Ditjes en datjes

Inhoud blog
  • Zwift Fondo Series Europe
  • Tour de Zwift
  • Tour de Zwift - Rit 4
  • Tour de Zwift - Rit 3
  • Tour de Zwift - Rit 2


    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Over mijzelf
    Ik ben Camiel
    Ik ben een man en woon in Lokeren (België) en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 14/06/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Muziek, politiek, schrijven, litteratuur, toneel, kletsen, de tijd nemen....
    Het leven is veel te kort om te kniezen en te treuren en ook na 50 valt er nog heel wat te beleven en te ontdekken Hasta la victoria siempre!

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Last.fm
  • Wielertoerist
  • Facebook Camiel

  • Nieuws De Morgen
  • Ex-medewerkster over Anne Teresa De Keersmaeker: ‘Ze brak me af waar een collega bij stond’
  • ‘Als je twijfelt, geef de bal dan aan mij’: hoe Toni Kroos uitgroeide tot de redder van Duitsland
  • Schutters openen het vuur op synagoge, kerk en politiekantoor in Dagestan: ‘Twee agenten omgekomen’
  • Machtsspelletjes en covid-ontkenning: ex-medewerkers en dansers getuigen over Anne Teresa De Keersmaeker
  • Machtsspelletjes en covid-ontkenning: Anne-Teresa De Keersmaeker beschuldigd van toxisch leiderschap
  • Regen spoelt inkomsten aspergetelers weg: ‘Geen duizenden, maar honderdduizenden euro’s verlies’
  • Norse noordeling met een grote glimlach: Duits international Toni Kroos geniet van laatste kunstje
  • Live - Dode en tiental gewonden bij Russische aanvallen op Charkiv • Drie doden bij Oekraïense raketaanval op de Krim
  • Actrice Patricia Kargbo: ‘Mijn docent had door dat er iets scheelde omdat mijn stem met de dag achteruitging’
  • Actrice Patricia Kargbo: ‘Soms vergeet je als maker wat je kunt teweegbrengen bij anderen’

    Zoeken in blog


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    louke1952
    blog.seniorennet.be/louke19

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


    Een dwarse en muzikale kijk op het leven
    Het leven wordt pas mooi na 50 want niets moet nog en alles mag!
    31-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Matthias Lievens*: Socialisme en Democratie in de 21ste Eeuw.

    'Socialisme en Democratie in de 21ste Eeuw' van Matthias Lievens was tijdens de 'Dag van het Socialisme' in de Gentse Vooruit één van de best verkopende werken. Maar was dit inhoudelijk ook terecht? Verkoopt de auteur ons geen oude wijn in nieuwe zakken? Een proeve tot recensie.

    De eerste paragraaf van de Epiloog van het boek vat heel goed samen waar het in het socialisme om te doen is daarom citeer ik deze zinnen hier integraal:

    "Het doel van de socialistische democratie is ambitieus en bescheiden tegelijk. Het gaat er niet om een soort utopie te realiseren, waarin alle problemen, conflicten en bronnen van ongenoegen verdwenen zijn. Het gaat er wel om de democratische instrumenten te voorzien om een aantal grote, structurele problemen zoals uitbuiting, imperialisme, ecologische destructie, vrouwenonderdrukking, achterstelling van minderheden en heteroseksisme aan te kaarten en aan te pakken."

    De huidige crisis van het kapitalistisch systeem is niet uit de lucht komen vallen. Het begin ervan situeert zich begin van de zeventiger jaren van de vorige eeuw. Af en toe kwam er een opflakkering maar de dalen werden steeds talrijker en gingen dieper om uit te monden in de crisis die wij nu kennen. Het is ook niet de eerste diepe systeemcrisis en telkens zijn de kapitalisten er in geslaagd om weer uit het dal te kruipen ook in tijden dat er belangrijke tegenmacht was. Ik schrijf dit omdat sommige anti-kapitalisten de indruk hebben dat het einde van het kapitalisme is ingezet. Zij dwalen en dit boek bezondigt zich niet aan dergelijke uitspraken.

