Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
  • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
  • Tobback for president SPA
  • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
  • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
  • Moslimterroristen in België
    JOEPIE: België in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
    Foto
    Foto
    Foto
    Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
    Foto
    Foto
    Foto
    Rondvraag / Poll
    Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
    Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
    Neen hij is heiliger dan de paus
    Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
    Bekijk resultaat

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
    Foto
    Foto
    Foto
    Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
    Foto
    Dendermondse politie-agent klopt op notabele
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    APENLAND
    Waar Koning Filip I regeert
    En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
    07-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandssprekende Indonesische vrouw is 157 jaar oud

    Indonesische vrouw beweert 157 jaar oud te zijn

    Bij de volkstelling van de afgelopen weken in Indonesië is een vrouw van maar liefst 157 jaar "ontdekt" in een dorpje op het eiland Sumatra. Een functionaris bij het statististisch bureau maakte het opmerkelijke nieuws bekend.

    De tellers denken dat Turinah wellicht geboren is in 1853. Dat heeft ze hen zelf verteld in mei. De enige mens die ooit de kaap van de 120 jaar overschreden heeft, is de Franse Jeanne Calment, die 122 lentes "jong" in 1997 stierf.

    "Er bestaan geen authentieke documenten om haar leeftijd te bewijzen, maar op basis van haar verklaringen en rekening houdend met de leeftijd van haar adoptiedochter, die 108 jaar oud is, is het moeilijk om te twijfelen", zegt Jhonny Sardjono, een verantwoordelijke bij de dienst die de telling organiseert.

    Bijna vloeiend Nederlands
    Turinah blijft thuis een bezige bij en rookte haar hele leven sigaretten met kruidnagel. "Ondanks haar leeftijd heeft ze een uitstekend geheugen, een goed gezicht en heeft ze geen gehoorproblemen. Ze spreekt bovendien bijna vloeiend Nederlands", aldus Sardjono. Indonesië was vroeger een Nederlandse kolonie.

    Om te voorkomen dat haar naam gelinkt werd aan de communisten, heeft Turinah naar verluidt in 1965 al haar identiteitspapieren vernietigd.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dé oplossing voor de klimaatproblematiek
    OVERBEVOLKING

    Gisteren bekeek ik "in het kielzog van de Beagle", een televisieprogramma waarbij wetenschappers onze planeet bestuderen. Men stelt al jaren vast dat onze aarde er erg aan toe is. Toch indien men wil dat de mensheid overleeft. Ondertussen zijn alle wetenschappers het erover eens dat de mensheid zelf een belangrijke rol speelt bij de vervuiling en de leefbaarheid van deze planeet. Immers, ganse wouden zijn momenteel ontbost, de fossiele brandstoffen raken uitgeput, de massale CO² uitstoot e.d.

    Wat mij in alle wetenschappelijke reportages opvalt is het feit dat men de mens aanwijst als een grote vervuiler, maar dat men eigenlijk maar secundaire oplossingen naar voor schuift: Groene energie, windmolens, zonnepanelen, electrische wagens maar nergens durft men over de vervuiler zelf te spreken: De mens. Hoe zit het eigenlijk met de mens zelf op deze planeet? Toen ik kind was, waren er 5 miljard mensen, nu bijna 7 miljard. Kan de aarde overleven met 10 miljard mensen? Vroeger had iedere generatie wel zijn oorlog en gelukkig zijn we daar van gespaard gebleven de voorbije 50 jaar. Maar de overbevolking zorgt voor een uitputting van deze planeet. Ook alle hulpprogramma's zorgen ervoor dat ook in derdewereldlanden mensen ouder worden. Zo worden ziektes worden beter aangepakt, in conflictregio's zorgen VN-Blauwhelmen voor stabiliteit.

    Men moet wereldwijd de vraag durven stellen of iedereen zich onbeperkt mag blijven voortplanten. Is het normaal dat sommige gezinnen 5 kinderen of meer hebben? Vroeger jaren stierven vele kinderen nog voor ze volwassen waren, maar nu worden de meesten zonder problemen geslachtsrijp. En als die zich dan op hun beurt ook massaal voortplanten raakt de aarde natuurlijk aan haar limiet. Ik weet natuurlijk zeer goed dat geboortebeperking in bepaalde culturen een zwaar taboe is. In afrika wordt een man afgerekend op het aantal kinderen hij heeft. Bovendien zijn de kinderen de sociale zekerheid van de ouderen. Dankzij de kinderen kunnen zij, als ze oud zijn, een aanvaardbaar bestaan blijven leiden. Kinderen en kleinkinderen zorgen in de Afrikaanse cultuur voor hun voorouders. Maar we hebben geen keuze. Indien het menselijk dier wil overleven, zal het aan geboortebeperking moeten doen.

    En anders zal de natuur er wel zelf voor zorgen dat het hier onleefbaar wordt. Met tropische stormen, overstromingen, rampen etc...De mens is immers niet zo uniek als we denken. De dinosauriërs zijn ook uitgestorven en toch is het leven blijven voortgaan. Misschien dat er binnen 300.000 jaar een ander levend wezen zal bestaan, bv. een superreptiel, dat naar musea zal kunnen gaan om te kijken hoe de mens eruitzag...

    NIEUWE APARTHEID IN ZUID-AFRIKA

    Om nog even op de Beaglereportage terug te komen. Men toonde de situatie van de blanken in Zuid-Afrika. Voor het eerst zag ik op onze televisie een neutrale reportage over het échte 21e eeuwse Zuid-Afrika. Men liet een paar extremistische blanken zien die nog steeds zweren bij de superioteit van het blanke ras. Ze zijn bijna een karikatuur geworden van zichzelf. Ze spreken nog, maar ze zijn zodanig verzwakt dat ze eigenlijk niets meer te zeggen hebben in de Zuidafrikaanse politiek. De dood van Terreblanche toont aan hoe verzwakt uiterst rechts is.

    Maar men liet ook blanken aan het woord -en in het Afrikaans- die geen kans meer maken in het huidige multiculturele Zuid-Afrika. De blanken konden open en eerlijk vertellen dat ze momenteel gediscrimineerd worden door het zwarte regime. Het woord "reverse-apartheid" circuleert al lang. Het is zeer spijtig dat het nieuwe regime mensen jobs geeft op basis van hun huidskleur. Blank of zwart racisme is even slecht. Maar het zal nog even duren vooraleer er een beweging op gang wordt gebracht zoals we dat ooit met Nelson Mandela meegemaakt hebben.

    Overigens, wat zou Nelson Mandela vinden van zijn nieuw vaderland? Zou dit zijn droom geweest zijn? Ik betwijfel het. Ik heb gezien hoe hij zich wou verzoenen met FW de Klerk en de toenmalige Nasionale party. De Zuidafrikaanse Nasionale Party is ondertussen verdwenen en opgeslorpt door erfvijand ANC! Het kan verkeren zou Bredero zeggen. Dat men tijdelijk positieve discrimatie heeft gedaan, kan ik ergens nog begrijpen. Maar na 20 jaar moet men er toch in slagen een open en democratisch land op te bouwen waar niemand nog beoordeeld wordt op basis van huidskleur, taal of geslacht. Maar ik vrees dat dit ijdele hoop zal zijn. Jacob Zuma en de zijnen zijn het land volledig kapot aan het maken. En tegen dat de internationale gemeenschap in actie zal komen is het land al lang om zeep. Noem het gerust een Zimbabwe bis.

    Om tot het uitgangspunt terug te keren. Ook Zuid-Afrika draagt de gevolgen van een ongebreidelde geboortepolitiek. De zwarte bevolking heeft via de techniek "de macht van de penis" ervoor gezorgd dat de blanken een steeds kleinere minderheid vormden en op de lange duur werd de situatie onhoudbaar. De blanken konden niet anders dan het apartheidsregime afschaffen. Maar deze ongecontroleerde geboortepolitiek had wel als nadeel dat de economie niet kon volgen. En als de economie niet volgt, dan volgt zeker de sociale zekerheid niet. En nu kent het prachtige land één van de hoogste werkloosheidscijfers van de "Westerse" wereld. Zuid-Afrika werd vroeger altijd beschouwd als een westers land, omdat het zo modern was. 

