Ditjes en datjes

Inhoud blog
  • Zwift Fondo Series Europe
  • Tour de Zwift
  • Tour de Zwift - Rit 4
  • Tour de Zwift - Rit 3
  • Tour de Zwift - Rit 2


    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     



    Over mijzelf
    Ik ben Camiel
    Ik ben een man en woon in Lokeren (België) en mijn beroep is .
    Ik ben geboren op 14/06/1952 en ben nu dus 71 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Muziek, politiek, schrijven, litteratuur, toneel, kletsen, de tijd nemen....
    Het leven is veel te kort om te kniezen en te treuren en ook na 50 valt er nog heel wat te beleven en te ontdekken Hasta la victoria siempre!

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Last.fm
  • Wielertoerist
  • Facebook Camiel

  • Nieuws De Morgen
  • ‘Je kunt er geen overdosis van nemen, maar het vreet wel aan je geest’: de tol van het blowen
  • Live - Geen paspoorten meer voor dienstplichtige Oekraïners in buitenland • Nieuwe arrestatie rond corruptie Russische onderminister
  • Zin en onzin van screenen op prostaatkanker: ‘Deel je leeftijd door twee en je hebt ongeveer de kans dat je prostaatkanker hebt’
  • Van de dildo tot de dodelijke hoedenspeld: de vechtgeschiedenis van de vrouw in 100 voorwerpen
  • ‘Stoppen met alcohol heeft me nooit moeite gekost. Stoppen met blowen: dat was mijn strijd’
  • Het prostaatdilemma: testen op kanker redt levens, maar kan uw levenskwaliteit ook verergeren
  • Live - Geen paspoorten meer voor dienstplichtige Oekraïners in buitenland • Nieuwe arrestatie rond corruptie Russische onderminister
  • Met ‘Wet-Mbappé’ komt de ‘transfer van de eeuw’ weer een stap dichterbij
  • FBI: Chinezen hackten computer Els Van Hoof (cd&v), commissievoorzitter Buitenlandse Zaken reageert geschokt
  • Collectieve coming-out: Duits profvoetbal bereidt zich voor op sterk signaal

    Zoeken in blog


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rambole
    blog.seniorennet.be/rambole

    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


    Een dwarse en muzikale kijk op het leven
    Het leven wordt pas mooi na 50 want niets moet nog en alles mag!
    29-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Kroniek (2)

    Ieder kind heeft in zijn jaren van onschuld recht op genegenheid, geborgenheid, tederheid en liefde of tenminste zo zou het moeten zijn.

     

    Over zijn prilste kindsheid wist hij zo goed als niets, toch niet uit eigen herinneringen. Voor hem was het net of hij had zijn eerste zes levensjaren overgeslagen.

     

    Ongeveer tot zijn veertigste had hij deel uitgemaakt van het clubje genaamd de rooms-katholieke kerk. Vandaag begrijpt hij nog niet hoe hij daar al die tijd bij kon blijven. Immers, in de naam van de rooms-katholieke god, jezus en de heilige geest hebben nonnen en pastoors zijn leven grondig verwoest. Misschien kwam het omdat hij gewoon niet wist dat men zich kon laten ont-dopen. De dag dat hij dat te weten kwam heeft hij daar meteen werk van gemaakt. Hij schreef een briefje naar het bisdom en kreeg snel een briefje terug met de vraag om hen te laten weten waar hij gedoopt was. Niemand had hem dat ooit verteld maar op zijn identiteitskaart stond waar hij geboren was en dus veronderstelde hij dat hij daar, in de materniteit van het ziekenhui, ook wel zou gedoopt zijn. Dat was in de tijd dat hij geboren was vaste prik. Een telefoontje naar het ziekenhuis volstond om de bevestiging van zijn vermoeden te krijgen. Hij maakte plaats en datum over aan het bisdom en al snel liet men hem weten dat hij geschrapt was uit de doopregisters. Voor hem was dat een hele bevrijding en meteen wist hij ook waar en wanneer hij gedoopt was.

     

    Al jaren piekert hij zich suf over wat er in die periode toch wel zou kunnen gebeurd zijn maar een antwoord vindt hij niet, hoe diep hij ook in zijn geheugen wroet. Een buurvrouw vertelde hem ooit het volgende:

     

    Ja, ik weet nog dat jij een heel rustig ventje was toen je een jaar of drie, vier was. Telkens ik bij jullie aan huis kwam zat jij in je houten schommelpaard en daar kon je uren blijven zonder iets van jou te laten horen. Meestal viel je daat gewoon in slaap.”

     

    Een andere buurvrouw, een café-bazin, vertelde hem iets over zijn grootvader. Die herinnerde hij zich nog al was het maar omdat hij hem op tienjarige leeftijd dood op de vloer gevonden heeft.

     

    De naam van je grootvader was Gustave. Hij was de vader van je moeder en hij woonde bij jullie in. Het was een zeer flinke man die op hoge leeftijd nog te voet naar zijn geboortedorp ging en dat ligt niet meteen naast de deur. Maar soit, voor zover ik weet was jij zijn lievelingskleinkind. Op zondagvoormiddag kwam hij, gekleed in zijn zondags zwart ribfluwelen pak, zijn 'druppelkes' drinken. Jij was altijd bij hem en voor jou kocht hij een stuk chocolade. Ja, je opa was een heel ander en veel beter mens dan je oma of je moeder.”

     

     

    29-01-2010, 17:08 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.William Souffreau

    Vrijdag 7 mei: William Souffreau & Friends in de AB!!!


    Al wie de muziek liefheeft en meer bepaald rockmuziek: Neem jullie agenda en noteer in het rood vrijdag 7 mei want dan krijgt WilliamSouffreau, één van de iconen en grondleggers van de vaderlandse rockmuziek een eerbetoon in de AB te Brussel.

