Activiteiten van 't Bolleke
Inhoud blog
  • BBQ bij Hugo & Monique 2013
  • Bezoek aan het museum "Rupelklei"
  • Bezoek aan de Merksplas-kolonie
  • Bezoek aan de Coudenberg te Brussel
  • Activiteiten 2012-2013
    Zoeken in blog

    Zoeken met Google


    Welkom op de blog van 't Bolleke
    Voor oud-leraars van Sint-Edmondus
    20-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitnodiging aan de oud-leraars Lagere School Sint-Edmondus

    Beste oud-collega’s van wat ooit Sint-Edmondus heette,

     

     

    Marcel Stuer heeft voor ons een aantal adressen opgesnord van zijn collega’s indertijd. Als lid van ’t Bolleke komen Marcel en Irène geregeld naar de activiteiten die worden ingericht door ons. Marcel kijkt echter ook uit naar vernieuwde contacten met zijn collega’s uit de lagere school.

    Hij heeft nu zelf een activiteit uitgewerkt die de moeite waard kan zijn om de oude draad weer op te nemen. In het bijgevoegde programma voor ons werkingsjaar 2007-2008 staat de openingstreffer van het nieuwe seizoen beschreven.

    Hebt ge interesse voor één of meerdere activiteiten kom dan gerust af –alleen of met vriend,vriendin,partner..

    Wellicht hebt ge zelf ook voorstellen die de moeite waard zijn om samen te beleven. Laat ze ons zeker weten.

     

    We hebben deze uitnodiging verstuurd naar:

    Vanmarsenille Hugo

    Seyen Willy

    Van Laer Etienne

    Janssen Willy

    Meersman Fred

    Van Zeeland Jeanine

     

    Kent U nog andere collega’s hun adres, telefoonnummer en/of hun      e-mailadres gelieve dit dan aan ons te bezorgen.

    FV ’t Bolleke

    Sint-Hubertusstraat 45

    2600   Berchem

    03/2300369

    0474/336601

    hetbolleke@scarlet.be

    Wij beschikken niet over jullie eigen e-mailadres ! Mail door aub.

     

    Hopelijk mag Marcel U begroeten in Halle-Zoersel. Na de uiteenzetting wordt er tussen pot en pot wat nagepalaverd en bij goed weer is er nog een herfstwandeling voorzien.

     

    Marcel Stuer: Azalealaan 3 / 2980 HALLE / 03 3832601 marcelstuer@scarlet.be   0495 680736

    20-10-2007, 18:02 Geschreven door 't Bolleke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Info over 11 november ek. te Halle-Zoersel

    Info over 11 november e.k.

     

    Hoe het “KOETSHUIS” te vinden ?

     

    Aan de “Toverfluit”, door iedereen wel bekend,rechts afslaan komende van Antwerpen/Schilde, richting Halle , en . . .

    ONMIDDELLIJK  linksaf !  Dat is de “Kasteeldreef” . Die dreef leidt U recht het park in en naar de parking ! 

    Het koetshuis ligt op een steenworp afstand !

     

    Jonas (15) en Christophe (14) praten ons onder de tafel, gedurende tweemaal een half uurtje, over de opwarming van onze moeder aarde. Ze zijn zelfs bereid jullie argumenten te weerleggen zo nodig ! Ik heb hen al verwittigd dat we zeer kritisch

    ingesteld zijn en we hen het vuur aan de schenen zullen leggen !

     

    Tijdens de pauze zijn er uiteraard diverse dranken te verbruiken, want de dorstigen laven is nog steeds een uitgelezen werk van barmhartigheid !

    Dit onderdeel is voor herhaling vatbaar, indien de dorst nog niet grondig gelest was tijdens de pauze. Zolang de voorraad strekt !

     

    Na de uiteenzetting maken we nog even kennis met de omgeving in een 4 km korte wandeling: de “Kasteelwandeling” ,dus een uurtje genieten van de kleurenpracht en na zo lang stilzitten moeten we de benen wel eventjes uitslaan !

     

    Voor de kinderen is er een kleurwedstrijd voorzien, om tijdens de uiteenzetting wat

    verstrooiing te brengen ! Prijzen te verdienen !

    Sam, onze oudste kleindochter, studente “grafische technieken” ontwierp de affiche en mag dan ook haar klasproject over de oprichting van een fictief KMO tonen.