    De toestand na de apartheid is dus niet beter dan voor de apartheid, althans toch niet op macro-economisch gebied. Indien men raciaal kijkt, hebben de zwarten nu de politieke touwtjes in handen en zijn de blanken gedegradeerd tot tweederangsburgers. Maar het nieuwe racistische Zuid-Afrika zorgt er ook voor dat buitenlandse ondernemingen angst hebben om zich nog te vestigen in het land. Immers de Black empowerment Act eist dat alle ondernemingen een deel van hun winst uitkeren aan mensen met een zwarte huid!!! Deze zwarten worden verplicht te zetelen in de raad van bestuur. Het gevolg: Bekende sportmannen zetelen nu in internationale ondernemingen!? Zoiets is in onze Westerse economie nooit gezien. Het gevolg: Vele bedrijven zoals in de diamantsector e.d. wijken uit naar andere landen zoals Botswana. Men voelt zeer goed aan dat de zwarten zich laten beïnvloeden door populistische en socialistische maatregelen en weinig doordacht tewerk gaan.

    Opnieuw lonkt Zimbabwe als schoolvoorbeeld. Rhodesië was een zeer welvarend land toen het eind de jaren zeventig van vorige eeuw "gedekoloniseerd" werd. Momenteel is het kapot. Boerderijen, plantages, alles is weg. De Zimbabwaanse leider Mugabe is zelfs niet meer in staat zich wettelijk te laten verkiezen...Maar men heeft toch de blanken kapot gekregen. Het is bijna zoals Hitler die de oorlog verloor en toch ergens nog fier was dat hij een bevolkingsgroep, de Joden, had uitgemoord. Dat een leider als Mugabe nog vrij kan rondlopen is een schande voor de internationale gemeenschap. Bovendien geeft men zo een verkeerd signaal aan het Zuid-Afrika van Jacob Zuma. Men kan doen wat men wil. Van de Verenigde Naties moet men niet veel vrezen...     
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rokende peuter in therapie

    Rokende Indonesische peuter naar specialist

    Een tweejarig Indonesisch jongetje dat ongeveer veertig sigaretten per dag rookt, krijgt volgende week hulp van specialisten om hem van zijn verslaving af te helpen.

    Beelden van de rokende Ardi Rizal zijn een hit op internet. De voorzitter van de Nationale Commissie voor Kinderbescherming zei vrijdag er vrij zeker van te zijn dat de jongen zijn slechte gewoonte gaandeweg zal opgeven met de juiste behandeling.

    Het jongetje uit Sumatra raakte verslaafd aan nicotine toen hij achttien maanden oud was. Toen gaf zijn vader hem zijn eerste sigaret. Volgens zijn ouders krijgt hij woede-uitbarstingen en slaat hij zijn hoofd tegen de muur als hij geen sigaretten krijgt.

    In Indonesië rookt volgens cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bijna 70 procent van de mannen van twintig jaar en ouder. Indonesische cijfers melden dat 3,2 procent van alle kinderen tussen drie en vijftien jaar oud regelmatig roken.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.échte Benidormbastard veroorzaakt chaos op autostrade

    90-jarige met scootmobiel veroorzaakt chaos op snelweg

    Een Britse man van 90 uit Chelmsford (Essex) heeft een enorme verkeerschaos veroorzaakt door met zijn scootmobiel de drukke A12-snelweg op te rijden. De man besefte naar eigen zeggen niet dat de bijzonder drukke weg - waar je 120 mag rijden - niet op mocht met zijn karretje dat 12 km/u rijdt. Gevolg: zes kilometer file.

    De grijsaard was op weg naar een vriend in Danbury, 12 kilometer van waar hij woont. In Boreham pakte hij de oprit van de A12. De politie moest uiteindelijk met een rijdende roadblock tot de volgende afrit loodsen, want er is geen pechstrook op het stuk waar hij reed.

    Een familielid kwam de man ophalen. Hij kreeg een boete wegens roekeloos rijgedrag.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open brief van Professor Jef Vuchelen en advocaat Werner Niemegeers

    Brussel, 31 mei 2010.

    Betreft: Staatshervorming – fiscale autonomie

    Geachte Heren Leterme en Peeters,

    De economische crisis vereist creativiteit en durf. De staatshervorming vormt een uitdaging

    zeker vandaag nu meer en meer traditionele activiteiten van de federale overheid moeten

    overgeheveld worden naar de gemeenschappen en gewesten. Weinigen zullen ontkennen dat

    een onmisbaar onderdeel van de volgende staatshervorming het financieel verantwoordelijk

    maken van de deelstaten is. Dit houdt concreet in dat de deelstaten hun ontvangsten zullen

    moeten afstemmen op hun uitgaven, of omgekeerd. In de huidige situatie is de financiële

    verantwoordelijkheid van de deelstaten relatief beperkt omdat ze niet beschikken over een

    belangrijke hefboom om hun inkomsten te bepalen. Om hieraan te verhelpen lijkt het

    onvermijdbaar dat in de toekomst de inkomstenbelasting zal worden overgeheveld naar de

    deelstaten.

    De consensus in Vlaanderen over deze overheveling is bijzonder groot en groeit in Wallonië.

    Dit betekent ook het einde van het debat. Nochtans kan men grote vragen stellen bij een

    ‘copy-paste’ van het federale inkomstenbelastingstelsel op regionaal niveau. De

    tekortkomingen van dit stelsel zijn inderdaad talrijk. Door een aaneenschakeling van perverse

    effecten werkt ons huidig progressief belastingstelsel sociale onrechtvaardigheden in de hand.

    Eerst en vooral speelt het mechanisme van belastingafwenteling. Mensen denken in termen

    van netto lonen. Hoe hoger de belastingdruk, hoe meer iemand zal geneigd zijn om de factuur

    door te schuiven. Uiteindelijk betaalt de consument alle belastingen, ongeacht hoeveel hij of

    zij verdient. Daarnaast is er ook nog het fenomeen van de fiscaal aftrekbare uitgaven. Hoe

    meer men verdient, hoe hoger de aanslagvoet, hoe groter het fiscale voordeel wordt. Dit is net

    het omgekeerde van de oorspronkelijke doelstelling van een progressief systeem. Een

    vlaktaks daarentegen is wel fiscaal rechtvaardig, want iedereen betaalt evenveel en door de

    afschaffing van de aftrekposten kunnen grootverdieners geen megavoordeel meer genieten.

    De regionalisering van de fiscale bevoegdheden in het raam van de nakende staatshervorming

    biedt een unieke en eenmalige opportuniteit voor de invoering van een nieuw toekomstgericht

    belastingstelsel. Vele jonge staten hebben de afgelopen twee decennia geopteerd voor een

    vlaktaks. De eenvoud en dus rechtvaardigheid van zulk stelsel samen met het

    groeistimulerend karakter maken van de vlaktaks het gedroomd inkomenstenbelastingstelsel.

    Bovendien kunnen bij een regionalisering van de personenbelasting de deelstaten van nul

    beginnen. Met de invoering van een sociale vlaktaks kiest de regio voor een eenvoudig en

    transparant systeem. De overgang van het bestaande progressieve stelsel naar een regionale

    vlaktaks stelt echter overgangsproblemen. Om deze hinderpalen te overwinnen, stellen we een

    gefaseerde invoering voor.

    In een eerste fase zou het belastingtarief 35 procent bedragen en dit met een vrijstelling van

    10.000 euro. Dit tarief zou worden toegepast op het totaal netto belastbaar inkomen. Dit houdt

    dus in dat in een eerste fase alle bestaande aftrekposten behouden blijven. Berekeningen met

    cijfers voor 2006 geven aan dergelijk stelsel 21 miljard euro opbrengst genereert Dit is 900

    miljoen minder dan het bestaande stelsel. Dit verlies aan belastingopbrengst situeert zich

    uitsluitend bij het hoogste inkomensdeciel. Het kan eenvoudig gecompenseerd worden door

    de aftrekposten van deze groep in te perken wat gemakkelijk haalbaar is door te werken met

    belastingkredieten.