    Het boek is eigenlijk een variant op fameuze 'Socialisme of Barbarij' van Marx. Lievens legt haarfijn uit hoe enkel een socialistische democratie de planeet kan redden van een totale ondergang. Daarbij schuwt hij het niet om sommige heilige huisjes van het marxisme, zoals de rol van dè partij of nog de éénpartijstaat... met de grond gelijk te maken zonder daarom het  marxisme te verraden. Hij maakt ook duidelijk dat er ook binnen een socialistische wereld nog conflicten zullen zijn zoals bv. de vrouwenstrijd, de strijd van holebi's en van minderheden tegen discriminatie enz. Daarom kan het socialisme niet anders zijn dan democratisch want enkel binnen een vrije, democratische, socialistische wereld kunnen dat soort conflicten opgelost worden omdat iedereen min of meer op voet van gelijkheid staat.

    Natuurlijk onderstreept de auteur ook het belang van de economische democratie en van de arbeidersstrijd maar hij ziet die arbeidersstrijd niet langer als de enige weg die tot een socialistische wereld kan leiden. Hij stelt, terecht, ook dat de verbinding moet gemaakt worden tussen de strijd tegen de klimaatverandering en de arbeidersstrijd. Daar laat Lievens echter een kans liggen. Bij een grote groep mensen groeit hand over hand het bewustzijn dat het zo niet verder kan en dat de planeet naar de verdoemenis aan het gaan is. Daar ligt een kans om de verpletterende verantwoordelijkheid van de kapitalisten ook op dat vlak duidelijk te maken en er strijd rond te voeren.

    Mijn belangrijkste kritiek op het boek is echter dat de auteur het niet of nauwelijks heeft over het reusachtige militaire apparaat dat volledig ter beschikking staat van het systeem. Dat heeft het verleden overduidelijk bewezen en dat zal ook nu weer gebeuren op het moment dat landen zoals bv Venezuela en Bolivië de belangen van de kapitalisten echt zullen gaan bedreigen. Zelfs al zijn de kapitalisten in aantal slechts een kleine minderheid, zij hebben wel alle instrumenten in handen om massabewegingen neer te slaan.

    Voor de rest echter niets dan lof voor dit boek. Het levert een essentiële bijdrage aan het debat om links weer aan zet te brengen. Een aanrader voor iedereen die begaan is met een democratisch socialisme.

    'Socialisme en Democratie in de 21ste Eeuw' is uitgegeven door Socialisme 21 (www.socialisme21.be).

    *Matthias Lievens schreef eerder 'Het neoliberaal bedrog' (2005) en samen met David Dessers 'Gebroken Vitrines' (2009).

    31-03-2010, 20:12 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top-20 Week 13
    1   Loved track
    2  
    3 Play
    4  
    5 Play Loved track
    6 Play
    7 Play Loved track
    8  
    9 Play
    10 Play Loved track
    11 Play
    12 Play Loved track
    13 Play Loved track
    14  
    15 Play Loved track
    16 Play Loved track
    17 Play Loved track
    18 Play Loved track
    19  
    20   Loved track

    31-03-2010, 11:31 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Muziek
    29-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het vergrootglas van Jef en Frans

    Het is al een poosje geleden dat we nog iets gehoord hebben van de vrienden Jef en Frans maar geen nood, ze zijn terug van nooit weg geweest. Nog altijd zitten ze iedere woensdagnamiddag aan hun vast tafeltje in Café Den Anker waar Louis nog altijd de waard is en waar de vrienden hun commentaar geven op vanalles en nog wat.

    Frans: Dag Louis, is de Jef er nog niet,neen? Enfin, hij zal wel gaan komen. Geef al maar twee pintjes. Aha, kijk daar komt hij binnen.

    Jef: Dag Frans, alles goed? Ik zie dat ge al besteld hebt, dat is heel goed want ik heb dorst.

    Frans: Awel Jef, ge weet toch nog dat we hier al veel zitten zeuren en zagen hebben over het feit dat er geen socialisten meer zijn hé?

    Jef: Ja Frans, dat weet ik maar al te goed. En wat is er? Zijn de socialisten verrezen?