    50 Jaar, een halve eeuw, is William al actief als muzikant en songschrijver. Hij startte op 14-jarige leeftijd en speelde in een aantal groepjes uit het Aalsterse alvorens met Irish Coffee en het door hem geschreven nummer Masterpiece een hit te scoren. Irish Coffee maakte in het begin van de jaren zeventig één lp en een aantal singles en wordt nog altijd beschouwd als één der beste rockgroepen uit die tijd in Europa. Overigens is die lp nu een felgezocht collectors item.

    Na de split van Irish Coffee in 1974 heeft William bepaald niet stilgezeten. Compromisloos en wars van alle hypes heeft hij zich een weg geploegd doorheen het Vlaamse muziekwereldje. Hij speelde in covergroepjes maar evenzeer heeft hij een aantal solo cd's op zijn actief die door de kritiek allemaal gunstig werden ontvangen. Cd's als 'Under A Belgian Moon', 'Time', 'Little Man', 'In My Room' en de uit 2008 stammende 'William Souffreau & The Moonlovers' zijn allemaal meer dan het beluisteren waard.

    In 1994 was er ook een reünie van Irish Coffe. Dit leidde tot een fel gesmaakt live-optreden in het nationwide uitgezonden Duitse rockprogramma Rockpalast en een cd van hoog niveau.

    Heden ten dage is William Souffreau nog steeds alive and kicking. Hij treedt nog zeer regelmatig op en zijn concerten zijn van een hoog niveau. In het muziek-café Boogie Woogie te Geraardsbergen  organiseert hij om de 2 weken The Show op donderdagavond . Naast William zelf, spelen daar ook steeds jonge, beloftevolle artiesten of muzikanten die al een tijdje bezig zijn met muziek van hoge kwaliteit.

    En nu staat deze William Souffreau dus op vrijdag 7 mei in de AB in Brussel om zijn 50-jarige carrière te vieren.

    Dus : Put your rock 'n' roll shoes on and have a good time!! Tickets via de website van de AB.

    28-01-2010, 19:13 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Muziek
    27-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Kroniek (1)

    Leven is voor later.

     

     

    Voor ieder mens betekent de dood het einde der tijden en de geboorte het begin van het leven of tenminste zo zou het moeten zijn

     

    De nonnen beleefden duidelijk veel pret aan het spelen met een jongetje van zes jaar. Dat jongetje zag er wel een beetje raar uit. Hij bestond alleen maar uit een hoofd met 2 ogen en dat was het. Het

    regende maar daar schenen de nonnen geen last van te hebben. Ze dolden met het hoofd dat het een lieve lust was.

     

    Heb je pijn op je borst” vroeg de verpleegster van de spoeddienst.

    Neen” antwoordde hij.

    Wat voel je dan?” vroeg zij.

    Angst” antwoordde hij.

     

    Ze gooiden het hoofd tegen de muur, ze gooiden het naar elkaar, het kwam in de plassen terecht, ze trapten er op en ze lachten een wrede lach, een lach zoals nog niemand ooit gehoord had.

     

    Angst? Welke angst? Angst waarvoor?” vroeg de verpleegster.

    Dat weet ik niet. Ik heb het zo koud.” zei hij.

    Bloeddruk is in orde. Het hart is ok. Niks aan de hand.” sprak ze.

    Hij zei niets en staarde in het ijle.

    Ik zal de neurologe oproepen” zei ze.

     

    Het kind was machteloos, volledig overgeleverd aan deze dienaressen van god. Hij was letterlijk en figuurlijk hun speelbal. Het stond doodsangsten uit.

     

    We hebben niets gevonden, meneer, alles lijkt in orde maar laat voor alle zekerheid maar eens een foto van je hersenen nemen” zei de neurologe.

    Ach ja,” dacht hij, “dat kan er ook nog wel bij” maar hij zei niets.

    Dan mag je nu naar huis” zei ze.

     

    Af en toe kwam iemand kijken wat al dat kabaal op de speelplaats te betekenen had. Toen zij de nonnen bezig zagen haalden zij de schouders op en verdwenen weer, terug naar waar ze mee bezig waren voor ze door het lawaai afgeleid werden. 1

    Niemand kwam het kind ter hulp.

     

    Daarna werd de patiënt aan zijn lot overgelaten. De oorzaak hiervan was waarschijnlijk het feit dat hij al voor de vierde keer op spoed belandde met dezelfde verschijnselen. Zijn geloofwaardigheid was volledig weg. Het was er weer zo eentje die dacht dat hij van hyperventilatie zou sterven.

     

    Zonder enige overgang stapte hij op een kasseiweg die schijnbaar zonder einde was. Hij was volwassen. Hij had de handen diep in zijn zakken en het hoofd diep tussen de schouders. Een twintigtal meters achter hem aan liep een hele meute mensen die hem bekogelden met kluiten aarde en stenen. Ze scholden hem uit voor nietsnut, mislukkeling, arrogante klootzaak en nog veel meer van dat fraais. Hij probeerde er geen aandacht aan te schenken maar iedere aardkluit, iedere steen, elk scheldwoord raakte hem tot in het diepste van zijn wezen. De hele lange mars probeerde hij zich te verzetten door er flink de pas in te zetten. Uiteindelijk moest hij dat verzet opgeven en hij liet zich vallen langs de kant van de weg. Nu zag hij de wrede, van haat en woede verwrongen gezichten van zijn achtervolgers. Een non, die hij zich nog herinnerde van het spelletje, maakte zich los uit de menigte. Ze had een groot stenen kruis in de hand. Hij zag haar op zich afkomen en berustte in zijn lot. Ze hief het kruis de hoogte in en krijste: “Moge god u genadig zijn”. Met een harde klap liet zij het kruis op hem neerkomen.

     

    Met een schok kwam hij weer tot zichzelf en stelde vast dat hij in de auto zat. Zijn vriendin zat achter het stuur en bekeek hem zorgelijk. Hij probeerde zich te herinneren wat er gebeurd was. Was het een droom? Een hallucinatie?