    In een volgende fase zou dan ieder jaar gesnoeid worden in alle aftrekposten, wat

    tariefverlagingen en/of vrijstellingverhogingen moet toelaten. Beleidsvoerders kunnen

    bepalen of ze de andere budgettaire voordelen van een vlaktaks (lagere inningskosten, hogere

    groei, minder fraude enz.) ook gebruiken op de belastingen verder te verlagen dan wel om

    andere budgettaire doelstellingen te realiseren. Zo moet geleidelijk aan de aanslagvoet op alle

    inkomsten gelijkgemaakt worden, inclusief de roerende voorheffing. Dit betekent dus een

    stapsgewijze verhoging van de roerende voorheffing. Eerst naar 20% en later _ als de vlaktaks

    tot 30% gedaald is _ naar 25%. Finaal groeien beide tarieven naar elkaar toe. Op dat ogenblik

    kunnen de beleidsvoerders overwegen om de roerende en onroerende voorheffing te

    vervangen door een vermogensrendementsheffing. Bovendien verminderen de lage tarieven

    van de vlaktaks de huidige vlucht naar managementvennootschappen en schijnzelfstandigen.

    Door de vereenvoudiging van het systeem krijgt de fiscus de kans de misbruiken van deze

    rechtsvormen grondig aan te pakken.

    We zijn overtuigd dat dergelijk belastingstelsel, wanneer het geloofwaardig wordt

    aangekondigd, substantiële economische voordelen zal opleveren.

    Hoogachtend,

    Werner Niemegeers (Consulta), Oude Houtlei 2, 9000 Gent

    Jef Vuchelen (VUB), Pleinlaan 2, 1050 Elsene

    Eric Pompen, Trends/Cash, Raketstraat 50, 1130 Evere

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anne De Baetzelier met vakantie...

    Ik zag Anne De Baetzelier vorige verkiezingen in een televisiedebat en was meteen verkocht. Deze dame had het. Kort nadien ontmoette ik haar en ook dan viel ze zeer goed mee. Ik zag in haar het wit konijn van de LDD en verkondigde dat ook op mijn weblog en aan een aantal prominente leden van de partij. Kort nadien werd Anne De Baetzelier aangesteld als ondervoorzitter van LDD. Maar Anne De Baetzelier kon het niet waarmaken. De media zijn vooral geïnteresseerd in Jean-Marie Dedecker en dan nog het liefst als hij controversiële uitspraken doet. Een Anne De Baetzelier is veel nuchterder, misschien zelfs stabieler en daar houdt men minder van.

    Maar anderzijds lag het falen aan Anne zelf. Op een bepaald ogenblik, kort na de dood van Yasmine, besloot Anne te "ontvrienden" op facebook. Ik heb nog nooit een politicus meegemaakt die zijn vrienden op facebook verwijderde en hen een mail stuurde met de mededeling dat zij eigenlijk geen "echte" vrienden zijn. Haar ex-vrienden konden nog enkel lid worden van haar "fanclub". Zielig en vooral zeer dom. U zal maar een "facebookvriend" geweest zijn van De Baetzelier. Van de honderden mensen die ze toen verwijderde moet ze nu geen stem meer verwachten.

    Gisteren ontstond er heisa omwille van het feit dat ze vlak voor de verkiezingen op vakantie is. Ongezien is dat, een lijsttrekker -nota bene voor de senaat- dat zelfs niet met de verkiezingen aanwezig is. "Dat was zo overeengekomen", verdedigde Jean-Marie Dedecker. Lomp, dom is het en niets anders. Filip De Winter reageerde gevat: "Anne De Baetzelier verlaat een zinkend schip". Men kan binnen LDD zeggen wat men wil, maar dit geeft toch een verkeerd signaal. Als Uw eigen lijsttrekker geen interesse toont, waarom zouden wij dan op zo'n partij stemmen?

    Het is een fout die in eerste instantie toe te schrijven valt aan Anne De Baetzelier zelf. Ik ben er momenteel van overtuigd dat Anne De Baetzelier niet de juiste ondervoorzitter is. Ook niet Jurgen Verstrepen die niet weet wanneer hij zijn mond moet opendoen of sluiten. Zelfs niet de "nutty professor" Boudewijn Bouckaert die meer zit te lonken naar de open VLD dan naar de LDD. Ook de LIDL-baas niet, die zichzelf zo belangrijk vond dat hij een tijdje rondliep als "co-voorzitter van de partij", maar wiens naam niemand in de straat kent en ik dus ook niet. Of Peter Reekmans, de "Carréman", die graag champagne drinkt en keet schopt.  Of één van de ex-judoka's misschien? Eerlijk gezegd, ik weet het niet meer. Misschien kan mediafiguur Piet Deslé de partij uit de nood helpen. Hij gaf gisterenochtend op Radio 1 een zeer goede en stabiele indruk. Hij kan misschien het overdreven rebelse in partij counteren?

    Tegen dat het partijbestuur eruit is, zijn de desastreuze verkiezingen al achter de rug en dan zal de grote leegloop beginnen. Het valt mij overigens op dat een aantal "bekende" figuren niet op de lijst staan. Ik denk dat ze hun valiezen al aan het maken zijn. LDD zal verdwijnen zoals het is ontstaan. Met veel lawaai en herrie...
    Eigenlijk wel spijtig, want de partij had inhoudelijk zeer veel goede standpunten en ideeën. Inhoudelijk was LDD de betere versie van de open VLD. Maar de open VLD kan terugvallen op een brede uitgebouwde structuur waar tientallen jaren is aan gewerkt of zeg maar gezwoegd. En zoals ik het vroeger reeds heb aangehaald is dat één van de grote fouten van LDD. Geen degelijke structuur, geen goed-werkende afdelingen, weinig regionale activiteiten, te weinig persoonlijk contact, een dom ledenblad. Kortom, sociaal kan je de partij niet noemen. En is het daar niet om te doen? Een sociaal netwerk uitbouwen waarop je kan voortbouwen? Of vindt Jean-Marie Dedecker het misschien leuker om in de woestijn te staan brullen met een megafoon? Triestig is het, ik heb er geen ander woord voor... 




    Lijsttrekker Anne De Baetzelier (LDD) is op vakantie vertrokken

    De Baetzelier is in de laatste rechte lijn naar de verkiezingen op vakantie vertrokken.
    Senaatslijsttrekster Anne De Baetzelier van Lijst Dedecker (LDD) is in de laatste rechte lijn naar de verkiezingen van 13 juni op vakantie vertrokken. "Dat was afgesproken", reageert Kamerlijsttrekker Piet Deslé.
     
    De Ochtend had De Baetzelier deze week graag uitgenodigd voor het programma, maar de lijsttrekster bleek op vakantie te zijn. "Dat was klaar toen haar kandidatuur is gesteld. Wij wisten dat. Dat is op zich geen probleem", verklaarde Deslé, die de Kamerlijst in Brussel-Halle-Vilvoorde trekt
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lelijkste hond is gestorven

    RIP: Lelijkste hond ter wereld is overleden

    Miss Ellie, officieel het lelijkste hondje ter wereld, is overleden. Ellie was een Chinese gekuifde naakthond en werd vorig jaar in een wedstrijd van Animal Planet verkozen tot 's werelds lelijkste hond. Sindsdien kende Ellie een (korte) carrière in show business.

    Ellie verscheen regelmatig op televisie en op reclameborden. Ze verzamelde ook veel geld voor het goede doel. Ellie wordt gecremeerd
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GROEN! wil vermogensbelasting invoeren!!!

