NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Rondvraag / Poll
Is Johan Vande Lanotte tever gegaan in het dossier van Electrawinds
JA
NEEN
Bekijk resultaat

Zoeken in blog

Foto
Startpagina !
Rondvraag / Poll
Wie heeft volgens U de VLD kapot gemaakt?
Guy Verhofstadt
Patrick De Wael
Karel De Gucht
Herman De Croo
Alexander De Croo
Gwendolyn Rutten
Vincent Van Quickenborne
Hugo Coveliers
Jean-Marie Dedecker
Ward Beysen
Bart De Wever
Bekijk resultaat

Inhoud blog
 • Karel De Gucht Columnist bij Het Laatste Nieuws
 • Tobback for president SPA
 • Karel De Gucht's opinie over een goed politicus
 • Marc Van de Looverbosch zwaar uit de bocht als journalist
 • Moslimterroristen in BelgiŽ
  JOEPIE: BelgiŽ in Guiness Book! Meeste politici per inwoner!
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  POLITIE BLAAST ZELF BIJ ALCOHOLCONTROLES!
  Foto
  Foto
  Foto
  Politie-agent verbrandde alcoholtester op BBQ!
  Foto
  Foto
  Foto
  Rondvraag / Poll
  Heeft Karel De Gucht volgens U in het verleden reeds "gesjoemeld"?
  Ja natuurlijk zijn gezicht staat er scheef van
  Neen hij is heiliger dan de paus
  Ik durf het niet zeggen. Ik weet het niet
  Bekijk resultaat

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Karel De Gucht betaalt DEXIAgeld NIET terug!
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Hogeschool Gent gaf Bachelordiploma aan mentaal gehandicapte
  Foto
  Foto
  Foto
  Cancellara moet verkeersboete betalen voor te snelle sprint
  Foto
  Dendermondse politie-agent klopt op notabele
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  APENLAND
  Waar Koning Filip I regeert
  En het ABVV en de PS de bevolking terroriseert
  10-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ControversiŽle Chevalier (VLD) opnieuw gedelegeerd bestuurder

  "Pierre Chevalier (Open VLD) is op 31januari in alle stilte opnieuw benoemd tot gedelegeerd bestuurder van de Forrest-groep. Vorig jaar moest hij dat mandaat opgeven omdat er belangenvermenging kon zijn met zijn mandaat als Belgische VN-gezant.

  Chevalier legde in februari vorig jaar zijn mandaat neer als gedelegeerd bestuurder van de vennootschap George Forrest International. De groep van de zakenman George Forrest is een belangrijke speler in de Congolese mijnbouw en niet geheel onomstreden.

  De liberaal was een maand eerder aangesteld als Belgische gezant voor de VN-Veiligheidsraad. De twee functies cumuleren was onhoudbaar nadat minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open VLD) had aangekondigd dat BelgiŽ van plan was om het lidmaatschap van de Veiligheidsraad te gebruiken om het beheer van de mijnsector in Congo op de internationale agenda te plaatsen. Toch nam Chevalier, toen nog senator, pas na grote druk ontslag. Dat moest 'elke zweem van twijfel over mogelijke belangenvermenging' wegnemen, luidde het.

  Een zwaar ontstemde Chevalier benadrukte toen in een reactie dat hij 'geen enkele fout had gemaakt, ook geen inschattingsfout' en sprak van 'selectieve verontwaardiging'.

  Ondertussen is Chevalier in alle discretie opnieuw topman geworden bij George Forrest International. Op 31januari 2008 besliste de raad van bestuur van die vennootschap tot 'de benoeming van de bvba Pierre Chevalier, vertegenwoordigd door de heer Pierre Chevalier, op de post van gedelegeerd bestuurder'. Dezelfde dag werd de liberaal ook benoemd tot gedelegeerd bestuurder van GFI Environment, een ander Forrest-filiaal. De twee benoemingen werden op 29februari in het Staatsblad gepubliceerd.

  De benoemingen zijn op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. Chevalier is vandaag immers nog steeds Belgische VN-gezant. Door zijn herbenoeming zet Chevalier minister De Gucht dan ook openlijk voor schut. Ngo's merkten vroeger al op dat BelgiŽ totaal ongeloofwaardig is als het de Congolese leiders oproept tot transparant en goed bestuur, maar tegelijk in de Veiligheidsraad een speciale gezant aanstelt van wie een vermoeden van belangenvermenging bestaat.