    Hij keek zijn vriendin aan en vroeg: “Heb ik geantwoord op de vragen die ze mij op spoed geseld hebben?”

    Ze knikte van ja en hij vroeg vervolgens of hij de juiste antwoorden gegeven had en weer knikte hij van ja. Vervolgens vertelde hij haar wat hij gezien had. Ze reageerde niet maar keek hem veelbetekenend aan. Hij begreep waar deze blik op sloeg en besefte dat het de hoogste tijd was om zijn demonen te verdrijven.

     

     

     

     

     

    27-01-2010, 12:44 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top-20 Week 4
    1  
    2  
    3  
    4 Play Loved track
    5 Play Loved track
    6 Play Loved track
    7 Play Loved track
    8   Loved track
    9 Play Loved track
    10  
    11  
    12 Play Loved track
    13 Play
    14 Play Loved track
    15 Play Loved track
    16  
    17  
    18 Play Loved track
    19  
    20  

    27-01-2010, 08:42 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Muziek
    25-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weg naar een socialistische, vrije wereld (deel 5)

    Onderwijs.


    Een groot deel van de wereldbevolking blijft nog steeds verstoken van onderwijs. Dit betekent dat analfabetisme nog steeds een zeer groot probleem is en wie niet kan lezen of schrijven is gemakkelijker onder de knoet te houden dan iemand die dat wel kan. Het is van zeer groot belang dat dit probleem eerst wordt aangepakt middels grootschalige alfabetiseringscampagnes.

    Waar wel onderwijs voorhanden is, is dat onderwijs gericht op de integratie in onze huidige kapitalistische maatschappij. Het spreekt vanzelf dat het roer hier drastisch moet omgegooid worden. De nadruk wordt nu vooral gelegd op de ontwikkeling van het individu. In de toekomst moet onderwijs er voor zorgen dat het individu zich op een normale manier kan inschakelen in een socialistische wereld zonder de individuele rechten uit het oog te verliezen. Een maatschappij heeft er alle belang bij dat zijn leden positief kritisch staan tegenover de ontwikkelingen die zich voordoen. Dit kan bv al beginnen door mensen al op zeer jonge leeftijd aan te leren wat rechtmatig van hen is en wat rechtmatig aan iemand anders toebehoort en wat van de gemeenschap is.

    In deze context is er geen plaats voor privé-initiatief. Onderwijs is een zaak van de gemeenschap en moet ook door die gemeenschap georganiseerd worden. Het behoort niet tot de taak van scholen om mensen één of andere religie op te dringen. Religie's bestaan al sinds de mens bestaat en zullen er altijd wel zijn maar dat moet een strikt persoonlijke zaak zijn en mag door onderwijs op geen enkele manier opgedrongen worden.

    25-01-2010, 09:21 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    23-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het vergrootglas van Jef en Frans

    In the Picture


    Zoals gewoonlijk op woensdagnamiddag vinden we de vrienden Jef en Frans terug in Café Den Anker bij Louis. Traditioneel hebben de twee alweer een geanimeerd gesprek aan hun vast tafeltje dicht bij de toog.

    "Jef, heb je gezien dat de vakbonden weer eens een wandeling gaan organiseren?"

    "Ja Frans, misschien ga ik wel meewandelen."

    "Allé jong, dat meent ge niet? Gij zijt toch de eerste die zou moeten weten dat dat tijdverdrijf is? Louis, brengt er ons nog enen want ik moet de Jef hier weer bij zijn verstand brengen."

    "Ba neen, Frans, ik ben bij mijn verstand. Er moet toch iets gebeuren en beter dat dan niets hé. Daarbij, kijkt eens naar InBev, daar hebben ze toch hunne slag thuis gehaald?"

    "Ja, dat is just maar dat komt omdat ze daar allemaal samen actie gevoerd hebben hé. Daarbij Jef, hoe oud waren wij als we begonnen te werken?"

    "16 jaar en we vlogen naar 't fabriek hé."

    "Just Jef, en wat hebben we niet allemaal meegemaakt van herstructureringen, sluitingen en ontslagen en wat weet ik allemaal nog. Ge weet toch nog hé Frans dat wij délégees waren en dat altijd donkerrood geweest zijn en nog zijn."

    "Ja, Frans, dat weet ik maar waar wilt ge naar toe?"

    "Awel, wij hebben altijd de benen van onder ons lijf gelopen want ja om de wereld te veranderen moesten we toch ergens beginnen hé. Bezettingen, stakingen, marsen, betogingen...we hebben het allemaal gedaan. Weet ge nog die betoging in Brasschaat tegen Vrij en Vrolijk en madame Wens? Jongens, toch wat dat wij allemaal meegemaakt hebben!"

    "Allé Frans, zeg nu wat dat ge wilt zeggen hé."

    "Nog twee pintjes, Louis. En zie ons hier nu zitten. Alle twee toch nog afgedankt en op brugpensioen. En wat is er veranderd? Veel maar niet voor 't goed van de werkman hé. Die vakbonden, hé Jef, van die mannen zal 't niet komen hé. Kijkt eens naar Opel. Als ge dat ziet dan zoudt ge denken dat 't kapitalisme hier afgeschaft is en dat de rest van de wereld grote schrik van ons moet hebben want hier in Vlaanderen vormen regering, vakbonden en patroons één front. In Amerika weten ze al niet meer waar kruipen van de schrik. En die marsen, ge weet gij ook wel wie dat dat naar toe komt hé. Délégees, militanten en wat gasten van klein links en hier en daar ne politieker om in beeld te komen. Op die manier hebt ge al rap enige duizenden mensen en dan zeggen ze dat de wandeling een succes was en dat dat een signaal voor de bazen en de regering was en dat de bevolking gesproken heeft en dat was het dan hé tot de volgende wandeling."

    "Ja, Frans, ik weet dat ook maar wat moet er dan gebeuren?"

