Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    04-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gearresteerd koppel heeft seks in politiecombi
    Tina Arie (44) en Howard Windham (30) haalden het onderste uit de kan op weg naar de gevangenis.

    Een Texaans koppel was blijkbaar niet erg onder de indruk van hun arrestatie wegens drugsbezit. Toen Tina Arie (44) en Howard Windham (30) werden vervoerd naar de gevangenis, gaven ze zich immers over aan een potje orale seks op de achterbank van de politiewagen.

    De politie was opgeroepen voor een man die bewusteloos lag in een hamburgerrestaurant in Porter. Toen de agenten aankwamen, zagen ze dat Windham de man weer bij bewustzijn probeerde te brengen door hem in het aangezicht te slaan. De man die op de grond lag, bleek in het bezit van tientallen pillen. Tina Arie, die samen met Windham in de hamburgertent was, bekende dat zij die pillen aan het slachtoffer had verstrekt.

    Vreemd gedrag
    Windham en Arie werden gearresteerd op verdenking van drugsbezit en -verkoop en in de politiecombi gezet voor vervoer naar de gevangenis. Onderweg merkte de agent achter het stuur dat het duo op de achterbank zich vreemd gedroeg.

    Achteruitkijkspiegel
    Toen hij het hoofd van Arie niet meer kon zien van in zijn achteruitkijkspiegel, stopte de agent de auto en ging hij kijken wat er aan de hand was. Tot zijn verbazing moest de wetsdienaar vaststellen dat Arie haar kompaan een orale beurt aan het geven was. De agent zag duidelijk de staat van opwinding waarin het lid van Windham verkeerde. De politieman beval het koppel te stoppen met hun esbattementen en zette zijn weg naar de politiepost voort.

    Arie en Windham werden opgesloten op beschuldiging van drugsbezit en de verkoop van verdovende middelen. Geen van beiden werd aangeklaagd voor hun exploten op de achterbank van de politieauto. (eb)

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw diamantair ontvoerd in Dubai

    Ik ben zelf al in Dubai geweest. Als we aan Dubai denken, dan denken we meteen aan megalomane projecten die de skyline inpalmen, zoals de Burg Kalifa van 1 kilometer hoog! Maar Dubai is ook een land waar alle vrouwen gesluierd rondlopen. En een Westerse zomers geklede vrouw wordt er al snel aanzien als een prostitué. Ook verhalen als zouden rijke Arabieren kamelen (of geld) willen ruilen voor blonde Westerse vrouwen zijn er raar maar waar harde realiteit. Dubai houdt er een eigen moraal op na als het gaat over vrouwenrechten en seksualiteit.

    Dat ervoer een rijk diamantair toen hij met zijn knappe Westerse vrouw in Dubai verbleef. Hij botste tijdens een aantal recepties telkens op een sjeik. Na een drietal keer nodigde deze sjeik het koppel bij hem thuis uit om samen oudejaar te vieren. Toen het koppel aankwam in de prachtige residentie deelde men mee dat vrouwen en mannen apart feest vieren in Dubai. De vrouw werd afgeleid naar de vrouwen en de man mocht de avond doorbrengen in mannelijk gezelschap. Toen de avond op haar einde liep meldde de man dat hij naar huis wou en vroeg zijn vrouw te roepen. Echter, men antwoordde hem dat hij zonder vrouw was aangekomen. De diamantair maakte kabaal, maar niets baatte. Zijn vrouw was nergens te bespeuren. Radeloos vroeg hij steun aan interpol. Men onderzocht beelden van de luchthaven en overal waar hij met zijn vrouw was geweest in Dubai. Echter, geen enkele foto of beeld van het koppel bleek terug te vinden. Sommigen beweren dat sjeiks er almachtig zijn en bijna alles kunnen manipuleren. Ondertussen is de diamantair al maanden op zoek naar zijn vrouw, die wellicht opgesloten zit in de harem van een sjeik in Dubai...


    Hieronder nog een leuk artikel over de moraliteit in Dubai   

    Dubai verleent gratie aan Noors slachtoffer verkrachting

    De Noorse vrouw die in Dubai een celstraf kreeg van 16 maanden omdat ze was verkracht , heeft haar paspoort terug gekregen en mag het land verlaten. Ook haar celstraf is teruggedraaid. 

    Foto:  AFP

     Bekijk video

    Dat heeft ze verteld aan AP. "Ik ben heel erg blij",  laat ze weten. "Ik heb mijn leven terug. Dit is een geweldige dag."

    De 24-jarige Marte Dalelv was in maart voor een zakenreis in het land toen ze werd verkracht door een collega.

    Nadat ze aangifte had gedaan tegen de man werd ze gearresteerd door de politie. Op 17 juni werd ze veroordeeld voor buitenechtelijke seks en het drinken van alcohol. Dalelv had beroep aangetekend tegen de veroordeling. Deze zou in september dienen.

    Noorse regering

    De Noorse minister van Buitenlandse Zaken, Espen Barth Eide, twitterde: ''Marte is vrijgelaten. Dank aan iedereen die steun betuigde.''

    De Noorse regering zei dat ze dagelijks via diplomatieke kanalen contact had met de autoriteiten van Dubai over Dalelv, sinds ze was veroordeeld. Volgens de Noren was de veroordeling een schending van de mensenrechten.

    Verkrachter

    Ook de verkrachter zelf werd veroordeeld, tot 13 maanden cel, wegens buitenechtelijke seks en alcoholgebruik. De man is een collega van Dalelv en heeft eveneens gratie gekregen.

    Door: NU.nl/ANP
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hogeschool Gent is nergens te bespeuren...

    Vijf Belgische universiteiten in ranking van Times

    do 03/10/2013 - 07:34 Belga België heeft voortaan vijf universiteiten in de top-200 van de prestigieuze "Times Higher Education World University Rankings". Twee jaar geleden waren het er nog maar drie. Onze best scorende universiteit is nog steeds de KU Leuven op plaats 61.

    Nieuwste telg in het clubje is de Université Libre de Bruxelles (ULB), die meteen stevig binnenkomt op de 176ste plaats. De Leuvense universiteit is wat gezakt, van de 58e naar de 61e plaats.

    De Gentse universiteit doet het dan weer goed met een stijging van de 93e naar de 85e plaats. UGent stond twee jaar geleden nog op de 106e plek.

    De universiteit Antwerpen was vorig jaar nieuwkomer in de top-200 en rukt verder op, van 192 naar 164. De Université Catholique de Louvain (UCL) stond vorig jaar nog op die stek, maar daalt nu naar 172.

    Europese universiteiten verliezen pluimen

    Een trend is wel dat de Europese topuniversiteiten terrein verliezen. Oxford handhaaft haar tweede stek, maar ETH Zürich - Swiss Federal Institute of Technology Zürich, de wereldwijde nummer 1 buiten de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, verliest twee plaatsen en staat nu op 14. De universiteit van München tuimelt buiten de top-50 en gaat van 48 naar 55. Troost voor Europa is dat de universiteiten in de Scandinavische landen mooie rapporten kunnen voorleggen.

    De Angelsaksische landen domineren nog altijd de top-10, met zeven Amerikaanse en drie Britse universiteiten. De California Institute of Technology voert voor het derde opeenvolgende jaar de lijst aan.

    De sterkste vertegenwoordiger van Europa blijft het Verenigd Koninkrijk, met 31 universiteiten in de top-200. Nederland heeft er 12, Duitsland 10. België heeft er nu dus vijf. De ULB schiet als een komeet de hoogte in dankzij de uitstekende prestaties op het vlak van wetenschappelijk onderzoek, en dan vooral de mate waarin onderzoek van de universiteit wordt geciteerd.

    De Times Higher Education World University Rankings is een van de meest bekeken universiteitenrangschikkingen. Er wordt onder meer gekeken naar onderwijs, wetenschappelijk onderzoek, kennisoverdracht en internationale openheid.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asielcentrum in Afghanistan

    ‘Bouw asielcentrum in Afghanistan’

    ANTWERPEN/KABUL – Om toestanden zoals de gedwongen uitwijzing van de Afghaanse asielzoeker Navid Sharifi in de toekomst te vermijden, wil Bart De Wever een gesloten asielcentrum in Afghanistan bouwen.

    Voor De Wever mogen uitgewezen loodgieters zoals Navid Sharifi alvast het sanitair voor een asielcentrum beginnen leggen.

    Met een gesloten asielcentrum in Afghanistan zouden toekomstige vluchtelingen alvast in hun land van herkomst op de afwijzing van hun asielaanvraag kunnen wachten, vindt De Wever. “Op die manier vermijd je schrijnende toestanden zoals met Navid Sharifi of Parweiz Sangari, die hier reeds een echt leven hebben opgebouwd, met vrienden, een relatie, een job… dingen die je allemaal niet moet opgeven als je netjes in je land van herkomst de uitkomst van de asielprocedure afwacht.”