  De Gucht zou Chevalier dinsdag zien na het bericht in De Standaard dat hij in verdenking is gesteld wegens witwassen, schriftvervalsing en heling. Maar na vragen van de redactie over de rol van Chevalier bij de groep Forrest wou De Gucht vrijdag al een onderhoud. 'Dat was voor Pierre Chevalier blijkbaar op geen enkele manier mogelijk', aldus De Gucht. 'Ik wist absoluut niet dat hij opnieuw benoemd is bij Forrest, net zoals ik niet wist dat hij in verdenking was gesteld.' De Gucht wil zich nog niet uitspreken over de maatregelen die hij zal nemen. 'We zien elkaar dinsdag. Maar ik kan u wel zeggen dat ik not amused ben.'

  De Gucht is wellicht vooral niet amused omdat dit alles nu opnieuw in de pers terecht komt. De meeste VLD-ers combineren vele functies en mandaten. Ook De Gucht geeft niet altijd het goede voorbeeld. Hij bekleedde tot voor kort een duurbetaald zitje in de DEXIA-bank en cumuleert graag meerdere functies. Ook al probeert hij het imago aan te meten van een rechtlijnig politicus is hij zelf zeker niet heiliger dan de paus.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niveau Belgische Politiek zakt onder nul
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Per toeval zapte ik vandaag op de heruitzending van de zitting van het parlement ivm B-H-V. Ik heb zelden in mijn leven zoín belachelijk circus gezien. De lichaamstaal van de aanwezige parlementariŽrs is veelzeggend:  Een pijnlijke afwezigheid  bij de meeste vrouwelijke volksvertegenwoordigers, een ongeziene onwennigheid bij premier Leterme,  een gespeelde hoogmoed zoals bij die verschrikkelijk triestige CD&V-er Sylvain Verherstraeten die even gedateerd is als zijn voornaam, een degoutante pretentie bij een kauwgummende Patrick Dewael, een zielige kinderachtigheid op de banken van het Vlaams Belang, haantjesgedrag en een niet-afgevende Jean-Marie Dedecker. Het niveau van de Belgische politiek was zelden zo slecht. We hebben een premier die van geen hout weet pijlen te maken, een regering die met haken en ogen aaneenhangt en een parlement die nog te slechts is om in rariteitenmuseum terecht te komen. Indien het parlement een afspiegeling is van de bevolking Ėhetgeen gelukkig minder het geval is wegens het nepotisme- dan is het slecht met ons land gesteld.

  Ik begrijp werkelijk niet wie zin heeft om in zulke wespennest, met zulke dwaze tussenkomsten en zulke creaturen te vergaderen terwijl buiten de zon schijnt. Enkel een zot zou daar willen zetelen. Vroeger was een volksvertegenwoordiger iemand met aanzien een notabele. In de huidige contekst wordt politicus een scheldwoord. Een hoop egotrippers en een aantal derderangsfiguren vullen nu het federaal parlement. Voor mij mogen ze de helft van onze politieke organen afschaffen en dan zijn er wellicht nog teveel politici.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  09-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ex-staatssecretaris Chevalier (VLD) in verdenking gesteld!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Gewezen staatssecretaris Pierre Chevalier (Open VLD) is officieel in verdenking gesteld voor witwassen, schriftvervalsing en heling. Dat schrijft de krant De Standaard.

  De feiten die aan de basis van de inverdenkingstelling liggen, dateren van eind jaren 90. Pierre Chevalier was toen de advocaat van Jean-Claude Lacote, de Frans-Ivoriaanse topgangster die onlangs uit de gevangenis van Johannesburg in Zuid-Afrika ontsnapte en vorige week nog in het nieuws kwam toen bleek dat hij een dodenlijst met zeven mensen op in zijn bezit had. Op die lijst stonden ook twee Belgen.

  De speurders ontdekten dat Chevalier zich actief over de bankzaken van Lacote had ontfermd. Hij zou onder meer zelf een bankrekening hebben geopend, waarop misdaadgeld gestort werd. Zijn ereloon zou hij van die rekening gehaald hebben.

  Door een andere zaak waarbij Lacote betrokken was -de verkoop van een vliegtuig door Lacote aan een Zweed-, moest Chevalier in 2000 ontslag nemen als staatssecretaris van Buitenlandse Handel. Voor die zaak werd hij echter niet in verdenking gesteld.

  Bij de laatste federale verkiezingen raakte hij niet meer in het parlement. Daarom maakten zijn VLD-vrienden in de regering hem gezant bij de Verenigde Naties.

  Over een paar maanden moet Chevalier voor de raadkamer verschijnen. Die zal beslissen of het tot een proces komt. Chevalier is naar eigen zeggen tevreden dat hij officieel in verdenking is gesteld. Zo kan hij zijn dossier inkijken en weten waarvan hij precies verdacht wordt.

  Het is niet de eerste keer dat Chevalier in opspraak komt. Enkele jaren geleden toen Chevalier nog lid was van de Vlaamse socialisten kwam Chevalier negatief in het nieuws omwille van wilde feestjes in het buitenland. Een tijd later werd hij door een breedglimlachende Guy Verhofstadt binnengehaald in de VLD "partij van de burger" Deze transfer was een teken aan de wand over het opportunistisch gehalte van de hervormde PVV.