    "Awel, Jef, smijt die kapitalisten buiten en dat die linkse gasten om te beginnen eens allemaal samen werken hé in plaats van te discussiëren of dat het woord arbeidersklasse nu nog mag gebezigd worden. En vertelt aan de mensen eens in een taal die ze verstaan hoe dat anders kan en vergeet dat biefstukkensocialisme hé."

    "Jaja, Frans, maar ik ga toch mee betogen. 't Is plezant en misschien zie ik wel nog wat ouwe makkers weer."

    "Ja, ge doet maar hé Jef. Wandelen is gezond jong en uwen buik wordt toch te dik. Louis geeft er ons nog twee."

    23-01-2010, 10:10 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn Top-20 van Beatles' songs.

    Een Top-20 samenstellen van Beatles' songs was voor mij haast een onmogelijke opdracht omdat het heel moeilijk was een keuze te maken tussen al het moois dat de Fab Four gemaakt hebben. Ik heb het er toch op gewaagd en hier is dan het resultaat :


    1.   A Day In The Life

    2.   I Am The Walrus

    3.   Rock 'n' Roll Music

    4.   Penny Lane

    5.   Norwegian Wood

    6.   Eleanor Rigby

    7.   Strawberry Fields Forever

    8.   Help!

    9.   While My Guitar Gently Weeps

    10. Happiness Is A Warm Gun

    11. In My Life

    12. The Fool On The Hill

    13. Revolution

    14. Don't Let Me Down

    15. Nowhere Man

    16. You've Got To Hide Your Love Away

    17. She's Leaving Home

    18. Sexy Sadie

    19. Paperback Writer

    20. Come Together

     

     

     

    21-01-2010, 10:35 geschreven door camiel

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Muziek
    20-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weg naar een socialistische, vrije wereld (deel 4)

    Huisvesting


    Een deftige behuizing is m.i. ook een basisrecht van de mens. Op dit ogenblik is dit bijna nergens het geval omdat de immobiliënmarkt zo goed als volledig in handen is van kapitalisten. In rijke landen heeft dit tot gevolg dat de huur-, koop- en bouwprijzen de pan uitswingen. Voor 500euro vind je zo goed als nergens nog een degelijk 2-kamerappartement of een huis om nog te zwijgen van de huurwaarborg en de commissie aan het immobiliënkantoor die moeten worden opgehoest. Wie wil kopen of bouwen en geen hulp krijgt van familie moet een zware lening aangaan zodat de koper afhankelijk wordt van de bank.

    In arme landen komen mensen daardoor in krotten en ontstaan er sloppenwijken zonder enige nutsvoorziening met alle gevolgen vandien of erger nog, zijn mensen gewoon dakloos.

    Het is dus de plicht van de samenleving om er voor te zorgen dat ieder mens over een degelijke behuizing beschikt. Privéhandel in vastgoed moet aan banden gelegd worden.

    Betekent dit dat niemand nog een eigen huis of buitenverblijf mag hebben? Neen, natuurlijk niet maar de tijd van de protserige villa's en de zeer riante buitenverblijven is dan wel voorbij. De prijzen van vastgoed moeten onder strikte controle staan van de gemeenschap zodat ook kopen of bouwen voor éénieder mogelijk blijft.

    20-01-2010, 09:00 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top-20 Week 3
    1  
    2  
    3 Play Loved track
    4  
    5  
    6  
    7 Play Loved track
    8 Play Loved track
    9   Loved track
    10  
    11  
    12 Play Loved track
    13  
    14 Play Loved track
    15 Play Loved track
    16 Play Loved track
    17 Play Loved track
    18 Play
    19 Play Loved track
    20 Play Loved track

    20-01-2010, 08:24 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Muziek
    18-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weg naar een socialistische, vrije wereld (deel 3)

    Hebzucht (vervolg)


    In één van mijn vorige artikels in deze reeks heb ik het gehad over de aangeboren hebzucht van de mens en over het feit dat ik daar geen oplossing voor heb. Wel misschien is er toch een weg om daar uit te geraken.

    In één van de volgende bijdragen zal ik het uitgebreid over onderwijs hebben maar als wij de hebzucht van de mens in bedwang willen houden dan moeten wij het onvermijdelijk over onderwijs hebben. Ik denk namelijk dat als wij kinderen van bij het prille begin aanleren wat rechtmatig van hen is, wat iemand anders toebehoort en wat gedeeld wordt dan zijn we al een eind op weg. Natuurlijk moet hen ook aangeleerd worden dat streven naar steeds meer ten koste gaat van de anderen en dat dat onvermijdelijk leidt tot grote moeilijkheden.

    De wetenschappelijke methode om dat te doen bestaat al en hier en daar wordt die methode in scholen al op kleine schaal toegepast. Zolang we in een kapitalistisch systeem blijven leven zal het bij die kleine schaal blijven want van het ogenblik dat iets een gevaar voor het systeem begint te vormen wordt het door dat systeem afgeblokt.

    Het is dus evident dat vanaf het moment dat het huidig systeem afgeschaft wordt er moet overgeschakels worden op een totaal nieuw onderwijssysteem. En voor die hebzucht er uit is zullen er wel enkele generaties overheen gaan, daar ben ik mij van bewust. Tijdens deze overgangsperiode zullen er inderdaad controle mechanismen moeten ingebouwd worden om te vermijden dat de hebzucht weer de bovenhand haalt.

    18-01-2010, 17:51 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ban de armoede

    HAÏTI.


    Net zoals destijds de Tsunami, de passage van Katrina doorheen New Orleans is de aardbeving die het straatarme Haïti getroffen heeft, een verschrikkelijke ramp en net zoals bij al die andere rampen verloopt de hulpverlening zeer chaotisch omdat er (nog) geen coördinatie is zodat omdat de hulpverleners over mekaars voeten struikelen.