     

    We durven hopen op een gezins-opkomst ! Kinderen betalen dus ook maar € 1 !

     

    Wie zich wil voorbereiden op het gebeuren kan de jongens bereiken op hun e-mailadres: voordracht @ mail.be  of gaan snuffelen op www.broeikaseffect.ssr.be

     

    20-10-2007, 17:52 Geschreven door 't Bolleke


    17-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw e-mailadres voor 't Bolleke
    Even melden dat ons nieuw e-mailadres vanaf vandaag 17 oktober 2007 is:
    hetbolleke@scarlet.be
    Het postnummer van Brasschaat staat verkeerdelijk gemeld bij Paula Soos:
    het is tot nader order nog steeds: 2930 Gelieve dit te veranderen op de adressenlijst.

    17-10-2007, 20:21 Geschreven door 't Bolleke


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaarprogramma 2007-2008 voorstel

    Beste vrienden en vriendinnen van ’t Bolleke

     

    Op ons weekend in Zeeland zijn er weer heel wat ideeën uit de bus gekomen voor de invulling van ons komend werkingsjaar. Een aantal afwezige leden hadden toch hun voorstellen overgemaakt en dat zorgde voor een mooie waaier van activiteiten. Onder een stralende zon in “Kamperland” hebben wij het volgende programma samengesteld. We hopen dat iedereen zich hierin kan vinden.

     

    Zondag 11 november: Openingstreffer van het seizoen. De Zoerselse wijkraad “Bloemenwijk”, waarin Marcel Stuer een paar vingers in de pap heeft te brokken, organiseert een voordracht over het broeikasteffect. 2 jeugdige studenten uit de gemeente kaapten de eerste prijs weg in een wedstrijd voor wetenschappelijke uiteenzettingen, door het Ministerie van de Vlaamse

    Gemeenschap uitgeschreven. Om dit initiatief te steunen wordt hen de kans geboden hun kennis over dit onderwerp te tonen met een flink ingestudeerde en knap uitgewerkte voordracht. Start om 14 uur in zaal het “Koetshuis”, gelegen in het gemeentepark van Halle-Zoersel. Info route volgt.  

     

    Zondag 9 december: In de namiddag historisch bezoek met gids aan de Antwerpse Kathedraal, gevolgd door een tocht in en aan het orgel. Voorstel is gedaan en wordt hopelijk binnenkort door de gidsenvereniging goedgekeurd. We houden U op de hoogte. Organisatie: Chris en Armand

     

    Zaterdag 19 januari 2008 : In de namiddag laten we ons gidsen in de Boekenbergwijk en maken kennis met het Renaat Braem Huis.
    Renaat Braem (1910-2001) geldt als één van de belangrijkste naoorlogse architecten in België. Zijn eigen woning met atelier uit 1958, die hij kort voor zijn dood aan de Vlaamse Gemeenschap schonk, werd zorgvuldig gerestaureerd. Een bezoek aan het Renaat Braem Huis brengt de optimistische sfeer van het moderne wonen in de jaren 1950 opnieuw tot leven en biedt een blik achter de schermen van de architectuur. Toon zorgt weer voor een rimpelloze organisatie.

     

    Zaterdag 1 maart 2008 laten we de laagste gevoelens in ons opborrelen en brengen we een bezoek aan de brouwerij van den Duvel, beter gekend onder de naam Moortgat. Als kenner van streekbieren en vodka’s zal Richard ons laten kennismaken met een welbepaalde hunkering van de mens naar drank. Zonder immers kunnen we niet overleven. Oefening vooraf in het vlot binnenhalen van Duvelse drank is niet nodig. Namiddagactiviteit

     

     

     

    Zaterdag 12 april: Richard weet van geen ophouden. Deze maal is zijn oog gevallen op de jeneverstad bij uitstek: Hasselt. Een ganse dag kunnen we in de stad van Steve Gratis rondkuieren,bewonderen,degusteren, commentariëren..Natuurlijk niet te snel: we passen ons aan Limburg aan.