    Frans: Zeker Jef, zeker. In de Vooruit in Gent is er een dag van het socialisme geweest en ik ben daar maar eens naartoe geweest. Ik had niet veel volk verwacht en ik peinsde ook dat de intellectuelen en de mannen van den AMADA, allé de PVDA+ heet dat tegenwoordig, dat in handen zouden pakken. Maar ik ben nogal verschoten, jong. D'er waren bijkans 800 mensen en niks intellectueel gedoe. En er waren werkgroepen waar dat iedereen zijn zegsken kon doen. En een ambiance dat er was. We hebben zelfs uit volle borst de Internationale gezongen. Allé, om dat nog eens te zien, dat deed mij deugd.

    Jef: Allé Frans, waarom hebde gij mij niet gezegd? Ik zou wel meegeweest hebben, hé!

    Frans: Just omdat ik er niks van verwachtte en nu heb ik er natuurlijk spijt van dat gij er niet bij waart.

    Jef: Ja, dat zal wel. Maar goed en wel, we weten nu dat er nog veel socialisten zijn en dat er goed geklapt is. Maar hoe gaat dat nu verder gaan?

    Frans: Da's de grote vraag, hé. Ik hoop dat ze niet te lang wachten om weer iets te doen want ge weet toch dat ze zeggen dat ge het ijzer moet smeden terwijl het heet is hé?

    Jef: Daar gaan we nog enen op drinken want dat doet mij deugd om dat te horen. Louis, nog twee pintjes. En wat peinsde van den Opel in Antwerpen, Frans.

    Frans: Eerlijk mijn gedacht? Ik peins dat dat daar op zijn laatste benen loopt. Ze gaan nu proberen om een overnemer te vinden. Misschien lukt dat maar al die jobs houden? Dat vrees ik van niet. Ge kent die kapitalisten toch hé?

    Jef: Frans, ik peins hetzelfde en weet ge wat: Volgens mij hebben de syndicaten d'er mee schuld aan. Echte actie stellen ze altijd maar uit en ze werken samen met de regering, met Europa en wie en wat weet ik nog allemaal. Ge weet toch op voorhand dat dat niet werkt, hé. Kijkt eens naar wat er bij de Stella in Leuven gebeurd is en bij den Bayer in Antwerpen. Daar hebben ze wel gestaakt en gevochten hé, en met resultaat.

    Frans: Zo is dat Jef. Maar kom, we gaan niet beginnen zagen hé. We gaan er nog enen drinken op de socialisten van de toekomst. Santé!

    29-03-2010, 15:20 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop de crisis!

    Over de noodzaak van een echte openbare bank.


    De huidige economische crisis die aangestoken werd door de bankencrisis bewijst dat de financiële sector te belangrijk is om hem over te laten aan figuren die enkel uit zijn op de grootst mogelijke winst en zich daarbij niet schromen om misdadig te werk te gaan. Wie hieraan nog twijfelde moet maar eens kijken naar wat er nu in Griekenland gebeurt en naar wat er te gebeuren staat in Portugal, Spanje en andere lidstaten van de EU.

    De politieke kaste, de sociaal-democratie incluis, heeft geen enkele les getrokken uit deze gebeurtenissen. Integendeel, alle regeringen hebben hun ware gezicht getoond en hebben geen seconde geaarzeld om miljarden te pompen in de banken. Al die miljarden moeten opgehoest worden door de burgers en ondertussen zijn de banken alweer bezig de superwinsten op te stapelen terwijl de massa steeds meer moet inleveren en de werkloosheid pijlsnel stijgt.

    De overheid had ook op een andere manier kunnen ingrijpen namelijk door het oprichten van een echte openbare bank precies omdat de spaarcenten van de gewone mensen gered moeten worden. Dit is niet de eerste crisis van het systeem en ook niet de laatste. Als er niet ingegrepen wordt zal het van kwaad naar erger gaan.

    Het is nu wel afdoende bewezen dat er geen enkele reden, tenzij puur winstbejag, te bedenken valt waarom de banksector in privé-handen zou moeten blijven. Het is ook niet omdat de banksector in handen van de gemeenschap komt dat we plots in een socialistisch systeem zouden beland zijn, verre van, maar het zou een stap in de goeie richting betekenen.