  Het verleden heeft bewezen dat zelfs een correctionele veroordeling geen hinderpaal is voor een politieke carriŤre. Zo werd de correctioneel veroordeelde NoŽl Slangen onlangs directeur bij de "open" VLD.

   

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeehond verkacht pingu√Įn

  Seksuele dwang is in het dierenrijk zeldzaam. Wetenschappers uit Zuid-Afrika waren dan ook geschokt toen ze op Antartica een zeehond zagen die een KoningspinguÔn aan het verkrachten was.
     De wetenschappers dachten eerst dat de zeehond de pinguÔn aan het vermoorden was, zeggen ze tegen de BBC. De zeehond lag 45 minuten op de vogel. Hij gaf op toen het niet lukte.

  Het is onduidelijk waarom de zeehond van 100 kilo zich aan de KoningspinguÔn van 15 kilo vergreep. Geleerden denken dat de jonge zeehond seksueel gefrustreerd is en totaal onervaren op dat gebied. Hij kon waarschijnlijk geen gelijke partner vinden, denkt ooggetuige Nico de Bruyn van de Universiteit van Pretoria.

  Het paarseizoen was bijna over.

  Van andere pinguÔns is meer bekend over hun seksuele gedrag. StormbandpinguÔns kunnen homoseksueel gedrag vertonen. AdťliepinguÔns 'prostitueren' zichzelf om nestmateriaal te krijgen en een op de zeven KeizerspinguÔns veranderen elk jaar van partner.

  De wetenschappers denken niet dat de pinguÔn gewond is geraakt.

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE GUCHT ONTEIGENT KASTEEL NA AFWIJZING BOD!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Karel De Gucht is niet alleen topman bij de "open" VLD en minister van buitenlandse zaken, maar eveneens de grote man in het Oostvlaamse Berlare. In zijn hoedanigheid van Burgemeester laat hij zich meestal vervangen door ťťn of andere -blijkbaar- vrouwelijke collega van wie hij weinig te vrezen heeft. Dezelfde truc heeft hij overigens in vele Oostvlaamse gemeenten uitgevoerd, waar boegbeelden als Marc Verwilghen en Walter Govaert plaats moesten ruimen voor tweede of derderangsfiguren.

  Als "keizer" Karel -zo door Jean-Marie Dedecker genoemd- heerst hij over de Oostvlaamse gemeente. En wie niet horen wil naar de "Grote Karel" zal het geweten hebben. Het prachtige kasteel "Blauwhof", eigendom van een aristocratische familie, staat te koop. Het staat in het centrum van de gemeente op een grondoppervlakte van mijn liefts 9 hectare. De grote baas van Berlare wou het aankopen en deed een bod van 2,1 miljoen euro. De eigenaars gingen niet akkoord. Daarop riep Karel De Gucht de gemeenteraad bijeen en startte een procedure tot onteigening voor een bedrag van 1,5 miljoen euro. Karel De Gucht noemt dergelijke overheidsinmenging "een stok achter de deur." "Als de eigenaar niet akkoord gaat met 2,1 miljoen euro onteigenen we voor 1,5 miljoen euro!" Zulke interventie is zelden gezien in de Belgische politiek. Het toont aan hoe diep onze maatschappij is gezonken. Ministers of Burgemeesters wanen zich de koning te rijk en beslissen wat ze willen. Het is bijna middeleeuws. De brave burger heeft weinig in de pap te brokken. Hij kan slikken of stikken.

  De pers durft dit niet aan het licht te brengen. Enkel De Gazet van Antwerpen had het lef om dit verhaal te brengen. De macht van keizer Karel is dusdanig groot dat de media voor hem plooit. Vergeet ook niet dat vele reporters, o.a. de baas van de VRT-nieuwdienst Bracke, aan hem gehoorzaamheid verschuldigd zijn in zijn hoedanigheid van grote baas van de loge.
  Dit alles ruikt naar machtsmisbruik, maar er valt ook ideologisch iets over te zeggen. Volgens mij stond de VLD voor liberaal, hetgeen in se betekent tegen overheidsinmenging. Nu bewijst de kopman van de VLD totaal geen probleem te hebben om panden van mensen te "onteigenen". Ideologie is blijkbaar slechts een middel tot macht, maar zeker geen doel op zich bij de VLD-ers.

  Het is een schande hoe sommigen toppolitici zich misdragen. Ze maken misbruik van de macht en de functie die ze bekleden. Ze vertonen geen enkel schaamtegevoel. Ze zijn een blaam voor het politiek bestel.
   

