Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    06-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De politieke chaos is compleet

    Vandaag las ik in de krant dat Guy Verhofstadt met zijn nieuwe burgermanifest van harte welkom is bij de Vlaamse socialisten. Het verwondert mij niets. "Baby Tatcher" is al lang geen échte liberaal meer. We hebben gezien hoe links deze ex-Dendermondenaar eigenlijk wel is tijdens zijn regeringsperiode. Hij was ook heel dikke maatjes met Freya Vandenbossche en dat is letterlijk te nemen. Verhofstadt heeft zijn eigen visie op de wereldcrisis. Hij stelt een nieuwe Keynsiaanse politiek voor, een overheid die massaal investeert in arbeidsintensieve sectoren, een socialist zou er high van worden. Wie deze grap moet betalen? Wij natuurlijk. Onderlegde economisten maken brandhout van Verhofstadt's theorie. Deze crisis is er net gekomen omwille van ondoordachte uitgaven en daarbijhorende diepe schuldenput. Verhofstadt stelt voor de gevolgen van deze foutieve politiek te behandelen met hetgeen dat er net de oorzaak van is: ondoordachte uitgaven en schulden! Het is bijna niet te geloven dat Verhofstadt in de jaren tachtig bekend stond omwille van zijn strikte begrotingspolitiek.

    De saaie Guido De Padt is blijkbaar niet zo saai als hij zichzelf voordoet. Het ganse scenario rond politiebaas Koekelbergh was te doorzichtig. Iedereen weet ondertussen dat de liberalen zijn vel willen omwille van politieke redenen. Vandaag las ik in de krant dat een kabinetsmedewerker van De Padt veel te veel geld verdient dan is toegelaten. Het zal De Padt worst wezen. Hij betaalt de wedde toch niet uit zijn eigen zak.

    En dan LDD en diene Vijncke. Ik heb Vijncke ooit persoonlijk ontmoet. Het is inderdaad een politiek lichtgewicht. Maar Jean-Marie Dedecker had weinig alternatieven. Hij moest op mum van tijd overal lijsten klaarstomen. En open VLD was maar al te gretig om deze Vijncke binnen te halen. En natuurlijk dat ze hem vanalles beloofden. Alleen de valse Bart Somers dacht dat zijn smoel overtuigend overkwam in de media. Mensen die Bart Somers al lang volgen, weten tot wat die allemaal in staat is. Men zou het bijna niet meer geloven, maar Somers is zelf een overloper van de VU. Hij is dus een ervaringsdeskundige. Dat gisteren een nota uitlekte waarin de VLD Vijncke een verkiesbare plaats cadeau gaf of een functie met dezelfde verloning verwondert mij niets. De open VLD is alles behalve een liberale partij, het is een staatspartij, bijna een onderneming en de verkozenen zijn de werknemers. Een handvol mensen beslissen over het lot van de werknemers, de verkozen poltici. De top van een partij kan iemand maken of kraken. Als Karel De Gucht U morgen "ontdekt" dan is Uw politieke toekomst verzekerd. Ganse afdelingen hebben de VLD-kopstukken overhoop gehaald om één of andere vriendin te promoten. Wat hebben ze overigens met Marc Verwilghen uit Dendermonde uitgestoken? De witte ridder werd weggepest en vervangen door één of andere onnozele trees. Van Cauwelaert maakte gisterenavond in Terzake een prachtige analyse van de huidige politieke situatie en de macht van de partijen. Het verwondert mij dan ook niets dat slechts 18% van de Vlamingen vertrouwen hebben in politici!!! Daardoor zijn politiekers het minst betrouwbaar van alle beroepen!!!!!!!

    Het is duidelijk. Er is een verandering nodig. Hoe ze er zal komen weet ik niet. De Belgen zijn een laks volk. Wij werden in verleden gedomineerd door Fransen, Duitsers, Hollanders, Spanjaarden, Oostenrijkers. Wij zijn gewoon dat er zaken gebeuren die normale Europeanen niet tolereren. Natuurlijk is er altijd een spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen. De vraag is enkel wanneer en hoe. Zal een splitsing van het land soelaas bieden? Ik vrees van niet. De politci in het Noorden hebben ook hun vele duistere kanten. Het valt dus af te wachten wat de toekomst ons zal brengen.


    En dan  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE SOAP ROND VERONIQUE DE COCK
    Vandaag raakte bekend dat LDD het statuut van fractie kwijtspeelt vanaf 1 mei 2009. Door het overstappen van een kamerlid naar de VLD krijgt de partij een pak minder geld en middelen. Jean-Marie Dedecker schreeuwt moord en brand en heeft misschien een beetje gelijk. Het politieke establishment doet alles om hem het leven zuur te maken. Deze zet komt er onder impuls van SPA en natuurlijk erfvijand "open" VLD.

    Ik heb er in mijn blog al dikwijls over gesproken. Eigenlijk zijn al deze voordelen voor politici schandalig overdreven. Terwijl de bevolking kreunt onder de wereldwijde economische crisis, zitten de heren politici met hun dikke pens in een duur restaurant op onze kosten te vreten. Al deze extravoordelen zouden gewoonweg verboden moeten worden! Besparingen voor iedereen! Maar ja, de tijd dat ik een naieve idealist was, is voorbij. Er zullen altijd wel machthebbers of leiders bestaan die zich vetmesten op onze kosten.

    En dan Veronique De Cock. Ik heb het ongeluk gehad deze dame ooit te mogen ontmoeten samen met haar vriend Johan Degroote. Ik zou hierover niets zeggen indien het verhaal vandaag niet stond in Story. Degroote werd daarin voorgesteld als een "industrieel", terwijl hij eigenlijk een grote garagist is in tweedehands vrachtwagens. Hij produceert niets en is dus zeker geen industrieel. Inderdaad tracht hij de mensen te imponeren door nu en dan rond te vliegen met een helikopter. Ik weet niet of dit zo speciaal is en binnen enkele generaties lachen ze hun een bult met zo'n gezever rond een stomme helikopter. Hoe dan ook toen ik diene Johan Degroote ontmoette, vond ik hem wel een vriendelijk man. Maar den dommerik liep als een klein hondje achter Veronique De Cock, iets wat je nooit mag doen.
    Een oud spreekwoord zegt: "Loop nooit een vrouw of tram achterna, binnen vijf minuten komt een andere" Je moet zorgen dat de vrouw achter jou loopt en doet ze dat niet, dan zoek je beter een andere.
    Hij was zo ijverig op zoek om Veronique te imponeren dat hij haar ook materieel wou verwennen. Hij beloofde haar kastelen en zou zijn laatste frank (of euro) aan haar gegeven hebben. Zij haalde haar neus voor hem op en koos voor haar macho Frank Slaets. Een echte man of er zelfs iets over. Ondertussen is Frank Slaets correctioneel veroordeeld...Ik denk dat Veronique De Cock vooral valt voor ruige mannen en dat was Johan Degroote zeker niet. Ik ben eens benieuwd hoe de soap verder zal evolueren. Wordt zeker vervolgd...
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    26-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Openbare aanbestedingen
    Vrijdag ontving ik op mijn kantoor een brochure over openbare aanbestedingen. De openingszin was "Openbare aanbestedingen zijn een wirwar van regels en reglementen..." Daarom besteedt een firma opleidingen die inzicht moeten geven in deze materie.

