delen, ook al denken veel mensen dat hij gek is. "Ik kan begrijpen dat sommigen dat zeggen omdat ze zelf niets gezien hebben. Als je een tijdje met me mee zou lopen, dan zal je uiteindelijk beseffen dat ik niet gek ben."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peuter rijdt etalage binnen

    16/06/13 - 14u44  Bron: ANP/DPA
    © thinkstock.

    Een 2-jarige peuter is met de auto van zijn moeder de etalage van een meubelzaak in het Duitse Neurenberg ingereden.

    Volgens de politie had de moeder het kind samen met een tante in de auto achtergelaten.

    Het jongetje was op de bestuurdersstoel gaan zitten. Toen hij vervolgens de contactsleutels omdraaide en de motor aansloeg, begon de auto te rijden. De auto reed door het raam en wat houten platen en kwam tot aan de buitenspiegels in de meubelzaak terecht.

    Niemand raakte gewond.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Docent steekt examens in versnipperaar

    14/06/13 - 17u53  Bron: Omroep West, AD.nl

    Leerlingen kunnen diploma op hun buik schrijven

    © thinkstock.

    Een docent van het Edith Steincollege in het Nederlandse Den Haag heeft een enorme blunder begaan. Hij heeft een aantal examens per ongeluk in een papiercontainer gegooid. Deze zijn daarna door de papierversnipperaar gegaan.

    Het pijnlijke gevolg is dat de leerlingen die dit examen hebben gemaakt nu geen diploma krijgen. Dat meldt Omroep West vrijdag. Het gaat om het Havo examen Duits.

    De leerlingen moeten het examen opnieuw maken in de zogeheten tweede examenperiode. Dat blijkt uit een brief die de school aan de leerlingen en hun ouders heeft gestuurd. De school heeft de fout bevestigd.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kostschool huurt pornoster in

    17/06/13 - 16u37  Bron: The Sun
    De Leys School in Cambridge. Ouders betalen er 33.000 euro per schooljaar. © Kos.

    In een poging zijn studenten weg te houden van "gore internetsites", overweegt de directeur van een Britse kostschool een pornoster in te huren om seksuele opvoeding te geven. Dat meldt The Sun.

    De Leys School in Cambridge kost ouders 33.000 euro per jaar. Jongens en meisjes aan de historische eliteschool krijgen straks misschien les van een porno-actrice. Directeur Mark Slater benadrukt evenwel dat de dame in kwestie naast ervaring ook over "de geschikte waarden" moet beschikken.

    "Iemand die haar hele leven in de porno-industrie werkt, heeft immers niet noodzakelijk de kijk op het leven die wij haar aanhouden. Maar ik sluit het niet uit. Indien die dame goede waarden kan overbrengen en een goede invloed hebben op de leerlingen, sta ik er voor open".

    De in 1875 door Methodisten opgerichte school biedt volgens haar website "een mengeling van traditionele waarden en een toekomstgerichte opvoeding".

    Directeur Slater gaat volgend jaar met pensioen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe rage: Haarkousen voor vrouwen!
    © kos.

    Op de Chinese microbloggingsite Sina Weibo maakt dit nieuwe (mode)snufje furore: kousen die eruitzien alsof je je benen in eeuwen niet meer onthaard hebt. Ze zijn bestemd voor het vrouwelijke publiek dat 's zomers graag korte rokjes draagt, maar niet wil lastiggevallen worden door 'perverten'. Ons idee is dat de Chinese schonen met deze bizarre kousen niet enkel mannen met minder fraaie bedoelingen op afstand zullen houden.

    Op het net gonst het intussen van de commentaren over de 'haarkousen'. "Is een lange broek dragen niet eenvoudiger?", vraagt men zich terecht af. "Met deze kousen heb je gegarandeerd een zitplaatsje op het openbaar vervoer", klinkt het elders

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiscus vult belastingsbrief fout in
    19/06/13 - 05u52  Bron: Belga (archieffoto) © photo news.