    Daarnaast zou een faciliteit in het buitenland volgens de Antwerpse burgemeester ook de druk op de sowieso al overbevolkte detentiecentra in België wat kunnen lenigen. “Vergelijk het met mijn voorstel om een Belgische gevangenis in Marokko te bouwen. Met de 1 236,5 Afghanen die momenteel illegaal in ons land verblijven, kun je met gemak een asielcentrum in Kabul vullen. Hen eerst naar hier laten komen en zo bovendien mensensmokkel stimuleren heeft geen enkele zin. En ook de asielzoekers zelf varen er wel bij: gedaan met de traumatische ervaring van de gedwongen uitwijzing, simpelweg de deur openzetten en laten lopen volstaat.”

    Schijnhuwelijk

    Intussen kunnen de asielzoekers in spe zich alvast beginnen inburgeren, vindt De Wever. “Concreet denk ik dan aan het volgen van lessen Nederlands en VDAB-cursussen voor knelpuntberoepen. Maar we zouden ook computers ter beschikking kunnen stellen zodat ze alvast een schijnhuwelijk kunnen regelen via www.rendezvous.be. En het moet perfect mogelijk zijn om een deal te sluiten met BPost en Het Rode Kruis om zaad te laten invriezen en op te sturen naar Vlaanderen, zodat ze hier alvast aan een gezin kunnen beginnen.”

    De Wever denkt dat de bouw van zo’n centrum snel van start kan gaan. “Nu Navid ginder zit, kan ie alvast met het sanitair beginnen. Parweiz kan ondertussen al wat tralies smeden. En als we binnenkort nog enkele metsers en schrijnwerkers terugsturen, staat dat hele centrum in no time recht,” voorspelt de N-VA’er.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Straffe Hendrik belooft revolutie in de ambtenarij...
    Staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert. © photo news.

    Diegenen die ooit de Britse serie "Yes Minister" hebben gezien zullen zich weinig zorgen maken. "Straffe" Hendrik Bogaert doet misschien wel boude uitspraken, maar onze ambtenarij is zo sterk en spitsvondig dat alle maatregelen slechts matig effect zullen hebben. Men gaat zogezegd de ambtenaren jaarlijks evalueren. Wie gaat dat doen en wat zijn de normen? Als de ambtenaren zichzelf moeten evalueren, zal er weinig veranderen. Als de norm 50% van de privésector is, dan zal de meerderheid slagen en misschien zelfs nog een extra premie opstrijken. Zo gaat dat in ons land.
    Maar ik geef toe. Het klinkt vernieuwend en gedurft. Hendrik Bogaert heeft politiek gescoord en dat was toch de bedoeling. De ambtenarij is nu aan zet en de wedstrijd is nog lang niet gespeeld.

    Over twee à drie weken bestaan er geen vastbenoemde ambtenaren meer op de federale ministeries. "Wie niet presteert, kan ontslagen worden", zegt staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert (CD&V) in De Morgen.

    De reeks ingrepen die Bogaert doorvoert, betekenen het einde van de vaste benoeming. Eerstdaags wordt het sluitstuk goedgekeurd. De nieuwe jaarlijkse evaluatie wordt daarin gekoppeld aan de loopbaan. Lees: wie het goed doet, krijgt promotie. Wie het slecht doet, vliegt buiten, statutair of niet.

    "We krijgen een modern personeelsbeleid", aldus de staatssecretaris. "Met als motto: de beste man op de beste plaats. En ook iemand die 25 jaar statutair is, kan daarin zijn job verliezen als hij niet presteert. Dit is een harde consequentie. Maar tegelijk zullen we het blazoen van de andere ambtenaren oppoetsen."

    Ongeveer twee derde van de 69.400 federale ambtenaren zijn vandaag statutairen. Ambtenaren die heel goed presteren, zullen beter beloond worden. "Wie uitzonderlijk werkt, kan sneller carrière maken. Wie gewoon voldoet, wat trager."
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wendy van Wanten is geen "..."

    BRON: HLN

    UPDATE De VRT heeft na een gesprek met Frans Vancoppenolle, de echtgenoot Wendy Van Wanten, beslist om de kwetsende zin over Van Wanten te schrappen uit de fictiereeks 'Albert II'. Vancoppenolle ziet als gevolg af van verdere gerechtelijke stappen. Dat meldt VRT in een persbericht.

    Tijdens de derde aflevering van de VRT-reeks 'Albert II' deelde Van Wanten, de artiestennaam van Iris Vandenkerckhove, gespeeld door Goedele De Raedt, het bed met prins Laurent, wat Paolo de reactie ontlokte: "het is een hoer jongen. Laat ze gaan".

    Vandenkerckhoves manager en echtgenoot Frans Vancoppenolle pikte die uitspraak niet en dreigde ermee klacht in te dienen tegen de openbare omroep. Zo ver komt het dus niet.

    De VRT nodigde Vancoppenolle vandaag uit voor een gesprek. Beide partijen kwamen tot een akkoord om de bewuste passage te schrappen uit de aflevering in 'Ooit Gemist', het video-op-aanvraag-aanbod van de VRT, en de dvd's van de reeks. Daarop ziet Vancoppenolle af van verdere gerechtelijke stappen.

    "VRT betreurt dat mevrouw Vandenkerckhove zich door de recente aflevering gekwetst voelt", meldt de openbare omroep in een persbericht. De omroep verontschuldigt zich ook voor het leed dat de Vlaamse zangeres heeft ervaren.

    Sommigen zijn vergeten de rol die Wendy speelde in het erotische programma Pin-Up club. Nochtans als je haar naam googelt heb je onmiddellijk tientallen hits en foto's. Zoals elders beschreven is de serie Albert II ondermaats en zijn de dialogen amateuristisch. Het zou dus best kunnen dat Koningin Paola nooit zulke woord in haar mond heeft genomen. Maar eerlijkheid gebiedt ons wel te zeggen dat Wendy geen "heilig" imago had 20 jaar geleden. De foto's zijn hiervan getuige.







    Bijlagen:
    bigben1524-wendyvanwanten-pin-up-club-1989-12-23.jpg (43.2 KB)   

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Federatie Wallonië-Brussel...
    Rudy Demotte (PS). © photo news.

    Het is zover. Sinds enige tijd noemt de Franstalige gemeenschap zich de Waals-Brusselse Federatie. Hoera!
    We hebben geluk dat de Franstalige Gentenaars en Knokkenaars ook geen deel uitmaken van de Franstalige gemeenschap want anders had de benaming wel eens De Knokse-Gentse-Brusselse-Waalse Federatie kunnen zijn.
    Waarmee de belachelijkheid van de benaming onmiddellijk is bewezen.

    De Brusselse minister-president verkondigde gisteren tegelijkertijd dat Brussel een volwaardige entiteit is, een volwaardig gewest. Wat is het nu? Is het een Federatie met Wallonië of is het een volwaardig gewest?

    Eigenlijk lijkt dit alles vooral op een warboel, een mossel noch vis situatie. En het zijn onze Vlaamse politici geweest, die deze toestand mee hebben veroorzaakt. Brussel had NOOIT een apart gewest moeten worden. Voor diegenen die ooit publiek recht hebben gekregen, een gewest staat voor een zelfstandige economische entiteit. Brussel kan nooit als economische entiteit zelfstandig overleven. Het is eerder een sociaal kerkhof dat enkel en alleen met de steun van Vlaanderen kan overleven. En dan is een beetje dankbaarheid wel op zijn plaats. Maar in ruil voor deze miljoenen transfers heeft men de Waals-Brusselse Federatie opgericht.

    Deze week was ik op zoek naar een hotel in de Ardennen en ik botste op de gratis folder Vakantie in Brussel en Wallonië! Bij God wat heeft Brussel met de Ardennen te maken. En daar dan een heuse folder aan besteden (met overheidsgeld).
    Iemand die zijn vakantie in de natuur wil doorbrengen is toch nooit op zoek naar een grootstad als Brussel. De pagina's die daar aan worden gewijd zijn verloren geld. Men geeft een verkeerd signaal en het is verloren geld.

    Hoe kan men deze situatie recht trekken? Er is geen één politicus in dit land die het weet. Als je de Vlaamse Nationalisten bezig hoort, dan wordt men plots heel vaag. Natuurlijk dat er extreem-rechtse groeperingen bestaan die maar al te graag de wapens zouden opnemen bij een eventuele boedelscheiding. Maar dat wil niemand gezegd hebben. 99% van onze bevolking wil een democratische diplomatieke oplossing voor Brussel. Voor mij bestaat er maar één oplossing en dat is van Brussel een stadstaat maken of een Europees gewest. Brussel heeft het voordeel dat het de hoofdstad is van Europa en misschien dat de Europese regeringsleiders er wat in zien om deze stad een apart statuut te geven.