    In feite is het zeer eenvoudig. Openbare aanbestedingen zijn sinds jaar en dag een kwestie van vriendjespolitiek. Nu en dan komt eens een corruptiedossier in de media, maar dat is slechts het topje van de ijsberg. Voor de publieke opinie te paaien heeft men een aantal regeltjes uitgevaardigd. Regeltjes die bovenop andere kwamen en op den duur vindt een kat haar eigen jongen er niet meer in terug en dat is natuurlijk de bedoeling. Een firma die zich benadeeld voelt, kan naar de rechter stappen, hetgeen in België bijna hetzelfde betekent als de zaak in de doofpot steken. Iedereen weet hoe slecht ons gerecht werkt. Vele zaken worden pas na jaren uitgesproken en indien de overheid er mee gemoeid is, zullen de rechters niet gauw een uitspraak doen tegen de eigen overheid. Om moedeloos van te worden...

    De voorbije dagen kwam de zaak Jaspers in de media. Deze architect heeft ZONDER openbare aanbesteding het gerechtsgebouw kunnen kopen met een huurcontract aan gekoppeld van 10% huuropbrengsten! Op deze manier wordt de steenrijke architect zonder één slag schatrijk en dat allemaal op onze kosten. Geen reporter die er zich vragen bij stelde. En als Jean-Marie Dedecker een firma inschakelde om dit te onderzoeken, werd dit afgedaan als Gestapotechnieken. Hoe diep is onze journalistiek gevallen?

    Het toeval wil dat ik vrijdagochtend een vergadering had met een persoon die architect Jaspers was tegengekomen in een dossier te Leuven. De stad Leuven  had beslist dat een bepaalde gebiedsvernieuwing enkel en alleen mocht gebeuren door Jaspers. Andere architecten konden de boom in. 

    Ondertussen heeft zoon Jaspers -volgens Dedecker- zelf verklaard dat men het gerechtsgebouw in Veurne heeft kunnen aankopen dankzij tussenkomst van Karel De Gucht! Ik begrijp dat Jaspers niet wil reageren voor de camera. Ik denk dat hij niet veel zal kunnen zeggen, zonder zich te verspreken. Ik denk overigens niet dat er een klacht zal komen tegen Jean-Marie Dedecker, want dan moet het gerecht alles onderzoeken. Ik vermoed dat men liever het stinkend dossier gesloten wil houden.

    Openbare aanbestedingen? Ballen Gerard!

    Wie doet er hier eigenlijk mee aan duistere praktijken?
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkiezingen in Zuid-Afrika

    In mijn studententijd was ik ooit voorzitter van de werkgroep Zuid-Afrika. Het was toen aan de vooravond van de eerste democratische verkiezingen. Toen vrees ik de invoering van een omgekeerde apartheid, een systeem waarbij men op basis van ras of taal gediscrimineerd zou worden. Ik ontmoette tijdens een avond van klein links in Gent een lokale militant van het ANC uit de wijk Alexandrië. Op het einde van de avond was er een omhaling, waarbij een linkse spreker vertelde dat het geld zou gaan naar de aankoop van AK-47 machinegeweren. Ik geloofde mijn eigen oren niet! 
    Frederik Willem De Clerck was volgens mij een goed mens en had zeer goede bedoelingen. Ook ANC-topman Nelson Mandela was een links intellectueel en zijn opvolger Mbeki zat op dezelfde lijn.
    Wat Zuid-Afrika ten allen tijde dient te vermijden, is dat het een tweede Mugabe aan het hoofd krijgt van het land. Reeds onder de intellectuele ANC-ers zijn er een aantal omgekeerde apartheidsregels ingevoerd. Men blijft mensen selecteren op basis van ras. In de overheid maakt men als blanke geen enkele kans meer.
    Op een bepaald ogenblik waren er een aantal linkse blanken die zich aansloten bij het ANC. Ik vond dat geen slechte zaak. Ook de Nasionale Party -die ooit de apartheid invoerdde - sloot zich aan bij erfvijand ANC. Ik hoopte toen dat een écht democratisch multicultureel Zuid-Afrika was geboren, maar ik heb mij vergist.
    Ondertussen heeft het zwarte meerderheidsbewind The Black Empowerment Act aangenomen. Deze racistische wet, verplicht bedrijven minstens 20% zwarten in het bestuur op te nemen. Stel je eens voor, je hebt een KMO en plots stapt er een vreemde man binnen en die zegt dat hij recht heeft op 20% aandelen! En dat allemaal omdat je blank bent. Zuiver racistisch dus. Ik hoor de wereld hier niet over morren. De blanken hebben zelf zolang de zwarten onderdrukt, dat nu maar eens het omgekeerde mag gebeuren. Voor mij is zwart racisme even slecht als blank racisme. En de fout van de ene vergoelijkt niet een nieuwe fout van een ander.
    Achteraf beschouwd heeft FW De Cleck en zijn Nasionale Party vele grote inschattingsfouten gemaakt. Men heeft te lang vastgehouden aan een coloniale racistische politiek op een periode dat gans de derde wereld reeds ontvoogd was. Men heeft te weinig een leidende klasse van zwarten voorbereid. Er zijn te weinig intellectuelen bij de gekleurde bevolking. En ongeschoolde mensen staan meer open voor populistische maatregelen. Het democratiseringsproces was beter veel vroeger begonnen en had beter trager verlopen. Eerst lokale vrije verkiezingen, 6 jaar later procinciale vrije verkiezingen en nog eens 6 jaar later nationale vrije verkiezingen. Zo had mijn één generatie de tijd om de omvorming te begeleiden. De Clerck heeft te weinig zekerheden ingebouwd voor de verschillende minderheden. In een land als belgië heeft men dubbele meerderheden, alarmbelprocedures en dergelijke. Toch heeft men in een complex land als Zuid-Afrika bijna geen bescherming ingebouwd. 

    Wat de toekomst zal brengen is zeer onduidelijk. Professor Coolsaet -die overigens geen politicoloog is van opleiding, maar wel in deze tak professor speelt- beweerde in de jaren negentig dat Zuid-Afrika de nieuwe motor zou worden van Afrika. Zuid-Afrika was inderdaad een Westers land op het Afrikaanse continent. De afschaffing van de apartheid heeft natuurlijk een impuls gegeven, maar de aanval op de eigen (blanke) bedrijven, heeft er ook voor gezorgd dat er een soort exodus is ontstaan. Het aantal zelfmoorden bij blanken is een veelvoud van bij de zwarte bevolking. Gisterenavond zag ik op Canvas Johannes Kerkorrel. Deze Zuidafrikaanse zanger heeft zich in 2002 -zoals zovele blanke Zuidafrikanen- opgehangen. Hij was depressief en zag het niet meer zitten. Neen, Professor Coolsaet en vele anderen hebben een totaal verkeerde inschatting gemaakt. 
    Met de populist Zuma aan de top van het land dreigt er een groot gevaar voor een nieuwe Mugabe. Tolereert de Westerse wereld een nieuwe Mugabe in de Wereld? Mugabe is erin geslaagd om van het vrije moderne Rhodesië op één generatie tijd een totale chaos te maken. De (blanke) boeren werden allemaal onteigend (en dikwijls vermoord) en na de grote herverdeling heerst er nu hongersnood in het land. Er heerst een hyperinflatie van enkele 1000den procenten. Het beleid is zodanig verziekt dat Mugabe zelfs niet meer democratisch verkozen is, maar zich manu militare aan de macht vastgrijpt.

    De Verenigde Naties missen duidelijk hun doel. Deze wereldorganisatie moet erop toezien dat er in alle landen democratie heerst en dat de inwoners zich volledig kunnen ontplooien. Toch grijpt men te weinig in. Veel meer dan een humanitaire actie moet men van deze organisatie niet verwachten. Landen die onbestuurbaar zijn of slecht bestuurd worden zouden beter onder toezicht van de VN worden geplaatst.   