    Belastingplichtigen kunnen maar beter opletten met de vooraf ingevulde belastinggegevens. Wat de fiscus voor u invult, is niet altijd juist of volledig, schrijft de financiële krant De Tijd vandaag.

    Fiscaal advocaat Michel Maus bond gisteren de kat de bel aan op Twitter. De door de fiscus vooraf ingevulde belastingbrief van zijn moeder op Tax-on-web bleek fout. Een fout in het voordeel van de fiscus ten bedrage van 700 euro.

    Volgens advocaat Luc Vanheeswijck van het fiscaal advocatenkantoor Dumon, Sablon & Vanheeswijck is 85 tot 90 procent van de vooraf ingevulde aangiften juist. Het is volgens Vanheeswijck aan de belastingplichtige om na te gaan of wat de fiscus heeft ingevuld, juist is.

    De vraag rijst of, naarmate de vooraf ingevulde belastingaangifte meer ingeburgerd raakt, mensen niet te veel vertrouwen krijgen in het systeem en ervan uitgaan dat wat de fiscus invult, sowieso correct is. Bij de 1,5 miljoen vereenvoudigde aangiften van vorig jaar waren er toch 75.000 belastingplichtigen die de vooraf ingevulde cijfers van de fiscus wijzigden. Dat ging om 5,12 procent van het totaal en is zonder Tax-on-web gerekend, waar jaarlijks ook foutjes in opduiken.

    "We zijn geen big brother en weten niet alles", zegt Francis Adyns, de woordvoerder van de fiscus.

    Maar wat Maus twitterde, is van een andere orde. Daar ging het om gegevens die de fiscus had, maar niet in rekening bracht, waardoor Maus' moeder 700 euro belasting te veel zou betalen. "Dit is het smerige van de zaak. De fiscus had de juiste informatie, maar rekende gewoon te veel aan."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rutten tegen heksenjacht door fiscus

    Rutten streeft naar 'geëngageerde burgers'. © photo news.

    Gwendolyn Rutten haalt in 'De Tijd' en 'Het Nieuwsblad' fors uit naar de werkwijzen van de fiscus. De Open Vld-voorzitster spreekt van een heksenjacht waarbij elke ondernemer gezien wordt als een fraudeur. Dat de fiscus zomaar kan binnenvallen en computers in beslag kan nemen, noemt ze crimineel. Rutten stelt ook een 'fiscale ruling light' voor.

    "De ravage die de fiscus op het terrein aanricht, wordt onderschat", hekelt Rutten. "Bij een moordzaak moet je van een onderzoeksrechter toestemming krijgen voor een huiszoeking. Het vermoeden van onschuld is de basis van onze rechtsstaat, maar voor de fiscus geldt dat totaal niet. Daar ben je bij voorbaat schuldig. Ze zien achteraf wel of het klopt. Dat kan niet."

    Rutten bepleit daarnaast ook een 'fiscale ruling light', waarbij de belastingplichtige afspraken kan maken met de fiscus. Dergelijke rulings bestaan nu al vooral voor grote bedrijven. "We willen dat uitbreiden en meer toegankelijke fiscale rulings voor gewone mensen ontwikkelen", klinkt het.

    "Denk vanuit de klant"
    Concreet zouden gewone burgers dan op voorhand toestemming kunnen vragen voor een bepaalde fiscale constructie. "Als je daarvoor groen licht krijgt van de fiscus, moet die je nadien ook met rust laten", vindt Rutten.