        
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rwandese minister annuleert bezoek na uitspraken Karel De Gucht
  Rosemary Museminali, de Rwandese minister van Buitenlandse Zaken, heeft het officiŽle bezoek dat ze de komende dagen aan BelgiŽ zou brengen, geannuleerd. Ze heeft daarvoor geen enkele uitleg gegeven.

  De Gucht
  De annulering komt er minder dan twee weken nadat minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht zei te betreuren dat Rwanda "geen meer positieve rol" speelt in het oosten van Congo. Daar is meer dan vijf jaar na het einde van de burgeroorlog de Rwandese invloed nog steeds voelbaar.

  Terug van een rondreis door het gebied had De Gucht het ook over een "categorische weigering" van het regime van de Rwandese president Paul Kagame om een dialoog te beginnen met de Hutu-rebellen die zich in de twee Kivu's, in het oosten van Congo, ophouden.

  "Schandalig"
  Museminali had zwaar getild aan de uitspraken van haar Belgische ambtgenoot. Zij noemde op Radio Rwanda de verklaringen "schandalig" en "van de aard om een nieuw diplomatiek schandaal te voeden". Kigali beschuldigt de FDLR-rebellen van betrokkenheid bij de genocide van 1994 in Rwanda. Museminali loste begin maart Charles Murigande af als minister van Buitenlandse Zaken van Rwanda.

  Wekelijks worden wij geconfronteerd met de gevolgen van de buitenlandse politiek zoals die gevoerd wordt door Karel De Gucht. Zijn profileringsdrang begint zwaar te wegen op de uitstraling van ons land in de internationale gemeenschap. Recent nog werden er publiekelijk grapjes gemaakt op het Witte Huis over ons land. Het beleid van De Gucht werkt duidelijk de nodige aversie op bij de wereldleiders.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TOPLUI BELASTINGEN BUIZEN VOOR EXAMEN!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Van de negen kandidaten die niet slaagden voor de selectieproef van voorzitter van de FOD FinanciŽn, eisen er zeven de intrekking van de resultaten. Dat staat te lezen op de website van De Tijd. Indien de regering niet op de vernietiging van de procedure zou ingaan, overwegen ze "alle mogelijke juridische stappen" in te zetten om alsnog hun slag thuis te halen.

  Gebuisd
  Vorige maand raakte bekend dat voor het examen dat werd georganiseerd door Selor, het selectiebureau van de overheid, geen enkele kandidaat een A of een B-score hadden gekregen. Geen enkele van de negen kandidaten werd geschikt bevonden door de jury. Allemaal kregen ze een C of een D-score.

  Ontevreden
  Jean-Claude Laes (ex-topman van FinanciŽn), Jean-Marc Delporte (administrateur-generaal van de Belastingen en Invorderingen), Carlos Six (hoofd van de Administratie voor Ondernemings- en Inkomsfiscaliteit), Pierre Verkaeren (ex-topman Begroting), Philippe Jacqui (administrateur-generaal bij FinanciŽn), Wouter De Rycke (directeur stafdienst budget) en Dominique Jungers (administrateur patrimoniumdiensten) willen het daarbij niet laten.

  Intrekking resultaten
  In een gemeenschappelijke brief aan minister van FinanciŽn Didier Reynders en van Overheidsbedrijven Inge Vervotte eisen ze volgens De Tijd de intrekking van de resultaten. Ze menen dat bij de selectieproef procedurefouten zijn gebeurd. De kandidaten verbazen er zich over dat de resultaten in de pers stonden nog voor zij op de hoogte waren.

  Het is niet de eerste keer dat toplui bij het ministerie van FinanciŽn buizen bij een examen. Zoiets stemt tot nadenken over de kwaliteit van het ambtenarenkorps, die Vincent Van Quickenborne "Ambetantenaren" noemt.
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw heisa rond verklaring "keizer" Karel De Gucht

  Een verklaring van de Belgische superminister van Buitenlandse Zaken, Karel de Gucht ("open" VLD), heeft ophef veroorzaakt in ServiŽ, waar aan de vooravond van de parlementsverkiezingen de politieke spanning tussen pro- en anti-Europese politici maximaal is.

  In een interview met een Servisch persbureau heeft De Gucht er maandag aan herinnerd dat Brussel de onafhankelijkheid van Kosovo heeft erkend. Het Stabilisatie- en Associatieakkoord (SAA) van de Europese Unie met ServiŽ, dat de eerste stap is naar EU-lidmaatschap, slaat voorts niet op die nieuwe staat, zei De Gucht.