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Architect Jaspers doet aan sell & lease back
    Het zal wellicht aan mij liggen zeker? Ik vind het immers vrij eigenaardig dat een architect zich bezighoudt met financiering van overheidsgebouwen, zoals het gerechtsgebouw in Veurne. Ik dacht dat banken zich met financieringen bezighielden. Maar neen, om één of andere reden heeft de architect Jaspers het gebouw van de overheid gekocht en verhuurt hij het nu terug aan 10% van de aangekochte waarde. Nu moet ik eerlijk zeggen als een topminister mij morgen zo'n voorstel zou doen, zou ik met het dossier graag naar een bank stappen om mij het geheel voor te schieten. Aan de huidige rentevoeten zou ik slapend schatrijk worden. Maar hoe komt het dat sommigen meer kunnen dan anderen? Ligt het aan de intrinsieke kwaliteiten van diegenen of heeft het eerder te maken met de "juiste" personen te kennen. Eerlijk gezegd, Jean-Marie Dedecker heeft mijn zijn verhaal van een zogezegde offshore constructie in Ierland de bal misgeslagen, maar al deze sell & leaseback constructies ruiken toch niet fris, zeker als vreemde particulieren aan overheidsfinancieringen beginnen te doen. Architect Jaspers wil niet voor de camera reageren en dat kan ik goed begrijpen. Jaspers blijkt een architect die zich bezighoudt met het ontwerpen van grote wolkenkrabbers en nogal dikwijls voor de overheid. Personen die wekelijks in contact komen met de overheid, hebben van zoveel stinkende dossiers weet, dat ze best niet in de openbaarheid verschijnen. Men zegt gemakkelijk een woordje teveel en breekt de hel los. In dit apenland gebeuren er zoveel wantoestanden dat enkel gepatenteerde leugenaars, zoals onze topministers erin slagen om met een schijnheilig gezicht voor onze camera's de grootste onzin te verkopen.

    Ik hoop alleen dat onze politici uit deze toestand de juiste conclusies zullen trekken en niet langer aan sell & lease back zullen doen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WIE IS EIGENAAR VAN HET JUSTITIEGEBOUW IN VEURNE?
    Kan iemand het tipje van de sluier halen?

    Volgens Karel De Gucht in Terzake heeft hij niets te maken met deze lucratieve verkoop. Er is een huurrendement van maar liefst 10% en een duistere firma met een eigen vermogen van slechts 20.000 euro die het dure gebouw heeft aangekocht!!!

    Of hebben onze topminiserer misschien onderhandeld met een marsmannetje die het gerechtsgebouw heeft gekocht?

    Weet iemand uberhaupt iets over de firma's die zich bezighouden met sell en leas back formules in Dendermonde, Sint-Niklaas, Brussel (gebouw ministerie Binnenlandse zaken), Ambassade Japan e.d.

    Wat is hun samenstelling? Zitten er belgen tussen? Wie bezit de aandelen?

    Aangezien de journalisten hun werk niet doen wil ik graag mijn steentje bijdragen...



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karel De Gucht en Jean-Marie Dedecker
    Gisteren in Terzake was het weer zover. Jean-Marie Dedecker werd het vuur aan de schenen gelegd omwille van zijn onderzoek naar onfrisse praktijken bij toppoliticus Karel De Gucht. Dat Karel De Gucht zou betrokken zijn bij een aantal onfrisse praktijken op kosten van de belastingbetaler was niet belangrijk voor de reporters van Terzake. Wat voor hen veel belangrijker was, was het feit dat Jean-Marie Dedecker een privé-dedective had ingeschakeld. Hij had met zijn verhaal naar het gerecht moeten stappen. Dedecker repliceerde dat het hier over een internationaal dossier gaat, waar het nationale gerecht tekort schiet.

    Wat is er aan de hand? Om de begrotingscijfers op te krikken hebben onze politici beslist om grote overheidsgebouwen te verkopen aan "vastgoedholdings" uit het "buitenland" -lees belastingsparadijzen- en terug te huren. Een zeer bizarre situatie, meer nog omdat het ruikt naar belastingsontduiking. Als U als brave belastingsbetaler morgen een constructie opzet met een vennootschap op de kanaaleilanden, dan zal de fiscus U ongetwijfeld aan de schandpaal nagelen. Maar wanneer onze eigen topministers zulke constructie opzetten, durft niemand bij het ministerie van financien iets te zeggen! Zelfs geen reporter durft zijn mond open te doen. Hoe droevig is het eigenlijk niet gesteld met onze gekleurde journalistiek? Het Laatste Nieuws dat danst naar de pijpen van de VLD, idem met VTM, de VRT dat een politiek samengestelde raad van beheer heeft...Probeer maar eens aan objectieve journalistiek te doen in dit apenland.

    Wat mij ook verwondert is dat er bijna geen enkele socialist zijn mond opendoet over deze dossiers. Zitten zij er ook weer eens tussen? De socialisten hebben met het Agustasmeergeld dossier duidelijk laten blijken dat ze lange vingers hebben...Ik weet dat Burgemeester Freddy Willockx uit Sint-Niklaas ook niet vies is van dergelijke lease back formules. Zijn socialistische vriend Norbert De Batselier uit Dendermonde wou op een bepaald ogenblik het Dendermonds stadhuis verkopen! Men gelooft zijn eigen oren niet als men hoort dat een socialist zich leent tot zulke hyperliberale constructies. Waren overigens beide heren niet genoemd in het Agustasmeergeldschandaal?

    Nu blijkt dat er een aantal toppolitici zelf zouden zitten in de deze vastgoedholdings. Het is niet te verwonderen. Ik heb gehoord dat de overheid 10% huurgeld (interest) zou betalen. Een peperdure huurprijs in ruil van tijdelijk een beetje geld. Ik denk dat wij allemaal ons geld wel zouden willen beleggen aan 10% interest. Maar neen, het zijn duistere constructies en duistere bedrijven waar onze topministers ons patrimonium aan verkopen. Dat de naam van Karel De Gucht genoemd wordt in dergelijke dossiers is niet verwonderlijk. De man heeft een reputatie opgebouwd in intriges en duistere verhalen. Als hoofd van het Grootoosten (Loge) eet de gerechtelijke wereld uit zijn handen. Hij is met andere woorden ongenaakbaar. In de regio doen immers nog andere verhalen de ronde over deze zoon van de champetter van Denderbelle. Zo zou hij in de jaren negentig in Toscanië een hoeve gekocht hebben. Ik weet niet of het waar is, maar er wordt verteld dat hij ieder jaar europese subsidies kreeg voor mislukte oogst. De documenten waren al ingevuld vooraleer er geoogst werd...Het zou gaan over honderdduizenden euro's van europees belastingsgeld dat in de handen van enkele toppolitici is verdwenen. Ik heb gehoord dat het Vlaams Belang dit onderzocht heeft, maar geen bewijs heeft kunnen vinden. Maar dat wil weinig zeggen. Toppolitici zijn uiterst bedreven in het opzetten van constructies met naamloze vennootschappen met een maatschappelijke zetel in Panama, waarvan niemand weet wie de aandeelhouders zijn. Het is als zoeken naar een speld in een hooiberg.

    Ietwat opvallender gedraagt oud-premier en ex-liberaal Guy Verhofstadt zich. Volgens Koen Meulenaere (Knack) heeft deze linkse politicus de voorbije jaren veel meer vastgoed gekocht dan hij met zijn inkomen kan verantwoorden. (Een herenhuis in Gent, een villa in Toscanië, een boot...) Natuurlijk moet zo iemand geen bang hebben van de fiscus of het gerecht.  