    Bij inzamelingsacties hier te lande doet men uitsluitend een beroep op de emoties van mensen en dat moet snel gaan want over hooguit twee weken is deze ramp alweer vergeten, want zo gaat dat tegenwoordig, en komt er misschien weer één of andere moordpartij in de plaats. Het is ook triest om vast te stellen dat op allerhande fora een meerderheid zegt geen steun te zullen geven aan Haïti. Hoe diep kan een maatschappij zakken? Maar goed, dit terzijde. Wat mij vooral stoort in de berichtgeving is dat er zelden gezegd wordt dat de slachtoffers van rampen vooral de armen, de nog armeren en de weerlozen zijn. Dat was zo bij de Tsunami, in New Orleans en nu weer in Haïti.

    De armoede in dat land grenst aan het waanzinnige. En is dat de schuld van de Haïtianen zelf? Bijlange niet. Haïti is altijd een wingewest geweest voor het westen en toen het leeggeplunderd was werd het aan zijn lot overgelaten. Het is misschien wat simpel gesteld maar het is wel de waarheid. Dus dragen wij alweer een zeer grote verantwoordelijkheid. Laat ons dus gul zijn met noodhulp maar laat ons voor één keer, ook als Haïti al lang geen nieuws meer zal zijn, ook eens in de diepte werken en eens bekijken hoe we samen met het Haïtiaanse volk die schrijnende armoede kunnen terugdringen.

    16-01-2010, 15:49 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weg naar een socialistische, vrije wereld. (deel 2)

    Voeding.


    Honderdag miljoenen mensen sterven nog altijd van honger en voor enkele miljarden is het 's morgens nog altijd de vraag hoe zij de dag zullen overleven met andere woorden hoe zij die dag aan eten zullen komen.

    Het is nochtans zo dat er op onze planeet voldoende water en eten is voor iedereen maar ook hier is de verdeling niet zoals het hoort. In de streken waar er overvloed is worden er dagelijks tonnen voedsel weggegooid.

    Hoe komt dit? Ook hier heeft het kapitalisme toegeslagen met al zijn hebzucht. Zo goed als de volledige voedselproductie van onze wereld is in handen van grootgrondbezitters en van reusachtige voedingsconcerns die er enkel op uit zijn om gedurende een zo lang mogelijke tijd zoveel mogelijk geld binnen te rijven. Zij schromen er zich niet voor de oceanen leeg te vissen niettegenstaande alle internationale afspraken ter zake. Dat is maar één voorbeeldje van de vele die ik er zou kunnen geven. Het laatste van hun bekommernis is wel om zoveel mogelijk mensen te voeden.

    Is hier een oplossing voor? Uiteraard. Elimineer het grootgrondbezit en laat het voedsel terug produceren door de boeren ter plaatse. Geef die boeren de technische mogelijkheden om de gronden op een efficiënte en milieuvriendelijke manier te bewerken. Dat kan makkelijk want de technologie is voorhanden in de rijke streken. Onteigen de grote voedingsconcerns en betaal de echte producenten een behoorlijke prijs voor hun producten zodat zij op een normale manier kunnen leven van het werk dat zij leveren.

    Zoals iedereen sedert lang weet wordt ook water een schaars product. Om te voorkomen dat de kapitalisten, want zij hebben al lang ontdekt dat met water zwaar geld valt te verdienen, daar in de toekomst oorlog gaan om voeren moeten ook op dat vlak dringend maatregelen getroffen worden want zonder water geen leven. Watervoorziening, zowel drink- als irrigatiewater, moet in handen van de gemeenschap komen en er moeten massaal waterputten gegraven en irrigatiesystemen aangelegd worden zodat iedereen dagelijks over voldoende water beschikt.

    Natuurlijk zullen er voor de rijke landen gevolgen zijn en dat is wat ik bedoelde met een beetje van onze materiële welvaart af te staan. Voeding zal inderdaad wat duurder betaald worden maar anderzijds zullen mensen wereldwijd, alleen al door deze maatregelen meer producten van ons kunnen kopen zodat de inlevering voor de rijke landen tot op dit punt relatief klein zal zijn.

    13-01-2010, 14:49 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top-20 Week 2
    1  
    2 Play Loved track
    3  
    4  
    5 Play Loved track
    6 Play Loved track
    7  
    8  
    9  
    10 Play Loved track
    11  
    12  
    13 Play Loved track
    14 Play Loved track
    15 Play
    16 Play Loved track
    17  
    18   Loved track
    19 Play Loved track
    20 Play Loved track

    13-01-2010, 13:58 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Muziek
    12-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recensie.

    The Horses : All the Music and More (Remasterd)


    The Horses, de grootste rockgroep aller tijden, hebben al hun werk dat verscheen tussen 1960 en 1970 heruitgebracht en ge-remastered in een prachtige box. Het gaat hier om de 13 albums (inclusief hun schitterende live plaat) + één cd met de singles die nooit op lp gestaan hebben (inclusief 'Feel So Lonely' en 'Rockin' Chair Daddy' die allebei uitkwamen in 1959). Tot zover geen verrassing maar er is ook nieuw, nu ja wat heet nieuw, werk. Er zit bij de box namelijk een extra dubbel-cd met de 40 grootste rocknummers uit de geschiedenis.


    De 13 cd's bevatten geen verrassingen, alleen is de klankkwaliteit nu nog veel beter aangezien de remastering gebeurd is met de allernieuwste technieken en naar goede gewoonte is alles gebeurd door de heren zelf in samenwerking met hun entourage die nog altijd dezelfde is dan 40 jaar geleden. Op de voorkant van de box staat een prachtige foto genomen door Peter Thurston in The Attic in Liverpool. Voor wie de geschiedenis van The Horses een beetje kent zal dit geen verrassing zijn want het is in die club dat de carrière van de groep uit Durmeland begon. Op de foto zijn het nog tieners maar ze kijken zo vol zelfvertrouwen naar de wereld dat het bijna vanzelfsprekend is dat deze gasten het gemaakt hebben en dat merk je op de achterkant van de box. Daar zie je 5 heren van stand die nonchalant aan de bar staan van het Heartbreak Hotel in Durmeland en waaraan duidelijk te merken valt dat zij niks meer te bewijzen hebben.