    De liberale topvrouw wil tot slot ook een nieuw 'charter van de belastingplichtige', waarbij duidelijk gesteld wordt dat belastingbetalers ook rechten hebben. "De administratie moet denken vanuit de burger, vanuit de klant. Natuurlijk moeten er controles gebeuren, maar niet met een vooringenomenheid dat er wel iets fout zal zijn."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walvis valt badgast aan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bron: België is om zeep

    Bijlagen:
    1013073_348180511978213_450011972_n.jpg (145.1 KB)   

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speedpass Walibi en ongelijkheid
    Vanavond zag ik een mooi staaltje televisie op Terzake. Eerst Bartje Somers van open VLD in debat met Ben Weyts van het NVA. Ben Weyts heeft wat zijn voorkomen tegen. Hij heeft iets "nurdsachtig" over zich, een beetje als de CD&V-voorzitter Wouter Beke. Maar eerlijk gezegd vind ik Beke er zelfs nog intelligenter uitzien. Inhoudelijk daarentegen hield Weyts goed stand tegenover Bartje Somers die wel taalvaardiger is. De VLD zegt niet langer voor een confederale staat te zijn, maar lanceert tegelijkertijd een aantal voorstellen die veel verder gaan dan sommige confederalisten durven dromen. Eigenlijk weten de Vlaamse liberalen van geen hout pijlen meer maken. Ze zien hun aanhang maandelijks afkolven en blazen dan weer warm en dan weer koud. Gwendolyn Rutten roept ineens van de daken dat ze niet langer voor een confederalisme zijn en wordt direct teruggefloten door Fientje Moerman die terecht opperde dat een congres daarover dient te beslissen. Eigenlijk opnieuw een afgang voor Rutten dus. Ik ken maar één liberaal kopstuk die ooit een bocht van 180 graden kon maken en dat was Guy Verhofstadt met zijn "snel-Belgwet". De meeste partijgenoten van de grote leider slikten dat toen, maar de partij verloor toen enorm veel kiezers. Rutten heeft die macht totaal niet. Zij is een gekende marionnet van Karel De Gucht, maar De Gucht heerst slechts over een deel van de partij en dus niet over de Verhofstadtclan en de Decrooclan. De VLD maakte dus opnieuw een slechte beurt bij de bevolking.

    Het tweede deel van Terzake ging over het feit dat men bij Walibi een fastpass kan kopen om zo langere files te vermijden. Ongelofelijk maar tientallen Vlamingen vonden deze fait divers belangrijk genoeg om over te discussieren. De kopman van PVDA kwam zelfs naar de studio van Terzake om te poneren dat deze maatschappij fundamenteel ongelijk is en dat "de ongelijkheid voortkomt vanaf de geboorte."
    Ik ben het daar fundamenteel oneens mee. Geld is niet het belangrijkste element om het als kind ver te brengen in het leven. Het belangrijkste is een goede opvoeding! Vele kleinburgerlijke mensen hebben hun kinderen dikwijls een goede eerlijke opvoeding meegegeven. En kinderen uit zulk nest zullen het dikwijls veel verder brengen dan rijkeluiskinderen die alles in hun leven cadeau hebben gekregen. België is via haar onderwijssysteem en sociale ondersteuning wellicht het land waar elkeen mits een goede opvoeding het enorm ver kan schoppen in het leven. Ik ben zelf als kind niet verwend en moest mijn slaapkamer delen met mijn zus. Maar hard werken en goed Uw best doen op school werd er met de paplepel ingegeven. En daarom dat zowel ik als mijn zus een universitair diploma behaalden. We kregen via onze opvoeding de juiste waarden mee in het leven.

    Ik geef toe in sommige regionen van ons maatschappelijk bestel is de afkomst nog determinerend. Zonen van bekende politici van links tot rechts krijgen momenteel meer kansen dan gedreven nobody's. Ook dat is een gevolg van de desastreuze regeringen Verhofstadt. Verhofstadt wou immers internationaal indruk maken en vergrootte daarom de kieskringen tot het provinciaal niveau. Gedaan met de gebruikelijke lokale opklimmers...Derderangsfiguren à la Jean-Jacques De Gucht zetelen daarom momenteel in de Senaat of het Parlement. Dat komt natuurlijk de kwaliteit niet ten goede.
    In feite krijgen we op die manier dezelfde situatie op "democratisch" vlak zoals we die kennen bij de monarchie, waar we een kroonprins hebben die door vriend en vijand omschreven wordt als onkundig.  Maar in de bedrijfswereld maakt een tweederangsfiguur als zoon geen enkele kans. In deze wereld overleeft geen enkele grote onderneming een complete loser als baas.