    Alleen een echte openbare bank kan de spaarcenten van de mensen beschermen en mee instaan voor een verhoging van de welvaart door te investeren in projecten met maatschappelijk belang. Natuurlijk moet zo een bank scherp in de gaten gehouden worden en daarom moet ook het bankgeheim afgeschaft worden waardoor uitgaven en inkomsten aan controle zouden kunnen onderworpen worden. Die openbare bank mag in zijn bestuursorganen ook geen enkele vertegenwoordiger hebben van de privé-banken of geen personen die er banden mee (gehad) hebben. Zo een bank moet geleid worden door vertegenwoordigers van de vakbonden, de sociale organisaties, de verbruikersverenigingen, vertegenwoordigers van de middenstand en van de ngo's. Er moet ook een strenge anti-speculatiecode opgesteld worden.

    Bij een openbare bank staat de dienstverlening centraal. Ze moet voor iedereen toegankelijk zijn en de aangerekende tarieven moeten lager zijn dan nu het geval is. Deze bank zou ook de eerste financier van de staat en gemeenten moeten zijn waardoor de staatsschuld niet langer zou dienen om de kapitalisten nog rijker te maken.

    Deze maatregel is perfect uitvoerbaar en kan het bewijs zijn dat een andere, rechtvaardige, democratische en socialistische maatschappij mogelijk is.

    Daarom deze eis : EEN ECHTE OPENBARE BANK VOOR HET VOLK NU!!

    26-03-2010, 15:56 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top-20 Week 12
    1   Loved track
    2  
    3 Play
    4 Play
    5 Play Loved track
    6 Play Loved track
    7 Play
    8 Play
    9 Play
    10 Play Loved track
    11 Play Loved track
    12 Play Loved track
    13 Play Loved track
    14 Play Loved track
    15  
    16  
    17 Play Loved track
    18 Play Loved track
    19 Play Loved track
    20 Play Loved track

    24-03-2010, 07:47 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Muziek
    23-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recensie.

    Jan Blommaert* : Socialisme voor (her)beginners

    Professor Jan Blommaert heeft een boekje geschreven met het formaat van een cd en het telt amper 118 bladzijden. Voor iedereen die op zoek is naar een antwoord op ons kapitalistisch systeem en voor iedereen die het socialisme genegen is, zou dit verplichte kost moeten zijn.

    Niks geen moeilijke woorden, niks geen socialistisch abracadabra maar wel mensentaal en dus op een begrijpelijke manier uitleggen aan leken en aan diegenen die een beetje vergeten waren waar het in het socialisme om te doen is : dat is waar Blommaert in geslaagd is. In het licht van de huidige systeemcrisis van het kapitalisme is dit een hele prestatie en het toont aan dat er een alternatief is voor dat kapitalisme.

    Blommaert gaat ook het échec van het socialistisch experiment in de Sovjet-Unie niet uit de weg en heeft het ook over het geleidelijk verval van de sociaal-democratie. Hij stelt dat Marx, Engels en de andere grote socialistische denkers weer springlevend zijn.

    In dit boekje reikt hij ook een aantal elementen aan waarom socialisme ook in onze eeuw meer dan ooit relevant is. Voor al wie streeft naar een rechtvaardige, democratische samenleving is dit een must.

    'Socialisme voor (her)beginners' vind je in de betere boekhandel en is uitgegeven door EPO-uitgeverij waar je het ook kan bestellen.

    *Jan Blommaert schreef eerder al Ik stel voor (2001), Populisme (2004) en De crisis van de democratie (2008) allen uitgegeven bij EPO.

    23-03-2010, 18:03 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn Dag van het Socialisme.

    In de Gentse Vooruit had vorige zaterdag de Dag van het Socialisme plaats. Het was meteen een schot in de roos. Met ongeveer 750 aanwezigen was de Vooruit volzet. Jammer voor al diegenen die er op het laatste nippertje nog bijwilden. Naar mijn aanvoelen waren er wat te weinig jongeren, vrouwen en vooral waren er geen nieuwe Belgen te zien. Ook de naamgeving vond ik niet zo goed gekozen. Het woord 'Socialisme' lokt nog altijd weerstan uit bij bijvoorbeeld progessieve christenen. Maar kom, daar kan aan gewerkt worden.