    Onze aandacht gaat hier vooral uit naar de extra dubbel-cd met de 40 grootste rockklassiekers. Ik hoor hier en daar al iemand roepen dat The Horses daar toch niets mee te maken hebben en dat zij het toch niet nodig hebben om die nummers te coveren. Wie zit daar nu op te wachten? Wel, jullie dwalen. Wat jullie hier horen is niets meer of minder dan de auteursversie van die nummers. Het zit namelijk zo: The Horses hebben tussen 1970 en nu niet stilgezeten. Al de nummers die hier te horen zijn werden door The Horses geschreven en gewoon afgestaan aan de artiesten die er bekend mee geworden zijn, ook de royalties. Wat meer is, The Horses overtreffen hier voor de zoveelste keer zichzelf. Een overzicht van wat er zoals op die dubbel-cd staat :

    - Masters of War (Bob Dylan) : geschreven door The Duke en Zouf en hier gebracht in een stevige rockversie met een machtige orgelsolo van The Voice en bovendien nog zeer actueel.

    - Yesterday (The Beatles) : geschreven alweer door The Duke en Zouf nog in hun Liverpoolse periode en daar aan The Beatles gegeven. Hier zeer sober gebracht door The Duke solo.

    - Set Me Free (The Kinks) : Eigenlijk van de hand van de Wiggen. De gitaar intro is hier een drum intro geworden, de beste ooit door Horseface.

    - My Generation (The Who) : getekend Zouf en hier gezongen door Zouf, Wiggen en The Voice samen.

    - Monday, Monday (The Mama's & The Papa's) : raar maar waar, dit werd geschreven door Horseface op een verloren moment tijdens een tournee doorheen de USA waar een jonge John Phillips het voorprogramma verzorgde, vandaar. Wiggen en The Duke zingen dit hier hemels.

    - Masterpiece (Irish Coffee) : Dit speelden The Horses soms live. Het nummer is van de hand van Zouf die het hier akoestisch brengt op een magistrale manier.

    - I had a Friend (W. Souffreau & The Moonlovers) : Nummer geschreven door The Duke en Zouf samen. Geschreven bij de dood van Mike Thurston, de man die rotsvast in hen geloofde en hen door dik en dun steunde. Zeer sober gespeeld en breekbaar gezongen door Zouf. Klasse!

    - Light My Fire (The Doors) : getekend The Voice en hier gebracht in een jazzrock versie maar dan zonder dikdoenerij.

    - A Day In The Life (The Beatles) : Gezamenlijk geschreven en zonder meer het hoogtepunt van deze dubbelaar.

    - Child In Time (Deep Purple) : van Zouf en The Duke. Vergeleken met deze versie is die van Deep Purple kinderspel.

    - Stairway To Heaven (Led Zeppelin) : Horseface en de Wiggen schreven dit en hier ruilt The Duke de basgitaar voor een slide gitaar. Gewoonweg fenomenaal!!

    - Imagine (John Lennon) : Een droom van Zouf en hier op een merkwaardige maar heerlijke manier gezongen door Horseface enkel begeleid op gitaar door de Wiggen.

    - Sympathy For The Devil (The Rolling Stones) : Een klassieke Zouf-The Duke compositie en hier 10x sneller gespeeld dan door The Stones.

    - Itchycoo Park (The Small Faces) : Nog zo een klassieke Zouf-The Duke compositie en hier herleid tot een magistraal bluesnummer.

    Ik zal het hierbij laten maar ook de rest is van een ongelooflijk niveau.

    En dan rest nog die ene cruciale vraag : Wat moet dit allemaal kosten? Wel, niks. Deze box wordt in augustus uitgedeeld aan alle bezoekers van het Horses festival in Durmeland. Nu al uitkijken dus!

    Tenslotte is deze box slechts een voorloper van een spiksplinternieuwe cd van The Horses die eveneens ter gelegenheid van dat festival uitgebracht wordt en waarvan wij nu al weten dat er 15 nummers zullen opstaan.

    Alvast ik lig er nu al wakker van.

    12-01-2010, 18:46 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Muziek
    09-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het vergrootglas van Jef en Frans

    Sex op oudere leeftijd.


    Jef en Frans zijn twee gezworen vrienden die genieten van een welverdiend brugpensioen.Elke woensdagnamiddag kan men ze vinden bij Louis in Café Den Anker. Daar consumeren ze één, of twee of meerdere pinten en bespreken ondertussen wat er in de grote en de kleine wereld allemaal gebeurt.

    Jef lijkt vandaag wel helemaal opgefokt en de twee pinten zijn amper besteld of hij steekt van wal :

    "Deze voormiddag was ons Sofie op bezoek en nu heeft ze mij daar toch iets gezegd."

    "Rustig maar Jef, ge lijkt wel helemaal over uw toeren. Sofie, dat is toch uw oudste hé, die getrouwd is met die gast die in de bank werkt?"

    "Ja, juist maar weet gij wat ze tegen ons Julia zei?"

    "Neen, Jef, maar ge gaat mij dat sebiet gaan uitleggen zie."

    "Ja, Frans, naar het schijnt heeft er nog niet zo lang geleden een artikel in de gazet gestaan over hoe jonge mensen denken over ge weet wel, hé...tussen ouderen."

    "Een artikel over wat, Jef?"

    "Awel, ge weet wel...sex tussen ouderen."

    "Ah, datte, ja daar heb ik weet van, ja. En wat heeft dat met ulle Sofie te maken?"

    "Awel hé, ons Sofie die vroeg vlakaf aan ons Julia of dat wij...euh...nog sex hadden, dat waren haar woorden, ja."

    "Ah ja, Jef, of dat ge nog poept, vogelt, van bil gaat, van de grond gaat..."

