Goede vrienden en vriendinnen van t Bolleke
Op zondag 4 september verzamelt weer de crême de la crême in de prille Kempische contreien. Vanaf half 4 worden we verwacht bij Hugo en Monique ( nog steeds aan De Romboutweg 63 te Brasschaat) voor een BBQ op de zevende dag. We worden eerst verwelkomd met een kus en een handdruk. Daarna pas volgt een hapje en een natje. Na de studieronde over vakantieplannen,het wel en wee van kinderen en kleinkinderen, de gezondheidsperikelen, kunnen we starten met wat echt belangrijk is op zon dag: billen en borsten,worsten, spieringkoteletten, forellen in alufolie en ander lekkernij voor op de barbecue. We overgieten dit heerlijks met een passend sausje en laten de avond vuurrood gloeien en daarna doven. Enigszins moe, maar voldaan van al dat eten en drinken, gunnen we onszelf toch nog een toetje en storten ons op het dessert. Dan valt de avond en de moed in onze schoenen. Enkel de harde kern houdt vol tot het bittere einde: de afrekening in Euros. Gelukkig heeft de zon ons zacht gekoesterd en met welbehagen op ons neergekeken zodat wij weer met nieuwe energie aan de volgende dagen kunnen beginnen. De vogels stoppen hun kwetterend gezang om 22 uur, omdat zij zich wel hebben aangepast aan de wetten, die in dit land heersen. Daarom verwachten we iedereen met een nieuw project, een fris idee, meer vertrouwen, positieve gedachten en mededeelzame gevoelens op onze zoveelste bijeenkomst. We behouden dit jaar de beproefde formule opdat Hugo & Monique wat meer met de groep aan tafel zouden kunnen zitten en wat minder in de keuken met de potten en pannen kunnen zwieren. We vragen om te beginnen dat iedereen hen wil verwittigen als je deelneemt : hugostevens41@gmail.com of 03/653 15 20 . Dit kan gebeuren vanaf heden. Zoals de voorgaande jaren brengt iedereen zijn vlees en/of vis zelf mee en houdt aan de BBQ een oogje in het zeil . Wat verandert er dan dit jaar? Niets, gezien de formule goed heeft gewerkt. We stellen voor dat iedere deelnemer een deel van het voorbereidende werk voor zijn/haar rekening neemt. We denken hierbij concreet aan alle ingrediënten die bij een BBQ passen: een schotel koude petatjes, allerlei groentenschotels al dan niet geprepareerd: tomaat, komkommer, sla, groene boontjes, originele bereidingen
Ook sausjes en desserten zijn meer dan welkom. Omdat nu niet iedereen met een schotel tomaten zou komen aandraven, kan dit het best met Hugo & Monique in onderling overleg worden geregeld. Principe blijft: maak iets klaar dat ge goed kunt en graag doet en overdrijf niet met de porties: op is op.
Voor oa. het drinken blijft Hugo & Monique zorgen: bier,frisdranken,water,rode en witte wijn. Wie graag Champagne of Cava meebrengt hoeft zich echt niet gegeneerd te voelen: er valt altijd wel iets te vieren
Liefst dan wel gekoeld als we mogen kiezen.
Men kan ook aan Hugo een Wild Card vragen: dit houdt in dat men klaarmaakt wat nog niet gekozen is door andere deelnemers.. Mogelijkheden dus genoeg om er een gezellig feestje van te maken. We verwachten U vast en zeker op deze zonovergoten dag
.zoals we al jaren gewoon zijn.Wie graag het hoofd koel houdt mag altijd een plons in het zwembad wagen. Liefst in aangepaste kledij.
Tot dan,
Armand en lees hieronder nog verder
Kan het zijn dat er al een aantal suggesties mondeling zijn gedaan door bepaalde personen? Ik denk hier ook terug aan voorafgaande jaren: rijstpap, taart of biscuit, aperitiefhapjes, koude petatjes geprepareerd, pastaschotel. Bespreek dit uitvoerig met Monique en Hugo als je hen verwittigt.
|