    Zoals het socialisten betaamt was het onthaal warm en hartelijk. Ik merkte al meteen dat de zalen waar alles zou gebeuren goed aangegeven waren, mooi zo. In de inkomhall was er een standje van de prgressieve uitgeverij EPO dat op heel wat belangstelling kon rekenen, ook op de mijne trouwens. Ik heb dan ook het nodige leesvoer ingeslagen.

    Het eerste deel van de dag ging door in de grote Theaterzaal van dit van socialistische geschiedenis geschiedenis doordrenkte gebouw. De zaal was tot de nok gevuld en je voelde meteen dat de sfeer er goed inzat. De openingsspeech kwam van de Gentse burgemeester Daniël Termont. Hij schroomde er zich niet voor om er zijn eigen partij van langs te geven waar het ging om de bestrijding van de huidige crisis. De volgende spreker, professor Jan Blommaert, stelde dat het stof dat het socialistische gedachtengoed de voorbije 20 jaren verzameld had nu wel definitief weg was. Mong Rosseel (beter bekend als Vuile Mong) bracht dan het verhaal van zijn overleden vriend Jan die altijd op zijn eentje ten strijde trok en ook op zijn eentje de Internationale zong. Mong voegde daarop de daad bij het woord en zette de Internationale in maar deze keer werd die uit volle borst meegezongen door zo een 750 mensen.

    Dan was het tijd geworden voor de werkgroepen. Er waren er een stuk of acht. Zelf had ik gekozen voor de werkgroep Democratie omdat socialisme en democratie in het verleden wel eens botsten. Met een honderdtal deelnemers was deze werkgroep (te?) goed bezet. Moderator was Jan Van Buynder en sprekers Peter Mertens (voorzitter van de PVDA+), Eric Corijn (prof aan de VUB) en Jos Van Der Velpen (eminent jurist). Ze brachten elk een aantal stellingen naar voren die dan door de aanwezigen (opgedeeld in kleinere groepjes) konden bediscussieerd worden. Die discussies verliepen vlot en er werd zeer diepgaand gepraat. Geen geleuter over wie tot wel groepje behoorde binnen klein links, ook geen geleuter over dingen als wie nu wel of niet tot de arbeidersklasse behoort. Neen, de discussie ging recht naar het hart van het socialisme. De vraag hoe je democratie organiseert organiseert binnen het socialisme werd met veel ernst en enthousiasme behandelt. Uiteraard was de tijd te kort en pasklare oplossingen had niemand maar dat werd ook niet verwacht.

    Na de pauze was het tijd voor het slotgedeelte waarin een aantal toespraken volgden en waar werd afgesloten met een nog enthousiaster meegezongen Internationale dan in het begin. Voor mij was dit een bijzonder positieve dag. Het heeft mij getoond dat links in Vlaanderen weer opgestaan is en dat er weer mogelijkheden zijn om dat verfoeilijke kapitalisme weg te krijgen. Hopelijk krijgt deze dag zeker een vervolg.

    22-03-2010, 14:18 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top-20 Week 11
    1 Play Loved track
    2 Play Loved track
    3   Loved track
    4 Play Loved track
    5 Play Loved track
    6 Play Loved track
    7 Play Loved track
    8  
    9 Play Loved track
    10 Play
    11 Play Loved track
    12   Loved track
    13 Play
    14 Play
    15 Play Loved track
    16 Play Loved track
    17 Play Loved track
    18 Play
    19 Play Loved track
    20 Play Loved track

    17-03-2010, 07:28 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Muziek
    16-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben jaloers.

    Ik ben jaloers...


    ...op mensen met een elegant, sierlijk, regelmatig en goed leesbaar handschrift. Dat komt omdat de pinguïns (voor wie het niet weet: nonnen) mij als kind hardhandig afgeleerd hebben om links te schrijven en nu zit ik dus opgescheept met een afzichtelijk handschrift.


    ...op mensen die heel geconcentreerd en heel geduldig aan iets kunnen werken en het tot een goed einde brengen. Dat komt omdat ik altijd met meerdere dingen tegelijk bezig ben en dus zelden iets deftig afwerk.