    "'t Is al goed Frans, ik weet dat gij daar veel woorden voor hebt maar of dat gij dat ook nog veel doet, da's iets anders zeker hé?"

    "Daar zoude gij nog van verschieten, Jef maar dat zal ik eens op een andere keer vertellen. Allé, vertel voort over Sofie."

    "Awel, ons Julia antwoordde naar waarheid, ge kent ons Julia hé, ze zei dat we dat nog regelmatig deden en dat we d'er veel meer plezier aan hadden dan vroeger. Oei, oei, ge moest dat gezicht van ons Sofie gezegd hebben. 't Was precies of we hadden er heel haar erfenis doorgejaagd, zo een smoel dat ze trok."

    "Ja, Jef, ik verschiet daar niet van. Hoe oude is ulle Sofie?"

    "32, waarom?"

    "En ze heeft zelf twee klein mannen, hé?"

    "Ja, Frans, maar wat heeft dat daar nu mee te maken?"

    "Louis, brengt nog eens twee pinten als ge wilt en als ge niet wilt ook. Awel hé Jef, weet gij wat er in dat artikel in de gazet stond?"

    "Nee, Frans."

    "Daar stond in dat den enen of andere professor van d'één of d'andere universiteit een onderzoek gedaan heeft over hoe dat jonge mensen staan tegenover sex tussen ouderen, om het nu ne keer proper te zeggen. Ja, tegenwoordig onderzoeken ze alles hé."

    "Ja, en wat was den uitslag van dat onderzoek?"

    "Awel, dat het vooral mensen zijn van in de dertig die dat vies vinden en ulle Sofie is daar bij hé."

    "Ja, en stond er ook bij waarom dat da zo is?"

    "Nee, Jef of tenminste dat heb ik toch niet gelezen. Maar ik heb daar zo mijn eigen gedacht over, zulle."

    "Ah ja, Frans, en wat mag dat dan wel zijn?"

    "Kijkt eens hier hé Jef, Als gij in de dertig waart, dus zo een 25 jaar geleden, hadde gij dan veel tijd of goesting om nog veel te verrichten in 't bedde buiten slapen dan?"

    "Begot, Frans, neen man. We waren wij 's avonds alle twee, ons Julia en ik, doodop hé. Dat kwam d'er meestal niet van. Als ik eerlijk ben moet ik zeggen dat we dat nu meer doen dan toen omdat we nu meer tijd hebben hé Frans en de gasten zijn uit huis hé."

    "Voilà Jef, ge zegt het. Dat is bij mij en ons Francine just hetzelfde. En ge moet een peinzen hé, waar dat wij over spreken dat was 25 jaar geleden hé. Die gasten van in de dertig tegenwoordig met hun koters en hun villa's en hun auto's en hun carrière en wat weet ik allemaal nog, die hebben nog veel minder tijd dan wij toens. Weet gij wat, die zijn gewoon jaloers op ons en dus moet gij u daar niks van aantrekken. Zegt dat maar tegen ulle Julia."

    "Ja, Frans, dat ga ik sebiet doen sè want ze was serieus van haar melk over die smoel dat ons Sofie trok maar Louis, brent eerst nog eens twee pinten."

    09-01-2010, 16:35 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meeste noteringen in mijn wekelijkse Top-500

    Wekelijks publiceer ik een Top-20 maar eigenlijk zijn dat slechts de eerste 20 nummers van mijn wekelijkse top-500.

    In die Top-500 hebben de volgende artiesten de meeste noteringen :

    1. The Beatles : 20 nummers

    2. Bruce Springsteen : 13 nummers

    3. Boudewijn De Groot : 9 nummers

    4. William Souffreau : 8 nummers

    5. Lieven Tavernier - Bob Dylan - The Kinks - Elvis Costello : 7 nummers

    9. The Eagles - The Byrds : 6 nummers.

    09-01-2010, 11:12 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Muziek
    07-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weg naar een socialistische, vrije wereld. (deel 1)

    Hebzucht.


    Het kapitalisme is inderdaad gebstoeld op puur winstbejag en ongebreidelde hebzucht. En toch, als de mens wil overleven zal dat kapitalisme moeten afgeschaft worden. Het grote struikelblok daarbij is de vraag hoe we de hebzucht van de mens aan banden kunnen leggen.

    M.i. ligt hebzucht in de menselijke natuur. Hoe ver we ook in de tijd teruggaan, altijd weer stellen we vast dat er altijd mensen of groepen mensen gewesst zijn die zich zoveel mogelijk proberen te verrijken ten koste van andere mensen. In de meest recente geschiedenis merken we dat pogingen om een socialistische maatschappij te installeren op die hebzucht gestrand zijn. Ik verwijs hierbij naar de Sovjet-Unie en China. In de Sovjet-Unie was de communistische partij samen met de bureaucratie, nomenclatura oppermachtig. Op die manier ontstond een nieuwe groep rijken die het volledig voor het zeggen had en die alle rijkdom naar zich toetrok. China is in naam nog altijd een socialistisch land, politiek dan toch. Alleen zien we dat de Volksrepubliek, op economisch vlak, het meest brutale kapitalisme in de armen gesloten heeft. Ook daar hebben we dus een stinkend rijke minderheid zien ontstaan en een verpauperde arbeidersmassa. Idem dito voor de voormalige vazalstaten van de Sovjet-Unie. Na de val van de Muur hebben zij allemaal met groot enthousiasme het kapitalisme binnengehaald met als gevolg schrijnende armoede voor een groot deel van de bevolking in al die landen.

    Hoe moet die hebzucht dan aan banden gelegd worden? Het meest voor de hand liggende is het oprichten van allerlei controle-instellingen maar dat zijn dan ook weer mensen die daar deel van uitmaken. En toch kan er zich slechts een vrije, socialistische maatschappij ontwikkelen als we er eerst voor zorgen dat alle mensen beschikken over schone lucht, voldoende voeding en een dak boven het hoofd. Dat lijkt me al een hele opgave.

