Inhoud blog
  • Resultaat zelf gemaakte zuurkool
  • Kreeft Stroganoff
  • Een lekkere stoofschotel
  • Voorstel voor 1 dag
  • Tips om uw gewicht te beheersen (deel 2)
    Laatste commentaren
  • een lekker gerechtje (valerieke)
        op Kreeft Stroganoff
  • dhr (kees smolders)
        op Zelf zuurkool maken
  • dhr (kees smolders)
        op Zelf zuurkool maken
  • Eens uittesten (Carla)
        op Zelf zuurkool maken
  • Wat is gueuze? (Bocuse)
        op Mijn alom geliefd stoofvlees
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    BOCUSE SONCK
    met tips, trucs en ervaringen
    Indien u vragen heeft of suggesties kunt u die altijd mailen.
    21-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na al die feestelijke diners --> vermageringstips
    Na het Paasmenu en andere feestelijke diners eens totaal iets anders.
    Tips om uw gewicht te beheersen.

    Als eerste een lijst met wat mag en hoeveel mag. U zult zien, bijna alles mag. Het is de hoeveelheid die bij ons heeft geholpen.

    Magere vleessoorten (max 150 gr per dag):
    Rundsvlees: biefstuk, filet, tournedos, rosbief, schenkel (doch liever niet te vaak rood vlees !)
    Kalfsvlees: kalfsoester, tong, gebraad
    Varkensvlees: haas, mignonette, ham, gebraad
    Gevogelte (kip, kalkoen, fazant,...): wit, bil
    Exotische vleessoorten en wild: struisvogel,...

    Vis (ipv vlees, min 2x per week !):
    baars, kabeljauw, pladijs, poon, rog, schar, schelvis, snoek, staartvis, tarbot, tong (inktvis)
    ook vette vis is gezond: zalm, haring, makreel, heilbot,... (liever niet te vaak gerookte vis)

    Schaal- en schelpdieren: scampi's, garnalen, mosselen, krab, kreeft,...

    Eieren: 2 tot 3 ipv vlees of vis (bij brood max 2): voorkeur voor gekookt ei

    Vegetarisch / vleesvervangers:
    tofu, tempeh, seitan (is minder volwaardig en dient gegeten te worden met peulvruchten), quorn (bevat nog kippe-eiwit), combinatie van granen en peulvruchten (vb volle rijst met linzen)
    Opm.: sommige "burgers" bevatten teveel vet en te weinig eiwit

    Magere vleeswaren (charcuterie) (max 50 gr per dag):
    kalkoenfilet, kipfilet, filet de Sax, filet rose, filet d'Alsace, filet d'Anvers, ontvette gekookte ham, filet américain, paarderookvlees, runderfilet, gebakken rosbief, magere casselerrib, gebraad

    Magere kazen (2 sneetjes of max 50 gr per dag):
    Oudendijk light, Belgomilk light, Milner, Westlite, Leerdammer light, Belle ligne, Babybel light, Jogging, Philadelphia light, Maredsous light, Boursin light, effi, Président léger, Suprème des ducs léger,...

    Groenten (300 gr per dag):
    1) andijvie, asperges, aubergines, broccoli, champignons, chinese kool, groene paprika, koolraap, postelein, rode kool, rabarber, snijbonen, soepgroenten, spinazie, tomaten, venkel, witloof, zurkel
    rauwkost: andijvie, bleekselder, komkommer, groene paprika, rabarber, radijs, slasoorten, tomaten, veldsla, waterkers, witloof, wortelen, kolen, knolselder,...
    2) artisjok, bloemkool, courgettes, knolselder, witte kool, savooikool, rode paprika, peultjes, prei, prinsessebonen, rammenas, rapen, spruiten, ui wortelen
    3) rode biet, boerenkool, groene kool, groentenmacedoine, pompoen, taugé (= sojascheuten), tuinbonen

    Fruit (2 à 3 stuks per dag):
    1) aardbeien, rode bessen, bosbessen, grapefruit (= pompelmoes), meloen
    2) frambozen, guave, passievrucht, bramen, perzik, kiwi, kruisbes, pruim, sinaasappel, mandarijn, abrikoos, appel, peer, nectarine, ananas, papaja
    3) druiven, lychees, kaki, kersen, mango, advocado, banaan, vijg

    Kruiden & specerijen: bieslook, citroenmelisse, dille, dragon, kervel, lavas, look, marjolein, mierikswortel, munt, rozemarijn, salie, sjalot, selder, peterselie, rauwe ui,...
    anijs, chili, gember, kaneel, kruidnalgel, komijn, koriander, laurier, nootmuskaat, tijm, tomatenpuree, vanillestok,...
    Ook augurken en zilveruitjes vormen geen probleem

    Sauzen:
    koud: mosterd, pickles, ketchup, op basis van yoghurt
    warm: op basis van groenten / tomaten

    21-06-2006 om 00:00 geschreven door Bocuse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasmenu
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor wie een suggestie wil ... Ons Paasmenu ziet er als volgt uit:

    - Gerookte zalm Dijonaise
    - Witloofroomsoep met witte van Hoegaarden
    - Lamsfilet met gesauteerde bloemkool en krielaardappeltjes
    - Coupe Royale

    Mmm ... Om nu al te watertanden.