  En laat SAA nu net een centraal punt zijn in de verkiezingscampagne. Het 'nationalistische' kamp van uittredend premier Vojislav Kostunica liet vrijwel meteen na het interview horen dat De Guchts verklaringen aangeven dat het SAA 'bedrog' is. 'Het is nu voor de publieke opinie in ServiŽ volkomen duidelijk geworden dat het SAA-akkoord deel uitmaakt van de campagne van [de pro-Europese president] Boris Tadic', zei de minister voor Kosovo, Slobodan Samardzic.

  In het pro-Europese kamp van president Boris Tadic luidt dat het Europese landen die tegen het SAA waren, zelf verdeeld zijn en interne politieke problemen kennen.

  Een woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken verduidelijkte intussen dat het SAA 'neutraal' is omtrent Kosovo. 'De nationalisten hebben van de verklaring [van De Gucht] gebruik gemaakt om te laten geloven dat het akkoord de onafhankelijkheid van Kosovo officialiseert, wat uiteraard niet het geval is', aldus de woordvoerder

  We beleven het ene incident na het andere met De Gucht, maar de Belgische bevolking heeft nog niet ingezien wat een caliber de minister van buitenlandse zaken is. Insiders in de politiek, zoals Jean-Marie Dedecker noemen de minister "keizer" Karel omwille van zijn macht achter de schermen. Anderen zoals Hugo Coveliers zien in hem een "Albanese maffialeider" omwille van zijn verdoken agenda en petit comitťs. 

  "Open" VLD heeft in het B-H-V dossier opnieuw een zwakke beurt gemaakt. In de Zevende Dag op zondag was ze gematigd, een dag later stelde ze een deadline en vandaag slikte ze deze deadline opnieuw in. "Wie gelooft die mensen nog..."  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MEERDERHEIDSPARTIJEN MAKEN VAN BHV EEN FARSE
  Klik op de afbeelding om de link te volgen De Belgische politiek is nooit zo kleinzielig geweest als de voorbije uren. Alle partijen spelen paniekvoetbal en de regering Leterme I is na enkele weken ten dode opgeschreven. In de Zevende Dag, gisteren wou de "open" VLD de wijze uithangen door "niets te forceren" en vandaag komen ze met een onhaalbare deadline. Ze blazen warm en koud tegelijkertijd en trachten uit de miserie politieke winst te halen. Natuurlijk dat ze een verborgen agenda hebben, bij voorbeeld een premiersjerp voor "keizer" Karel De Gucht. Van in het begin zijn ze op een subtiele manier bezig het Leterme onmogelijk te maken om te regeren. Eerst wouden ze het kartel doen springen. Sommigen herinneren zich nog de tussenkomst van "keizer" Karel De Gucht op de opmerking van NVA-er Bart De Wever dat de verontschuldiging van Burgemeester Janssens van Antwerpen aan het adres van de Joodse Gemeenschap zeer "gratuit" was. Het was geen snuggere opmerking van de anders zo gevatte NVA voorman. Maar toch begreep niemand de uitval van De Gucht in het midden van de onderhandelingen. De Gucht heeft immers zelf een stevige reputatie als het op straffe uitspraken aankomt. Tijdens zijn eerste Congoreis maakte De Gucht de ene straffe uitspraak na de andere. Zo had de minister van Buitenlandse zaken "Geen enkele zwarte van niveau ontmoet" Het was bijna op het racistische af. Terug in BelgiŽ stuurde De Gucht een mail naar alle VLD-mandatarissen om zich te excuseren voor zijn gedrag. Niet dat hij er iets van meende. Maar hij had terecht ingezien dat zijn aanval niet op het juiste ogenblik was gekomen en wou de menselijke politicus uithangen. Juist diezelfde De Gucht stond nu te springen om Bart De Wever af te doen als een racist, bijna negationist. En juist diezelfde De Gucht liet zich opnieuw negatief opmerken bij zijn laatste Congoreis, maar nu was de Belgische politieke opinie wel klaar voor zijn paternalistische zedenpreek aan het adres van de Congolese leiders. Nu volgden er geen verontschuldigingen meer. De opmerkingen van de "liberale" voorman zijn ietwat bizar, zeker nu de Congolese bevolking voor het eerst in decennia een verkozen staatshoofd heeft. Maar het dient gezegd, De Gucht speelt zijn spel voorbeeldig en maakt kans als toekomstig premier van dit apenland. 
  Van Brussel Halle Vilvoorde ligt geen enkele VLD-er wakker. Van de toekomstige verkiezingen des te meer. Vandaar de warm-koud boodschappen van de toplui van de VLD. Komt het goed met Brussel Halle Vilvoorde, dan is het dankzij de houding van de VLD, komt het niet goed dan is het niet de schuld van de VLD zich zich "zeer constructief" heeft opgesteld. Valt de regering, dan is het feit geleverd dat Yves Leterme niet kan regeren en dat er terug een "open" VLD-er aan het roer moet komen...Kortom ze winnen altijd, gelijk hoe het uitdraait. En veel mensen doorzien deze poppenkast niet. 
  Nu is het wel zo dat de CD&V met haar kartelpartner NVA zich in een moeilijk parket bevindt. En in de politiek moet je de bal niet gereedleggen voor je concurrentie. Want een cadeautje moet je nooit verwachten. NVA is de bal bij uitstek om op te trappen. CD&V kan haar typische mossel noch vis houding niet aanhouden, zoals ze dat wel kon ten tijde van Wilfried Martens. Gelukkig maar zou ik zeggen. Maar nu is het misschien toch wat over. Het kan niet dat een land geleid wordt door een radicaal flamingant, een ex-voorzitter van de Vlaamse regering. Althans dat is het gevoel bij de franstaligen. Geen enkele franskiljon die zoiets verteert. Alles wat de man voorstelt wordt direct neergeknald. Het is dus buigen of barsten en het zal wellicht barsten worden.
  De Vlaamse socialisten maakten vandaag ook een slechte beurt. Partij-ideoloog doctor Frank Vanden Broucke wou vandaag zijn functie op het spel zetten indien de SPA geen duidelijkere houding aannam in het federaliseringsdebat. Deze opmerking kwam duidelijk op een verkeerd ogenblik en geeft de indruk dat geen enkele van de grote drie, katholieken, liberalen en socialisten, het evenwicht lijkt te bewaren op de slappe koort van de Belgische politiek.