    Als de communisten van PVDA eerlijk zijn, dienen ze te beamen dat een socialistische maatschappij meer sociale onrechtvaardigheid in zich draagt dan onze gecorrigeerde liberale maatschappij. Kijk eens naar de DDR of ex-Sovjetunie. Apparatsjiks kregen topfuncties in fabrieken die slechts linkerschoenen produceerden of andere gekende flaters van het Oostblok.

    Neen, ik durf zelfs te stellen dat we te ver zijn gegaan met onze sociale herverdeling. We ontnemen ondernemers de moed om hun nek uit te steken. Ze worden langs alle kanten belast en ze kunnen sinds kort zelfs niet meer met een degelijke bedrijfswagen rondrijden zonder dat ze er extreem zwaar worden voor belast. Ik heb te doen met die sukkelaars die elke maand 800 euro voordeel van alle aard aan hun been krijgen omdat ze met een Touareg rondrijden. Jezus, wil men nu werkelijk van dit land een natie maken met alleen maar 2PK's? Hoe een mal figuur slaan wij niet in de wereld met zo beknotte geest? Men doet maar...ik heb mij al lang in mijn lot gesteld. Dankzij mijn statuut weet ik waar ik binnen 5 jaar en 10 jaar zal staan. Zogezegde kwaliteitscontroles en peperdure studies maken niets uit in dit land. Dat dient enkel om de bevolking en de media te sussen. Je moest eens een vlieg zijn en op de Brusselse ministeries langskomen...


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rol Descheemaecker in Fyradossier

    Ik heb tijdens mijn werk al contact gehad met NMBS-topman Marc Descheemaecker en ik moet zeggen dat ik erg ontgoocheld ben in hem. Hij stelt zich achter de schermen dikwijls zeer arrogant en autoritair op en is overigens niet overal geliefd bij de NMBS. Natuurlijk dat hij na rampen op de eerste rij gaat zitten in de kerk, maar ik durf niet beweren dat hij het allemaal oprecht meent. Voor mij lijkt het er soms op dat hij graag de camera's opzoekt.

    Iedereen weet dat Descheemaecker weinig kans maakt op het behoud van zijn rijkelijk betaald zitje. Dat heeft natuurlijk weinig te maken met zijn kwaliteiten, maar alles met zijn politieke kleur. De VLD heeft veel politiek gewicht verloren de voorbije jaren en daarom kunnen de liberalen niet meer voldoende wegen op de besluitvorming. Dat systeem is natuurlijk oneerlijk en intriest. Topmensen die baas worden van OVAM omdat ze de vrouw zijn van SPA-er De Batselier of NMBS-baas worden omdat ze bevriend zijn met Marc Verwighen. Marc Verwilghen is ondertussen politiek geliquideerd en Descheemaecker blijft wat verweesd achter.

    Reeds enkele weken geleden hoorde ik Descheemaecker op televisie verkondigen dat hij zijn zitje dreigde kwijt te spelen omwille van zijn houding in het Fyradossier. Larie en apekool. Alles valt of staat met zijn politieke kleur en die is momenteel spijtig genoeg de verkeerde.

    En nu maakt hij het dossier van de Fyra over aan het Gerecht. Ik heb een zeer dubbel gevoel bij deze actie van Descheemaecker. De enige die van in het begin tot op het einde betrokken was bij de aanbesteding was enkel en alleen Marc Descheemaecker! De andere leden veranderden door de jaren heen, terwijl Descheemaecker bleef zitten. Dat net hij nu de indruk wekt dat er iets is fout gelopen is heel bizar.