    De recepten gelden voor 4 personen

    Gerookte zalm

    Neem 3 sneetjes zalm per persoon, en schik dit op een bord.
    Klop 1/4 liter room op met 1 soeplepel mosterd en peper en zout.
    Versier de zalm met uiringen en rondom de saus.

    Witloofroomsoep

    Benodigdheden:
    2 stengels prei, 1 kg witloof, 2 flesjes hoegaarden, 1 dl room, 2 kippebouillonblokjes, peper, zout, tijm, laurier, 100 gr grijze garnalen.
    Bereiding:
    De in stukken gesneden prei en witloof aanstoven in boter of margarine.
    De 2 flesjes hoegaarden toevoegen plus een weinig water.
    Bouillonblokjes en kruiden toevoegen.
    Aan de kook brengen tot gaarheid (ongeveer 20 minuten).
    Tijm, laurier verwijderen.
    Mixen.
    Verder afsmaken.
    Opdienen met een beetje room en garnalen.

    Lamsfilet Belle-Hélène

    Benodigdheden:
    4 * 180 gr lamsfilet, 1 grote bloemkool, 1/2 bot peterselie, tuinkers, 100 gr paneermeel, 5 teentjes knoflook, 3 soeplepels mosterd, 800 gr krielaardappeltjes, margarine of boter om te bakken, peper, zout en nootmuskaat.
    Bereiding:
    Bloemkool 3/4 gaar koken en laten uitlekken.
    De filets aankleuren in de pan en kruiden met peper en zout.
    In beboterde braadslee leggen.
    Insmeren met een mengeling van paneermeel, mosterd, geplette look, gehakte peterselie, peper en zout.
    Laat dit 15 à 20 minuten bakken in de oven op 180°.
    Ondertussen bakt u de bloemkool (gekruid met peper, zout en nootmuskaat) en de krielaardappeltjes in de pan.
    Schik op de voorverwarmde borden de sneetjes lamsfilet, gebakken bloemkool en gebakken krielaardappeltjes.
    De braadslede blussen met een weinig water en het vlees overgieten met de bekomen jus.
    Versier het bord met een beetje tuinkers.

    Fruitbeker

    Benodigdheden:
    750 ml vanilleroomijs, 1 groene appel, 2 kiwi's, 250 gr aardbeien, 1 sinaasappel, 1 banaan, 1 pompelmoes, 1 meloen en 1 spuitbus slagroom plus munt.
    Bereiding:
    De gekoelde bekers vullen met bollen roomijs.
    Bijvullen met de versneden fruitmengeling.
    Versieren met slagroom en een muntblaadje plus een halve aardbei.

    SMAKELIJK

    13-04-2006 om 21:49 geschreven door Bocuse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom
    Welkom culinaire liefhebbers, Daar onze website niet meer regelmatig aangepast wordt, laten we jullie via deze weg meegenieten van onze recepten. Indien je vragen hebt, kan je die natuurlijk altijd stellen en Bocuse zal ze beantwoorden. Tot straks bij het eerste recept. Bocuse

    09-04-2006 om 12:30 geschreven door Bocuse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn alom geliefd stoofvlees

    KARBONADEN MET GUEUZE

    Recept: Voor 4 pers

    • -- 1 Kg karbonaden
    • -- 3 à 4 uien
    • -- 75 cl geuze
    • -- 30 gr tomatenpuree
    • -- 5 cl azijn
    • -- 2 sneden brood
    • -- 50 gr suiker
    • -- mosterd, thijm, laurier, peper, zout
    • -- bakmargarine

    Bereiding:

    - Het vlees fel aankleuren in zeer hete pan met de margarine.
    - Na elke bakbeurt de pan blussen met een weinig water en in de stoofpot gieten.
    - Bij de laatste bakbeurt de pan niet blussen en er onmiddellijk de gesneden uien in aankleuren. Bestrooien met de suiker en laten goudgeel karamelliseren.
    - De pan blussen met de azijn en bij het vlees voegen.
    - Overgieten met het bier.
    - Tomatenpuree bijvoegen.
    - Kruiden met thijm, laurier, peper en zout.
    - De sneden brood, dik besmeerd met mosterd bovenop leggen.
    - Afgedekt laten stoven tot gaarheid ( 1,5 uur ).
    - Verder afsmaken naar keuze en indien nodig een weinig bijbinden (bruine roux van maizena).

    SMAKELIJK !

    09-04-2006 om 00:00 geschreven door Bocuse  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    Blog als favoriet !

    Sites die ik opbouw / bijwerk
  • PZ Druivenstreek
  • Stamcafé De Kroeg
  • Schrijnwerker te Overijse

  • Archief per week
  • 19/03-25/03 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!