    Maar wat dan met Brussel de zogezegde Vlaamse hoofdstad? Historisch bekeken kan Brussel nooit een "Vlaamse" hoofdstad zijn. Brussel ligt in brabant en het hertogdom Brabant is niet hetzelfde als het graafschap Vlaanderen. Dikwijls vochten de Brabanders tegen de Vlamingen, zoals op de 11e juli van het jaar 1302! Ik heb zelfs een voorouder Hendrik Van Wilre die samen met de Fransen meevocht tegen de Vlamingen. 11 juli vieren op de Grote Markt van Brussel is als Duitsers die hun nederlaag tijdens WOII zouden vieren in Berlijn! Maar bon, niemand die het blijkt te weten of wil weten.

    Voor mij mag een andere stad hoofdstad van Vlaanderen worden: Het prachtige Brugge of het mooie Gent. Antwerpen is dan misschien wel het meest nationalistisch, het maakt historisch gezien ook deel uit van Brabant. En er zijn er die zelfs Mechelen als hoofdstad willen. Het ooit zo verloederde Mechelen als hoofdstad...Het kan verkeren. Tenslotte kan men er ook voor opteren om kleine stukjes van Brussel aan Vlaanderen toe te kennen. Stukjes rondom het Vlaams parlement bij voorbeeld. En zo zou Brussel nog steeds al administratieve hoofdstad van Vlaanderen kunnen dienen.

    Een ding is zeker: We moeten vooruit! We hebben te lang onder het juk gestaan van de Waalse socialisten en binnen Europa is er plaats voor kleine staatjes, zoals Denemarken, Estland, Letland en Litouwen. Vroeger waren dergelijke landen een kort leven beschoren. Ze werden keer op keer opgeslokt door hun grotere buren. Maar dankzij Europa zou Vlaanderen bestaansrecht kunnen krijgen. Dat we Brussel deels moeten opofferen neem ik er graag bij.

    Heeft U recent nog Brussel bezocht? Er zijn mooie kanten, maar er zijn straten waar je je beter niet vertoont 's avonds. Soms waan je je in het buitenland. De discussie Vlaams-Frans wordt door de realiteit ingehaald. Vele gebieden zijn zelfs niet meer Frans, maar Congolees of Arabisch. Naar het schijnt wonen er momenteel minstens 30% moslims in Brussel. Dat zullen toch geen Europeanen zijn, neem ik aan.

    Het is natuurlijk wel zo dat een nieuw onafhankelijk Brussel een degelijke grondwet moet hebben met daarin bescherming voor alle etnische, taalkundige en religieuze groepen. Anders zou het een onverdraagzaam Brussel worden, waar kleine etnische groepen worden gediscrimineerd, zoals in Zuid-Afrika vandaag de dag. En dat zou dan ook geen vooruitgang zijn.

    De staatshervorming bouwt Brussel verder uit tot volwaardig gewest. Dat heeft minister-president Rudy Demotte gezegd in zijn toespraak naar aanleiding van het feest van de Franse Gemeenschap. "Brussel behoort geen externe gemeenschap toe, maar is van de Brusselaars". De Franse Gemeenschap van België viert zijn officiële feestdag op 27 september, dag waarop de Nederlandse soldaten in 1830 zich terugtrokken uit Brussel, waar ze strijd leverden tegen de Belgische patriotten.

    Zelf noemt de Franse Gemeenschap zich tegenwoordig de Fédération Wallonie-Bruxelles (FWB), een benaming waarmee Walen en Franstalige Brusselaars beter hun onderlinge verbondenheid willen tonen.

    Brussel en Wallonië kunnen niet naast elkaar bestaan, zei parlementsvoorzitter Jean-Claude Luperto. "Als we de FWB morgen afschaffen, zou er meteen een nieuwe complexe administratieve structuur moeten komen om de solidariteit tussen Wallonië en Brussel te organiseren".

    Volwaardig gewest
    Minister-president Rudy Demotte had het vooral over de staatshervorming en de nieuwe bevoegdheden die de Franse Gemeenschap krijgt, onder meer rond kinderbijslag en gezondheidszorg. Volgens Demotte bevestigt de staatshervorming dat Brussel een volwaardig gewest is, evenwaardig aan Vlaanderen en Wallonië.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belastingscrontroleurs streken zelf onterecht premies op!
    © thinkstock.


    Momenteel is het leven van een ambtenaar al wat minder rooskleuring dan pakweg 10 jaar geleden. Tien jaar geleden kon een ambtenaar gemakkelijk enkele weken per jaar "ziek" zijn zonder dat er een controle-arts verscheen. Met als gevolg: een enorm aantal "zieke" ambtenaren. Nu is dat anders. Vanaf de eerste dag verschijnt er al een dokter aan de deur. Zoals altijd zijn het altijd de goeden die het voor de slechten bekopen.

    Ook de vergoedingen werden jarenlang misbruikt. Ik ken een collega die elke dag zogezegd met de fiets naar zijn werk kwam en zo een extra premie opstreek. Alleen de man woog 100 kg en er was nooit een fiets te bespeuren.

    Het politiek verlof is nog zo'n leuke uitvinding. Als je verkozen wordt in één of andere dwaze gemeente, krijg je enkele dagen verlof per maand "om uw werk voor te bereiden". Belachelijk. Ik ken zo'n stinkende collega die enkele politieke functies cumuleerde en zo nog maar part-time moest werken voor hetzelfde loon.

    En dan spreken we natuurlijk niet over de werkdruk. Sommige ambtenaren presteren minder dan de helft van anderen en er is geen haan die er om kraait. Dit soort misvormingen zorgen ervoor dat ons overheidsapparaat slecht draait. Ik schat dat wij dubbel zoveel ambtenaren nodig hebben dan in Nederland of Duitsland.

    Enkele dagen terug kwam het bericht van de duizenden ambtenaren in de stad Antwerpen! Wat doen die daar allemaal zeg? Natuurlijk dat de socialistische burgervaders daar voor veel tussen zitten. Maar ondertussen moet iemand de rekening betalen. En die iemand zijn de werkende burgers in dit land.

    Ambtenaren van de fiscus hebben jarenlang onterecht premies opgestreken. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad.

    De ambtenaren kregen een reisvergoeding zonder dat ze zich effectief verplaatsten voor hun werk. Volgens de kranten werden de vergoedingen decennia geleden in het leven geroepen om de kosten te dekken van belastingambtenaren die op locatie gingen controleren. Maar tegenwoordig zouden ze ook gebruikt worden om ambtenaren te overtuigen in Brussel te komen werken, ook al voldoen ze niet aan de regels waarvoor die vergoeding oorspronkelijk werd opgesteld.

    Rita Dreessen, gewezen personeelsdirecteur van de FOD Financiën, kaartte de zaak zeven jaar geleden al aan in een brief aan onder anderen ex-minister van Financiën Didier Reynders (MR). Pas nu probeert de FOD de scheefgegroeide situatie recht te trekken met een regeling die ingaat vanaf 1 januari 2014.

    "De FOD herstructureert en de loopbanen veranderen", zegt woordvoerder Francis Adyns in de kranten. "Vroeger kregen ambtenaren toelagen en vergoedingen volgens hun graad, maar dat stond los van de functie. Nu komt er meer klemtoon te liggen op de functie, dus wordt het ook mogelijk om de toelagen toe te kennen volgens de prestaties."

    Het systeem blijft niettemin nog tien jaar bestaan voor iedereen die er nu recht op heeft. Ambtenaren kunnen de toelage bovendien zonder limiet combineren met de dagvergoeding. Wel zullen ambtenaren voortaan belastingen moeten betalen op het maandelijks forfait voor verplaatsingen. Vroeger was dat niet het geval omdat occasionele vergoedingen, zoals die voor verplaatsingen normalerwijs, belastingvrij zijn.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE WEVER wil gevangenis in Marokko

    Ik heb de indruk dat Bart De Wever bezig is fouten te maken. Enkele weken terug verklaarde hij geen kandidaat-premier te zijn na de volgende verkiezingen. Een kopman die zelf vaandelvlucht pleegt, komt niet goed over. Deze week zijn idee over een Belgische gevangenis in Marokko. Dat soort uitlatingen passen in het jargon van Filip De Winter, maar zijn eigenlijk een staatsman onwaardig. Mocht Marokko zelf met zo'n idee naar voor komen, dan kan onze Belgische politiek daar op reageren. Maar nu, zomaar uit het niets met dergelijk idee afkomen, werkt zeer stigmatiserend. En jawel hoor, gisteren mocht De Wever op bezoek bij Koning Filip. Twee dikke vrienden kun je ze moeilijk noemen. Wellicht ging het over de voorbereiding van het bezoek van ons staatshoofd aan Antwerpen. Maar De Wever deed er wat krampachtig bijna geheimzinnig over. Ik vrees voor stemmenverlies indien deze houding aanhoudt bij de NVA-voorman.