    GROEN! -de partij die opkomt voor een beter milieu- wil een vermogensbelasting invoeren. Men wil een vermogensbelasting invoeren van 0,5% op winst en speculatiewinst. In ruil zou men aan de gewone man zijn jaarlijkse onroerende voorheffing kwijtschelden. Dit idee is niet nieuw. Het komt van de PVDA, de Belgische communisten dus. Toen ik student was heb ik dikwijls genoeg flyers in de hand gekregen, waarin de PVDA ijverde om alle rijke mensen hun geld af te romen. Het gevaar van een dergelijke politiek is dat het wordt uitgebreid naar gans de bevolking. Immers, het is voor onze politici veel gemakkelijker belastingen uit te vinden dan te besparen. Een tweede gevaar van een vermogensbelasting is het wegtrekken van vreemd kapitaal. Indien een vermogensbelasting in alle Westerse landen zou bestaan, zou België deze gerust kunnen invoeren, maar nu pest men investeerders weg. En dit net op een moment waar we zo nood hebben aan grote investeringen. Ten derde is het zeer onfair om een extra belasting in te voeren in een land met één van de hoogste belastingsdrukken van de hele wereld. Ik heb het reeds vroeger aangehaald; Ofwel kiest een land voor milde belastingen bij het verwerven van een inkomen en heft men nadien een vermogensbelasting, ofwel opteert men voor zware belastingen aan de inkomstenzijde en een mild statuut aan de vermogenszijde. Indien men in België zware belastingen op lonen en vergoedingen kiest en nadien nog eens het zuur verdiende geld wil bezwaren met een vermogensbelasting is men bezig met het ganse land kapot te maken. Bij God wie wil er in zo'n fiscaal terreurbewind leven? Is men bij GROEN dan helemaal zot geworden? Dat de extremisten van PVDA en AMADA zulke stellingen verdedigen is normaal, maar dat een partij als GROEN hieraan meedoet had ik niet verwacht. Het valt dus op dat GROEN kiest voor een positionering naar links en dit in tegenstelling tot ECOLO dat eerder naar het centrum is opgeschoven. Ondertussen raakte bekend dat een gemiddelde Belg meer dan 200 dagen per jaar voor de overheid werkt! Trop is teveel zou Vandenboeynants gezegd hebben.      






    Belg werkt 214 dagen per jaar voor staat

    Een ongehuwde werknemer die geen kinderen heeft, moet in België 214 dagen per jaar werken om de bestaande belastingen en taksen te betalen. Die werknemer begint dus pas geld te verdienen op 3 augustus, melden de kranten van de groep Sud Presse op basis van berekeningen van het economisch Instituut Molinari.

    Dat betekent dat een Belgische werknemer slechts 151 dagen per jaar werkt voor zijn eigen rekening. Qua fiscale druk staat België hiermee op de 26ste plaats van in totaal 27 landen. Enkel Hongarije doet het minder goed.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom Open VLD de verkiezingen gaat verliezen...

    Eerst had ik een redelijk goed gedacht van Alexander De Croo en ik geloofde nooit dat de partijtop deze jonge "outsider" als voorzitter zou laten kiezen. Ik heb het reeds vroeger aangehaald, maar de VLD is zeker niet zo "democratisch" als het letterwoord lijkt te insinueren. Jean-Marie De Decker kan ervan meespreken. Hij was eerst verkozen tot voorzitter, maar dan werden de stemmen gemanipuleerd. Maar wonder boven wonder Alexander De Croo haalde het van Verhofstadt-De Wael boy Marino Keulen.

    Enkele maanden later  blijkt Alexander De Croo de verwachtingen absoluut niet te kunnen waarmaken. Hij staat weliswaar voor vernieuwing, maar vernieuwing betekent niet noodzakelijk verbetering. De Croo is te jong en onervaren om de moeilijke politieke wateren te doorspartelen. En dat hebben zijn tegenstrevers nu goed begrepen. De Croo stapelt de ene flater na de andere op en fungeert nu als de ideale schietschijf voor vriend en vijand.

    Het tweede wat bij de nieuwe Open VLD opvalt is de verjonging. De Croo houdt blijkbaar niet van ervaren mensen in zijn omgeving. Hij vreest wellicht dat de meer doorwinterde kopstukken wel eens de baas zouden kunnen spelen. Het gevolg: Op de Oostvlaamse kieslijst van de partij staat bijna niemand ouder dan 40 jaar op een verkiesbare plaats. Het lijken wel Jong-VLD verkiezingen bij de Vlaamse liberalen. En dan worden er mensen vooraan gepiloteerd die werkelijk geen uitstraling hebben. Gisterenavond konden we weer zo'n jonge ster bewonderen in het duidingsprogramma Terzake op Canvas: Gwendolyn Rutten. Gwendolyn heeft blijkbaar haar strepen verdiend als cabinetard en raakte bekend bij de voorzittersverkiezingen als een beschermelinge van Karel De Gucht. Maar Gwendolyn is vooral jong en is dus in die hoedanigheid uitermate geschikt voor de entourage van Alexander De Croo. Maar Gwendolyn heeft het absoluut niet. Ze ziet er uit als een een simpele studentin uit het eerste jaar hoger onderwijs. Haar melktandjes steken prominent uit haar mond, terwijl ze lispelend haar mening te kennen geeft. Nu inhoudelijk valt er niet zoveel aan te merken op haar argumentatie, maar Gwendolyn heeft dus geen uitstraling. Zo iemand prominent op een lijst zetten is als een prostituée de mis laten voorlezen.

    Normaal gezien zou de VLD nu uitermate goed moeten scoren. Na de ramp met Yves Leterme, de economische crisis en de problematiek met BHV liggen de kaarten nu zeer goed voor een regeringspartij als de Open VLD. Maar voor te regeren heb je echte staatsmannen nodig. En eerlijk gezegd die vind ik niet in de nieuwe jonge VLD. Of wilt een Vincent Van Quickenborne voor "staatsman" doorgaan. Met zijn P-babe en zijn extravagant gedrag ontwaar ik niet veel staatsmanschap in deze figuur. Of moeten we het allemaal doen met Guy Van Hengel? Iemand die er totaal andere ideeën op nahoudt dan de eigen partijtop. 

    Ik heb de doe-de-stemtest gedaan op de standaardsite. VLD scoorde bij mij zeer goed. Inhoudelijk hebben wij inderdaad nood aan een stabiele economie, die nog voldoende ademruimte laat aan de bedrijven. Maar ik zou ec ht niet weten op welke VLD-(st)er ik moet stemmen. We zitten toch niet in een papschool?

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ros Beiaard 2010
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Afgelopen zondag was ik aanwezig op de Ros Beiaardstoet 2010. U weet wel de stoet die slechts één keer om de tien jaar uitgaat te Dendermonde. De legende van het Ros Beiaard gaat terug tot in de 9e eeuw, de periode van Karel de Grote dus. Overal in West-Europa vindt men verwijzingen naar het Ros Beiaard en de vier Heemskinderen, welke verwijzen naar de zonen van Heer Aymon, leenheer van Karel de Grote. Het Dendermondse Ros Beiaard dook de eerste maal op een 400 jaar geleden en was oorspronkelijk één van de zovele items dat werd meegedragen in de stoet. De vroegste publicaties vermelden "het peird" tussen het rad van fortuin en de walvis. Gaandeweg werd het paard belangrijker en het lichaam van het paard werd steeds groter en zwaarder, zodat het hoofd van het huidige Ros Beiaard eigenlijk iets te klein is voor het lichaam. Tot in de 20e eeuw was het Dendermondse Ros Beiaard niet zo belangrijk. Sommige oude encyclopedieën vermeldden het Dendermonds Ros Beiaard niet en spraken bij voorbeeld enkel over het Mechelse Ros Beiaard.

    Maar in de 20e eeuw groeide het belang van het Dendermondse Ros Beiaard. Men verkondigde dat het paard maar één keer om de 25 jaar zou uitgaan, iets wat in praktijk nooit is voorgevallen. Enkel 1975 paste in deze optiek, maar in 1990 was het al opnieuw prijs. Het Dendermondse Ros Beiaard ging in de 20e eeuw minstens 10 keer uit. Het Dendermondse Ros Beiaard brengt zoveel emotie teweeg omdat vooral de oudere mensen denken dat het de "laatste keer" zal zijn dat ze het zien. Daarom ook dat we in 1990 een zeer emotionele Louis De Lentdecker konden horen tijdens de live-uitzending op de VRT.