     

    Zaterdag 17 mei: Bezoek aan de Kruidentuin in Antwerpen, beter bekend onder “Botanieken Hof”. Deze groene oase in het door auto’s geteisterde stadscentrum bezoeken we met een gids. Dank zij de geneeskrachtige kruiden kunnen we weer op onze positieve geraken na al die Duvels en Jenevers. In de namiddag. Armand bezorgt u nog meer informatie

     

    Zondag 6 juli: BBQ bij H&M. Meer woorden zijn daar niet voor nodig. Indien Wilfried en Sonja deze organisatie graag dit jaar voor hun rekening willen nemen, kunnen ze dat uiteraard afspreken met H&M.

     

    Zondag 31 augustus: Fietstocht rond de kerk van Schellebelle, het kerkhof van Zonhoven of het kasteel van Eigenbrakel.We zien wel. Helga rijdt weer voorop en Paul is de wedstrijdcommissaris en masseur van dienst.

     

    Vrijdag 3 oktober: Begin van een weekend  aan de baai van de Somme of in Henegouwen.

    Zaterdag 4 oktober: Verderzetting van het weekend en afsluiting van het werkingsjaar.

    Zondag 5 oktober: Viering begin 23ste jaar ’t Bolleke.Einde weekend.

    Onderhandelingen over de geschikte plek zijn nog in een Leterme-stadium. De organisatie werd toevertrouwd aan Hugo en Jacky (hoewel die van niets wist..)

     

    Van al deze activiteiten krijgt U nog een gedetailleerd verslag toegestuurd. Noteer de datums nu al in uw agenda !

     

    Dit schrijven is tevens een vriendelijke uitnodiging om uw bijdrage voor het werkingsjaar 2007-2008 te betalen. Wij blijven aandringen op uw lidmaatschap omdat we geloven dat een vriendenclub zoals ’t Bolleke een wezenlijke bijdrage blijft leveren aan het welzijn van zijn leden. Zoals U kunt merken aan de activiteiten  zijn het de leden zelf die initiatieven hiervoor nemen. Allicht wilt u ook dat anderen kunnen delen in de positieve ervaringen die u hebt gehad bij een welbepaalde culturele, sociale of sportieve activiteit. Zo kunt u ook via ’t Bolleke een bijdrage leveren opdat onze interesses nog zouden kunnen verruimd worden. Als u dit aanspreekt, nodig ik U dus uit om niet enkel uw luttele financiële bijdrage te leveren, maar tevens ons uw “goede gedachten en ervaringen” aan te reiken. We hopen U ( en uw gezinsleden) op één, meerdere of alle volgende activiteiten te mogen ontmoeten. Hierbijgevoegd ook een overschrijvingsformulier (voorbeeld met gegevens) . Het is nog steeds 2,5-Euro per persoon of 5,00-Euro per duo op de rekening van ’t Bolleke..

     

     

     

     

     

         

    17-10-2007, 00:00 Geschreven door 't Bolleke


    08-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het complot van België
    CHRIS DE STOOP : lezing 'Het complot van België'

    Chris de Stoop (1958) is journalist en auteur. Hij publiceerde in 1992 het geruchtmakende boek 'Ze zijn zo lief, meneer', over een internationale bende vrouwenhandelaars. Het boek had verrijkende gevolgen: parlementaire onderzoekscommissies werden opgericht, criminele netwerken ontmanteld, nieuwe wetten gestemd.

    In 1995 kwam De Stoop met zijn volgende spraakmakende boek, 'Haal de was maar binnen'. Het is het relaas van zijn verblijf van meer dan een jaar in het milieu van de illegalen in Europa. Daarna volgden 'Ik ben makelaar in hasj' en 'De Bres'. In 2003 kwam een vervolg op 'Ze zijn zo lief, meneer' in de vorm van 'Zij kwamen uit het Oosten', een gedeeltelijk fictionele beschrijving van het milieu van de sekshandel uit Oost-Europa waarvoor hij de Gouden Uil Publieksprijs ontving.

    Tijdens zijn lezing in De Bijl geeft Chris de Stoop vooral toelichting bij zijn nieuwste boek 'Het complot van België'.


    vrijdag 26 oktober om 20 uur
    toegang: vvk. € 3, kassa € 4
    organisatie i.s.m. de openbare Bibliotheek van Zoersel

    08-10-2007, 12:19 Geschreven door 't Bolleke


    Archief per maand
  • 06-2013
  • 04-2013
  • 02-2013
  • 10-2012
  • 08-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 02-2012
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 02-2011
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 06-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 11-2009
  • 09-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005
  • 07-2005
  • 05-2005
  • 04-2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!