    Ik hoop dat er ergens ten lande een onderzoeksjournalist opstaat die de kracht en de moed heeft om vele van deze stinkende dossiers te onderzoeken. Wie zit in de de lease back vennootschappen? Het kan toch niet dat de politieke leiders van dit land eigendommen verkopen en terughuren van firma's waarvan ze de samenstelling niet kennen. Gelukkig dat er nog mensen rondlopen als een Dedecker...
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patricia De Waele stapt over naar LDD

    Oud-VLD ondervoorzitster Patricia De Waele heeft gisteren haar overstap bekend gemaakt naar Lijst Dedecker, waar ze meteen de tweede plaats krijgt toebedeeld. De Waele is een een VLD-ster van het eerste uur. Meer dan 20 jaar zat ze bij de partij die ze nu de rug toekeert en dat is veelzeggend. Voor De Waele is de erfopvolging bij de VLD er teveel aan. Het feit dat een groentje als Jean-Jacques De Gucht lijsttrekker wordt voor Oost-Vlaanderen is een teken aan de wand. De Waele heeft geen ongelijk als ze een democratisch deficit bemerkt bij de VLD.

    In de middeleeuwen waren er drie standen, het gewone volk, de adel en de clerus. In het 21e eeuwse België is er een nieuwe standenmaatschappij ontstaan: De werkende klasse van arbeiders en zelfstandingen, een niet-werkende klasse van renteniers en steuntrekkers en een politieke klasse. Deze laatste politieke klasse is op één generatie aangedikt tot een dikke vette klasse met eigen privileges en eigen vergoedingen. Er is een nieuwe maatschappij ontstaan waarbij de ongenaakbare toppolitici meer kunnen dan gelijk wie anders. Zij laten hun familie en vrienden benoemen op topfuncties bij de ambtenarij, politie en gerechtelijke wereld. Dat wordt allemaal als "normaal" aanzien en er wordt weinig publiekelijk over gesproken. Door al deze benoemingen wordt de objectiviteit van deze instellingen serieus aangetast. Elke nieuwe maatschappelijke evolutie wordt aangegrepen om nieuwe instellingen met nieuwe vriendjes te creëren. Instellingen die dikwijls geen enkel nut hebben en die gefinancieerd worden met onze gelden. Er komen alsmaar instellingen bij, maar er verdwijnt niets. Het reuzegroot ambtenarenkorps, de senaat, de provincies, de arrondissementscommissarissen... Ondertussen zijn er 600 parlementariërs en 60 ministers elk met hun eigen hofhouding. En weinigen die iets zeggen en er is niemand die gehoord wordt. De publieke media blijven zeer genuanceerd omdat hun bazen politiek zijn benoemd, de commerciële media zijn er gekomen dankzij de politiek en dienen ook vrij braaf te blijven. Ook hun bazen zijn verweven aan het politiek establishment.

    Wat ik nog het meest wraakroepend vind, is dat de politieke klasse het lijden van de bevolking aangrijpt om zich nog meer te verrijken, om zich nog meer privileges toe te kennen. Iedereen herinnert zich nog de mars op Brussel, in de nasleep van de zaak Dutroux. De heren politici hadden het "begrepen". Er kwamen instellingen en organen bij, er kwam een politiehervorming die maar liefst 20 miljard BEF extra kostte aan uitgaven, maar er veranderde fundamenteel niets. Het gerechtelijk apparaat en de politie werken nog even loom als ervoor. U moet maar eens het slachtoffer zijn van een diefstal of een ander misdrijf. Het duurt jaren vooraleer U er iets van hoort.
    Nog straffer is de Agustasmeergeld affaire. De Belgische socialisten hadden ervoor gezorgd dat Agustahelikopters terechtkwamen bij het Belgisch leger en dat in ruil voor tientallen miljoenen smeergeld. Enkele topambtenaren kwamen tijdelijk in de cel en enkele politici moesten tijdelijk een stapje achteruit doen. Andere politci die ook in de zaak betrokken waren zoals Freddy Willockx kwamen er zonder enige vervolging vanaf. De meeste van deze heren vervullen vandaag topfuncties in de politieke wereld. Als gevolg van dit schandalige omkoopverhaal heeft de politieke klasse zich nog meer priviliges toegekend. Er kwam een nieuwe extra partijfinanciering, waarbij de Vlaamse socialisten jaarlijks 100 miljoen BEF  extra opstrijken. Met andere woorden alle politieke partijen werden beloond omdat ze betrapt werden op corruptie! En het zijn wij, hardwerkende Vlamingen die dat allemaal betalen. Hoe laag kan je als politicus nog vallen als je een misdrijf van Uw eigen groep gaat belonen? Een kleine partij als Lijst Dedecker krijgt nu jaarlijks 100 miljoen BEF als extra partijfinanciering als gevolg van de agustasmeergeldaffaire.
    Ondertussen is er een wereldwijde economische crisis ontstaan. Bedrijven besparen en danken mensen af. Iedereen draagt de gevolgen van deze economische malaise, behalve inderdaad onze politieke klasse. Deze doet rustig voort met hetgeen waarin ze goed is: Het opbrassen van onze zuurverdiende centen... 
    Het


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zus Premier Van Rompuy kandidate voor communisten!
    Dit is geen te late aprilgrap. De zus van Herman Van Rompuy, Tine, komt bij de Vlaamse verkiezingen op de PVDA!!! Olé, in wat voor een apenland wonen wij hier eigenlijk? Ze noemt zichzelf een echte socialiste en geeft openlijke kritiek op haar broer die ze op een affiche afschildert als een échte clown!
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KAFKA OP ZIJN BEST: Onroerende voorheffing op een eigendom die je niet bezit!

    Hierbij mijn relaas van een ganse ochtend telefoneren

    Mijn vennootschap heeft van de Vlaamse Overheid een Onroerende Voorheffing gekregen voor een eigendom die ze NIET bezit!

    Mijn vennootschap heeft VORIG JAAR een bezwaarschrift ingediend tegen deze Onroerende Voorheffing

    Deze week is er een akte bij de notaris en wat blijkt: De Vlaamse overheid vordert deze Onroerende Voorheffing met interesten!

    1. Vandaag bel ik naar de Vlaamse Overheid (Het telefoonnummer staat op de notificatie die notaris heeft ontvangen) De beide telefoonnummers blijken niet te worden beantwoord.
    2. Ik bel dan naar het algemeen nummer op het briefhoofd en krijg een halfslapende stem aan de lijn. De man zegt dat de verantwoordelijke ambtenaren Van Hamme en De Baerdemaecker ziek zijn. Als ik vraag wat ik moet doen om deze kafkajaanse toestand te stoppen, wordt de lijn onderbroken. Waarschijnlijk afgesmeten omdat de vraag te moeilijk was. Deze brave man zijn telefoonnummer is 02 5535438 Als ge U verveelt, kunt ge er een keer naar bellen.
    3 Daarop belde ik de Vlaamse Ombudsdienst 1700. Nadat ik mijn uitleg gedaan had, zie de man dat hij mij niet kon helpen, maar dat ik een ander nummer moest bellen: De Vlaamse Belastingsdienst 078 153015
    4. Zo gezegd zo gedaan. Bij de Vlaamse Belastingsdienst kreeg ik maar liefst 3 personen aan de lijn (drie andere waren niet bereikbaar wegens koffiepauze)
    en uiteindelijk werd ik doorverbonden met een jongedame die op de hoogte bleek te zijn van mijn dossier. Zij meldde mij dat mijn dossier sinds 2008 in behandeling is en dat men een vraag heeft gericht aan het kadaster van de gemeente waar het goed gelegen is. Het kadaster zou dan een bewijs kunnen afleveren dat mijn vennootschap geen eigenaar is van dit pand. De duurtijd? 'Je mag toch gemakkelijk een jaar of langer nemen. Ondertussen betaal je best de onroerende voorheffing en we zullen U dat ooit eens terugbetalen."