    ...op mensen die met een gitaar alle gevoelens kunnen weergeven die er zijn. Dat komt omdat ik wel gitaar leer spelen maar absoluut geen talent heb.


    ...op afstandslopers, wielrenners en triatleten die zich in de grootste eenzaamheid voorbereiden op de wedstrijd. Dat komt omdat ook ik dat ooit gedaan heb maar mijn fysieke gesteldheid het nu niet meer toelaat.


    ...op schrijvers die mooie maar eenvoudige zinnen kunnen schrijven waarvan ik denk "Waarom ben ik daar niet opgekomen?". Dat komt omdat zij schrijvers zijn en ik dat niet ben.

    16-03-2010, 17:19 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedachte

    Liefdesgedachte

     

    Een vrouw kwam op mij af

    Ze vroeg of ik van haar hield

    Ik zei dat ik dat niet wist

    Misschien wel of misschien ook niet

    Ze vroeg hoe ik dat wist

    Ik antwoordde dat ik dat dacht

    De vrouw zei dat in de liefde niet gedacht wordt

    Ze draaide zich om en verdween.

    14-03-2010, 10:48 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top-20 Week 10
    1   Loved track
    2 Play Loved track
    3 Play Loved track
    4 Play Loved track
    5   Loved track
    6 Play Loved track
    7 Play Loved track
    8 Play Loved track
    9 Play Loved track
    10 Play Loved track
    11 Play
    12 Play Loved track
    13 Play Loved track
    14 Play Loved track
    15 Play Loved track
    16 Play Loved track
    17   Loved track
    18   Loved track
    19 Play Loved track
    20  

    10-03-2010, 07:23 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Muziek
    06-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van dit en van dat

    In de muziek bestaan er oneindig veel akkoorden. Alle materie wordt uiteindelijk trillingen en dat is muziek alleen kan ons nietig menselijk gehoor die akkoorden onmogelijk horen.


    De aarde zou er veel beter aan toe zijn zonder mensen. Het dier 'mens' is de oorzaak van alle ellende.


    Natuurrampen nemen hand over hand toe en de armsten zijn de ergste slachtoffers. Maar wie maalt erom? We zien de beelden, zeggen 'toch erg' of 'gelukkig gebeurt dat hier niet' en we gaan weer over tot de orde van de dag.


    De SP-a wil een vermogensbelasting heffen om vervolgens het geïnde geld terug te geven aan de rijken onder de vorm van loonkostvermindering. Van 'socialisme' gesproken!


    In de populaire muziek wordt de tijdsgeest perfect weerspiegeld. We leven in een koude, harde en steeds gewelddadiger wereld en dus is ook de populaire muziek koud en hard.


    Tenslotte : Het is lang geleden dat ik nog iets gehoord heb van 'Lodger'.

    06-03-2010, 15:23 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top-20 Week 9
    1 Play Loved track
    2 Play Loved track
    3 Play Loved track
    4 Play Loved track
    5 Play Loved track
    6 Play Loved track
    7 Play Loved track
    8 Play Loved track
    9   Loved track
    10 Play Loved track
    11 Play Loved track
    12 Play
    13   Loved track
    14 Play Loved track
    15 Play Loved track
    16 Play
    17   Loved track
    18 Play Loved track
    19  
    20  

    03-03-2010, 07:52 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Muziek
    Archief per maand
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


     


     


    Blog als favoriet !


    Laatste commentaren
  • Proficiat, tof (Remi)
        op Tour de Zwift - Rit 3
  • Muziek is mijn passie (Michel Colemans)
        op Eerste race van 2018
  • TEN0321 (TEN0321)
        op Top 20 Week 35 Jg. 6
  • Een kleine reactie (Iwein De Brauwer)
        op Top 20 Week 35 Jg. 6
  • Jordan Shoes For Sale (Jordans For Sale)
        op Top 20 Week 9 Jg. 5

  • Welkom op mijn blog en alvast bedankt voor je bezoek...

    Startpagina !

    Een interessant adres?

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Categorieën
  • Fietsen (7)
  • Muziek (605)

  • agenda

    Belangrijke data in mijn agenda


    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!