    26/09/13 - 03u00  Bron: Het Laatste Nieuws
    © belga.

    "Stoere praat", zo noemde Annemie Turtelboom (Open Vld) gisteravond in 'Terzake' het voorstel van Bart De Wever (N-VA) om met Belgisch geld een gevangenis in Marokko te bouwen. Maar Turtelboom liet die piste zelf ook al onderzoeken, zo blijkt nu.

    Een gevangenis in Marokko, waar onze 1.200 gedetineerden uit dat land hun straf zouden kunnen uitzitten? Met dat idee bedient De Wever de uiterst-rechtse kiezer, liet Turtelboom verstaan. Maar uit een intern document van Justitie dat onze redactie kon inkijken, daterend van juli dit jaar, blijkt dat de minister zelf ook heeft onderzocht of de bouw van zo'n gevangenis in Marokko een haalbare piste was. Het bleek van niet, volgens het document, en dus zag Turtelboom ervan af. Wel was er tussen het kabinet-Turtelboom en Marokko intensief overleg geweest, meer bepaald met de directeur-generaal van het Marokkaanse gevangeniswezen, de heer Benhachem.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wendy van Wanten en Frans zijn boos op Albert II

    Het was te denken. De eerste klachten komen binnen over de televisieserie Albert II. Zoals eerder gemeld is de serie ondermaats en zijn de dialogen amateuristisch en soms zelfs belachelijk.

    De derde aflevering van Albert II, waarin koningin Paola Wendy Van Wanten als ‘hoer’ bestempelt, heeft nu ook kwaad bloed gezet bij de zangeres en haar familie. ‘Die serie is beschamend. We kijken daarom welke stappen we kunnen ondernemen tegen de makers’, klinkt het.

    ‘Beschamend. Ronduit schandalig. Hoe durven de makers van de reeks nog in de spiegel te kijken?’ Frans Vancoppenolle, de partner en manager van Wendy Van Wanten, spaart zijn kritiek op de veelbesproken Eén-serie Albert II niet.

    Tijdens de derde aflevering zondagavond zagen welgeteld 1.183.145 Vlamingen hoe Van Wanten, gespeeld door Goele De Raedt, door de mangel werd gehaald. Niet alleen werd haar omstreden vriendschap met prins Laurent opnieuw opgerakeld, wat later deelden de twee het bed én gaf Paola onverbloemd haar mening over de zangeres. ‘Het is een hoer, jongen’, klonk het bits.

    Reageerden Wendy Van Wanten en haar Frans aanvankelijk gelaten op haar passage in Albert II, gisteren waren ze – na het zien van de bewuste fragmenten – in alle staten. De twee zijn dan ook niet van plan om dit zomaar te laten overwaaien. ‘Het kan toch niet dat een moeder van drie kinderen op zo’n misplaatste manier door het slijk wordt gehaald? Dat is laag-bij-de-gronds. We kijken daarom welke stappen we kunnen ondernemen tegen de producenten van de serie en of een klacht wegens laster en eerroof mogelijk is’, klinkt het.

    Natuurlijk Wendy van Wanten afdoen als een engeltje is ook niet juist. Van Wanten bouwde in haar beginjaren een "goedkope" reputatie op in het erotische programma de pin-up club, waarin ze voluit liggend in beeld lezersbrieven voorlas. Haar leven kende een vrij hobbelig parcours tot ze strandde bij Franske die prompt tot haar manager werd gebombardeerd. De mediawereld fronste de wenkbrauwen, maar Franske is sindsdien niet meer van haar zijde geweken.

    Mensen die haar persoonlijk kennen, zeggen dat ze helemaal geen vamp is, maar een lieve innemende persoonlijkheid. Dat ze niet welkom was op het paleis is correct. De vraag is natuurlijk of koningin Paola haar als een "hoer" heeft omschreven. Deze zin kwam opnieuw zeer amateuristisch en kleinburgerlijk over. Maar zoals geweten lijkt het script eerder geschreven voor "Thuis" of "Familie" en is de serie de Koninklijke familie onwaardig.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stationsstraat Sint-Niklaas nu helemaal kapot
    stationsstraat wordt autovrij

    De Stationsstraat in Sint-Niklaas was ooit één van de belangrijkste winkelstraten van Vlaanderen. Met de opkomst van de grote winkelcentra is ook deze straat ten onder gegaan. Maar liefst 20 winkels staan er momenteel te koop of te huur. En dan komt natuurlijk de politiek op de proppen. En de remedie is steeds dezelfde: Autoluwe of autovrije straten. En dan volgt de totale ondergang.

    In feite moet men eerst het gedrag van de bezoekers evalueren. Een stad zoals Brugge verdient grotendeels autovrij te zijn. Er zijn zoveel activiteiten dat een bezoeker graag de wagen op 10 minuten stappen parkeert. Wereldsteden hebben dat voordeel. Een stadje als Dendermonde of Sint-Niklaas is natuurlijk geen wereldstad. Enkel politici van dergelijke gemeenten denken dat de wereld rondom hun stad draait. Zij zien in hun stadje een alternatief voor Brugge of Antwerpen. En dan loopt natuurlijk alles fout. Er is geen kat die zijn wagen onder de Markt van Sint-Niklaas wil parkeren om nadien in de Stationsstraat één domme winkel te bezoeken. Misschien dat dit in de zomer nog zal lukken, maar wie loopt er nu graag in de pletsende regen 500 meter ver voor één winkel?

    Het grote succes van shoppingcentra is het feit dat zij een grote GRATIS parking aanbieden plus OVERDEKT shoppen. Op dat vlak falen alle Vlaamse steden! Zij bieden als alternatief BETALEND parkeren en shoppen in open lucht.

    Wie zijn echter al deze verlichte politici? Meestal zijn het mensen uit het onderwijs, de staat of de vakbond. Er zit nooit een échte ondernemer tussen of lokale middenstander. Het beleid van de politici wordt met andere woorden volledig bepaald door mensen die geen enkele affiniteit hebben met hun doelgroep. Ze laten zich dan begeleiden door zogezegde onderzoeksbureaus die uit wetenschappers bestaan. Vele nodeloze uitgaven en op het einde een dood stadscentrum...

    Indien men als stad een alternatief wil bieden voor de shoppingscentra dan dient men VEEL GRATIS parking te voorzien op loopafstand. De stadscentra kunnen als alternatief open horeca aanbieden en de betere winkels. Maar ik ken geen enkele Vlaamse gemeente die het licht heeft gezien. Het resultaat van dit falend beleid is dat kleinere gemeenten met goede bereikbaarheid nu in opmars zijn. Zo is het voormalige "achterlijke" Sint-Gillis-Dendermonde de stad Dendermonde al lang voorbijgestreden omdat de wagens er GRATIS voor de deur kunnen staan. Ook een dwaze gemeente als Wetteren doet het nu 10 keer beter dan het elitaire Dendermonde.

    Het is afwachten op een politicus die in al deze gemeenten een beetje visie toont.


    08:12 Sint-Niklaas (9100) Het begin van de winter 2013 wordt historisch voor de Stationsstraat in Sint-Niklaas. Vanaf 21 december wordt de winkelstraat volledig autovrij. Bij de handelaars zijn de meningen overwegend positief, al zijn er nog enkele vraagtekens over de invulling van het plan.

    De voorbije weken en maanden klonken vele vragen naar proefprojecten rond de verkeersafwikkeling in de vernieuwde Stationsstraat. Die projecten zouden geëvalueerd worden om een definitieve keuze te maken. Het schepencollege heeft nu sneller beslist. "Nog voor de officiële opening van de straat in het eerste oktoberweekend zijn we tot een beslissing gekomen", aldus burgemeester Lieven Dehandschutter (N-VA).

    Vanaf het openingsweekend zal de straat tot en met 20 december elke zaterdag en zondag autovrij zijn. Enkel de doorsteek Regentiestraat - Casinostraat maakt geen deel uit van het plan.

    "Vanaf 21 december krijgt de straat dan het statuut van voetgangerszone", kondigt schepen van Mobiliteit en Economie Carl Hanssens (N-VA) aan. "We konden deze beslissing niet langer uitstellen. Met de invoering van het nieuwe verkeersstatuut willen we een einde maken aan de onduidelijkheid en tegelijk de winkelbeleving in de straat versterken. Handelaars en potentiële investeerders krijgen zo de kans om correcte inschattingen te maken van eventuele engagementen die zij in de straat aangaan."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Serie Albert II is tragikomisch !


    Het stond in de sterren geschreven. De serie Albert II is geen hoogvlieger. Afschuwelijk lelijke acteurs die in het Vlaams -soms zelfs met een Antwerps accent!- de koninklijke familie moeten voorstellen.