    Voor mij zijn er drie hypotheses: Marc Descheemaecker wil zich in the picture werken om nadien te kunnen zeggen dat hij wordt opgeofferd omwille van zijn houding in dit dossier. Hetgeen ik Larie en apekool vind.

    Ofwel kiest hij voor de aanval omdat dat de beste verdediging is. Als er tijdens de aanbesteding iets is fout gelopen, moest hij het als eerste geweten hebben. En nu wekt hijzelf de indruk dat er iets buiten zijn weten gebeurd is.

    Ofwel weet hij meer en is er een nieuw Agustaschandaal op komst. Misschien is deze klacht dan een manier om op zijn stoel te kunnen blijven zitten  omdat men na de media-aandacht geen socialist meer kan benoemen op zijn stoel.

    PAS OP! Dit zijn maar hypotheses. Ik wil het niet voor waarheid verkondigen. De toekomst zal uitwijzen welke hypothese de juiste was. Maar écht koosjer zal het dossier nooit worden

    NMBS maakt Fyra-dossier over aan parket

    door | Bron: De Standaard

    NMBS maakt Fyra-dossier over aan parket
    Foto: Marc Herremans - Corelio
    Na een onderzoek van advieskantoor Ernst & Young naar de aanbestedingsprocedure voor de Fyra-treinen, besliste de NMBS het hele aanbestedingsdossier over te maken aan het parket in Brussel. Dat zei NMBS-topman Marc Descheemaecker in de Kamercommissie Infrastructuur. Het gaat niet om een klacht, maar de ceo heeft het rapport 'ter kennis gegeven' van de procureur des konings.

    Descheemaecker was door de commissie Infrastructuur uitgenodigd voor een gedachtewisseling. Hij gaf er aan dat hij op 22 februari persoonlijk aan Ernst & Young de opdracht had gegeven een audit uit te voeren over het aankoopproces voor de periode van 2000 tot 2004. Dat rapport belandde op 24 mei op zijn bureau en werd een week later besproken op de Raad van Bestuur van de NMBS.

    Over de inhoud van het rapport wilde Descheemaecker niet al te veel details kwijt, behalve dat Ernst & Young drie elementen heeft bekeken, waaronder naast de evolutie van het aankoopproces ook de financiële situatie van AnsaldoBreda, de Italiaanse constructeur van de Fyra. Voor het overmaken van het rapport beroept Descheemaecker zich op artikel 29 van het Wetboek van Strafvordering, om als gedelegeerd-bestuurder van een nv van publiek recht melding te maken van mogelijke onregelmatigheden.

    Het lijkt er dus wel op dat het aantal onregelmatigheden in het dossier groot genoeg was o het volledige dossier over te maken aan het Brusselse parket. Dat gebeurde volgens NMBS-ceo Descheemaecker op 3 juni.

    Lang gevochten

    'Ik ben blij van de AnsaldoBreda-treinen af te zijn, nadat ik er in 2003 al heel lang heb tegen gevochten', verklaarde de NMBS-ceo nog. Voordien had hij een tijdspad gegeven over de totstandkoming van het akkoord met de Italianen. In 2000 was immers sprake van elf hst-stellen om de verbinding tussen ons land en Nederland te realiseren - een aantal dat het management in 2003 nog bevestigde. 'Ik verheel niet dat er toen intense, zelfs bitse discussies hebben plaatsgevonden in het directiecomité om de eventuele aankoop ter discussie te stellen', zei Descheemaecker, die toen in dat comité zetelde.

     

    Uiteindelijk werd beslist geen elf maar drie treinen te bestellen. In mei 2004 werd het contract met AnsaldoBreda ondertekend, voor levering in 2007. Nederland hield vast aan zijn vijftien treinen. Later kwam er daar nog één bij voor de verbinding tussen Den Haag-Breda-Antwerpen-Brussel. Dat was in 2005, toen ons land had aanvaard die verbinding te laten inleggen. Nederland dreigde toen immers met een miljoenenclaim tegen ons land in verband met rittijdproblemen. Probleem was dat daarvoor extra rollend materieel nodig was. Volgens de ceo zou dat de NMBS vijftien jaar lang met een jaarlijks verlies van 15 miljoen euro hebben opgezadeld. 'De NMBS heeft steeds geweigerd die trein aan te kopen zonder financiële dekking', luidde het.
     