  Wie moeten wij nog geloven??? Het is ťťn groot nest, met persoonlijke intriges en ambities. Alle traditionele partijen hebben angst voor de regionale verkiezingen van 2009. Niemand wil afgaan. Angst is een slechte raadgever. Maar toch laten ze zich allen ophitsen in een zinloos debat. Ligt de bevolking werkelijk wakker van de splitsing van het Arrondissement? Uit zichzelf niet natuurlijk. Maar ze worden langs alle kanten opgejaagd. Door de opruiende praat van politici, door de media die leven van straffe taal en sensatie.
  Ik heb een dťjŗ vu gevoel. In de jaren tachtig was er het spook Happard in Voeren, een kleine landelijke gemeente in Limburg. Totaal onbelangrijk, maar toch belangrijk genoeg om het land een institutionele crisis te bezorgen. Ik herinner mij nog de betogingen met VU-ers en Vlaams Blokkers, VMO-ers en andere Vlaams radicalen. Er werd bij momenten gevochten. De bevolking raakte opgehitst. Iedereen, van jong tot oud, bleek plots bezeten van Voeren. CD&V-er Johan Vanhecke ging stoer in debat met de verguisde Happard. Johan Vanhecke werd plots VLD-er en Happard werd uiteindelijk weggepromoveerd. De hele discussie stierf een stille dood. Maar de kostprijs -vooral economisch- van de hele heisa was enorm. In de jaren tachtig verviervoudigde de Belgische staatsschuld! Tot op de dag van vandaag betalen we nog voor de stommiteiten en het gebrek aan inzicht van de toenmalige staatslui. 
  De politici dringen ons een discussie op, waar we eigenlijk niet op zitten te wachten. Alles is zo relatief. Taal is een manier om zich uit te drukken. Het 21e eeuwse Vlaams is totaal verschillend van de taal die hier pakweg 500 jaar geleden werd gesproken. Talen komen en talen gaan. Ooit sprak men in deze kontreien Keltisch. Mijn moeder heeft een Keltische achternaam die "vro"= "wijze" "mund" ="beschermer" betekent. Overal vindt men nog tekenen van de Kelten. Dan kwam het Romaans en het Germaans. Het Nederlands is een dochtertaal van het Germaans. Het Afrikaans een dochtertaal van het Nederlands. Binnen 500 jaar spreekt men hier wellicht een andere taal, misschien wel een Engelse of een Franse mengtaal met Chinese en Arabische invloeden. Zullen onze nakomelingen daarom ongelukkig zijn? 

  "Brood en Spelen" daar zitten we op te wachten. De overheid moet zien dat onze economie goed ronddraait, dat we de concurrentie aankunnen met Oosterse economieŽn. Vandaag las ik dat de Vlaamse economie is stilgevallen. Welnu, dat is een prioriteit voor de regering! Niet een zeteltje meer of minder in ťťn of ander stom parlement, waar een hoop nietsnutten zitten die niets anders doen dan hun broek verslijten en flemen bij de partijtop! Wij moeten zien dat we de grondstoffenproblematiek de baas kunnen. Congo barst van de bodemrijkdommen. In plaats van ruzie te zoeken, zouden we beter samenwerken met de ex-kolonie mijnheer De Gucht! We moeten zien dat de staatsfinanciŽn niet ontsporen. Is het niet voldoende dat we wellicht nog een generatie zullen moeten afbetalen aan de schulden die door de vorige generatie politici werden gemaakt? Dan zetten ze een "babe" als Freya Vandenbossche op zo'n belangrijk departement. Waar zitten ze soms met hun gedachten in de Wetstraat? En dan verschieten dat ze zich plots een paar miljard vergist... 