    Het zal U maar overkomen... Na meer dan 10 telefoons ben ik tot de constatatie gekomen dat ik geld moet betalen voor een eigendom dat ik niet bezit en dat dat spelletje nog enkele jaren kan duren. Een mens zou van minder moedeloos worden. Bedankt vadertje staat!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FERNAND KOEKELBERG
    Schijnheiligheid viert hoog in de Belgische politiek. Sommige politici hun gezicht staat zo scheef van smoelen te trekken dat het niet meer om aan te zien is. Even recapituleren. Minister Patrick Dewael was zwaar in opspraak gekomen door een aantal benoemingen in de politie waar zijn naaste kabinetsmedewerkers in betrokken waren. Dewael bleef op zijn zitje zitten en weigerde ontslag te nemen. Als gevolg van het vallen van de regering Leterme I, maakte de sluwe vos Dewael gebruik om weg te vluchten naar het Parlement als Parlementsvoorzitter. Waarschijnlijk zal de hoge vergoeding van de Parlementsvoorzitter er voor iets tussen gezeten hebben. Patrick Dewael is een blaam voor de democratie en de politiek. Het is een schande dat de parlementariërs dit individu hebben benoemd als hun parlementsvoorzitter.

    En dan kwam Guido De Padt uit Geraardsbergen. Een ietwat grijze figuur met een hoog Dirk Van Mechelen gehalte, saai en serieus maar zonder twijfel een trouwe partijmilitant. Zo'n mensen moeten ze zeker in de VLD hebben als tegengewicht voor de eerder stinkende dossiers met figuren als een Dewael en een Karel De Gucht.

    Fernand Koekelberg is GEEN uitzondering in ons apenland. Hij is een topambtenaar die politiek benoemd is. Maar hij is een PS-er en daarom de geschikte pispaal van de liberalen die ineens maagdelijk braaf beweren te zijn. Belachelijk gewoonweg en gelijk wat Koekelberg doet, wordt nu aangewend om hem weg te krijgen. Zo zou Koekelberg Minister Guido De Padt gechanteerd hebben met een brief, waarin er zou gewag gemaakt zijn van onfrisse praktijken van de VLD-minister. Uitgevonden of de waarheid? We zullen het nooit weten. Maar eerlijk gezegd ik moet de eerste minister nog tegenkomen die 100% correct is. De Padt hangt nu het brave slachtoffer uit, maar dat is te belachelijk om dood te doen.

    Wat mij in dit dossier intrigeert, is waarom de VLD zo graag het vel heeft van Fernand Koekelberg. Is het de PS-benoeming alleen, of hebben ze al een vriendje gereed om grote politiebaas te worden. Want in de politiek is niets zoals het lijkt en men moet wel enorm naief zijn om te slikken wat de media ons voorschotelt.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.An Martens niet politiek benoemd...

    CD&V biedt Anne Martens afbouwfunctie bij provincie West-Vlaanderen

    • maandag 30 maart 2009
    • Auteur: Wouter Verschelden

    BRUSSEL - De Vlaamse regering benoemt nog snel drie overbodige arrondissementscommissarissen, één voor elke politieke familie.

    Van onze redacteur

    'Ik moet aan mijn gezin denken, ze spreken over het afslanken van de kabinetten.' Zo duidde Anne Martens haar overstap als kabinetsadviseur van de Vlaamse minister-president, Kris Peeters (CD&V), naar de functie van arrondissementscommissaris in West-Vlaanderen.

    Daarmee lost CD&V een wat ongemakkelijk probleem op voor Martens, die op de Oost-Vlaamse CD&V-lijst voor 7juni geen verkiesbare plaats kreeg. Maar na de informatieopdracht van haar vader, Wilfried Martens, eind 2008 was de partijtop de familie nog iets verschuldigd, vandaar dat dochter Martens nu een mooie afbouwjob krijgt. Zo kan ze ook ontslag nemen uit de Gentse CD&V-gemeenteraadsfractie, die is verworden tot een groepje ruziemakers.

    De functie van arrondissementscommissaris werd gecreëerd in de achttiende eeuw, toen het met paard en kar niet mogelijk was dat een gouverneur overal in zijn provincie aanwezig kon zijn om het centrale gezag te doen gelden. Op arrondissementeel niveau vervingen commissarissen de gouverneur. In de 20ste eeuw, het tijdperk van telefoons en autowegen, diende de functie vooral om politieke benoemingen te doen. In de 21ste eeuw zet de huidige Vlaamse regering in haar laatste uren die gewoonte gretig voort.

    Afgelopen week benoemde de Vlaamse regering drie arrondissementscommissarissen: in Limburg de huidige kabinetschef van de Hasseltse burgemeester Herman Reynders (SP.A) voor gouverneur Steve Stevaert (SP.A), in Oost-Vlaanderen de huidige adjunct-kabinetschef van minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen (Open VLD) voor gouverneur André Denys (Open VLD) en in West-Vlaanderen dus de Gentse Anne Martens voor gouverneur Paul Breyne (CD&V).

    'De drie hebben allemaal meegedaan aan examens en waren alle drie geslaagd. Maar het klopt wel dat ze uiteindelijk gekozen werden uit de pool van geslaagde kandidaten, en dat daar inderdaad een politieke verdeling inzit', stelde een bron in de Vlaamse regering.

    Hoe hard ze moeten werken hangt vooral af van de gouverneur. Die kan de commissarissen gebruiken als rechterhand, maar echt duidelijk omlijnd is de opdracht van zo'n commissaris toch niet.

    'We hebben bij de herschrijving van het provinciaal decreet in 1995 de functie niet willen afschaffen omdat de provinciegouverneur toch af en toe vervangen moet kunnen worden. In het decreet staat onder meer ook “dat de commissarissen de gouverneur op de hoogte moeten houden van elke buitengewone gebeurtenis in zijn arrondissement,. Maar inderdaad, wat ze precies doen, hangt vooral af van de gouverneur boven hen', stelt Peter Dejaegher, woordvoerder van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur Keulen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VT4 "WEGMISBRUIKERS"

    Na Huizenjacht met Veronique De Kots, die van huizen duidelijk geen kaas gegeten heeft en niet veel meer zegt dan "schoin, hé?", worden we getrakteerd op "Wegmisbruikers- Mensen pesten" een programma dat de bedoeling heeft tot sensibilisering van de weggebruiker. Het grote probleem is dat we in de Lage Landen zodanig gecontroleerd worden dat er nog weinig wegpiraten rondrijden. Dus dan gaat men over tot zielig mensen pesten, waarbij men mensen tegenhoudt die volgens de politie is te onnauwkeurig een wagen hebben voorbijgestoken, maar verder niemand kwaad hebben gedaan en zulke andere zever. 
    Eigenlijk zou men de politie-agenten van deze reeks beter inzetten tegen de échte criminaliteit, zoals de cybercriminelen en de zware oplichters. Maar neen, het is toch veel plezanter Jan met de Pet te pesten. 
    Een echt zielig programma dat zeker geen goede kijkcijfers verdient.

    A propos, Luc Beaucourt, interventiearts en bekend omwille van zijn dia's over verkeersslachtoffers is zijn rijbewijs kwijt voor het rijden aan 174 km/u!!! Die mensen hangen dan de moraalridder uit en zijn soms niet beter dan de rest.  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    18-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zatte schepenen in Anderlecht

    In België zitten we met een duur en groot leger van parlementariërs die alles willen regelen. België wordt stilaan een land met een strikte regelgeving waar NAZI-Duitsland fier had op kunnen zijn. Voor alles, werkelijk alles moet men een papiertje hebben. Binnenkort moet men een diploma hebben om naar toilet te gaan. 
    De mediageile Vincent Van Quickenborne (VLD), minister van administratieve vereenvoudiging, heeft een aantal positieve maatregelen genomen, maar tegen de stortvloed van wetsvoorstellen en reglementen kan mister Q ook niets doen.