    En als je de acteurs nader beschouwt, kan je alleen maar vaststellen dat er zelden zo een miscasting is gebeurd. Soms denk ik dat de producers het erom gedaan hebben. Voor prins Laurent een acteur die voor een gehandicapte kan doorgaan, voor de mooie prinses Mathilde een actrice met een patattenneus en een voorbeet. Het leek bijna niet mogelijk, maar men heeft zelfs een acteur gevonden die nog lelijker is dan zijn personage Guy Verhofstadt! Ook de edele Barbara Macelis wordt in de serie onder de benaming juffrouw Beel uitgebeeld als een vulgaire Antwerpse lichtekooi.

    Eerlijk gebiedt mij wel te zeggen dat Wim Opbrouck een goede Jean-Luc Dehaene neerzet en dat ik de indruk heb dat kabinetschef Van Yperseele en kolonel Vaessen relatief goed worden vertolkt.

    Als ik het script bekijk dan ik mij ook niet van de indruk ontdoen dat men het koningshuis wil beschadigen. Lelijke mensen, kleinburgerlijke gedragingen, dwaas taalgebruik en vooral een zwak staatshoofd dat altijd loopt te bibberen en beven. Bovendien zijn er elementen aan toegevoegd die historisch totaal onjuist zijn: zo zou Albert II tijdens zijn koningsschap een ontmoeting gehad hebben met Sibylle de Longchamps met wie hij dan nog eens zat te tongkussen. Als je het recente interview met de Longchamps hebt gezien, blijkt daar niets van aan te zijn.

    Het geheel doet mij denken aan een zoveelste versie van "Thuis" of "Familie", zo kleinburgerlijk gaat het eraan toe. Ik denk ook dat het een "low-budget serie" moet zijn. In niets gelijkt deze serie op het mooie epos "Beatrix" die onze noorderburen kortgeleden op de buis brachten.

    Conclusie: Zonde van de zendtijd!



    Albert II is een Vlaamse televisieserie, geregisseerd door Frank Van Mechelen. De serie gaat over de Belgische koning Albert, en zijn koningschap sinds 1993.

    De opnames zijn eind maart 2013 gestart. Het programma wordt in het najaar van 2013 uitgezonden op Eén. De reeks werd besteld door de openbare omroep. Dit gebeurt naar aanleiding van de 20-jaar dat Albert II op de Belgische troon zit. Het scenario is gebaseerd op historische feiten. De acteurs bestudeerden hiervoor zo getrouw mogelijk de uitdrukkingen en lichaamstaal van hun karakters.[1]

    Het concept bevat dezelfde elementen als de reeks over koningin Beatrix der Nederlanden, waar Willeke van Ammelrooy de rol van de vorstin voor zich nam.

    Rolverdeling

    Hoofdrollen

    Acteur Personage Opmerkingen
    Lucas Van den Eynde Koning Albert II (hoofdrol) Zesde Koning der Belgen, sinds 1993
    Veerle Eyckermans Koningin Paola De echtgenote van Koning Albert II
    Mathijs Scheepers Prins Filip Troonopvolger, oudste zoon
    Ruth Becquart Prinses Astrid Dochter van koning Albert
    Stefaan Degand Prins Laurent Jongste zoon van koning Albert
    Leah Thys Koningin Fabiola Koningin-weduwe, schoonzuster
    Kris Cuppens Koning Boudewijn Vijfde Koning der Belgen, voorganger Albert II
    Ruth Bastiaensen Prinses Mathilde Schoondochter, echtgenote van Prins Filip
    Wim Lommaert Prins Lorenz Schoonzoon, echtgenoot van Prinses Astrid
    Lotte Mariën Prinses Claire Echtgenote van Prins Laurent
    Wim Opbrouck Jean-Luc Dehaene Premier van België (1)
    Ludo Busschots Jacques van Ypersele de Strihou Kabinetschef
    An Miller Delphine Boël Buitenechtelijke dochter
    Valentijn Dhaenens Guy Verhofstadt Premier van België (2)

    Gastrollen

    Acteur Personage Opmerkingen
    Io Beckers Prinses Elisabeth Dochter van Filip en Mathilde
    Steve Rosseel Prins Amedeo Oudste zoon van Astrid en Lorenz, jonge versie
    Stef Poelmans Prins Amedeo Oudste zoon van Astrid en Lorenz, oudere versie
    Guillaume Standaert Prins Joachim Jongste zoon van Astrid en Lorenz
    Laurence Deweerdt Prinses Luisa Maria Oudste dochter van Astrid en Lorenz
    Heike De Maerteleire Prinses Maria Laura Jongste dochter van Astrid en Lorenz
    Silke Becu Elisabeth B. De Laet Liefje van Prins Filip
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Descheemaecker ziet in Vandelanotte Maffiafiguur
    © photo news.

    Normaal gezien moet ik van Marc Descheemaecker niet hebben. Ik heb met hem ooit al persoonlijk contact gehad en ik moet bekennen dat hij zeer arrogant uit de hoek kan komen. Maar ik moet zeggen dat ik hem nu toch geen ongelijk kan geven. Johan Vandelanotte doet zich naar buiten voor als een groot staatsman, maar insiders bevestigen mij dat hij eveneens de man is van de geheime deals, een beetje de tegenhanger van Karel De Gucht in zijn goede jaren. Nu, bij Karel De Gucht waren zijn praktijken alom bekend. Voor de universiteitsprofessor publiek recht Johan Vandelanotte ligt dat toch enigszins anders. Op de manier waarop hij in de Rechten zijn cursus brengt, zou je hem de absolutie geven zonder te biechten.

    De eerste publieke aanklacht kwam er enige tijd geleden met het schandaalboek "De Keizer van Oostende". Vandenlanotte omzeilde nadien in Terzake duidelijk de pertinente vragen en deed het boek af als een vuile zet van herrieschopper Jean-Marie Dedecker. De aandachtige kijkers bleven toch op hun honger zitten. Want hoe zit het met Vandelanottes participatie in Electrawinds? Hoe zit het met die duistere managementvennootschap van Vandelanotte? In de media verscheen enkele dagen later Vandelanottes vrouw met de mededeling dat haar man "heiliger is dan de paus." Dat zou ik toch niet durven zeggen, althans toch niet met deze paus.

    Mensen houden niet van huichelaars. Ben je een sympathieke boef, zoals destijds Guy Mathot, dan zal je nog een groepje volgelingen hebben. In Dendermonde loopt er ook zo'n sympathieke politicus rond. Arm geboren en nu woonachtig op een kasteel. De mensen hebben hem graag...Maar een schijnheilig paterke dat aan jonge studenten uitlegt hoe juridisch correct het allemaal verloopt en dan zelf te buiten gaat aan dossiers à la Electrawinds...Zo iemand zou nog diep kunnen vallen.

    Al weet je in dit land natuurlijk nooit. Er zijn crapuleuze politici geweest die nadien door de koning werden geadeld. Dat zou nog eens wat zijn, Johan Vandelanotte als baron. In plaats van "De koning van Oostende" wordt het dan "De baron van Oostende".

    Marc Descheemaecker, afscheidnemend afgevaardigd bestuurder van de NMBS, heeft federaal minister Johan Vande Lanotte op Facebook vergeleken met Godfather-acteur Marlon Brando. "Als de NMBS-saga wordt verfilmd, moet de rol van Vande Lanotte gespeeld worden door Marlon Brando", zo stond even te lezen op de Facebook-pagina van Descheemaecker. De opvallende post werd echter snel opnieuw verwijderd. Nadien wilde Descheemaecker geen commentaar kwijt.

    Marc Descheemaecker © belga.

    Descheemaecker greep, zoals bekend, naast een nieuwe benoeming als NMBS-topman en wordt de nieuwe voorzitter van Brussels Airport. Zijn plaats bij de NMBS zou eerst ingenomen worden door Frank Van Massenhove, maar die haakte gisteren om persoonlijke redenen af. De regering had met Jo Cornu, ex-topman van Alcatel en voorzitter van Electrawinds, meteen een vervanger klaar. Dat sp.a-vicepremier Johan Vande Lanotte een bepalende rol heeft gespeeld in de hele benoemingscarrousel is een publiek geheim.

    Geen commentaar
    Die Vande Lanotte wordt nu door Descheemaecker vergeleken met acteur Marlon Brando. Dat is opvallend. Niet alleen heeft Descheemaecker zich tot nog toe niet uitgesproken over de benoemingssaga bij de NMBS, maar Brando was ook de man die de rol van maffiabaas Don Vito Corleone vertolkte in The Godfather. In ieder geval verdween het bericht snel van Facebook.