    De stoet van afgelopen zondag was één van de mooiste die ik ooit gezien heb. Het was geen saaie bedoening van historische taferelen zoals je dat bij de Brugse Bloedprocessie kan waarnemen, maar gemengde groepen met prachtige acts die doen denken aan cirque de soleil. Ook unieke opvoeringen met gedresseerde paarden kleurden de voorstelling. Als apotheose volgde natuurlijk het eigenlijke Ros Beiaard met daarop de vier heemskinderen. Zij voerden een mooie act op, terwijl de harmonie het bekende Ros Beiaardlied speelde. Het mooie aan de voorstelling is natuurlijk het feit dat het Ros Beiaard wordt gedragen en niet op "wielekes" rijdt, zoals bij voorbeeld in Aalst. Er worden geweerschoten afgevuurd en het paard stijgert. Soms gaat het zelfs in galop en dat allemaal via mankracht. Echt prachtig!

    Maar eerlijkheid dient mij te zeggen dat er ook een anti-climax in de stoet zat. De vier Heemskinderen, deze keer de gebroeders Van Damme deden het niet goed. Ik had al een slecht voorgevoel toen de VRT de nieuwe vier Heemskinderen voorstelde. Eerlijk gezegd, geen "sjiek" volk. De ene had een klak op van de Sarma en ze moesten worden ondertiteld. Het probleem in Dendermonde is dat de vier Heemskinderen, vier zonen moeten zijn uit hetzelfde Dendermonds gezin en dat ze in rij moeten volgen. Vier Dendermondse zonen op één rij zijn heden ten dage nog zeer moeilijk te vinden. Zo kwam men bij deze ongelikte beren uit. Vroeger waren de vierheemskinderen uitermate fier en deden maanden op voorhand oefeningen voor het urenlang uit te houden op het paard. Immers door de breedte van de rug van het paard moet men dagelijks uitgebreid oefenen omdat men anders krampen krijgt. Dit alles gebeurt natuurlijk onder begeleiding van een kinesist.En zoals U het al zal kunnen raden, de gebroeders Van Damme hadden duidelijk te weinig oefeningen gedaan. Ze zaten met een verkrampt gezicht op het paard en wouden zo er zo snel mogelijk af. Op bijna alle foto's staan ze met een "lang gezicht". Toen 's avonds het paard in de Kazernestraat binnen moest gaan -een evenement voor de échte Dendermondenaar en dat met de nodige tranen gepaard gaat-  gaven de gebroeders Van Damme er de brui aan. Ze weigerden nog langer op het paard te zitten en het paard ging in mineur in zijn stal. De Dendermondenaren zullen deze stoet nog lang herinneren als de stoet met de slechtste vier Heemskinderen aller tijden.


       

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    02-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt schandalig rijk: Speed trap flitspalen

    Een constante in de Belgische politiek is dat de overheid steeds tracht te profiteren van het verdriet van de mensen. In de jaren tachtig waren het de ouders van de verongelukte kinderen die aan de alarmbel trokken. De overheid moest iets ondernemen om het aantal verkeersslachtoffers te beperken. En zo gevraagd, zo gedaan. Steve Stevaert plaatste ons land vol met flitspalen en de verkeersboetes bereikten astronomische bedragen. De overheid -die steeds op zoek is naar geld wegens slecht beleid- zag natuurlijk in het verkeersbeleid een ideale manier om nog meer geld uit onze zakken te kloppen. En vele bedrijfjes konden profiteren van deze nieuwe verkeerspolitiek. En zo komt het dat het verdriet van de mensen weer eens goed wordt uitgebuit.

    De firma speed trap verhuurt nu mobiele supercamera's aan de politiediensten voor (jawel) 5.000 euro per week! Het is een heuse handel geworden, waarbij het doel -een veilig verkeer- ondergeschikt geworden is aan zoveel mogelijk chauffeurs beboeten. En laten we eerlijk zijn, het is toch veel eenvoudiger Jan Modaal te beboeten met high tech gehuurde flitspalen, dan moorden oplossen en échte gangsters klissen. Deze week konden we weer eens kennismaken met onze toprechercheurs voor de "bende van Nijvel". Na 25 jaar gaan ze nog eens een robotfoto verspreiden. Denkt men nu werkelijk dat we daar nog op zitten te wachten. Gans het bendedossier is één grote blaam voor onze politiediensten en justitie. Neen, het is veel plezanter om de doorsnee burger te pesten met peperdure mobiele flitspalen me dunkt...









    Voor deze flitspaal kun je niet remmen NO - Straks in uw straat: de nieuwe generatie flitspalen. Ze zijn verplaatsbaar, nauwkeuriger dan ooit en maken afremmen zinloos. Kostprijs: 70.000 euro per stuk, maar politiekorpsen kunnen ze voortaan huren.

    In aanwezigheid van heel wat politiekorpsen werd gisteren in Destelbergen bij Gent de Traffic Observer voorgesteld. Het is een mobiel toestel dat onbemand kan flitsen en geproduceerd wordt in Zwitserland.

    'De nieuwste flitspaal is daar een groot succes', zegt Carl Schwenke van het bedrijf Security & Electronic System. 'Hij biedt dan ook veel voordelen. Zo kan hij over maar liefst drie rijstroken flitsen en werkt hij in twee richtingen. Zowel de nummerplaat vooraan als achteraan wordt dus geflitst. Voorts functioneert de paal autonoom. In tegenstelling tot de mobiele camera's in flitswagens dient er dus geen agent urenlang in de auto te wachten. Dit past in de filosofie Meer blauw op straat: agenten kunnen nu elders nuttig worden ingezet.'

    Afremmen heeft geen nut

    Zwitserland vervangt zijn vaste installaties geleidelijk aan door mobiele camera's. 'Niet onlogisch', vindt Schwenke. 'Uit onderzoek blijkt dat een vaste paal de snelheid weliswaar naar beneden haalt, maar alleen 100 meter voor en na de paal. Iedereen weet immers waar de flitspaal staat. Onze Traffic Observer maakt daar komaf mee. De ene week plaats je hem op het ene zwarte punt, de andere keer vlakbij een dodenbocht. De mogelijkheden zijn legio.'

    'Bij een vaste flitspaal klagen veel buren ook over geluidshinder, want veel snelheidsduivels remmen af vlak voor de paal en trekken daarna weer op. Bij de Traffic Observer is de actieradius van de camera veel breder: de opnames gebeuren op 30 meter voor en na het toestel.'

    Dure camera

    Het bedrijf maakt zich sterk dat binnenkort heel wat korpsen gebruik zullen maken van de nieuwe flitscamera's. Al lijkt de kostprijs van 70.000 euro - zonder btw en zonder opties - enkele korpsen toch af te schrikken. 'Het is niet goedkoop voor een klein korps', zegt zonechef Yves Asselman van de politiezone Rhode & Schelde. 'Al kan je een agent die anders de flitswagen moet bemannen dan wel elders inschakelen. Ik heb zeker interesse, maar het zal aan de gemeentebesturen zijn om te beslissen hoe ze hun geld willen besteden.'

    5.000 euro per week

    Er is ook een andere oplossing in de maak. 'Het bedrijf Speed Trap zal deze flitspalen verhuren', aldus Schwenke. 'Dat kan vanaf 3.500 tot 5.000 euro voor één week. Die prijs is afhankelijk van hoeveel weken per jaar de flitspaal wordt gehuurd. Voor grote korpsen is een aankoop interessanter. Luik heeft alvast drie lasercamera's gekocht.'