  Allť, morgen weten we meer over het B-H-V dossier. Joepie! Dat we ons allemaal zo laten meeslepen in zo'n gezever...echt spijtig. 
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie waarschuwt slachtoffer diefstal!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen "Sinds een half jaar baten Patrick De Coninck en Katarina Wyllinck een Jet-tankstation uit langs de Boomsesteenweg in Wilrijk. Vrijwel onmiddellijk werden ze geconfronteerd met flessentrekkers, chauffeurs die hun tank volgieten met brandstof en doorrijden zonder te betalen. 'Die doorrijders hebben ons al zo'n 7.000 euro gekost', vertelt Patrick. Mede door die financiŽle gevolgen heeft het koppel besloten om eind mei te stoppen als tankstationbeheerders.

  'Het gaat van kwaad naar erger. Maandag hadden we drie doorrijders op ťťn dag. Voor ruwweg 170 euro hadden ze getankt. We lijden dubbel verlies, want Jet wil wel het geld van de gestolen brandstof. Financieel is dit een serieuze aderlating. Er zijn dagen dat wij het verlies van de doorrijders niet kunnen dekken met de winstmarge van de verkochte brandstof.'

  Patrick klopte aan bij de directie van Jet-Lukoil om op te treden tegen deze wanpraktijken. Hij stelde slagbomen voor, maar het oliebedrijf weigerde. 'Zelfs toen ik voorstelde om de slagbomen zelf te bekostigen', aldus Patrick. 'Het is hun grond en ze vreesden dat hun klantvriendelijk imago er onder zou lijden. Maar is het vriendelijk wanneer wij, zelfstandige uitbaters, worden bestolen?'

  In het tankstation hangen al camera's maar die schrikken de doorrijders blijkbaar niet af. 'Mij is verteld dat deze mensen wettelijk niet in de fout gaan', verklaart Patrick. 'Want ik zet de brandstofkraan open alvorens de klanten betalen. Ik bied hen de brandstof dus aan en daarom is het geen diefstal.' De politie reageert verbaasd op deze uitleg. 'Flessentrekken is een speciale vorm van diefstal', aldus Sven Lommaert van de Antwerpse politie. 'En het is wel degelijk strafbaar. In restaurants gebeurt dit ook. Mensen eten en drinken en verlaten dan de zaak. Maar vooral in tankstations stellen wij het fenomeen vrij regelmatig vast (zie kader). Alleen is het niet gemakkelijk om deze mensen op te sporen. Bewijs maar eens dat zij aan die pomp hebben getankt.'

  Volgens Patrick keren de brandstofdieven nooit terug, althans niet met dezelfde nummerplaat. Hij kan het weten, want als wanhoopsoplossing heeft hij in zijn zaak een lijst uitgehangen met de nummerplaten van de flessentrekkers en het bedrag waarvoor ze hebben getankt. Hiermee overtreedt hij wel de wet op de privacy.

  'Nummerplaten zijn uiteraard geen gevoelige persoonlijke informatie, maar de wet op de privacy verbiedt het verwerken van persoonsgegevens', klinkt het bij de privacycommissie. 'Als benadeelde mag deze pomphouder de nummerplaten noteren en doorgeven aan de politie. Maar ze zelf afficheren, als een soort schandpaal, is in strijd met de wet. Je zal maar op de lijst staan en toch hebben betaald.'

  Dergelijke wetten kom je wel meer in BelgiŽ tegen, waar de dader meer rechten heeft dan het slachtoffer. Op zich kan ik nog enigszins respect op brengen voor het recht op de privacy, maar dan moet ons gerecht goed functioneren en dat is absoluut niet het geval. Enkele dagen geleden werden enkele jonge boeven direct na hun arrestatie vrijgelaten omdat er geen plaats was om hen op te sluiten. De meeste klachten in BelgiŽ worden geseponeerd. Heel de gerechtelijke structuur dateert nog van de tijd Napoleon. De gerechtelijke arrondissementen zijn log en weinig soepel.