    Descheemaecker wilde niet reageren. De spoorbaas wilde bevestigen noch ontkennen of hij het bericht gepost had. "Ik geef geen commentaar op mogelijke posts op mijn privé-Facebookpagina. Ik geef ook geen commentaar op de benoemingen", was het enige wat Descheemaecker via zijn woordvoerster over de zaak kwijt wou.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roland Duchatelêt raadt jonge ondernemers aan het land te verlaten
    http://www.youtube.com/watch?v=faQV3DzSRVA&feature=share

    Bijlagen:
    http://www.youtube.com/watch?v=faQV3DzSRVA&feature=share   

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Socialistische benoeming NMBS-topman
    Jo Cornu. © photo news.


    Schaamteloos is het enige woord dat ik heb over de nieuwe benoeming van de NMBS-topman. Natuurlijk dat de liberaal Marc Descheemaecker moest ophoepelen, maar de manier waarop Jo Cornu nu als topman werd aangesteld, is alles behalve koosjer. Dat Johan Vandelanotte er een eigen ethiek op nahoudt weet ondertussen iedereen in dit apenland. Dat hij Cornu -deus ex cathedra- uit zijn grote toverhoed tovert is schandalig. Cornu komt uit electrawinds, het dossier waarin Vandelanotte al lang in opspraak is wegens belangenvermenging. Iedereen weet ondertussen dat Vandelanotte via een duistere managementvennootschap participeert in Electrawinds. Op zich is daar niets verkeerd mee, ware het niet dat Vandelanotte hetzelfde Electrawinds rijkelijk bedeelde met overheidsopdrachten. Zo kon hij twee keer profiteren van de vadertje staat, één keer als regeringslid, één keer als "ondernemer". Maar Vanderlanotte schaamt zich ondertussen al lang niet meer voor zijn daden. Nu plukt hij de nieuwe NMBS-manager gewoon uit Electrawinds. De arrogantie van de macht heet dat. En de boer die ploegde voort...


    UPDATE Jo Cornu wordt de nieuwe baas van de NMBS. Cornu verdiende zijn sporen als topman van Alcatel en Agfa-Gevaert en is momenteel voorzitter van Electrawinds en zit in de raad van bestuur van Belgacom. Vanochtend raakte bekend dat Frank Van Massenhove, momenteel topman van de FOD Sociale Zaken, zich terugtrekt. Hij laat weten dat hij geen kandidaat meer is om persoonlijke redenen. Hij zou 'ernstige gezondheidsproblemen' hebben. Cornu begint in november aan zijn nieuwe functie.

    Frank Van Massenhove. © belga.

    Jo Cornu, geboren in 1944, is van opleiding burgerlijk ingenieur elektrotechniek en werktuigkunde en heeft er een lange carrière in het bedrijfsleven opzitten. Zo was hij tussen 2007 en 2010 de topman van Agfa-Gevaert.

    In een persbericht zegt Frank Van Massenhove, die nog maar begin september aangeduid werd als de nieuwe NMBS-topman, te beseffen dat hij met zijn beslissing veel mensen zal ontgoochelen. "Maar ik heb de diepe overtuiging dat de positieve reacties op mijn aanwijzing minder met mijn persoon te maken hadden dan met de hoop dat er structurele veranderingen zouden komen bij de NMBS. Ik ben zeker dat een nieuwe spoorbaas dezelfde reactie zal krijgen." De reden voor zijn stap opzij is privé, laat Van Massenhove nog weten. Hij zal er dan ook geen publieke verklaringen over afleggen.

    De naam van Van Massenhove stond niet op het lijstje van vijf mogelijke kandidaten om de NMBS te gaan leiden dat de voorbije weken circuleerde. Dat lijstje was opgesteld door het headhunterbureau Egon Zehnder. Op de lijst stonden Marc Descheemaecker (topman NMBS), Jannie Haek (topman NMBS-Holding), Jean-Claude Vandenbosch (ex-Belgacom), Michel Van den Broeck (topman LeasePlan) en Ellen Joncheere (CEO Sita Belgium).

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duchatelet raadt jongeren aan te verhuizen!

    Duchatelêt: 'Ik raad de jonge mensen ook aan het land te verlaten als dat hier zo verder gaat'

    29272x gelezen 15 feb 2013

    Voor de ondernemer en ex-politicus Roland Duchatelêt gaat het in België, en zeker in Vlaanderen, de verkeerde kant op. Dat zegt de voorzitter van Standard Luik in Actua-Expert, vrijdag vanaf 18 uur te bekijken op Actua-TV, daarna te herbekijken in de nieuwslus tot zaterdagavond 18 uur.

    Basisprobleem is onze overheid die veel te duur is. Om dat systeem te handhaven bestaat in België één van de hoogste fiscale aanslagvoeten ter wereld. De politiek heeft daarbij ook een verkeerd beeld van ondernemers, zo zegt Duchatelêt, wiens politieke beweging Vivant sinds 2007 nauw samenwerkt met de OpenVLD, in Actua-Expert:

    “Een belangrijke evolutie is dat na het vertrek van veel grote bedrijven naar andere landen waar de belasting lager is, nu ook veel mensen en kleine bedrijven zullen vertrekken. De komende decennia gaan mensen en bedrijven veel meer kiezen waar ze willen wonen en werken en produceren. De markt is daarin ook belangrijk. De landen gaan veel meer in concurrentie treden met elkaar. Politici hebben de tendens te geloven dat ondernemers kunnen overtuigd worden om hier te blijven en dat ze dan gaan mee strijden op hetzelfde schip, tegen de andere schepen van de Walen en tegen de rest. Maar zo werkt het niet. De ondernemers, die gaan gewoon naar het schip dat het beste vaart. En als het schip van Vlaanderen heel slecht aan het varen is, dan gaan die gewoon naar een ander schip. Dat is een heel groot politiek misdenken over hoe de wereld in elkaar zit.

    Ik raad de jonge mensen ook aan het land te verlaten als dat hier zo verder gaat. Het is aberrant geworden hoe slecht het land, en ook Vlaanderen, geleid wordt.

    Vlaanderen is een ongelofelijke geldverslindende machine geworden. Vlaanderen verslindt 28 miljard euro per jaar en wat doen ze daarmee? Het onderwijs ! What’s next? Een beetje wegen onderhouden. En wat doen ze nog? Ze zitten daar ongelofelijk veel zichzelf bezig te houden.

    De Vlaamse overheid geeft subsidies aan steden en gemeenten en allerlei vzw’s. Dan zijn er duizenden, tienduizenden mensen in Vlaanderen die zitten dossiers te maken om subsidies te krijgen, en dan zitten er weer duizenden Vlaamse ambtenaren te controleren of dat goed is. Met wat zijn we bezig? Dat is gewoon ongelofelijk mismanagement, onwaarschijnlijk.”

    Roland Duchatelêt stelt wereldwijd 5.000 mensen tewerk waarvan 500 in België.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abou Jahjah komt terug...
    © photo news.


    Vanwaar komen ze toch die leiders van Sharia for Belgium of de leden van het AEL? Het zijn onze leiders die onze grenzen wagenwijd open hebben gezet voor goudzoekers van over heel de wereld. De Belgische nationaliteit lag voor het grijpen. Ik heb de statistieken niet nagekeken, maar ik vermoed dat de grote instroom gebeurde tijdens de regeringen Verhofstadt. De socialisten hebben altijd gedacht dat sukkelaars op hen zouden stemmen en dat is deels juist. Maar er is altijd een deel dat niet gelukkig is met een tweederangsrol in deze maatschappij. Er is altijd een deel van de nieuwe Belgen dat meer rechten en meer eisen zal stellen. En op dat deel hadden onze regeringsleiders natuurlijk niet gerekend.

    De kostprijs van deze migratiestromen zijn niet te schatten. Let op, er zijn altijd migranten die hard werken en meewerken aan deze maatschappij. Ik verschillende degelijke Turkse aannemers die alle dagen om 5 uur opstaan voor onze wegen te onderhouden. Vooral in de regio rond Zele en Lokeren kennen ik een groot aantal die als onderaannemer werken voor Eandis. Zij doen het werk waar vele Belgen zich te goed voor achten. En in de jaren vijftig en zestig van de vorige regering kwamen gastarbeiders in onze steenkoolmijnen werken omdat ons volk het niet meer wenste te doen. Ik dacht dat Elio Di Rupo daar ook een product van is.

    Migratie is van alle tijden. Alleen, migratie moet nuttig zijn voor beide partijen. Beide partijen moeten erop vooruitgaan: Het gastland en de gastarbeider. De socialisten zijn dat vergeten. De socialisten zijn ook vergeten wat het kostplaatje van dit alles is. Men kan niet aan de ene kant de lokale werkende bevolking uitzuigen en aan de andere kant nieuwkomers gratis onderdak, gratis onderwijs, gratis gezondheidszorg en een gratis inkomen verschaffen. Dat is schaamteloos.