    'Huren biedt inderdaad perspectieven', reageert Asselman. 'Als dat bovendien kan met verschillende politiezones samen, kunnen we kostprijs drukken. Dat is zeker iets wat we zullen bekijken.'
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    01-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schouppe tegen politieke benoeming Belgocontrol
    Vandaag stond in het Nieuwsblad te lezen dat Etienne Schouppe betreurt dat de baas van Belgocontrol zijn zoon heeft benoemd tot chauffeur. Dat net Etienne Schouppe dit betreurt, toont aan hoe rot en hypocriet dit land is geworden. Etienne Schouppe is zelf een product van de "familybusiness". Hij werd ooit ook politiek benoemd door CD&V als grote baas van de NMBS. Op dat ogenblik trok zijn neef Jean-Luc De Haene aan de touwtjes...Nadien moest Schouppe weg uit de NMBS, maar toen wouden alle grote partijen wel een mannetje aan de top van de NMBS en zo kregen we een vriendje van de VLD (Marc De Scheemaecker) aan de top en twee benoemingen vanuit de socialistische zuil. Niet dan Etienne Schouppe lang getreurd heeft om zijn ontslag uit de NMBS. Hij kreeg een afscheidspremie van maar liefst 2 miljoen euro!!! Maar wat nog straffer is; Toen Etienne Schouppe nadien in de politiek stapte, stemden de mensen massaal op dit product van paternalisme en politieke benoemingen. Zoveel stemmen kreeg Schouppe dat hij zelfs minister kon worden. Dit land draait zot en de mensen vinden het blijkbaar nog goed ook.

    Men moet vandaag de dag een relatie hebben met een partijkopstuk om verkozen te worden. En "relatie" gebruik ik in de breedste betekenis van het woord. Ofwel is men familie, ofwel is men een "lief" van een bekend kopstuk. Dat net de politici kritiek geven op de politieke benoemingen is er toch wel serieus over.

    Dat Alexander De Croo voorzitter werd van de "open" -die iedereen heeft buitengesmeten- VLD vond ik ietwat merkwaardig. Ik was ervan overtuigd dat de partijtop van de VLD opnieuw de verkiezingen zouden vervalsen zoals ze dat bij Jean-Marie Dedecker hebben gedaan. Het is een publiek geheim bij de VLD dat ze Dedecker oneerlijk de verkiezingen hebben laten verliezen. Men had schrik dat Dedecker teveel "heilige huisjes" zou aanpakken. Op dat gebied zitten ze dus met baby De Croo beter. Zijn vader zit zelf in zodanig veel instellingen, dat men geen schrik moet hebben van de "idealist" De Croo. Na enkele maanden blijkt Alexander De Croo het dus niet waar te maken. De klungelige manier waarop De Croo de regering deed vallen en het openbaar maken van zijn gesprek met het staatshoofd tonen aan dat Alexander De Croo het niet heeft. Hij straalt ook een onzekerheid uit. Verder geeft hij de indruk dat hij steeds aan het kwijlen is, zoals een baby. Zijn onderste lip blinkt steeds van het gezever -dan letterlijk te nemen-. Insiders zeggen mij dat De Croo onder in sterke invloed staat van de "andere zot" Vincent Van Quickenborne. U weet wel de man die ooit verklaarde als eerste een joint te zullen roken in het parlement. Van Quickenborne heeft wel iets, maar moet goed gecoacht worden. Anders trekt hij teveel op losgeslagen wild. Immers, van de 10 ideeën van mister Q, zijn er 6 goede, 2 redelijke en 2 zotte. Als niemand deze man tegenhoudt, loopt iedereen weg! En daar schuilt nu het probleem van de nieuwe generatie "open" VLD-ers. Alexander De Croo heeft gekozen voor een radicale vernieuwing en laat zich vooral zien met jonge VLD-ers. Als ze zo blijven voortdoen zal de open VLD een historische score behalen bij de volgende verkiezingen. Maar men zal er wellicht geen champagne op drinken... 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alexander De Croo met mond vol tanden...

    VIDEO: De Croo met mond vol tanden bij kritische kiezer

    • maandag 31 mei 2010
    • Auteur: (tlb, vdy)
    VIDEO: De Croo met mond vol tanden bij kritische kiezer

    VIDEO: De Croo met mond vol tanden bij kritische kiezer

    ADHESE IMU (in artikel) - 2K - NIET VERWIJDEREN
    ADHESE TEXTLINK - NIET VERWIJDEREN
    Alexander De Croo had het moeilijk gisteren. De voorzitter van Open VLD ging langs bij Ann Flecyn, een vrouw uit Zwijndrecht die via de website www.ikstemniet.be had gemeld dat ze op 13 juni niet naar het stemlokaal zou gaan.

    De Croo had haar in een krantenadvertentie persoonlijk aangesproken om dat toch te doen. Gisteren stond hij met taart in de hand voor haar deur.

    Tijdens het gesprekje stond De Croo een paar keer met zijn mond vol tanden. 'Is duidelijk zijn gelijk aan ontslag nemen uit de regering?', vroeg Ann Flecyn. 'En wie garandeert ons dat er volgend jaar geen nieuwe verkiezingen komen?'

    De Croo zat te schuifelen. Achteraf sprak hij wel over 'opdracht volbracht', want de vrouw is bereid om te gaan stemmen. Maar dan wel niet voor Open VLD. 'Ik stem niet voor Open VLD', zei ze zaterdag al. 'Ik stem meer voor de socialisten.'

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheidsrechter krijgt slaag

    Scheidsrechter krijgt er flink van langs in Congo

    Tijdens het duel tussen TP Mazembe en APR FC stuurde de scheidsrechter de aanvoerder van de thuisploeg met rood van het veld. Die was het duidelijk niet eens met de scheidsrechterlijke beslissing en maande zijn medespelers om mee het veld af te stappen. Het team gehoorzaamde en liep daarop naar de zijlijn toe. Daar probeerde een wisselspeler de aanvoerder op andere gedachten te brengen, waarna die helemaal door het lint ging. Samen met enkele teamgenoten rende hij op de scheidsrechter af, die vervolgens een serieus pak slaag kreeg. De partij moest uiteindelijk worden gestaakt.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud-strijder sterft tijdens herdenkingsceremonie

    Oud-strijder overlijdt aan hartaanval tijdens herdenking in Duinkerke

    Een veteraan is vandaag aan een hartaanval overleden tijdens de herdenking van de zeventigste verjaardag van operatie Dynamo, waarbij tijdens de Tweede Wereldoorlog Britse troepen in Duinkerke massaal geëvacueerd werden. Dat zegt de burgemeester van Duinkerke, Michel Delebarre.
     
    De 91-jarige oud-strijder André Carlier kreeg een hartval tijdens de herdenkingsceremonie. Brandweerlui probeerden hem tevergeefs te reanimeren. De man werd nog overgebracht naar een ziekenhuis in Duinkerke, waar hij uiteindelijk overleed. "Hij is naar het herdenkingsevenement gekomen en heeft zich nu bij zijn makkers uit die tijd die op onze stranden gesneuveld zijn, vervoegd", zei burgemeester Delebarre na de ceremonie.
     
    Sinds donderdag en nog tot morgen herdenkt de stad Duinkerke de zeventigste verjaardag van operatie Dynamo, waarbij in 1940 zo'n 345.000 geallieerden geëvacueerd konden worden. Heel wat Britse, maar ook Belgische, Tsjechische en Franse veteranen wonen de herdenking bij.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Separatism or non-seperatism that's the question!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Er gaat geen dag voorbij of iemand in de media vraagt zich af of Bart De Wever en het NVA al dan niet seperatistisch is. Aan Waalse kant is iedereen ervan overtuigd dat het NVA een onafhankelijkheid van Vlaanderen wenst, aan Vlaamse zijde zijn de meningen verdeeld. Sommigen zijn in hem een soort van verdoken duivel die ons land gaat verscheuren, terwijl anderen in hem een Vlaamse messias ontwaren.

    Wat natuurlijk belangrijkst is, is de economische crisis. We kunnen het ons niet permitteren dat we nog maanden van politieke instabiliteit tegemoet gaan.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spuitgasten Charleroi houden orgie
    Brandweer Charleroi houdt orgie in kazerne

    9:21 - Als het ergens te heet wordt, staat de brandweer paraat. Dat was in de brandweerkazerne van Charleroi niet anders. Vier brandweermannen haalden hun spuit boven om een wulpse dame haar wildste fantasieën waar te maken. Maar nu de beelden uitgelekt zijn op internet, wordt het hen toch wat heet onder de voeten.