    Informatieonderzoek

    De Brusselse onderzoeksrechter Bruno Bulthé bevestigt dat hij gisteren per post het dossier ontvangen heeft en is een informatieonderzoek gestart. In praktijk betekent dit dat betrokkenen bij het dossier opgeroepen en verhoord kunnen worden. 

    Als bij het informatieonderzoek blijkt dat er strafbare feiten gepleegd zijn, wordt er overgegaan tot een strafrechtelijk onderzoek.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie geiten aangehouden

    De geiten werden intussen naar een dierenasiel overgebracht. © AP.

    In de Indiase stad Chennai heeft de politie drie geiten aangehouden die hun nieuwe patrouillewagen hadden beschadigd. De eigenares van de zondebokken riskeert een veroordeling wegens nalatigheid. Dat meldt The Times of India.

    De drie geiten maakten deel uit van een kudde die naar verluidt over de politiewagen liep. Volgens de politie hebben de geiten al eerder wagens beschadigd, maar nu zijn ze te ver gegaan met hun "aanval" op hun nieuwe patrouillewagen.

    "We hadden de wagen nog maar twee dagen", klaagt een politieofficier. De ruitenwissers en de voorruit werden beschadigd, en de dieren lieten ook krassen achter op het kofferdeksel.

    "We hebben de drie geiten meegenomen naar het politiekantoor en zijn op zoek naar hun eigenaar", verklaarde de man aan de krant.

    Die is inmiddels gevonden: de 37-jarige Mary Arogynathan riskeert een veroordeling wegens het nalatigheid, de geiten werden overgebracht naar een dierenasiel.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Arabische lente in Turkije

    Man werd geraakt door een kogel, schutter is onbekende persoon

    © ap.

    In Turkije beweert men steeds dat men een Europees land is, terwijl het grondgebied voor 80% in Azië ligt. En ook in Turkije is nu een "Arabische lente" uitgebroken.

    Het klinkt altijd mooi en doet ons in Europa denken aan de Praagse lente of de Hongaarse opstand tijdens de donkerste dagen van het communistische Oostblok. Maar dat is het niet. We hebben ondertussen in Tunesië en Egypte kunnen zien tot wat deze opstanden leiden. Een bepaalde heersende clan wordt gewoon vervangen door een andere en voor de bevolking is het resultaat zeer mager. Al de Arabische lentes hebben steeds geleid tot een meer orthodox-islamitisch beleid, met meer Sharia en minder rechten voor de vrouw.

    In feite is dit proces al 40 jaar aan de gang. Na de dekolonisering kort na de Tweede Wereldoorlog kozen de nieuwe Arabische leiders voor een Westerse Europese koers. De Sjah van Perzië (Iran) leidde een Westers bestaan met overvloedige luxe en was gehaat bij het volk. Hij werd afgezet en er verscheen een radicale geestelijke leider op de voorgrond, Khomeinie en sindsdien is het land alleen maar verder geïsoleerd geraakt.

    Heel dikwijls zorgen de opstanden in de Arabische wereld ervoor dat de bevolking van de drop in de regen terecht komt. In Syrië heeft men de gekende burgeroorlog, waarin radicale "Belgen" meevechten tegen de regeringstroepen. Wie moet het Westen steunen? Moet men de totaal onkundige Guy Verhofstadt volgen in zijn zoveelste debacle of moet men de dictator steunen?

    Rusland en West-Europa staan hier rechtover elkaar. De Russen zijn helemaal niet islamitisch gezind. Vrouwen die in Rusland met een hoofddoek rondlopen worden direct aangevallen en de politie komt niet tussen! In West-Europa zijn we veel gematigder. Maar moeten we zoals de oud-Dendermondenaar Verhofstadt het predikt achter de zoveelste islamitische opstand lopen. Moeten wij de ene dictator helpen vervangen door een islamistisch regime?