    Er zijn politici die voor hun daden zouden moeten worden gestraft. Ze zouden voor de rechtbank moeten worden gebracht en 20 jaar dwangarbeid moeten krijgen. Zoveel schade hebben zij aan onze maatschappij toegebracht. Soms hebben onze leiders meer van een soort van profitariaat dan van staatsmanschap. Als er dan eens een proces komt, dan zijn de straffen voorwaardelijk, zoals in het Agustadossier. Als wij zouden stelen van de overheid dan zouden we wellicht achter de tralies verdwijnen. Helaas, ons kent ons in de zogezegde maatschappij met de scheiding der machten. Rechters worden nog altijd benoemd lang politieke weg. Nadien diezelfde politici zwaar veroordelen is een onbegonnen taak. En de kinderen van veroordeelde politici kunnen gewoonweg hun vader vervangen alsof er geen vuiltje aan de lucht is.

    Om terug te keren tot Abou Jahjah; Onze maatschappij zal hem wellicht niet kunnen tegenhouden. Ik voorspel dat hij met een eigen partij voor moslims zal opkomen bij de volgende verkiezingen. Dat zou pas een streep door de rekening van de socialisten zijn. Zij hadden altijd gedacht deze nieuwe Belgen te kunnen recupereren in hun eigen rangen. Ik zal nog een voorspelling doen: Binnen maximaal 40 jaar wordt ons land bestuurd door nieuwe Belgen!



    Bij mijn wear



    Dyab Abou Jahjah, de vroegere topman van de Arabisch-Europese Liga (AEL), komt na een kleine tien jaar in Libanon gewoond te hebben terug naar België. Om zijn missie voort te zetten, zo schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

    "Ik kom terug in België wonen", bevestigde Dyab Abou Jahjah een bericht dat hij zondagavond via Twitter en Facebook de wereld instuurde. "Vrij snel, zelfs. Het is een kwestie van weken. We zijn momenteel nog op zoek naar een huis."

    Plannen
    Abou Jahjah geeft ook een inkijk op wat in België zijn plannen zijn. "Die hebben te maken met een aantal dossiers en maatschappelijke kwesties die ik tien jaar geleden al op de agenda probeerde te zetten. De problemen van achterstelling, racisme en discriminatie. Het is niet de bedoeling om een kopie van de AEL te maken. Ik ben ook tien jaar ouder. Maar wat we gaan doen, kan veel groter en sterker en efficiënter worden dan de AEL ooit geweest is."

    Controverse
    Abou Jahjah richtte in 2000 de AEL (Arabisch-Europese Liga, red.) op, die de achterstelling van de allochtone gemeenschap in Europa moest aanklagen. De AEL-topman lokte regelmatig controverse uit. Hij liep zelfs een veroordeling op, die in hoger beroep werd tenietgedaan, omdat hij jongeren in Borgerhout zou opgehitst hebben tijdens de rellen die uitbraken na de moord op een Marokkaanse leerkracht eind 2002.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart De Wever geen kandidaat-premier
    De Wever: 'Ik ben geen kandidaat-premier'
    N-VA-voorzitter Bart De Wever. Foto: BELGA

    Het komt zwak over, een kopman die zelf geen kandidaat is om het land of een deelstaat te besturen. Het NVA en Bart De Wever mogen de uitleg geven die ze willen, de eerste indruk is gewekt en dat kost hen ongetwijfeld stemmen.

    In tweede orde heb ik wel begrip voor een Burgemeester die zijn daad bij het woord houdt. Bart De Wever zal zo ongeveer de enigste politicus van dit land zijn, die een lokaal mandaat prefereert boven de leiding van een regering. Natuurlijk begrijp ik ook wel dat zo een premierschap een vergiftigd geschenk kan zijn. Waarom schonk De Wever het ooit aan Elio? Inderdaad, omdat hij iemand anders de kolen uit het vuur wou laten halen. Maar ik vind dat die zet grotendeels mislukt is. Di Rupo klaagt nu wel dat het een helse taak is, maar ondertussen zijn de Waalse socialisten er toch maar in geslaagd de leiding in dit land te krijgen en dat dan nog door tussenkomst van de Vlaamse nationalisten. Wie had dat pakweg 10 jaar geleden ook durven denken. Daarom zijn eigenlijk de Vlaamse nationalisten indirect en deels verantwoordelijk voor de schandalige linkse regering die ons de voorbije jaren het leven zuur heeft gemaakt.

    Maar zoals altijd komen we tot dezelfde conclusie. Zelfs zonder kopman voor de regering, zelfs met een gedeeltelijke schuld aan deze PS-regering rest ons geen valabel alternatief. Zoals iedereen weet, heeft Verhofstadt ons land verkocht aan goudzoekers die de hier en op onze kosten komen leven. De economische schade die Guy Verhofstadt heeft aangebracht aan dit land zal zijn partij nog een generatie lang achtervolgen. Het zal pas zijn als Verhofstadt politiek begraven is, dan er stilaan ruimte zal ontstaan voor een nieuwe wind in zijn partij. En als we eerlijk zijn dient gans de oude bende op pensioen te gaan vooraleer men aan een nieuwe partij kan werken. Een zoveelste dwaze verandering aan de partijnaam zal niet baten. En die partijcongressen zijn niks waard. Ik herinner mij Marc Verwilghen die vlak na de oprichting van de VLD door Verhofstadt een mandaat wou cumuleren op nationaal en lokaal vlak. Door de nieuwe statuten van de Vlaamse Liberalen en DEMOCRATEN was dit verboden. Verwilghen nam contact op met Verhofstadt met de vraag wat te doen. Verhofstadt antwoordde hem niets aan te trekken van de nieuwe statuten!
    Hoe vals kan men als politicus zijn, als je een partij volledig hervormt, maar er eigenlijk niets van meent?

    Veel dieper als Verhofstadt kan men niet vallen. Of misschien toch wel? Want zeg nu eerlijk, daar waar Verhofstadt principeloos was, ging het bij Karel De Gucht over personen. Wat is het slechtst; Principes elimineren of mensen? Misschien is het minder erg dat een liberaal socialist wordt, dan dat je als liberaal mensen à volenté messen in de rug hebt gestoken...Want Karel De Gucht, hij kan dan misschien vrij en vrank overkomen op televisie, ik zou met zijn geweten niet willen gaan slapen. Ward Beysen-zaliger heeft het mij ooit nog voor hem gewaarschuwd. En ik heb Karel De Gucht bezig gezien in Oost-Vlaanderen. Arrondissementsvoorzitter André Macharis moest het vuile werk voor hem opknappen.
    Ook stemmenvervalsingen zaten er tussen! Ik ken een verkozen partijlid voor Oost-Vlaanderen die NOOIT werd uitgenodigd omdat haar echtgenoot in ongenade gevallen was bij de De Guchtclan. En vraag maar eens aan Jean-Marie De Decker wat ze tijdens de voorzittersverkiezingen met hem hebben uitgestoken. Om onbegrijpelijke redenen werd dit nooit door de media naar buiten gebracht.

    Om terug te keren tot Karel De Gucht en diens geweten. Ja, ook stemmenkanon Marc Verwilghen werd door Karel De Gucht geliquideerd. Volledig uitgerangeerd vult die de laatste dagen van zijn carrière als advocaat in Knokke. Met wat zaakjes links en rechts en zelfs met briefjes aan seniorennet als ik de waarheid schrijf over een client bij wie vele Dendermondenaren hun geld hebben verloren. Dat je als advocaat mensen moet verdedigen die een slecht geweten hebben, vind ik zeer zielig. Dat is ook de reden waarom ik nooit voor de advocatuur gekozen heb. Ik heb overigens de indruk dat Verwilghen's schoonbroer en advocaat te Sint-Niklaas zich met betere clienten bezighoudt.

    Maar natuurlijk niets zo slecht als het geweten van Karel De Gucht.Anny De Maght, de "moeder van Aalst" verscheen ooit letterlijk met een dolk in de rug op Aalst carnaval. Het tart ieders verbeelding zijn De Gucht's zoon "JJ" Jean-Jacques met zijn beperkte capaciteiten Aalst heeft overgenomen. Het getuigt van een ongeziene arrogantie dat De Gucht zijn zoon als lijsttrekker plaatste voor gans Oost-Vlaanderen. En dan zitten wij te lachen met "prins Filip" die onkundig is...Maar er is hoop voor de liberalen in Oost-Vlaanderen. Karel De Gucht heeft beloofd niet meer naar de Wetstraat terug te keren.  Misschien dat hij de laatste dagen van zijn actief bestaan zal slijten als schoonmoeder van de Oost-Vlaamse VLD. God behoede ons...

    Nu, de VLD heeft nood aan een geloofwaardige vernieuwing. Maar noch Rutten noch De Croo jr staan symbool voor deze nieuwe wind. Het zijn stuk voor stuk figuren die door de oude VLD-crocodillen op de voorgrond zijn geduwd en staan voor een nieuw gezicht op een oud lichaam. Er is werkelijk NIEMAND bij de VLD-jeugd die kan doorbreken zonder steun van een deel van de oude garde. En die erfenis weegt als molensteen rond de nek van elke voorzitter.