    Een koppel plaatste op een website voor swingers een oproep om hun wildste fantasie waar te maken: seks in de brandweerkazerne. Zoals altijd staat de brandweer paraat om te helpen, dus de spuitgasten van Charleroi stelden onmiddellijk hun diensten te beschikking. De echtgenoot was zo trots op zijn uitstapje dat hij na het feestje meteen meer dan dertig foto’s online zette.

    “Veiligheid boven alles: de mannen hielden hun bottines aan zodat ze in geval van interventie snel konden uitrukken”, aldus de vrouw op de website. En dat ze zullen mogen uitrukken is nu bijna zo goed als zeker. De korpschef en de burgemeester werden op de hoogte gebracht en die konden allerminst lachen om de actie.

    Volgens getuigenissen van enkel anonieme brandweermannen zou dit trouwens geen alleenstaande zaak zijn. Er werd al een administratief en disciplinair onderzoek ingesteld. Het ziet er dus naar uit dat ze hun spuit voor enige tijd zullen mogen opbergen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glenn Janssens weer gespot in Waasmunsters restaurant

    Deze avond weer eens gaan eten met mijn lieftallige echtgenote in Sombeke-Waasmunster en wie komt daar weer binnen: Glenn Janssens met zijn nieuwe vlam. U heeft het wellicht al gelezen in de story ofzo, maar Glenn Janssens is samen met een piepjonge brunette met weinig stijl. De jongedame is vooraan de twintig is blijkbaar enorm opgezet met het enfant terrible van het Waasland. Ondertussen heeft Glenn's echtgenote Ilse De Meulemeester de echtscheidingsprocedure ingezet. Deze keer stond Glenn's Bentley met dito B-nummerplaat mooi geparkeerd. Vorige keer dat ik hem in hetzelfde restaurant zag crashte hij nog met zijn helikopter tegen een boom.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacht op fiscale vluchtelingen

    In Terzake gisterenavond was te zien dat vele rijke Fransen naar Brussel komen wonen om te ontsnappen aan de torenhoge vermogensbelasting in hun eigen land. En natuurlijk dat de progressieve media en partijen als SPA en Groen hierin een reden zijn om ook bij ons een vermogensbelasting in te voeren.         

    België heeft momenteel één van de hoogste belastingsdrukken van de wereld. Bijna 50% van alles wat we verdienen gaat naar de overheid, die dan nog niet efficient werkt met onze centen. Een vermogensbelasting erbovenop zou het voor mij als ondernemer onleefbaar maken en ik zou dan terstond emigreren. Landen als Zwitserland (Zug), Canada en Nieuw-Zeeland zijn Westerse landen waar de actieve bevolking niet wordt afgestraft voor hun ondernemingszin. Er zijn ook tropische gebieden die het zeer goed doen op basis van de fiscaliteit. Bv Panama, Mauritius, Barbados en anderen scoren uiterst goed op het gebied van de fiscaliteit. Maar ik prefereer een Westers land als Nieuw-Zeeland of Canada.

    Wat is het fundamenteel probleem van een extra vermogensbelasting?
    Indien men een bevolking wenst te belasten kan men verschillende systemen hanteren. Men kan opteren voor een zware indirecte belasting, o.a. BTW. Dit idee is niet nieuw. Roland Duchatelet (VLD) probeerde jarenlang de bevolking voor zo'n systeem te overtuigen. Maar het probleem is dat in een klein land als België BTW-ontduiking zeer gemakkelijk is. Indien onze verkoopprijzen 10% hoger zouden liggen dan in de buurlanden, dan zal men veel inkomsten verliezen aan "smokkelaars" en grenstoerisme. 

    Daarom hebben wij een gemengd systeem. We worden indirect belast via BTW e.d., maar via barema's die vergelijkbaar zijn met onze buurlanden. Hier en daar zijn er wel nog verschillen maar de gevolgen zijn eerder marginaal. Daarnaast hebben we een zeer hoge inkomensbelasting. Onze inkomens worden hier zwaar belast. Loontrekkenden kosten hier gemakkelijk 2,5 keer hun netto-inkomen. Is dat nog normaal? Natuurlijk niet. Maar het systeem is zodanig ontspoort door misbruiken in de sociale zekerheid dat de werkende bevolking stukken van mensen kosten aan de ondernemingen. Wie gaat er iets aan veranderen? Niemand denk ik. We doen zo voort tot al onze ondernemingen kapot zijn wellicht. Het is al jaren geweten dat we competitief slecht scoren in de wereld, maar men zorgt voor nog wat extra sociale uitgaven via het openzetten van onze grenzen voor het crapuul van heel de wereld. De socialisten denken wellicht dat ze veel stemmen gaan winnen aan deze steuntrekkers. Maar vroeg of laat ontstaat een migrantenpartij, die kan rekenen op 30% van de stemmen en dan zal het pas veranderen!

    Schandalig hoge erfenisrechten

    Naast de zware belasting op inkomens zijn er natuurlijk nog vele andere belastingen in dit land, waaronder de schandalig hoge erfenisrechten. Iedereen die 250.000 euro bezit, mag erop rekenen dat zijn kinderen 27% erfenisrechten zullen betalen. Is dat nog normaal? Gelden die al tientallen keren belast werden tijdens het leven, worden nog eens voor stuk afgepakt. Lijkenpikkerij heet zoiets. En dan zijn er nog de pestbelastingen, zoals de verkeersboetes. Op iedere hoek van de straat staat er nu een flitscamera, zogezegd voor de veiligheid. Trop is teveel! In een provinciestad als Dendermonde worden jaarlijks 5 miljoen auto's op overdreven snelheid gecontroleerd! Alstublieft zeg, waar is men mee bezig. Denkt de overheid nu echt dat wij geloven dat zulk excessief beleid nog iets met verkeersveiligheid te maken heeft! Maar dat is natuurlijk typisch voor onze overheid. Men grijpt een maatschappelijk probleem aan, en vervormt dat zo dat men er een extra belasting kan van maken. Als een aasgier rooft onze overheid onze zakken leeg onder het motto van sociale herverdeling, gezondheid, verkeersveiligheid,...allemaal zachte themata. 

    Het alternatief: Vermogensbelasting
    In andere landen zijn de directe belastingen (op inkomen) veel lager dan bij ons en daar roomt men de inkomens van de vermogens af. Dat is ook logisch. Ofwel belast aan het begin of op het einde. Wij in België worden zwaar belast in het begin, en iets minder later. Al is dat natuurlijk relatief want we zitten al met torenhoge erfenisrechten. Maar het is het één of het ander. Men kan niet de mensen onmenselijk zwaar belasten bij hun inkomensverwerving om dan nadien de mensen hun zuur verdiende centen nog eens te belasten met een vermogensbelasting en te eindigen met peperdure erfenisrechten. Als men deze drie systemen zou combineren in ons land, zou men een soort van communistische staat creëren waar iedereen ongeveer evenveel heeft: werken of niet-werken, het maakt niet veel meer uit. Nu, we zitten hiervan nog maar een stap verwijderd. Een straatveger of een dopper verdienen nu bijna evenveel. Proficiat heren politici in België! Doe zo voort. Tot als het land volledig naar de knoppen is. Maar hoe zit het eigenlijk met de vermogens en de inkomsten van de politici? 

                                                                    



    Groen! wil geen liberaal meer op Financiën in volgende regering

    Groen! wil dat er, na 10 jaar "wanbeheer" door de liberale minister Reynders (MR), dringend orde op zaken wordt gesteld op Financiën. De partij pleit voor een correcte en eerlijke belastinginning, een minister die zich inzet en de "eindelijke" uitvoering van de 108 aanbevelingen van de commissie fiscale fraude.