    Vandaag werd ons nieuws gekleurd met het ene schandaal na de andere bij de overheid: De Fortiscommissie heft een tipje van de sluier, maar geeft geen 100% duidelijk beeld over wat er allemaal achter de schermen gebeurt. Ondertussen moet de korpschef van de Brusselse politie opstappen en ligt ook de chef van de nationale politie, Koekelberg onder vuur.

    Het is opvallend dat de massa's wetten en reglemten NIETS bijdragen tot de betere werking van de overheid. Deze maatschappij wordt niet geleid zoals het zou moeten zijn. Vandaag nog pikten we het onderstaand bericht op dat sommige schepenen zat verschijnen op de gemeenteraad van Anderlecht. Eerlijk gezegd, dat verwondert mij niets. Alcoholproblemen zijn bijna symptomatisch voor voor vele politici. In de jaren tachtig was de CVP Vlaams minister-president een notoir zatlap, PS-ers Alain Vanderbiest en Guy Mathot liepen er ook dikwijls niet nuchter bij...

    De politieke wereld in België is een decadente wereld van excessen, beïnvloeding, manipulatie. Het mist goede evenwichtige krachten, maar die zijn in het wereldje absoluut niet welkom. Logemannen van het type Karel De Gucht kunnen in dit wereldje zichzelf volkomen ontplooien.





    Gemeenteraadslid: 'Schepenen Anderlecht zijn altijd zat'
    CD&V-gemeenteraadslid eist alcoholtest bij start raadszitting

    BRUSSEL/ANDERLECHT - 'Spreken met een dubbele tong, de foute vraag beantwoorden, in slaap vallen. Sommige van onze schepenen zijn altijd dronken', zegt het Anderlechtse gemeenteraadslid Walter Vandenbossche (CD&V).

    'Ik vermoed dat het te maken heeft met de lamentabele financiële toestand van de gemeente Anderlecht. De schepenen moeten niets anders doen dan besparen. Alle creativiteit is lamgelegd. Deze toestanden zijn een voorbeeld van het moeras waarin de gemeente is verzand', zegt Walter Vandenbossche. 'Ik eis voortaan een alcoholtest voor de raad begint.'

    'Vorige week werd ik weer geconfronteerd met een zatte schepen. Ik stelde hem een vraag, de schepen was zodanig onder invloed dat hij meteen op automatische piloot overschakelde en een compleet andere vraag beantwoordde.'

    Vandenbossche wil geen namen noemen. Maar iedereen weet dat vooral Anne-Marie Vanpévenage (MR) en Willy Raes (MR) worden geviseerd.

    Schepen Raes reageerde gisteren verrast op de aantijgingen: 'Ik weet echt van niets en voel me diep vernederd dat ze zulke dingen over mij rondstrooien. Het is een echte leugen. Ik drink trouwens al bijna maanden niets meer. Ja, wanneer ik een lunchmeeting heb met een paar ondernemers om over hun Anderlechtse plannen te praten, dan drink ik natuurlijk wel een glas mee. Maar meer niet.'

    Ook de Vlaamse Elke Roex (SP.A) zetelt in de gemeenteraad van Anderlecht en haar partij maakt deel uit van de meerderheid. Zij ontkent niet dat er een alcoholprobleem is bij sommige schepenen. 'We hebben de mensen met drankproblemen daar ook al rechtstreeks op aangesproken. Maar ik vind vooral dat de burgemeester hier zijn verantwoordelijkheid moet nemen.'

    Dit verhaal is een nieuwe klap voor burgemeester Gaëtan Van Goidsenhoven (MR). Hij is pas sinds augustus 2007 burgemeester van Anderlecht, na het plotse overlijden van Jacques Simonet. In zijn korte loopbaan kreeg van Goidsenhoven al veel te verduren: een aanvalsgolf op metro's en bussen in de probleemwijk Kuregem, zware rellen met Anderlecht-supporters en nu dus een verhaal over een dronken college.

    'Op zulke stupiditeiten ga ik niet in en meer wil ik hierover niet zeggen', liet de burgemeester gisterenmiddag weten. Even voordien kon het schepencollege niet doorgaan omdat er binnen de meerderheid zware ruzie is over het drankverhaal.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sociaal woonbeleid Vlaamse Regering
    Daarnet stond ik aan een nieuwbouwproject. De gemeente had eerst in alle toonaarden gezongen dat er geen woningen of appartementen mochten op de bewuste locatie en nu worden er toch 12 vergunde appartementen gebouwd.

    De projectontwikkelaar is iemand die alles in bordelen regelt. Hij gaat met de verantwoordelijken (van de provincie) eens goed vogelen op zijn kosten en enige tijd later valt de bouwvergunning in de brievenbus.

    Jawel beste lezers, dit is België!

    Ondertussen ligt voor mij een artikel van De Morgen. Op bladzijde 5 staat NVA: "Peeters overtreedt eigen deontologische Code."

    In het artikel lees ik dat Jos Camps een bekend "sociaal" projectontwillaar als deskundige werkt op het kabinet van Vlaams Minister President Kris Peeters en mee het woonbeleid helpt uitwerken. Volgens N-VA is Camps tegelijkertijd scheidsrechter en betrokken partij. Deze "brave" Camps bouwt momenteel 50% van alle sociale woningen in Limburg en zorgt ervoor dat de Wet aan zijn eisen voldoet. Zo kan hij nog meer op de kap van de belastingsbetaler rijk worden.

    In feite is gans het sociaal woonbeleid één grote aanfluiting van onze vrije marktwerking. Maar ja, er kunnen veel zakken mee worden gevuld en voor de politiekers is het een ideale manier om zieltjes te winnen. Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt denken de ACW-ers en socialisten. En de liberalen zijn zodanig met hun eigen zakken bezig dat ze de socialisten maar laten doen.

    Mensen die een beetje economie hebben gestudeerd weten dat een overheid niet alles moet regelen en zeker niet alles zelf moet doen. Momenteel hebben we een overheid die enerzijds opkomt voor het vrijmaken van bepaalde sectoren zoals De Post en de energiesector, maar zich anderzijds communistisch begint te gedragen op het vlak van huisvesting en erfenisrechten. Bij God, wat bezielt deze intelligente heren in Brussel om overal sociale woningen te willen neerpoten. Ik begrijp dat iedereen recht heeft op een degelijk dak boven zijn hoofd, maar moet dat nu werkelijk een dak van de overheid zijn? Economisch gezien werkt een huursubsidie veel gunstiger voor een marktwerking. Men laat de markt gewoon werken en men zorgt dat de zwakkere schakels financieel gesteund worden. Een overheid die zelf woningen bouwt, zal zowiezo minder efficient werken en zullen vele euro's verdwijnen in de zakken van aannemers. Ik heb zelf nog gezeteld in de commissie van Openbare Werken van de Stad Dendermonde. Op een bepaald ogenblik werd een plat dak vernieuwd van een kinderopvangcentrum te Dendermonde. Kostprijs 100.000 euro voor een dak!!! Niemand die zich hierover een vraag stelde. Toen ik de aannemer erover aansprak zei die "Dat is toch normaal. Wij hanteren totaal andere bedragen voor de overheid dan voor de privé" In Dendermonde bouwt men momenteel een nieuwe bibliotheek. Kostprijs per m²: 1750 €!!! In de privé bouwt men momenteel standaard 1.000 €/m²!
    En wat meer is: Men komt blijkbaar niet toe met 1750 €/m²! Ook de honoraria van architecten en veiligheidscoördinatoren zijn net het dubbele bij de overheid. Men moet natuurlijk zien dat men als aannemers goed bevriend is met de overheid. Men doet zogezegd een openbare aanbesteding, maar vele aannemers zeggen mij dat bepaalde projecten geschreven worden naar één bepaald aannemer. Men gunt zogezegd aan de goedkoopste, maar halverwege de werken wijzigt men de plannen bv uit veiligheidsredenen of uit ecologische redenen en de rest van de werf wordt aan dubbele bedragen gefactureerd. Ik ken een aannemer uit het Waasland die steenrijk geworden is door deze politiek! Dat soort mensen geraakt zelfs in het parlement! Insiders weten over wie ik het heb. Overigens, wie gaat er de Lange Wapper brug bouwen? Toch geen "open" VLD-er misschien? Waar zitten de mensen van de pers toch? Ik denk soms dat ze bewust een oogje dicht knijpen in de media. Maar "open" VLD-er Noël Slangen moest er uiteindelijk toch aan geloven, althans tijdelijk toch. N-VA had hem goed te pakken. Ondertussen had Slangen al 6 miljoen euro gekregen voor de promotie rond de lange wapper. Een goed opgezette constructie zo bleek later, want Slangen mocht zijn geld houden.