    Moeten we dan kiezen voor de "vaste waarde" CD&V. De Christendemocraten hebben misschien wel hier en daar een sympathieke kopman, ik zou toch niet graag aan tafel zitten met hun ACV- of ACW-kopmannen. Zeg nu eens eerlijk, wat is het verschil tussen een ABVV-ers en een ACV-er? Niets, misschien de achtergrond een beetje. ACV-ers zijn misschien iets braver? Als je stemt voor iemand als Kris Peeters, krijg je een sympathieke intelligente kerel die met handen en voeten gebonden is aan de basis. Ik lust die kerels wel van het UNIZO of VOKA, maar de basis boycot een doortastend beleid.

    Dus zolang er aan de rechterzijde geen valabel alternatief bestaat, kunnen wij in 2014 alleen maar NVA stemmen. Het is een waarheid als een koe!










    Het lijkt erop dat de N-VA nu toch overweegt om een kandidaat-premier binnen de eigen rangen te zoeken. Dat blijkt uit interviews van N-VA-voorzitter Bart De Wever in De Tijd, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Een rol als premier of minister-president ambieert De Wever echter niet.

    In De Tijd kreeg de N-VA-voorzitter de vraag voorgeschoteld of de N-VA met een kandidaat-premier op de proppen zal komen. ‘Het lijkt me dat we dag vandaag, rebus sic stantibus, moeten doen’, antwoordt hij. ‘Maar ik benadruk: rebus sic stantibus - als de omstandigheden gelijk blijven. En ze kunnen veranderen.’

    Zelf premier of minister-president worden ziet de Antwerpse burgervader niet zitten. ‘Ik ben niet beschikbaar’, zegt hij in de Gazet van Antwerpen. ‘Hoe vaak moet ik dat nog zeggen?’ De Wever beloofde zijn Antwerpse kiezers vorig jaar dat hij zes jaar burgemeester van de havenstad zou blijven. Een belofte die de N-VA-voorzitter wenst na te komen. 

    België omvormen tot confederaal land absolute prioriteit

    Het betekent wel meteen dat hij volgend jaar na de moeder van alle verkiezingen niet de federale noch de Vlaamse regering gaat leiden. De Vlaams-nationalisten zullen noodgedwongen andere kopmannen voor het Vlaamse en federale niveau naar voor moeten schuiven. De geruchten dat De Wever de Europese lijst zou trekken worden hiermee alleen maar aangezwengeld. 

    Mogelijk houdt men er bij de N-VA ook rekening mee dat de partij na de stembusslag op alle niveaus naar de oppositie mag verkassen. Het ombouwen van België tot een confederaal land, waarbij het federale niveau voor een groot stuk gestript wordt, is voor de Vlaams-nationalisten een absolute prioriteit.

    '2014 is een kantelmoment'

    In de ogen van de N-VA-voorzitter is het verkiezingsjaar 2014 dan ook een kantelmoment. Volgens De Wever is de campagne voor die belangrijke verkiezingen onverwacht vroeg losgebarsten.

    De Antwerpse burgemeester lijkt goed te beseffen hoe belangrijk de verkiezingen worden. ‘Als we een sterk mandaat van de kiezer krijgen, dan moéten we het omzetten in resultaten. Zoniet wordt het heel moeilijk om nog aan politiek te doen,’ aldus De Wever.

    Volgens De Wever werd de Vlaamse kiezer in het verleden al te vaak teleurgesteld. ‘‘De Vlaamse kiezer geloofde in Verhofstadt, maar kreeg niets. De kiezer geloofde in Leterme en het kartel, maar kreeg niets. Je kan die kiezer niet opnieuw laten wachten.’

    Di Rupo II gelijk aan democratische apathie

    Mocht Elio Di Rupo opnieuw premier worden dan vreest De Wever voor een 'democratische apathie'.

    ‘Een situatie waarin de kiezer denkt dat ook de N-VA dit land niet kan veranderen en dat België altijd zal blijven vooruitgaan aan het tempo van de traagste. Een land met een Noord-Europese economie in Vlaanderen, waar we tegelijk merci moeten zeggen dat we niet Griekenland zijn. In die situatie vrees ik dat velen zeggen: ‘ge moet mij met politiek niet meer komen lastigvallen,’ aldus De Wever.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joodse diamantair pleegt zelfmoord
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Afgelopen week heeft een Joods diamantair zelfmoord gepleegd in het Jodenkwartier te Antwerpen. Hij sprong uit het gebouw van de diamantbeurs. Het zou gaan over een lid van het directiecomité van de diamantbeurs te Antwerpen. Over het motief van de man is niets bekend. Het rommelt al enige tijd in de diamantsector te Antwerpen, maar of zijn zelfmoord daar iets mee te maken heeft, is ons niet bekend.

    Het is evenwel opvallend dat alle media zwijgzaam zijn als het gaat over de diamantsector in Antwerpen. Als er een Israëlisch topminister ons land en Antwerpen bezoekt, hoor je er niets over in de media. Ook grote bankroven te Antwerpen worden uit de media gehouden komen. Moorden of zelfmoorden, niemand blijkt van iets te weten. Hoe zou dat komen? Is het de diamantwereld zelf, die zich totaal afzondert, is het de macht van het geld of zijn het de media die om één of andere duistere reden zelden berichten over de sector? 


    Bijlagen:
    fietsers.jpg (75.1 KB)   

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Tags:Joods diamantair diamantbeurs zelfmoord
    >> Reageer (0)
    07-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om u dood te lachen: Fictiereeks Albert II op één

    EEN COMPLETE MISCASTING...

    Om U dood te lachen: de nieuwe fictiereeks over onze Koninklijke familie. Zo een miscasting heb ik in heel mijn leven nog nooit gezien.

    Nu week ik wel dat Prins Laurent niet de mooiste is met zijn overgewicht, maar hem laten spelen door iemand die voor gehandicapte kan doorgaan...Of neem nu de mooie Prinses Mathilde. Hebben ze niemand mooier gevonden dan Ruth Bastiaensen? Die lijkt eerder op de WC-madame van het Koninklijk paleis dan op een Prinses. En dan dat taaltje...Koningin Paola spreekt plots met een Vlaams Accent!!! Ik lag bijna van mijn stoel. En alsof dat nog niet genoeg was begon Koning Abert II als een klein kind te wenen!!! En dat allemaal in het VLAAMS !!! HAHAHAHA

    Het ergste van al vind ik nog het feit dat één deze fictiereeks SERIEUS bedoeld heeft. Moest het nu als parodie dienen, dan zou ik zeggen kom. De acteurs trekken op niks, hun taaltje en teksten zijn volledig fout, maar het is toch grappig. Nu wordt het eerder tragikomisch. Een tragedie die door de manier ze wordt gebracht op de lachspieren werkt!!

    ZEKER KIJKEN ZOU IK ZEGGEN. AL WAS HET ALLEEN MAAR OM UW WEEKEND OP EEN HUMORISTISCHE MANIER AF TE SLUITEN.

    n onze nieuwe fictiereeks rond het Belgische koningshuis schitteren onder meer Lucas Van den Eynde (koning Albert), Veerle Eyckermans (koningin Paola), Mathijs F Scheepers (kroonprins Filip), Stefaan Degand (prins Laurent), Ruth Becquart (prinses Astrid), Leah Thys (koningin Fabiola), Kris Cuppens (koning Boudewijn), Ruth Bastiaensen (prinses Mathilde), Lotte Mariën (prinses Claire), Wim Lommaert (prins Lorenz), Ludo Busschots (Jacques van Ypersele de Strihou) en Wim Opbrouck (Jean-Luc Dehaene).

    Deze nieuwe fictiereeks is geworteld in de historische realiteit. Ze begint met de dood van koning Boudewijn en de troonsbestijging van koning Albert in 1993. Het verhaal volgt een aantal belangrijke gebeurtenissen in de koninklijke familie tijdens de voorbije twee decennia.

    Uiteraard zijn alle dialogen tussen de leden van de koninklijke familie fictief. Maar de context klopt en alles wat kon worden gecheckt werd ook effectief gecheckt. Van wat je ziet kan je zeggen: zo zou het echt geweest kunnen zijn.

    Iedereen weet hoe de leden van de koninklijke familie eruit zien, hoe ze gekleed zijn, waar en hoe ze wonen. Dat helpt ook de acteurs om hun personages zo realistisch mogelijk neer te zetten. Het is niet per se nodig dat de acteurs perfect lijken op hun koninklijke personages, maar hun gedrag, beweging en uitstraling moeten wel perfect zitten.

    Veerle Eyckermans en Leah Thys waren te gast in Café Corsari.

    Deze nieuwe reeks zie je ten vroegste dit najaar op je scherm.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!