    Ik heb een déjà vu. Ik herinner mij hoe Frankrijk zich populair wou maken eind de jaren 1970 door Khomeinie met een vliegtuig van Air France naar zijn geboorteland terug te vliegen. Nadien bleek diezelfde Khomenie verantwoordelijk voor de uitbouw van radicaal islamistisch land. Gaat Verhofstadt typetjes à la Sharia for Belgium helpen in een strijd tegen de Syrische president? Waar daar gaat het defacto wel om. Ik denk dat Europa best niet tussenkomt in dit conflict en enkel humanitaire hulp biedt. Maar kiezen tussen de dictator en de opstandelingen is kiezen tussen de pest en de cholera.

    En nu is Istanboel aan de beurt. Is dit een omgekeerde opstand van seculiere jongeren tegen de conservatieve regering? Of zal het net zoals in Tunesië leiden tot een nog meer Islamitisch regime? Ik houd mijn hart vast.


    Een jongeman van 22 jaar is gisteren in het ziekenhuis overleden nadat hij geraakt was door een kogel tijdens een betoging in het zuiden van Turkije. Dat meldt de private televisiezender NTV.

    © ap.
    © epa.
    Volgens de zender, die zich baseert op een mededeling van de lokale overheid van de provincie Hatay, raakte de man ernstig gewond door schoten die werden afgevuurd door een onbekende persoon. De mededeling verduidelijkte dat de jongeman later stierf in het ziekenhuis.

    Het gaat om het tweede overlijden dat verband houdt met de grote betogingen die sinds bijna een week in Turkije gehouden worden. Volgens een parlementslid van de belangrijkste oppositiepartij CHP, Hasan Akgol, was het slachtoffer lid van de jongerenafdeling van zijn partij.

    De politie is volgens de televisiezender een onderzoek begonnen naar de omstandigheden van het overlijden.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensen zijn zot geworden

    video De politie van New York heeft onlangs een brief ontvangen waarin ze wordt herinnerd aan een wet uit 1992 die vrouwen toestaat om bij hoge temperaturen naakt rond te lopen in de straten van de stad. Vreemd genoeg is die wet tot op vandaag nog nooit nageleefd.

    Iedereen gelijk voor de wet klinkt het. Zowel mannen als vrouwen mogen met een ontbloot bovenlichaam rondlopen in de 'Big Apple'. De wet bestaat al meer dan 20 jaar, maar werd eigenlijk nog nooit gerespecteerd.

    Ter herinnering aan die bijzondere regelgeving werd onlangs een brief verstuurd naar 34.000 New Yorkse politieagenten. Dat meldt de krant The New York Times. Volgens de wet uit 1992 is het verboden om vrouwen die met ontbloot bovenlichaam rondlopen, te arresteren. Als er zich een menigte rond de vrouw verzamelt, moet de politie ervoor zorgen dat de dame in kwestie met rust wordt gelaten.

    Feministes van Femen zullen in de Big Apple een andere manier moeten zoeken om opvallend actie te voeren.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lagerfeld verliefd op kat
    © epa.

    Karl Lagerfeld is verliefd op zijn siamese kat Choupette. Hij omschrijft de passie die hij voor het dier voelt als de liefde van zijn leven. "Er is helaas nog geen wet die het huwelijk mogelijk maakt tussen mens en dier. Ik had nooit gedacht dat ik zo verliefd zou kunnen worden op een kat."

    Op de vraag van CNN's Alina Cho in het modeprogramma 'Fashion Week: Backstage Pass' of de kat ook een privévliegtuig en drie dienstmeisjes verdient, antwoorddde het Chanel-icoon: "Ja, waarom niet."

    Choupette heeft ruim 27.000 volgers op Twitter.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!