    Conclusie: Een overheid die zich zelf begeeft op de vrije markt, werkt niet efficient en verstoort bovendien de marktwerking. Men heeft dat al lang begrepen in het ex-Oostblok, waar men niet meer aan sociale woningbouw doet, maar België zou België niet zijn als men de mislukte strategieën van het Oost-Blok hier niet eens zou uitproberen. Tussen haakjes in dit geval gaat het hier over het Vlaams Gewest. Ik ben er niet zo zeker van dat wat Vlaanderen zelf doet, het ook beter doet. Kijken we maar naar de Vlaamse Flitspalen en het storend sociaal woonbeleid.

     
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVAM LIGT AL DRIE DAGEN PLAT!!!
    Het zal U maar overkomen. U wil een huis verkopen en U wacht op het noodzakelijke OVAM-attest. Wat blijkt? OVAM Ligt al sinds vorige week plat als gevolg van een technische panne.

    Wat nu? Aktes kunnen niet meer worden verleden, verkopen beginnen zich op te stapelen...

    En de media? Die zien we niet...
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Temptation island met Veronique De Cock
    Gisteren was het weer zover. De nieuwe reeks van Temptation Island is weer goed bezig. Vier koppels met een vrij labiele relatie worden op de proef gesteld. En natuurlijk was het vrij snel prijs: Ruzies, tranen overspel. Ondertussen heeft VT4 hoge kijkcijfers en daar is het natuurlijk allemaal om te doen.

    Eigenlijk is Temptation island een vrij pervers programma. Men zoomt in op het meest persoonlijke van de mens. Men zoekt koppels waarvan men echt denkt dat ze gaan exploderen en indien het niet snel genoeg gebeurt zullen de programmamakers graag een handje helpen. Bij voorbeeld de ontmoeting tussen de vrouwen en verleidsters vond ik er serieus over. Is het echt nodig dat de kandidates bijna op de vuist gaan? Op kap van de simpele mens verdient VT4 handenvol geld. De "slachtoffers" zien dat niet tijdig in en de bevolking smaakt het nog ook.

    Het traditionele kampvuur is niet meer als de ultieme plaats om de mensen nog dieper de put in te duwen en Veronique De Cock heeft er duidelijk haar plezier in. Meer nog, na het bekijken van een pijnlijke video blijft ze maar het mes in de wonde steken om zoveel mogelijk tranen los te weken bij de slachtoffers. Men zou misschien beter eens een serie maken met Veronique De Cock in de hoofdrol en haar ex Frank Slaets. Eens zien of dat dan haar grimas van haar gezicht niet zou verdwijnen. 

    Ik vind het echt zielig dat bekende Vlamingen om hun brood te verdienen zo masochistisch te werk dienen te gaan. Na deze reeks vind ik de naam Veronique "de kots" een veel toepasselijkere naam voor de BV. Het is om van te kotsen, de hele reeks. 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE FORTISCOMMISSIE EN SCHEIDING DER MACHTEN

    In België is er officieel een scheiding der machten. Iedereen die het gebeuren een beetje volgt, weet dat er een permanente wisselwerking is tussen de politieke en de gerechterlijke wereld. Wie benoemt immers de magistraten? Inderdaad, de politieke wereld benoemt onze rechters. Niet een vergelijkend examen zorgde ervoor dat figuren als rechter D'Hondt en Mireille De Gucht op hun zitje van rechter terechtkwamen, maar een regelrechte inmenging van de loge en de katholieke zuil zorgen voor de benoemingen van de rechterlijke macht. Dat is een blaam voor een Westerse democratie, maar het is een gebruik dat al vele jaren meegaat en niet zomaar zal verdwijnen.

    Dat alles komt natuurlijk de werking van het gerecht niet ten goede. Politiek geladen dossiers worden dikwijls buiten de rechtbank geregeld. En dan krijg je zo van die rare zaken, zoals een "verjaring" van het correctioneel dossier van "open" VLD-er Noël Slangen, die voor een aantal stinkende dossiers terecht stond.  Nadien werd Noël Slangen aangesteld als directeur van zijn VLD. De VLD is gewoon even schaamteloos als iedere andere partij. In het dossier Fortis zien we nu hoe CD&V achter de schermen het dossier trachtte te beïnvloeden.

    De magistraten die in de FORTIS-commissie komen getuigen, laten een zeer triestige indruk na. In feite zou er onder hun naam telkens de zuil (of "stal") moeten staan vanwaar ze komen. Alles zou dan voor de toeschouwer veel duidelijker worden. Zou het kunnen dat de "logemagistraten"  veel scherper zijn voor Van Deurzen dan de eigen katholieke magistraten?

    Nadien mocht de uiterst triestige Sylvain Verherstraeten het eens komen uitleggen in Terzake. De man die het uiterlijk heeft van een lijkbidder en de gang van een mislukte dandy weerde zich als een duivel in een vat wijwater om niet te moeten toegeven dat zijn CD-V minister Van Deurzen een fout heeft gemaakt. Hij ging af als een gieter.

    Nu, andere regeringspartijen moeten niet van een hoge toren blazen. Enkele maanden geleden moest Patrick Dewael gaan lopen als Minister van Justitie na bedenkelijke politiebenoemingen, waar zijn kabinet voor vanalles tussen zat.

    Dat ons land een apenland is, wordt nogmaals bevestigd door deze FORTIS-commissie


    KNACK:"Bezwarende getuigenissen in Fortis-commissie

    04/03/2009 22:54

    Eerste voorzitter Guy Delvoie van het Brusselse hof van beroep heeft in het gerechtelijk Fortis-dossier druk ondervonden van Marc de le Court, procureur-generaal bij het Brusselse hof van beroep. Dat heeft Delvoie woensdag verklaard in de parlementaire onderzoekscommissie. De le Court ontkende. Ook Paul Dhaeyer, de substituut van het Brusselse parket die in eerste aanleg een negatief advies uitsprak over de verkoop van Fortis Bank aan BNP Paribas, verklaarde in de commissie druk te hebben gevoeld.

    Het Brusselse hof van beroep velde op 12 december 2008 het arrest dat bepaalde dat de verkoop van Fortis aan BNP Paribas moest worden opgeschort en dat de aandeelhouders zich moesten kunnen uitspreken.

    Delvoie verklaarde woensdag in de commissie druk te hebben ondervonden van procureur-generaal Marc de le Court, procureur-generaal bij het Brusselse hof van beroep. Delvoie kreeg tweemaal het bezoek van de le Court.

    De eerste keer meldde de le Court volgens Delvoie dat hij had vernomen dat er een probleem was gerezen in het beraad en dat het beter zou zijn mocht hij de zaak toevertrouwen aan drie andere rechters.

    De le Court had dat telefonisch vernomen van het kabinet Justitie. Delvoie zei woensdag bezorgd te zijn dat Justitie blijkbaar op de hoogte was van elementen uit het beraad.