    Groen!-kamerlid Stefaan van Hecke.
    Groen!-kamerlid Stefaan van Hecke.
    "Het lakse, fiscale beleid is een ramp voor het sociale beleid, een ramp voor de financiën van ons land en een ramp voor de toekomst van de Belgen", begint Kamerlid Stefaan van Hecke zijn pleidooi. "Het is duidelijk dat er dringend orde op zaken moet gesteld worden in de FOD Financiën. Dat kan alleen gebeuren als er politieke wil is. Na tien jaar doelbewuste, liberale sabotage, is het hoogtijd voor een nieuwe wind. En dat kan blijkbaar niet met een liberale minister", gaat het parlementslid verder.

    Kosteloze lening bij burgers
    Van Hecke wijst op het feit dat de belastingbetaler steeds langer moet wachten op terugbetalingen. Volgens Groen! neemt de overheid zo een kosteloze lening bij de burger van 1,7 miljard euro. Eveneens schuift Van Hecke de notionele intrestaftrek naar voor die grote multinationals buiten schot plaatst.

    Fiscale fraude
    Maar dat er ook niets gebeurde met de aanbevelingen van de onderzoekscommissie fiscale fraude stuit Van Hecke tegen de borst: "Die commissie heeft 108 aanbevelingen opgesteld die quasi unaniem aanvaard werden, maar met die aanbevelingen is, zoals met zovele andere belangrijke uitdagingen in deze legislatuur, niets gebeurd."
    Voor Groen! is er maar één oplossing: "Geen liberaal meer aan het hoofd van Financiën in de volgende regering".
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-05-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Belgische missen van hun slechtste kant...

    Er mankeert toch iets aan de Belgische missen. Van Phaedra Hoste wordt gezegd dat ze kickt op geld, maar eigenlijk is dat eerder de regel dan de uitzondering bij de Belgische missen. Ze denken dat de wereld aan hun voeten ligt, maar internationaal betekenen ze niets. De miss world verkiezing is om U dood te lachen. De meeste Belgische missen houden het geen 30 seconden uit!

    Ik heb het ongeluk gehad ooit eens een professionele afspraak te hebben met Veronique De Kots. Dat dégoutant element kwam maar liefst 2 uur te laat op de afspraak en vond het zelfs niet nodig zich te verontschuldigen. Toen haar toenmalige vriend wel een zekere beleefdheid toonde en zei "Veronique, we zitten hier wel al twee uur op U te wachten." Antwoordde het serpent: "Ja, je weet toch dat ik belangrijk ben"!!! Zo'n gedrocht zou bij mij een sjot onder haar kont kunnen krijgen. Je moet dan wel goed mikken, want dat ze is zo uitgemergeld dat ze het zitvlak van een kind heeft.

    En nu is ze terug bij haar meester-gangster, de correctioneel veroordeelde Slaets. Ik wist dat het niet lang zou duren met haar vorige vriend. De man was te braaf, te sympathiek voor zulke bitch. Hij liep als een hond achter haar en dat mag je nooit doen als man. Neen, een soort maffiafiguur dat past er natuurlijk bij.

    En ziedaar een tweede kenmerk van de Belgische missen: omring U met crapuul, liefst rijk crapuul natuurlijk. En zo komen we bij de lieve Ilse De Meulemeester. Het ongeluk wil dat ik haar partner Glenn Janssens ook al enkele malen ben tegengekomen. De man is zo arrogant en heeft zo'n onvriendelijke blik dat ieder weldenkend mens uit zijn omgeving wil blijven. De vorige maal dat ik hem zag te Waasmunster raakte hij met zijn helikopter een boom en had hij voor 50.000 euro schade. Maar ja, meneerke wou natuurlijk landen op een plaats waar het verboden is: namelijk de parking van het restaurant. Nadien had hij een afspraak met een jonge brunette met wie hij weer eens een overspelige relatie had. Maar dat is deze week ook in de media gekomen.

    Geef mij aub maar mijn eigen vrouw: Een mooie stijlvolle dame met een goede achtergrond, een deftige en sympathieke schoonfamilie en dat allemaal met de beide benen op de grond. En laat de macho's, maffiatypes en gangsters maar achter die domme geiten lopen, die niets meer hebben dan hun degoutant smoeltje.


    "Phaedra Hoste is een hoer"

    Ambras in BV-land, waar het er bovenarms opzit tussen Véronique De Kock en Phaedra Hoste. Volgens het weekblad 'Dag Allemaal' strooit die eerste over de tweede rond dat ze een luxeprostituee is die vooral aan de bak komt in Dubai.

    "Nee, dat is niet waar", reageert De Kock in Dag Allemaal. "Ik strooi zoiets niet rond. Dat gerucht over Phaedra is trouwens niet nieuw. Dat verhaal hoor ik constant vertellen. Maar zelf heb ik daar niets mee te maken."

    Wat een vernedering!
    Hoste had dat gerucht natuurlijk al gehoord en trekt fel van leer. "De volgende die mij nog zo eens durft te beschuldigen, sleep ik voor de rechtbank", zegt ze in het weekblad. "Wat een vernedering! Ik ben geen callgirl. Het is Véronique die dat tegen iedereen rondbazuint."

    Vakantie in Dubai
    Volgens Hoste kent het gerucht zijn oorsprong tijdens haar vakantie in Dubai, waar de Brugse samen met enkele vriendinnen ooit eens Nieuwjaar vierde en daar in een schoenenwinkel toevallig Véronique De Kock tegen het lijf liep. Volgens Hoste zag De Kock daar spoken. "Véronique is niet van haar eerste leugen gebarsten. Ze zit gewoon zo in elkaar. Er zijn veel BV's waarover ze leugens vertelt."

    Ilse Demeulemeester maakt het uit met Glenn Janssens

    lse De Meulemeester (39) heeft een einde gemaakt aan haar relatie met Glenn Janssens (36). Op de luxebeurs Eccentric in Knokke, waar ze recent aanwezig was, verklapte ze volgens het weekblad 'Dag Allemaal' aan enkele vrienden dat de nieuwste misstap van de 'keizer van de wegwijzer' (Janssens heeft een bekend bedrijf in wegsignalisatie) met een 21-jarige de druppel is die de emmer doet overlopen. Eerder zou Janssens er al relaties op nagehouden hebben met Joke Van de Velde en Phaedra Hoste.

    Dure Mini Cooper
    "De situatie is niet meer heel lang houdbaar", vertrouwde Ilse volgens 'Dag Allemaal' toe aan enkele intimi. Die klappen in het weekblad uit de biecht: "Glenn bedriegt haar nog maar eens. En deze keer met een meisje van amper 21 jaar voor wie hij zopas een fonkelnieuwe Mini Cooper heeft gekocht. De duurste versie dan nog. Hij trakteert haar ook op luxueuze romantische vakanties. Hij heeft zelfs de ouders van het meisje al ontmoet."

    Sterrenrestaurant
    "Het meisje werkte tot voor kort in een zeer befaamd sterrenrestaurant, waar Glenn geregeld - al dan niet in charmant gezelschap - intiem ging tafelen. Zo leerde hij deze knappe jongedame dus kennen en binnen de kortste keren begon hij een affaire met haar. Verschrikkelijk gewoon, vooral als dat lang niet de eerste keer is en bovendien met een vrouw die bijna half zo oud is als zijzelf. Dan komt die mokerslag eens zo hard aan. Vernederd tot op het bot, zo voelt Ilse zich nu."

    Demeulemeester, die met Janssens een zoontje -Conrad- heeft, zou nu op zoek zijn naar een appartement of een huis in de buurt van haar interieurzaak bij het Stadspark in Antwerpen. Het koppel woont voorlopig nog samen in hun villa in Lochristi, maar die zou groot genoeg zijn om er gescheiden in te leven
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Blog als favoriet !


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Rondvraag / Poll
    Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
    Hoe sneller hoe liever
    Op 65 jaar
    Op 67 jaar
    Nooit
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
    Foto

    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Foto

    Foto

    Foto

    Correctioneel veroordeelde Noël Slangen kreeg 6,5 miljoen € voor Lange Wapper!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
    Foto

    Foto

    Foto

    Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
    Foto

    Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
    Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
    Foto

    Foto

    LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
    Foto

    Foto

    Nieuws Politics

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!