  Enkele weken geleden berichtte ik over een zigeunersbende (of Noordafrikanen?) die makelaars probeert op te lichten. Ze stellen een transactie voor waarbij ze "zwart" geld wensen te wisselen. Dat "zwart" geld is vals geld. Toch hebben deze bendes hier en daar succes. De bedragen zijn minstens ťťn miljoen euro. De recherche in Brussel werd ingelicht over deze bende, met de (valse) namen en adressen etcetera. Wat was de reactie van de recherche, denk je?
  Ze lieten weten dat de feiten niet werden gepleegd in het arrondissement Brussel en dat er klacht moet worden ingediend bij de lokale politie die dan enkele weken later de vraag zal richten aan het parket van het gerechtelijk arrondissement die dan enkele weken later zal beslissen of ze wel gevolg gaan geven aan deze klacht, gezien het feit dat ze het druk hebben. Maar dat ze dit zeker niet gaan laten weten aan het slachtoffer van de poging tot oplichting, want dat ze daarvoor zeker geen tijd hebben. Indien het slachtoffer enkele weken later wilt weten of er gevolg wordt gegeven aan zijn klacht, dan zal hij een schriftelijke vraag moeten richten aan het parket van het arrondissement die dan opnieuw enkele weken later mogelijk zal antwoorden met het feit dat ze geen tijd hebben op dit soort oplichters te vervolgen!!!!

  DIT IS KAFKA! Beste lezers, het is zeer ernstig gesteld met ons gerecht! Marc Verwilghen, de "witte ridder", heeft de politie proberen te hervormen. Rijkswacht en politie werden samengevoegd. Na een aantal symbolische betogingen van de ordehandhavers; werd iedereen naar boven toe gepromoveerd. De functies begonnen met inspecteur en de adjudanten van weleer kregen de titel van commissaris. De hele operatie kost aan de Belgische staat meer dan 20 miljard BEF extra per jaar. Nu, enkele jaren later, klagen ze opnieuw bij de politie dat ze niet over voldoende mankracht beschikken. Dat leidt soms tot grappige situaties, waarbij de politie zelf moet blazen bij alcoholcontroles omdat ze geen tijd hebben om lang te controleren. Maar er blijft geen budgettaire ruimte meer over voor meer volk. Het resultaat: Criminelen kunnen rustig hun gangetje gaan in dit land.  
  Het achaÔsch geleid gerecht werkt al even slecht. Het is volledig gepolitiseerd en zou in feite objectief moeten zijn. In feite zijn er twee grote clans: de loge -waarvan sommigen beweren dat Karel De Gucht de baas is- en de katholieke zuil. Als ik het boek "boete zonder schuld" mag geloven worden alle benoemingen tussen hen verdeeld. Dat zou niet mogen in een zogenaamde rechtstaat, waar er zogezegd een scheiding is der machten. Ik ken een advocate uit Gent gespecialiseerd in sociaal recht. Alle belangrijke zaken worden eerst in de loge besproken vooraleer ze in de rechtbank komen. De advocate kent het vonnis al vooraleer er gepleit is!!!!

  En dan waarschuwt de politie dat het slachtoffer de privacy niet mag schenden...
   
  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Blog als favoriet !


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Rondvraag / Poll
  Wanneer gaat Martine Tanghe best op pensioen?
  Hoe sneller hoe liever
  Op 65 jaar
  Op 67 jaar
  Nooit
  Bekijk resultaat


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  VRT start zoekprogramma "De DSK van Vlaanderen"
  Foto

  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Foto

  Foto

  Foto

  Correctioneel veroordeelde NoŽl Slangen kreeg 6,5 miljoen Ä voor Lange Wapper!
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Bachelor Vastgoed Hogeschool Gent blijkt analfabeet
  Foto

  Foto

  Foto

  Overheid plaatst flitscamera's op circuit Spa-Francorchamps
  Foto

  Onderzoekers unaniem:Programma Peeters & Pichal verhoogt kans zelfdoding
  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  EXPERT: "KOEN WOUTERS ZONG ENORM VALS TIJDENS DUET MET KATIE MELUA"
  Waals MR-politicus Serge Kubla nam deel aan seksfuiven
  Foto

  Foto

  LEEGLOOP BELGIE IS BEGONNEN...
  Foto

  Foto

  Nieuws Politics

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  RECORDAANTAL BELGEN VLUCHT NAAR BUITENLAND
  Foto

  Foto

  Foto

  Rondvraag / Poll
  Voor welke partij stemt volgens U VRT-journalist Ivan De "verschrikkelijke" Vadder
  PVDA omdat hij zo links is als het maar kan zijn
  SPA omdat hij een socialist is in hart en nieren
  Groen! omdat zijn socialisme een groen tintje heeft
  CD&V omdat hij moet van zijn nonkel pastoor
  VLD omdat hij een fan is van de linkse Verhofstadt
  NVA omdat hij net zoals Sigfried Bracke een verdoken nationalist is
  Vlaams Belang omdat hij het noorden kwijt is
  Jean-Marie Dedecker omdat hij een haat-liefde verhouding heeft
  Bekijk resultaat


  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!