    Bij zijn tweede bezoek kreeg Delvoie naar eigen zeggen met zoveel woorden te horen dat het openbaar ministerie elementen met betrekking tot problemen in de beraadslaging zou kenbaar maken als enkel rechter Christine Schurmans zou worden vervangen.

    Delvoie zei een ander te hebben ervaren als een poging om druk uit te oefenen met het doel een volledig andere kamer samen te stellen.

    De le Court ontkent onder druk te zijn gezet

    In zijn getuigenis zei de le Court woensdagavond dat hij zich in het Fortis-dossier nooit onder druk gezet te hebben gevoeld en ontkende hij Delvoie onder druk te hebben gezet.

    De le Court zei op 12 december 2008, de dag waarop het Fortis-arrest werd geveld, van de adjunct-kabinetschef van toenmalig Justitieminister Jo Vandeurzen (CD&V), Eric de Formanoir, een telefoontje te hebben gekregen.

    Die signaleerde hem dat er een zitting op til was in de Fortis-zaak en dat er moeilijkheden waren in de beraadslaging. Het kabinet-Vandeurzen vroeg me de regelmatigheid van de procedure na te gaan, aldus de procureur-generaal.

    Hij legde de link met rechter Christine Schurmans, die weigerde het Fortis-arrest te ondertekenen en in een mail gewag maakte van onregelmatige druk op haar om dat toch te doen. Ze sprak ook over 'kennelijk onwettige praktijken'.

    Daarom pleitte De le Court voor de volledige vervanging van de kamer. Een herneming van de debatten met het behoud van twee van de drie rechters van de achttiende kamer, waarbij dus enkel Schurmans zou worden vervangen, zou problematisch zijn, aldus de procureur-generaal.

    Op 12 december 2008 kreeg de le Court opnieuw telefoon van de Formanoir. Hij meldde dat er een arrest op til zou zijn en dat advocaten van de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij een wrakingsverzoek via hem wilden indienen. De le Court zei dat laatste te hebben geweigerd.

    Dhaeyer ervaarde ook druk

    Paul Dhaeyer, de substituut van het Brusselse parket die in eerste aanleg een negatief advies uitsprak over de verkoop van Fortis Bank aan BNP Paribas, verklaarde dat er vanuit de kabinetten van toenmalig premier Yves Leterme (CD&V) en minister van Justitie Jo Vandeurzen 'ongelukkige tussenkomsten' zijn geweest.

    Dhaeyer verklaarde dat hij daags voor hij op 6 november zijn advies zou bekendmaken, werd opgebeld door Pim Vanwalleghem, die als substituut was gedetacheerd naar het kabinet van Leterme.

    Vanwalleghem zei volgens Dhaeyer dat hij een zware verantwoordelijkheid droeg en dat er een risico op een faillissement bestond.

    Ook het kabinet van Vandeurzen werd in de commissie in het vizier genomen. Bruno Bulthé, de korpsoverste van Dhaeyer, werd volgens die laatste gecontacteerd door de kabinetschef van Vandeurzen, Herman Dams.

    Dams wilde volgens Dhaeyer het advies per fax krijgen (mogelijk in de veronderstelling dat het al was uitgesproken) en vroeg naar de politieke kleur van Dhaeyer.

    'Dhaeyer is een doelwit'

    Dhaeyer verklaarde in de commissie ook dat Christian Van Buggenhout, die in het Fortis-dossier optrad als advocaat van de Belgische Staat, hem gezegd had dat hij een doelwit was.

    'Vanaf nu hebben we een doelwit en dat bent u', zo zou Van Buggenhout hebben gezegd in een lift, in het bijzijn van getuigen, nadat Dhaeyer zijn advies in het proces in eerste aanleg had uitgebracht.

    Rol van Reynders

    Vanwalleghem ontkende in de commissie evenwel dat hij tijdens het Fortis-proces in eerste aanleg heeft geprobeerd Dhaeyer onder druk te zetten.

    Vanwalleghem werd zowel op vraag van de kabinetschef van Leterme, Hans D'Hondt, als die van minister van Financiën Didier Reynders, Olivier Henin, gevraagd contact op te nemen met Dhaeyer.

    Dat gebeurde nadat ze 'ongerust' waren over signalen die ze hadden opgevangen over het nakende advies van het openbaar ministerie."

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JOODS ACTUEEL EN PREMIERE VAN DEFIANCE
    Gisterenavond woonde ik de premiere bij van de Joodse film Defiance. Een avond die werd georganiseerd door Joods Actueel olv de familie Davids. Het was de eerste maal dat ik naar een dergelijk evenement ging en ik moet zeggen dat ik op voorhand toch wel enige reserves had. Ik verwachtte mij aan een zaal vol orthodoxe joden, die zich zoals de Amish -die ik Belize heb ontmoet- volledig zouden afzonderen. Deze vooroordelen bleken totaal ongegrond. De Joodse aanwezigen zaten netjes verdeeld over de zaal en waren zeer openlijk en vriendelijk. Natuurlijk is er het magazine "Joods actueel" zelf. Omdat ik nog wat te vroeg was, kreeg ik uitgebreid de tijd om het eens door te nemen. Het is een luxe-magazine, op dik papier met daarin een waaier van onderwerpen die besproken worden. Over de wetenschap bijvoorbeeld met een artikel in over Albert Einstein en zijn België-connectie. Maar de rode draad in het magazine is toch wel de toestand in Israël, waar de Joden een eigen staat trachten uit te bouwen. Op dat punt is men zeer militant en misschien soms toch wel radicaal. Ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat men in Israël een soort van Apartheidsregime heeft geïnstalleerd. Nu, ik begrijp zeer zeker dat de Joden ook recht hebben op een eigen land, maar het is maar de vraag of Palestina en de huidige manier waarop de juiste oplossing is.

    De prent Defiance is de moeite waard om te bekijken. Het is een film die aan de ribben blijft plakken. Het geeft het verhaal weer van Joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog trachtten te ontsnappen aan het Duitse geweld. In de bossen van Belarus overleven ze enkele jaren. Ze creëren een gemeenschap met eigen regels en gebruiken. Het is een film die in de lijn ligt van andere grote prenten zooals Schindler's List. Het is een film die men zeker moet gezien hebben.

    Na de film werden we uitgenodigd op een receptie. Er was wat volk aanwezig zoals de zeer sympathieke Paul Ambach "Bougie Boy" en natuurlijk een aantal lokale "bekende" politici, zoals de VLD-ers Van Campenhout en Annick De Ridder. Ik ken Annick De Ridder nog van toen ze in de VLD keet schopte tegen het migrantenstemrecht. Iedereen verwachtte toen dat ze uit de "open" VLD zou worden gezet of een overstap zou maken naar het Vlaams Belang of de "bruine" Ward Beysen. Groot was ons aller verbazing toen Annick De Ridder op het congres plots de partijtop begon te bedanken en een bocht maakte van 180 graden. Als jongedame waren toen haar politieke broodjes gebakken. De Ridder is nu Volksvertegenwoordigster voor Open VLD. En Annick De Ridder is een echte politica geworden. Eerst deed ze gisteren alsof ze mij niet meer herkende, maar toen ik even later afscheid nam, noemde ze mij bij mijn voornaam. Over de film zei ze tegen mij dat ze het een "deprimerende film" vond, terwijl ze één minuut later tegen Paul Ambach verkondigde dat ze het een "fantastische" prent vond. Annick's De Ridder haar gezicht staat scheef van smoelen te trekken en dat is zonde voor zo'n jonge vrouw. Bij God, hoe kan zo'n karaktertje ooit een evenwichtig gezin uitbouwen? Voor mij is een mooi gezin het hoogste wat er bestaat. Dan heb ik meer sympathie voor de jonge Inge Vervotte (CD&V) die toch meer consequent blijkt te zijn in haar houding. 

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!