    Lezers van deze blog die ideeën hebben over hoe we die hebzucht kunnen aan banden leggen, laat het weten, ze zijn meer dan welkom.

    07-01-2010, 15:47 geschreven door camiel

    Reageer (1)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    06-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top-20 Week 1
    1  
    2 Play Loved track
    3 Play Loved track
    4  
    5 Play Loved track
    6  
    7  
    8 Play Loved track
    9 Play
    10 Play Loved track
    11 Play Loved track
    12  
    13 Play Loved track
    14  
    15  
    16 Play Loved track
    17 Play Loved track
    18 Play Loved track
    19  
    20  

    06-01-2010, 10:47 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Muziek
    02-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Kapitalisme moet je niet hervormen. Kapitalisme moet je afschaffen." (Michael Moore in Humo)

    Op mijn Facebook pagina plaatste ik het volgende : "Kapitalisme moet je niet hervormen. Kapitalisme moet je afschaffen." Dit citaat komt uit een interview met Michael Moore in Humo.

    De Facebook vrienden hebben hier massaal op gereageerd wat mij niet verbaasde. Bij die Facebook vrienden zijn ook een aantal 'denkers' van klein links en die hebben totaal niet gereageerd wat mij ook niet verwonderde. Dit bevestigt enkel mijn standpunt dat partijpolitiek klein links nog altijd opgesloten zit in een denkpatroon dat niet meer van deze tijd is. Telkens weer willen zij hun eigen grote gelijk bewijzen met het gevolg dat zij voortdurend achter de feiten aanhollen en totaal geen aansluiting vinden met wat er in de wereld leeft. Ik heb het nooit anders geweten en het zal ook nooit anders worden.

    De economische crisis slaat overal ter wereld keihard toe. Ons kapitalistisch systeem helpt de wereld compleet om zeep. De armoede neemt hand over hand toe, ook bij ons. Voorwaar, geen mooi beeld en zolang de toestand blijft wat hij is zal dat beeld er niet mooier op worden. Als er niet snel een eind gemaakt wordt aan dat onmenselijke systeem genaamd 'kapitalisme' dan ziet de toekomst er voor onze kinderen zeer somber uit.

    Wil ik dan naar een systeem à la Sovjet-Unie, China, Cuba...? Neen, helemaal niet. Al die systemen hebben gefaald. Bij de Sovjet-Unie wil ik toch een kanttekening plaatsen. Is het in Oost-Europa nu zoveel beter nu het wilde kapitalisme er heer en meester is? Ik dacht het niet. En China mag dan wel een 'communistisch' politiek systeem hebben maar op economisch vlak heerst daar een zeer brutaal kapitalisme. Dit bewijst dat kapitalisme zich niets aantrekt van politieke systemen. Het enige dat voor hen belangrijk is de stabiliteit van een land zodat zij rustig geld kunnen scheppen.

    Is er dan helemaal geen hoop meer voor de mensheid? Ik denk van wel maar dan moet er paal en perk gesteld worden aan de hebzucht van de mens en dus moet het heersende economisch systeem gewoon afgeschaft worden want kapitalisme is gebaseerd op die ongebreidelde hebzucht. Het is ook onvermijdelijk dat wij in het overrijke noorden een deel van onze materiële welvaart zullen moeten afstaan en er zal een eind moeten komen aan de groei van het aantal mensen dat op deze aarde leeft. Ik ben er mij zeer van bewust dat dit niet populair is maar toch zal het niet anders kunnen.

    Het leven van de overgrote meerderheid van de mensen wordt bepaald door de economie en niet door de politiek. De meeste mensen moeten zich iedere dag weer de vraag stellen : "Zal ik vandaag genoeg te eten hebben om morgen nog te halen?" Dit moet veranderen en wel door de voedselproductie uit de handen te halen van grootgrondbezitters en reusachtige privé voedingsconcerns. Geef de voedselproductie terug aan de lokale boeren en ja, voor ons zal dit betekenen dat de voedselprijzen zullen stijgen maar wat dan nog?

    Vervolgens, wat heeft de grote massa te zeggen over hoe alles financieel geregeld wordt? Niks, nada. Schaf de beurzen,die tempels van hebzucht, af en maak er herverdelingsinstellingen van goederen en grondstoffen van.

    Ook huisvesting, energie, onderwijs, openbaar vervoer, media, cultuur en gezondheidszorg moeten uit de privé sector gehaald worden.

    Pas als aan die basisbehoeften voor iedereen voldaan is kan een mens zich verder ontwikkelen. Dat betekent dat er in mijn socialistisch systeem vrijheid van meningsuiting bestaat. Dat kunst en kunstenaars vrij zijn. Dat kritiek mag en moet.

    Is dit utopisch? Volgens mij niet. Waarom zou dit een droombeeld zijn? Het is niet omdat iets nooit bestaan heeft dat het ook nooit kan bestaan alleen is het de hoogste tijd om het te verwezenlijken anders is de mens gedoemd te verdwijnen.

     

    02-01-2010, 11:23 geschreven door camiel

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Archief per maand
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


     


     


    Blog als favoriet !


    Laatste commentaren
  • Proficiat, tof (Remi)
        op Tour de Zwift - Rit 3
  • Muziek is mijn passie (Michel Colemans)
        op Eerste race van 2018
  • TEN0321 (TEN0321)
        op Top 20 Week 35 Jg. 6
  • Een kleine reactie (Iwein De Brauwer)
        op Top 20 Week 35 Jg. 6
  • Jordan Shoes For Sale (Jordans For Sale)
        op Top 20 Week 9 Jg. 5

  • Welkom op mijn blog en alvast bedankt voor je bezoek...

    Startpagina !

    Een interessant adres?

    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


    Categorieën
  • Fietsen (7)
  • Muziek (605)

  • agenda

    Belangrijke data in mijn agenda


    forum

    Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!